Studující maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6429
3.11.07 22:09

Evelíno - vítej :D JJ, s komplet informacemi sem… :-) To bude docela makačka, ten duben.. snad ti vyjdou učitelé vstříc a dostaneš předtermíny, abys zvládla zkoušky před porodem… a pak si státnice ev. odložila až na září, kdyby to s mimkem najednou nevypadalo… budeš mít asi dost času se přihlásit / odhlásit…

Petule - gratulace!!!!! :-) :srdce: Kéž bych taky něco měla za sebou…

Krisulko , Kristian si dává na čas, koukám, že jste stále 2 v 1 :-)
Lemo - myslím na vás… včera jste se měli s rodinkou přesouvat do té Anglie, tak snad dáš o sobě brzy vědět… za pár týdnů budeš zpět, ale stejně :-)

No já si včera a dnes zajela vlakem trasu Pha-Pardubice vždy jen kvůli 3 hodinám přednášek… mno… ale zase jsem si odpočinula od role matka, to také není k zahození 8) Počasí mi neva, hlavně že nemrzne :-)
Dnes i včera jsme měli první předměty, kde jsme se za a) vůbec něco dozvěděli.. a za b) bylo to zajímavé…
Ostatní profesoři většinou na přednášky u dálkařů kašlou (myslím ty ekonomické předměty) a jen řeknou podmínky zápočtu a zkoušky a nazdar…

Tak zatím, jdu do sprchy, dorazila jsem z vlaku před 45 min.. výuka byla původně do 19h… skončilo se dřív, ale vlak jel stejně až v 19h.. pak zpoždění.. a po příjezdu vlaku do Phy to mám ještě hodinu domu.. takže lahůdka :-)

Paa,

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
6.11.07 14:37

Tak jenom hlásím…Krisulka má Kristiánka, narodil se včera večr…prý nějak hrrr.....asi si uvědomil, že maminka přenáší :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
6.11.07 18:47

:-) :-) :-) Gratulace Krisulce a Kristiánkovi!!!! :srdce: :srdce: :srdce:

Tak snad brzy na viděnou, mamino 8) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
6.11.07 20:06

Ahoj Tehule a Maminky :D

Diky moc za privitani.
Vidim, ze to tady zacina zit i porody se zacinaji sypat :D
Moc Krisulce blahopreji !!!! At jste oba v poradku!

Jinak ja studuji FSS v Brne - sociologii a gender studies. Mam to zatim naplanovany tak, ze tento semestr ukoncim vsechny predmety a pristi budu psat bakalarku, co nejvic to pujde, v dubnu porod a pristi leden dvoje statnice, pac nemame zarijove terminy a v cervnu si to asi nelajznu… Tak snad to tak nejak vyjde.

Petule, ty uz to mas taky za par, co :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
6.11.07 22:05

Evelíno,

netuším co je gender studies a jsem líná to vyhledávat… tak mne pouč :-) A vy posledni semestr nemátě žádné předměty a zkoušky? Že plánuješ bakalářku, porod a státnice až za 3/4 roku… My máme ještě 4 předměty v letním semestru… tak proto jsem myslela ty předtermíny…

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
7.11.07 10:43

Efi,
ve zkratce gender studies se zabyvaji postavenim muze a zeny ve spolecnosti, jak to funguje, proc jsou urcite nerovnosti, v jakych oblastech, zda jsou prirozene nebo to tak funguje skrze nastaveni spolecnosti, jak nerovnosti resit, zda je to vubec mozne, atd… U nas je to posvane hodne na sociologickych zakladech, pac se to vyucuje na katedre sociologie, ale uci i externistky, takze nektery predmety jsou dost zajimave :D Me asi asi nejvice zajima (domaci) nasili a pak postaveni zeny bibli, cirkvi… Toz tak ve zkratce.

Jinak u nas na skole si muzes predmety davat zhruba jak chces, takze nekdo kdo maka rychleji muze koncit uz patej semestr a podle studujniho planu se v jarnim semestru na nasi katedre pise uz jen bakalarka. Ale rikam, ze zalezi, jak si to udelas.Takze bych uz zadne zkousky mit nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
7.11.07 14:40

Evelíno,

tak to je velmi zajímavé studium :-) A tu možnost indiv. rozvrhu závidím, my máme jasně nalajnováno, který předmět lze v kterém semestru, takže nehrozí,a bych si to, co se vyučuje v letním přehodila na zimní.. mooožná by to šlo dělat rok dopředu, ale v tu dobu má člověk jiné myšleniky… a stejně bych neměla pak počet kreditů na rok.. takže u nás bohužel mám na letní nejen BP, ale i pár předmětů, docela bohužel těžkých, proto mám už hrubý koncept BP ze září.. abych pak nad tím neproseděla tolik času…

Dnes mi uznal kantor seminárku do předmětu Ekonomika životního prostředí, napsal mi i dost dlouze k tématu, pochválil zajímavé téma a i jej rozebral. Fakt jsem koukala, jakou zpětnou vazbu poskytl.. ta mi u nás dost chybí.. možná nechybí na soukromých školách… ale u nás na státní bohužel ano.. tak pak ani nevíš, jestli jsi vytvořila blbinu, v čem to bylo dobré a v čem ne… Tak jsem za přístup tohoto učitele fakt ráda.. zvedl mi dnes náladu (nejen tím, že to uznal, ale hlavně že to četl a udělal i „oponenturu“) :-)

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
7.11.07 15:32

Je tak to Ti zavidim, ze uz si zacala pracovat na bakalarce, ja se s tim ted zacinam mordovat a jeste vubec neni jisty, jestli mi ta vedouci tu praci povede, pac jsem si tema namyslela sama… Tak uvidime.

To s tou zpetnou vazbou je dobre, protoze je spousta skol, kde ti prace jen prevezmou a podle pocet stran ti daji znamku nebo zapocet. U nas na fakulte se docela snazi davat oponentury, i kdyz studentu je cim dal vic, tak uvidme, jak to bude za par let. Ale taky to v nekterych predmetch, ktere jsou spise seminare je udelane tak, ze dostanes za ukol udelat oponenturu druhe studentce ci studentovi, takze se ucis i takto :) Jo a je urcite vzdycky fajn, kdyz ta opoentura je pozivni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
9.11.07 07:53

Evelíno a o čem budeš psát? Hlavně mi to vysvětli podrobněji, ať zas netápu :nevim: :pankac:

Já mám sice zaměření na Krizový management, jenže tam mi profesor navrhoval něco o jaderné energii a krizovém plánování apod.. a fakt se mi nechtělo objíždět jad. elektrárny apod…
Tak jsem si vymyslela z veřejné správy psát o kvalitě ve veřejné správě se zaměřením na CAF (Společný hodnotící rámec)… je to metoda sebehodnocení… lepší by byl benchmarking, ale ten na našem městském úřadě ještě nezavedli, tak aspoň ta CAFka :-)

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
11.11.07 10:22

Ahojky, tak se hlasime z anglie :lol: :lol:
Je to tu super, jenom s tou anglictinou jsem fakt na stiru, ale to jsem cekala. Je tu krasna priroda, hotel je super, nemusim uklizet, tak jsem spokojena :lol: :lol: Ukoly do skoly jsem stihla vsechny odevzdat, takze to je ok, ted se jenom zacinam ucit, abych co nejdriv udelala vsechny zkousky…

Efi: dekuju, ze jsi na me myslela, let byl v pohode, cesta sem z letiste trvala pres tri hodiny, tak to uz bylo horsi, ale vse jsme zvladli. Bohuzel nestiham docitat, takze nevim, co se tu deje noveho, ale vsem studentkam a maminkam preji, at ti profesori moc neprudi :lol: :lol:

Krisulko: moc velikanska gratulace :dance: :potlesk: :potlesk: Preji hodne a spokojene ditko :lol: :lol:

Tak uz se zase loucim, jedeme na nakupy…jo a samozrejme vitam vsechny nove clenky nasi diskuse :wink:

Tak pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
12.11.07 09:28

LeMo, ty se mááááš! :-)
Tak bych chtěla neřešit úklid, být v hezkém prostředí, mít všechny úkoly a jen řešit, jestli se naučím anglicky víc či míň, než jsem čekala 8)
Fakt ti to přeju, hezky si ten únik z všednosti užij a do Vánoc tě tu zas budeme mít.. tedy doufám… :roll:

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
14.11.07 08:52

Preji dobre rano,

jak prezivate ten studeny a tmavy listopad? To je mesic, na ktery se vzdycky nejmin tesim :(

Jinak Efi, ja to tema jeste poradne nemam schvalene, ted zrovna probiha komunikace mezi mnou a moznou vedouci, jestli mi to schvali, pac jsem si tema namyslela sama. Chtela bych psat o postaveni zeny v bibli v kontextu krestanstvi - ne na zaklade cirkevni tradice, ale na zaklade toho, co se pise v bibli. Tak snad jsem to trochu priblizilla :) POkud to nevyjde, tak budu psat o domacim nasili, to uz je ve vyberu temat.

LeMo, si jsi v Anglii? Tak to to si dovez neco pekneho na sebe, pry to tam maji docela levne… A na jak dlouho tam jste?

Krisulko, tak co materstvi? Uzivas si ho nebo se ani nevyspis? Abych vedela, na co se pripravit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
15.11.07 21:59

Evelíno,

no listopad je nic moc, ale ještě míň se těším na zimu, festovní zimu.. nedá se být venku moc dlouho… na etapy.. vše brzy mokré, stále sušit… už aby bylo jaro, mohlo se na kolo… Eli do vozíku či na svém kole…

Téma BP je fakt zajímavé, ty jsi věřící, vypadá to, že máš k danému tématu blízko :-)

Jinak Lema je v UK s manželem a dítkem na pár týdnů, pracovně, do Vánoc by měli být zpět.. toliko mluvčí Lemy ;-)

Tak zatím, musím dočíst něco o akciích, zítra mne čekají dluhopisy :-)

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
17.11.07 13:28

Ahoj holky,

tak se zase hlasime. Jsme zrovna na vikendu u Martovyho bratrance, je to tu super.
Evelino: jsem v Anglii z duvodu jak napsala Efina, pred vanoci jedeme zpet, jak budu mit po zkouskach, doufam ze se mi to povede sfouknout uz v pulce ledna, tak sem pojedu zpet, protoze manza jede 5.1. zpet, skoleni mu pokracuje az do konce unora. Takze to mame trochu vesely :lol: Ale je to tu super, nestezuju si, v pohode se pres den naucim, jedina moje povinnost krome malyho je uvarit, takze jak se po obede vyspi, tak mam vetsinou cas i na dlouho prochazku. Je tu uz taky docela zima, tak dlouho venku moc nevydrzime, ale sviti tu slunicko kazdy den, takze deprese zatim nemam…Jinak to ale z duse nenavidim, celou zimu…
Jo a ohledne toho levnyho obleceni, zatim se nam moc nedari, jenomze uznavam, ze latku mame hozenou hodne vysoko z ameriky. Tam kdyz vzdycky jsme, tak je hodne moznosti vyprodeju a nakoupi se tam znackove veci za par dolcu. Tady jsme zatim moc vyprodeju nevideli a kdyz tak to vyjde minimalne na stejny penize jako u nas …ale veci jsou tu hezky…takze utracime, to jo …

Efi: taky jsem zahledena do skript, akorat ze ja ve spravnim pravu a ucetnictvi :roll: :roll:

Tak se loucim, uceni zdar :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.11.07 21:36

Lemo,

nazdárek, tak vy si to tam prodlužujete? To je prima! Další týdny navíc, další jazykové pokroky.. se máš… :-)

Správní právo? Zrovna dělám na jakémsi úkiolu do správního práva.. neodstali jsme žádné podklady, skripta.. tak tak různé lovím v zákonech…
Jestli máš skripta, nechceš mi něco napsat o správním řízení?
Mám charakteristiku, ale měla bych tam napsat něco i o notářském řádu, trestním řádu, občanském řádu.. noo, nějak se mi to nechce napojit, tak na to dnes kašlu… Máme otázky z obchodního i správního nějka pokupě.. asi 7 otázek, ale nějak už to mám na moc stran…
Jinak jelikož to je dvousemestrální předmět, tak se nyní nikdo neučí.. a bude se to honit až v letním na zkoušku.. nyní si ty zákony nemá cenu číst… přednášky nula.. tak si to pak pospojuj, že…
Ale stejně honím jiné předměty, tak jsem ráda, žče toto nyní nehoří.. to je jediná oddychovka, že zkouška je až další semestr :-)

Tak užívejte sluníčka a zas dej vědět… To o tom správním právu mi fakt nepiš… bůhví, kdy se připojíš.. a nehodlám tě zatěžovat.. já to musím v sobotu odevzdat, tak na tom ještě zamakám.. nyní jdu žehlit a koukat u toho na bednu :D

nepřihlášená Efina

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová