Studující maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2825
6.1.08 08:06

Efi: to je mi moc lito s tou zkouskou, nekteri profesori jsou fakt kreteni :twisted: :twisted: Hele a jak jsi rikala, ze jsou vsechny pozdni terminy obsazeny (treba jak by se ti hodilo toho 22) tak u vas to nefunguje tak, ze se tesne pred zkouskou (4 dny a podobne) plno lidi odhlasi? U nas to tak je, ja ze zacatku mela strach se na to spolihat, ale jeste nikdy se nestalo, ze by se nikdo neodhlasil, vzdycky je nas na zacatku plnej pocet a pak nas jde stezi pulka.....ale nevim jak to funguje u vas.....
Ja ti verim, ze musis byt unavena, spat tak malo bych nezvladla. Adula ted teda taky vyvadi, posledni dve noci byl hodinu vzhuru asi ve tri nebo ve ctyri a chtel si hrat :roll: Samo ze jsem to sabotovala a po hodine to vzdal a spal do osmi…ale strasne to narusi, ja nespala jeste hodinu po nem, jak jsem uz nemohla usnout, no hruza…a dnesni noc v pohode, akorat se rozhodl vstavat o pul seste, takze taky nic moc :lol: Ale lepsi nez budicek uprostred noci…jeste ze uz se nestresuju s ucenim, to by mi nepridalo…
Fakt ses dobra, ze vydrzis takto vstavat, jak bych u toho uceni akorat usla…
Tak pak napis az budes mit naladu, jak se to vyviji..jeste me napada, zkusit nekomu poslat mejla, popripade do diskuse jestli tam neco takovyho na netu mate, jestli by si to s tebou nekdo nevymenil…u nas se to tak normalne dela. A nebo bych mejlem oslovila profesora, jestli planuje jeste dalsi terminy, ze jsem s tim pocitala tak a tak.....bla bla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
6.1.08 15:48

Ahoj LeMo, díky za snahu pomoci :D
Myslím, že jsem psala, že v pondělí, tj. zítra,a ž budu ve škole, zkusím profesora odchytit a vyjednávat… Domluvila jsem se už včera s pár kolegy, že mu také napíší, že nás rozhodilo to, že máme volné termíny najednou jen na začátku zkouškového a že to máme už rozpláováno jinak… Taky jsem mu poslala za sebe mail, aby tam měl hodně žádostí…

• tam zajdu…

Co se týká toho odhlášení před zkouškou.. to u nás také funguje, blbé je, že jsou jen termín 15,16,22,23. Pak už vypsal jen opravné, kam tě systém nepustí přihlásit, dokud nemáš v systému už zapsáno jednou žes neudělala… no a kdo by se odhlašoval, když není vize, že budeš mít jiný řádný termín??? Dopředu nikdo nepůjde… Všichni spoléhali na to, že to dá později, tak jsme si i domlouvali v jiných předmětech termíny tak, aby to klaplo a nyní to nevyhovuje nikomu.. tedy z dálkařů.. deňáky nevím..
Jediné co vím je, že nás tento předmět spolu s deňáky dělá 240.. a asi 100 lidí se nepřihlásilo = nejsou ochotni jít 15+16.. takže budou taky asi dyndat jiný termín.. a až pan profesor něco náhodou vyvěsí, tak šance, že termín chytím je malá… :roll: Např. v pátek odpolko jsem se do systému dívala, nic tam nebylo… a v sobotu ráno jsem se dozvěděla, že až večer tam něco zadal.. a to něco = 140 míst na ty dva pozdější termíny.. a ještě večer to bylo rozebrané.. :evil: Tj. nepodívala jsem se do systém 5h a vyfoukli mi tolik míst… jestli přihodí např. 20 či i 40, je možné, že to prošvihnu… třeba právě v době, až budu v pondělí na zkoušce či pojedu vlakem.. budu vlastně celý dne pryč…
Tak už mám v plánu otravovat manžela, aby se zkoušel dívat do systému, jestli se něco nezmění a nestačí mne přehlásit.. jestli to během pondělí nějak nedopadne, tak fakt nevím co stím.. jestli nechat termín propadnout, nedostavit se = moci jít pak až na ten opravný a učit se dál dle plánu na původní dva předměty.. no.. rozhodne pondělí… :evil:

Díky za podporu, jdu dál šrotit!

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
6.1.08 19:07

Ahoj Efi,
ja vim, ze jsi psala, ze se chces za profesorem stavit, ja prave myslela poslat mu mejl, aby to bylo rychlejsi…ale to jsi udelala :lol: :lol: No mas pravdu, ze pokud jsou ostatni terminy uz opravny, tak se asi malokdo prihlasi na drivejsi, ze by to chapal rychleji, nez doufal :? To mi nedoslo. Je jasny, ze na opravu se nemuzes prihlasit, kdyz nemas uz jeden termin neuspesnej. U nas to teda mivame trochu lip, ze ty pozdejsi terminy co jsou opravny, jsou vetsinou i radny, takze s timto problemy nemame.
Drzim pesti, at se ti podari sehnat to misto, jasne zaukoluj manzela, urco to vyjde. Snad prihodi nejaky novy termin, nebo mista, uvidis, kdyz si vas bude stezovat vic, tak s tim musi neco delat no ne? :wink:
At ti jde uceni rychle do hlavy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
6.1.08 20:40

Hoj,

tak on je ten dědula takovej arogantní, stírá nás.. takže klidně čekám, že řekne, že jsme měli na učení celý semestr a že místa je tam pro všechny dost a nazdar…
No, nicméně jestli bude na katedře, tak zkusím somrovat, aby přidal 50 míst blokovaných jen pro dálkaře, aby nám to nevysosali zas deňáci.. ti se mohou učit celé dny.. tak ať jdou o těch pár dní klidně dřív.. :-) A také je možné, že je upozornil, že to dá na začátek… a nám dal konec.. jenže to nebloknul a deňáci nám to vyfoukli.. tak snad na to bude slyšet… :roll:

Zítřek snad dám, dnes už mi přišlo, že ten limit by se měl dát.. když tedy totálně nevybouchnu.. třeba kvůli únavě a že se mi to bude celé motat.. uvidíme.. nyní si nějak nemůžu dovolit vybouchnout.. tak se i modlím, aby mi naskočil OK ten páteční management, abych neměla ještě problémy nejen se souběhem zkoušek.. ale ještě s opravnými… 8O

Tak zatím, kdyže jedeš? Zas jsem to zapomněla.. myslím že ve středu??

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
7.1.08 09:21

Ahoj, no tak ti jsou nejhorsi, nechapu, co delaji na prestiznich skolach takovi kreteni 8) Dnes v jedenact na tebe myslim, tak pak napis, co a jak :wink: Urcite to dneska das a nevybouchnes, verim ti :lol: S opravnyma se ted nedes, i kdyz ja nejsem jina, taky uz vzdycky pocitam s nejhorsi variantou a stresuju se, ale urco to dobre dopadne :wink:
Jedu ve stredu odpolko, doma uz vse poklizeny, vyprany vyzehleny (no jo jsem sama doma :lol: ) a dnes jedu ke kamosce co mam 7-mi tydenni mimco, tak to mi to zase utece a zitra me ceka baleni a pak trada :lol: :lol: Uz se moc tesim 8) :lol:
Tak pak urco napis, jak jsi dopadla, a pis i jak budes vedet ruzny vysledky, at jsem v obraze :lol: :lol:
 Zatim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
7.1.08 17:20

Nazdárek,

tak dnešní nálada je opačná včerejší :wink: :pankac: :pankac: :-) :-D :dance:

Důvody změny nálady:

1. Zkoušku podle mne určo mám - jak jsem měla nervy, že mi to druhé čtení během té krátké doby nebude stačit, tak stačilo.. když se vstává nad ránem + dítě přes den usne + něco večer + dítě bylo např. s tatínkem venku, tak ve finále jsem to stačila projet ještě 2×.. takže trojí čtení už něco dá… tak podle mne mám 12 z 15 dobře a dvě ješě napůl…
    Nicméně jsem si dovolila říci učitelce, že měla v testu chybu, tak se asi bude moooc snažit, abych to neudělala.. ale to bych tam jela a nechala si písemku ukázat, že jsem těch 60% neudělala :twisted: A jestli bych měla normálně jedna mínus a ona mi to napaří za 3 je mi fuk :-) Tu chybu měla v loňských testech, ve skriptech, e-learnigových testech.. a nyní na mne koukla z testu mého.. tak mi to už nedalo a na chybu ji upozornila… slyšela to jen ona, já a ještě dva studenti, tak jsem ji moc neztrapnila, holt co si myslím, to říkám, často mám s tím problémy… :roll: ale vadí mi, že kantor mne zkouší z něčeho, co sám neumí na sto procent.. mno… šlo o blbinu, ale holt jsem puntičkář… ale když mne testuje, jestli vím, kde ten či onen zasedá (v jakém orgánu EU), mohla by jeho jméno mít napsané dobře, že.. což neměla… Tak jsem jí říkala, že se omlouvám, ale že jsou lidé často na pokroucení jména citliví… a že ona tam přejmenovala předsedu Evropské komise… :wink:

Za b) Ještě před zkouškou jsem došla na fakultu a odchytila asistenta toho docenta.. a naštěstí byl přístupný a udělal termín jen pro dálkaře v počtu 40 míst, takže pohoda… půjdem vlastně toho 23.1. za sebou dvě skupiny.. původně oni s deňákama od 14h, my od 15h… zaplaťpánbůh za to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Takže nyní mám 2 týdny na těch 400 stran pana drsoně (loni za 9 otázek z 10 dal 3!!!)
Pak budu mít dva dny na Ekonomiku životního prostředí… tam bych měla jít 26.1… ale jestli to nebudu stíhat, tak to dám na 16.2., konec zkouškového…
No a poslední jsou Kapitálové trhy na 5.2., tam bude času dost, takže se všechny ty finanční deriváty, výpočty long/short call opcí + long/short putt opcí i naučím včetně grafů (není to těžké, ale snadno se to splete, včetně vzorečků..) chce to párkrát projet.. ale nyní už to snad půjde…
Jak jeden týden, který máš či nemáš, ti dokáže udělat guláš ve 3 zkouškách.. 8O nebo naopak to hodit do pohody, že… 8)

Takže užívej Anglii, 15.1. na mne myslet nemusíš, to bude lehká zkouška, tak zkus toho 23.1. od 15h, 26.1. od 9h a 5.2. od 16h. Díky moc!!!! :D :lol:

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
7.1.08 17:25

ještě k těm derivátům - ty jsou jen asi 4 strany ze 180… takže se nebudu učit jen opce, to by byla těěěžká pohodička :-) Ale jsou to čtivě napsaná skripta, vážně to je zajímavé, ten předmět, tak ten se mi bude učit docela dobře 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
7.1.08 20:29

Tak to teda moc gratuluju :lol: :lol: Kdyz jsi mi to tu tak pekne vypsala, tak to se nepletu a pro jistotu budu myslet i toho 15-tyho :lol: :lol:
Tak at jde uceni a dobra nalada vydrzi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
8.1.08 17:05

Ahojky,

tak z toho pátečního Marketingu mám za 1 8O 8O 8O
Myslela jsem tajně na 2… moooožná 1 mínus.. ale asi 3 věcmi v těch málo bodovaných věcech jsem si nebyla jistá… no…
A jak pan učitel říkal, že si dělal poznámky,kdo odevzdal samostatné práce (3ks) vynikající, kdo průměrné, kdo slabé.. tak že podle toho bude rozhodovat o známkách při hraničních bodech…

Tak mi ty moje seminárky evidentně pomohly k vyžehlení známky z testu 8) :lol: Tak to bylo fakt překvapení!!!

Kéž by obdobně dopadla ta Evropská integrace :wink: Ale cokoliv do 3 bude dobrý :lol:

Tak ahojky, určo už máš sbaleno, cestovní horečka se chystá na tebe skočit… tak ať zítra to zvládnete dobře a snad se brzy ozveš z UK! :D :D

Díky za podporu!

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
8.1.08 20:03

Ahoj,
strasne moc gratuluju, jsi jednicka :lol: :lol: Urcite i ev.integrace bude v pohode, uvidis :wink:
Jo ja mam jakz takz sbaleno, neco musim dobalit az rano…cestovni horecku uz mam, zase mam strach, jak to Adula zvladne a jak my s nim :roll: Taky doufam, ze se brzo ozvu z Anglie :lol: :lol:
Tak zatim a vubec nemas zac :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
8.1.08 21:35

Šťastný let! :-) :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
8.1.08 22:25

dekuju, snad bude :lol: :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
9.1.08 09:36

Jo a gdyžesepřesněvracíš??? 8O

sklerotik :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
9.1.08 13:28

Ahoj,

tak vidiim, ze jsem LeMu uz nestihla, ale treba se ozve z ciziny :) Tak at se Ti tam libi :-)

Ja jsem sem ted obcas mrkla, ale spis jsem se ucila… Vcera jsem mela posledni pisemnou zkousku a dokonce uz vim i hodnoceni, ze 60 moznych mam 54 bodu, takze velka spokojenost 8) A navic se nam jeste scitaji body, takze tento predmet jsem udelala, pokud jeste napisu esej, ale tu uz muzu odflaknout :D

Efi a Tobe moc gratuluju, jsi sikula :srdce: Ale tech zkousek mas docela pozehnane …
Chtela jsem se zeptat, jak to uceni a zkousky zvladas s nervama a s ditetem? Ja si to nedovedu moc dobre predstavit, jestli se treba Tvuj stres prenasi i na dite…

Ja jdu pomalu vymyslet temata na seminarky… Dopoledne jsem si uzivala s mamkou nakupy na prcka a spolecny obed, tak ted bych mela zase neco delat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
9.1.08 14:07

Evelíno, ty se máš, že už taky skoro vše máš :-)

Nojo, každý ročník je víc a víc seminárek, ještě že už končím :-)

Stres se na dítě nepřenáší, spíš jen to, že jsem víc unavená (letos ale ještě nepřišla krize, tu čekám :wink: )., takže když jsem víc unavená, jsem méně akčnější, ale letos mi začala významně pomáhat školka - za to dopoledne se tam vyřádí s kamarádem odvedle + dalšími dětmi, takže odpolko jdem klidně jen ven bez nějaké nutné akce, které jsem dřív vymýšlela.. ona se zabaví s kamarádem a já můžu mít „spořič“ :lol: Takže letos oproti loňsku pohoda… loni jsem dřela celý rok buď tu statistiku či pravděpodobnost, po kouskách, dítě mohlo jen 5× v měsíci do školky - chodila na dopoledne.. to moc nepomáhalo.. Nyní, když jde týden v kuse, tak mám 15h učení bonus a to je luxusní :-)
Takže prvák a druhá byl horší, to byla menší, méně mluvila, takže více vyžadovala fyzickou aktivitu z mé strany.. nyní se dá zabavit mluvením… takže např. vařím a o něčem diskutujem… dřív by to znamenalo jen si s ní hrát… takže i to, jak už je velká (3,5roku), je nyní velká pomoc…
Jinak jak už jsi asi vyčetla, učím se nad ránem, pak když není nemocná a je ve školce na těch pár hodin a pak když usne = neučím se, když je doma, se mnou, to se jí věnuji.. tak nic nepozná… akorát u toho občas vařím, peru či žehlím.. abych když spí, jsem makala buď na těch seminárkách, učení či nyní i na bakalářce…
Určitě to zvládneš, neboj.. zažádáš si ev. o individuál… Rozhodne mimninko, jak bude hodné… a také rodina, jak budou ev. moci pomoci… Nějak by to ale mělo jít, nenervuj se dopředu a užívej si bříška 8) :lol:

Tak zatím, jdu makat :-)

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová