Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
LeMo, tak to si uzij, takovou dovcu, kdyz nemusis ani uklizet
Jinak s tim oblecenim: my ted docela i uvazujem, ze bychom si nechali na male koupit nejake obleceni v USA a jelikoz sem porad nekdo lita, tak by nam to dovezli nebo bychom si to nechali poslat postou, pac se tam daji koupit dobre veci za nizkou cenu ![]()
V Anglii jsem jeste nebyla, ale decka co tam byli si prave taky dost veci privezli, ale asi to spis byli takove ty obchody typu Terranova - haldy obleceni a plno lidi…
Ahoj babule!
dekujeme s Krisikem za gratulace! ![]()
je to vazne hruza, des - nestihacka… snad se to brzo zklidni a napisu vic ![]()
zatim se mejte vsechny krasne a studiu zdar ![]()
Tak hlásím odesláno či předáno za tento semestr 11 kor. úkolů - brrrrrrrrrrr.. a nyní se musím naučit na zkoušku za 14 dní.. cca 300 stránek…
Pak rychle číst do Štědrého dne dalšých 280 stránek.. do toho péci… mezi svátky asi nic.. a 4. a 5. mám dvě těžké zkoušky.. to nechci vidět… možná ještě vyměknu, užiji si Silvestra a zkusím další termíny.. protože naučit se to nebudu mít vážně kdy.. pak 15.1. další.. no a na nějaké termíny ještě čekám… Nevím jestli stárnu či je fakt každý rok horší a horší ![]()
Vánočku budu muset předpéci, ať nemám nervy, že ji v den D = 23.12. nespálím… Před dvěma lety jsem přišla na to, že když ji upeču a hned zmrazím, tak po rozmrazení je fantastická, mandle křupavé, takže pohoda,manžel taky hlásil, že to není poznat = už i loni jsem ji udělala týden předem.. a pak čerstvě rozmrazila… Babička se asi obrací v hrobě, ale zas to stojí méně nervů.. člověk si to pečení naplánuje i na den, kdy je manža např. doma = pomůže zabavit malou, abych ten vánočkový maraton neměla zbytečně delší…
No ale letos to zkrouhnu.. žádných 14 druhů cukroví, jako když byla malá miminko a já ještě nestudovala…
Jen pár vybraných druhů, příští rok, až už nebudu studovat, to manželovi vynahradím…
Studovat magisterský stupeň jsem se rozhodla na druhé mateřské, na jiné škole.. tak uvidíme, jak vize a realita budou mít společnou cestu ![]()
Jak jste na tom vy?
E.
Sákryš, to nějak pilně studujete, že ani nenakukujete… ![]()
Tak já hlásím, že místo učení mám 3 druhy cukroví… perníčky, linecké a dvojitou várku vosích hnízd… perníčky se musí jen ozdobit (jen to, co bude na stromku, zbytek sníme bez polevy)… vosí hnízda počítám zmizí.. to je takové to předvánoční mlsání.. tak mne ještě dvojitá dávka čeká…
Jinak kromě pečení se snažím hubnout, abych do Vánoc měla v kalhotech místo na to, co o Vánocích přibude… no a taky ve zkouškovém… to taky pojedu na čokoládě… tak mám dole zatím 3,5kg a je to vidět… ![]()
Jdu se učit, než začne Dr. House ![]()
E.
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Sice zatím nemám žádné robátko, ale chci se připravit už dopředu a nechce se mi vás jen „šmírovat“. Vezmete mě mezi sebe??? Nebo vám tu budu vadit, protože zatím žádného prcka nemáme? S přítelem plánujeme časem miminko, nejdřív ale musí nastat společné bydlení a svatbička ![]()
V září jsem začala studovat němčinu se zaměřením na vzdělávání, je to bakalářskej obor, jestli se dostanu do letního semestru (jako že asi určo jo
), tak si budu přidávat ještě druhý sloup - vizuální kulturu se zaměřením na vzdělávání (to je výtvarka). Už mám hotový dva zápočty - dneska jsem jeden napsala a úterý bude teda pěkně drsný - píšu zkouškovej test z angličtiny, zápočet z germanistiky (to je předmět celý v němčině a docela nuda
) a ještě mám ústní zkoušku z fonetiky - no je to celkem hodně hodně hektické, ale nějak to zvládnu… víkend bude čistě učící… ach jo… no pak ještě 3 testy další týden a budu mít vše téměř hotový, bude mě čekat akorát 4.1. jeden test a pak dvě ústní zkoušky, zatím neznámo kdy… Strašně mi ten semestr utekl, od příštího týdne už nemáme skoro žádnou výuku…
Přeji všem pevné nervy při učení ![]()
Ahoj studentky,
tak vidim, ze semestr pomalu konci, zapocty zacinaji a zkouskove se kvapem blizi
Ale hlavni je, ze pred tim jsou jeste Vanoce, ze ![]()
Vitej Sharane, urco se pridej
Obcas se chodim mrknout na snazilky, tak te trochu znam odtam. Preju, at ti vsechny zapocty dobre dopadnou a prvni zkouskove taky ![]()
Efi, ty jsi tak pilna s tim cukrovim
Ja nepecu vubec a ucit se mi taky nechce
Spis ted ziji prvnimi kopanci a v pondeli jdem velkej UTZ, tak jsem zvedava, jetsli se nam prcek ukaze a hlavne, jetsli je vse ok.
A to hubnuti ti zavidim, ja porad jen a jen kynu a jsem zvedava kolik budu muset po porodu davat dolu ![]()
Nazdárek holky,
Sharane vítej
![]()
Evelíno - s tou váhou jsi mne pobavila… ještě abys nenabírala
Já šla rodit s 20kg nahoře, takže klídek.. a z porodnice nesla domů jen 6kg navíc… fakt je ale ten, že jsem pak za první 3 měsíce nabrala asi 4kg v čokoládě kvůli nervům ještě k tomu, takže jsem pak až donedávna zápasila s 10kg nahoře..
Ale nyní mám již jen trošku nahoře… takže bude hůře, ale bude pak i lépe… Díky ségře mám skvělý stravovací režim a hubnu, i když mlsám dopoledne čoko či oříšky… a o víkendech na návštěvách baštím šíleně moc… to je prima hubnutí ![]()
Evelíno a necháš si říct pohlaví? Já byla zvědavá, chtěla jsem vědět jaké oblečky ev. shánět a už si povídat s bříškem s jasným jménem… Manžel ale pohlaví vědět nechtěl, tak jsem před ním a komplet okolím pohlaví mlžila… oblečky měla schované a s bříškem si povídala v soukromí jako s Eliškou… ![]()
Tak , příští pátek zkouška, ale učení na Místní finance mi jde zoufale pomalu.. jen pár stran denně, jsem ve skluzu, ale na zkoušku půjdu.. snad to nějak dopadne… jelikož jsem se rozhodla nepokračovat, tak nemusím už řešit studijní průměr (aby se člověk vyhnul přijímačkám na magisterský stupeň), takže tento ročník známky vypouštím ![]()
Ale mám docela nerva, když si tak spočítám,kdy mám jaké zkoušky, jaké akce mezi svátky jsou naplánované.. že přes Silvestra je manžel 4 dny v práci = nemůžu jej ani vyhnat např. s dcerou ven, abych měla např. 3 bonusové hodiny navíc.. takže mi to nějak nevychází, že by to šlo zvládnout nějak v pohodičce… no, ale nějak bude… člověk zvládne víc, než si myslí… takže v lednu holt budu zas vstávat ve 4h ráno.. abych měla hoďku dvě navíc… a uvidíme, jak to bude…
Jo a jaktože Evelíno nemusíš péci, dostáváš od maminek? Já to letos zkrouhnu, takže fakt přidělám již jen jedno cukroví + novou várku těch vosích hnízd a tu vánočku anazdar… pár druhů se dá v pohodě propašovat i do učení (že mi dcera pomáhá a děláme to spolu)… ale jinak ne…
Dnes jsme místo pečení dělaly z moduritu vybavení do domečku pro panenky… pár kousku na vyzkoušení… talíčky, misky, hrneček, lžičku.. resp. piditalířky, pidilžičku… také otevřenou knížku i s řádky.. po usušení v troubě jsme to natřely akrylovými barvami, takže máme veselé nádobí…
Ještě musím vyrobit ruličku toaleťáku, sýr, který snědla myška… nějaké kastrolky na sporáček… či pánev… ale až jindy.. dnes se musím ještě učit + jít brzy spát.. v 5h vybíhám na vlak a frčím na pár hodin do školy…
Tak se zatím mějte, a pište, ať to tu rozhýbeme… ![]()
E.
PS: Dnes si kámoška všimla, že jsem zhubla (přinesla mi něco domů), tak to potěší + se jí líbilo, že mám tmavší barvu vlasů, tak dobrý.. Odpolko jsme byli s kamarádem venku, Eliška lítala jako obvykle s čelovkou a je to super, šly jsme přes temný park, na dětském hřišti, které nově udělali, nejsou blízko lampy, tak si na ty herní prvky svítila a pohoda.. Pak mi posvítila, abych mohla utřít houpačky a obě děti spokojené.. Je to prima vynález, takové mobilní světýlko ![]()
Ahoj holky, strasne moc se omlouvam, ale nestihala jsem v posledni dobe…Pred par hodinkama jsme dorazili domu, juu konecne cechy, i kdyz to co me tu ceka nic moc
Mam ve ctvrtek zkousku, v sobotu dve a v nedeli dalsi…asi se z toho pos… ale nejak mi nevysli vstric s terminy, takze to mam vse tak u sebe. Do vanoc bych chtela stihnout pet zkousek, teda ja je stihnu, ale co pudu opakovat podruhe, to se uvidi
To je duvod, proc jsem nepsala, ani vas nemam docteno, porad srotim.....
Nic jdu se vyvalit k televizce, po tom dnesnim cestovani, vybalovani a ted dokonce peru toho mam docela dost. Ale musim se pochlubit, tchyne mi umyla okna a pripravila ty nase dva pokoje na vanoce, komplet uklidila, krome drobnosti, takze to mi fakt pomohla. I kdyz normalne nesnasim, kdyz to nekdo dela za me, ted jsem fakt vdecna…
Tak pa a stastny vysledky zkousek preji vsem ![]()
Dobre ranko,
LeMo, to je docela drsne prijet a tolik zkousek v jednom tydnu
Moc ti preju, at je zvladnes a muzes si uzit vanoce!!!
Efi, ja nepecu, pac manzelova babicka pece uz snad od listopadu a minule nam dala tolik krabic, ze jsme jedli az do unora jen cukrovi, takze jsme zasobeni ![]()
A pohlavi si chceme nechat rict oba, chceme se na to dane pohlavi psychicky pripravit - teda hlavne ja, manzel je asi vic v pohode
Tak snad se nam mimis ukaze, ale hlavne at je vse ok…
S tim moduritem to je super napad!!! Koho to vic bavi? ![]()
Nazdárek holky,
LeMo - to je mazec, tolik zkoušek… ani nevím, kdy přesně odjíždíte = kolik opravných termínů si můžeš dovolit potažmo stihneš… No tak pak písni, z čeho to máš, od kolika, ať zas můžu držet palce, byť asi ne on-line, taky šrotím… a mám pocit, že v pátek vyletím, zatím mi ty Místní finance „pane“ neříkají.. je toho mooooc…
Evelíno - tý jo, tak aktivní rodinu bych brala taky
I když tedy pak ta váha v únoru
to musel být taky mazec ![]()
Modurit - jo, druhé kolo máme za sebou, zbývá barvení.. ten toaleťák vypadá fakt super, i se kus jakoby odmotává
Manžela to chytlo taky, tak já dělala talířky, rybu, špagety, stehno s kostí, on udělal celé kuře i se stehny a křidélky.. chybí pekáč a upravit tu pididřevěnou troubu, aby se tam mohl ten pekáč vsouvat a bylo to ve vzduchu… Je to fakt miniaturní.. ještě jsem dělala lahev od vína i s etiketou, manža skleničku, já vázičku… vše je vždy jen pár milimetrů… vařečka do kastrolku je tak 1,3 cm… kuře taky max. 1,5 cm
Eliška si u toho vyrobila kostku, co háže samé jedničky, ta minulá, kdy pokaždé padlo něco jiného, prý nebyla dobrá a udělala si originální… taky dělá hady a zdobí si je brčkem apod.. a my u toho děláme pidivěci.. fakt mne to chytlo
Už si plánuji další vybavení.. nočník pro miminko… pračku…
Jo a Eli udělala odpadkový koš pod dřez (napíchla kuličku modiritu na vařečku, pak to s toho sundala a měla koš hotový
Jo jo, také se vyblbnete, až děťátka povyrostou ![]()
Jo a Evelíno, jak dopadl ten dnešní UZ?
![]()
Tak já jdu ještě něco tisknout.. a od 22h žehlím u Dr. House ![]()
E.
Jeee, tak to si u vas Efi vyhraje cela rodina. To je super!!!
Tak a vcera to bylo vtipne. Vecer jsme sli na ten UTZ a stravili jsme tam asi hodinu a pul, pac mimco bylo spatne natocene, takze jsem chodila po chodbe a na druhy pokus se zadarilo
Mimco je zdrave, zadne VVV se nenasli (trochu jsme se bala, pac jsem na prvni srining mela zvysenou hodnotu na Downa) A je to kluk!!!! Musela jsme to rozdychat, pac jsem si moc prala holcicku, ale uz se s manzelem moc tesime na Stepanka
Jsme moc rada, ze tam manzel sel se mnou, ze ho konecne videl. Mimco bylo cily, krasne se vrtelo a cucalo prst - to dela na UTZ pokazde ![]()
Obdivuju vas, jak jste pilny holky, ja mam ted myslenky jen na tehotenstvi a mimco, ale musim zacit, pac mam pristi tydne dva testy…
A bakalarka jde nejak mimo me, ale uplne…
Evelino: jo to je drsny, ale snad to nejak zvladnu
Dekuju za prani, snad se to povede
Jsem rada, ze ultrazvuk dopadl ok, hlavne ze je mimis zdravy. Chlapecek je bezva
Jo a taky nepecu, protoze bydlime v baracku s manzovou babickou a ta to zvlada bravurne i za me
Rikam si, ze pect zacnu az skoncim se skolou ![]()
Efi: jj, mazec
Takze budu drzet vsechny palce co mam v patek. Urcite to nebude tak spatny, vzdycky mame prece nerviky, ale nakonec to vzdycky dame
No a me muzes zacit fandit ve ctvrtek v sedm
vecer, to mam spravni pravo. V sobotu v jedenact jdu na marketing a ve dve na nauku o podniku 2. No a v nedeli v deset financni ucetnictvi…fuj to je hnus kdyz jsem si to tak rozepsala
No a kdy odjizdime je ve hvezdach, az budu mit po zkouskach…manza odjizdi uz 5 ledna, ale my za nim asi dojedem, do te doby zkousky asi nesfouknu. No a vracime se uz nejak 6.unora, takze chci za nim dojet co nejdriv. S tema zkouskama je to blby kvuli tomu, ze nam treba v par predmetech dali predtermin ted a pak az 20.ledna dalsi termin. Takze na ne musim jit. Navic jsem si naplanovala, na co pujdu na predterminy, protoze jeste nebyly vypsany a ja si musela sbalit skripta do anglie, takze chci jit i na tyto predmety, kdyz jsem se jim venovala. Jenomze dohromady je to fakt zahul, tak snad si tim vic neposkodim…
Modurit super napad, my ted vymyslime darky na vanoce, zatim vyhrava lego duplo, hral si s tim malej v anglii,kde nam to pujcil manzuv sef, tak to melo velkej uspech…a dal nevim ![]()
Krisulko, tak jak bojujete? ![]()
Evelíno, s tou holčičkou to chápu, taky jsem ji chtěla.. ale druhé dítě bych chtěla zase kluka.. zkrátka páreček, ale tu holku první na jistotu
Štěpánek je krááásné jméno!!! Gratuluji k výběru
A k tomu, že je mimísek zdravý a tvé obavy jsou zahnány ![]()
Lemo, tak psát správní právo v 19h nic moc..
![]()
Tak budu držet palce. Já to píšu někdy kolem 14h v pátek… Včera večer jsem na studentském mailu našla od kohosi loňskou ukázku testu.. tak jsem ze všech otázek věděla jen jednu.. tak mne to tak otrávilo, že jsem se koukala nejen na House, ale i na nějakou komedii po tom.. a šla spát někdy po půl jedné v noci.. šrotím, šrotím, dočetla jsem včera těch 300 stran a pak je jasné, že neví člověk nic dopodrobna.. tak mám ještě 2 a kus dne na to projít nejdůležitější věci, namalovat si grafy.. schémata rozpočtového určení daní za jednotlivá období (pořád se to mění a v tom testu to učitelka chtěla včetně té šílené historie, tak fakt nevím…). Jasně že doufám, že to na trojku dám, ale včera večer jsem to tak neviděla.. dnes, po X hodinách dalšího šrocení už něco vím.. tak uvidíme, jak to v ten pátek bude… štěstí je, že dcera není nemocná = ještě půjde 2× dopo do školky = vždy 3h na učení.. + když usne před den + když usne večer.. to už něco snad dá… ![]()
Lemo, ještě proooosbička, máš nějaká skripta oskenovaná či stažené texty z e-learningových kurzů apod.? Jde mi o to, že když bych v budoucnu přecházela na jinou školu, tak mi i jiné zdroje mohou velmi pomoci při přijímačkách, protože každá škola má dost rozdílné předměty, zdroje… tak aby si člověk rozšířil obzory
… Tak jestli by jsi měla pak někdy po návratu v únoru a po všech zkouškách čas to vypálit, byla bych mooooc vděčná… Kdyby to byl problém, tak to pusť z hlavy.. napadlo mne, že jsi na stejné fakultě = dost věcí by mohlo být pak k užitku… Např. na té zemědělské se více orientují na ten podnik… a u přijímaček je něco o podnicích.. ale my zas jedem hodně to účto, statistiku, pravděpodobnost… tak pak mi budou určité vědomosti chybět.. a otázka je, jestli by se člověk na tujinou školu vůbec dostal ![]()
Co se týká stávajícího studia, moc by mi bodlo cokoliv do správního práva, co nyní řešíš.. budem mít zkoušku v LS a podklady od učitele žádné, musíme si vše najít v 800str. knihách v knihovně.. jenže to je stále rozpůjčované a tu hrůzu nikdo ještě neoskenoval.. takže netuším, z čeho se budu na tu zkoušku učit… To správní právo by šlo ev. emailem?
Tak jestli by něco šlo, dzenkujem bardzo předem!!!!
![]()
Chce se mi děěěsně ![]()
Tak zatím,
E.
PS: Jo a tchyně, co vypucuje byt a okna, není vůbec k zahození.. v tom vidím jednu z výhod společného bydlení..
Druhá je to, že může pohlídat a nemusí za tebou cestovat hodinu MHD = není ti blbé ji požádat… Já díky vzdálenosti / práci na hlídání využívám jen manžela.. naštěstí si může služby upravovat dle zkoušek, takže to zvládáme.. ještě že ho mám
Jinak bych musela hnát někoho takový lán cesty… ![]()
Efi: jj,hodina pekne blba a to je prvni termin ten den. Posledni zkouska zacina o pul devate vecer
Dal dalsi terminy na leden a tam je nejdrivejsi zacatek v osm vecer a konci se treba posledni zkouskou o pul desate…moc nechapu a chudaci lidi, co dojizdi treba pet hodin do brna a nejedou jim spoje …
Tak ja budu taky v patek drzet palce ![]()
Skripta do spravniho prava jsem ti poslala. S tim zbytkem mam problem, protoze se nam na konci lonskyho skolniho roku sekl pocitac, ztratili jsme hodne dat a byla v tom moje skola. Takze z prvaku mam skripta pouze vytisteny a bohuzel pozvyraznovany. Ted z druhaku a dal ti to muzu stradat a posilat bud mejlem, nebo vypalit, pokud bys chtela. Fakt je mi to lito, ale pokud by jsi stala aspon ovytistenou podobu, po statni zkousce ti je klidne poslu postou na dobirku za cenu postovnyho. Ale az na konci tretaku
Ja dal studovat neplanuju, planujeme dalsi deti a uz chci mit pri vic detech pokoj, mozna zacit podnikat, ale uz ne studovat
![]()
Jo a tchyne: no nebydlime spolu, zatim, bydlime ted s manzelovou babickou. Nadstavujeme vrch, kde mame samostatne patro se vsim a az se prestehujeme nahoru tak tchanovci pujdou dolu a budeme bydlet vsici v jednom
Ale nebojim se tchyni pozadat o hlidani, je kousicek od nas asi 10 kilasku a navic manza je jedinacek, takze malej se ma jako v bavlnce a vsichni jsou z nej u vytrzeni, za kazdou moznost hlidani mi malem rvou ruce
Ohledne pomoci, chteji porad pomahat a hodne pomahaji, nekdy je to pritez, ze nama tak ziji, ale mnohem vic tim ziskavame, takze jsem si musela zvyknout, protoze ja na to nejsem od nasich zvykla (jsem ze tri deti) ze by se o me tak starali a zajimali. Samozrejme ze me to na zacatku stvalo, ale ted mame s tchanovcama super vztah…zatim ![]()
Nahodou holky, ja chtela moc klucinu, na holku jsem se nejak necitila
A prani se nam splnilo, tak priste to bude snad ta holcicka, at u toho tretiho je nam to uplne jedno
![]()
Tak s pravem a uctem jsem uz skoncila, ted jeste dodelat nauku a v patek zopaknout nauku i marketing a pak mit jeste hodne stesticka pri zkouskach. A od pondelka najizdim na statistiku (jeste jsem ji nevidela a mam na ni pet dni - no nic moc
)