Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky Evelíno,
jj, dcerunka měla jen asi 12h teplotu a jinak nic, takže pohoda. Naštěstí ![]()
To je prima, že na KO bylo vše v pořádku. Přibírání se moc neboj, mohou to být otoky jako u mne.. Já měla nahoře 20kg
a z porodnice šla jen se 6 kily nahoře…
Většina fakt otoky…
Sice jsem si je pak rozšířila díky čokoládě v prvních týdnech na 10kg nahoře, ale to je jiný příběh.. ty 4 kila navrch mne ochránily před totálními depresemi a složením se… malá brečela a brečela.. mlíko neteklo.. do toho špatné kyčle, takže celý den se jen dítě chovalo, krmilo, cvičilo, odstřikoval… brečela a brečela.. nespala… takže to bylo fakt o nervy.. tak jsem neměla čas ani vařit apod.. „jela“ jsem na čokoládě a ovoci a zelenině, kterou nosil manža ![]()
Jé, dovču si užij!!! Kam frčíte, že s tam dá válet? ![]()
Jinak jo, já pracovala před těhu asi 12 let
A bavilo mne to střídavě více i méně, ale už se těším zase do práce… Půjdu do jiné.. před druhým těhu.. a po druhém těhu, ať si člověk rozšiřuje obzory, nezakrní na jedno,m místě sto let, jako jsem to udělala doposud… Ta mateřská mne donutila se od firmy odpoutat = ideální čas jít jinam, než mne to tam zase semele a budu mít pocit, že odejít nemůžu ![]()
Tak hezké odpočívání, pěkné těhu a já se jdu zas věnovat ratolesti.. ![]()
E.
Jo a na výsledek toho testu stále čekám a nervy mi tak skrytě pořád pracují.. už aby to naskočiloooooooooooooooooooooooooooo
E.
Cau Efi,
mne to pribirani az tak nevadi, spis me na to upozornuje doktorka, aby ten celkovy narust nebyl tak velkej… a na ty prvni tydny jsme taky docela zvedava, jaky prcek bude a jak to zvladnu s nervama…
kdyztak cokolada to jisti ![]()
tak to mas za sebou docela praxi a jsi dobra, ze ses pustila do studia… ja si porad rikam, ze musim studovat, at z toho moc nevypadnu, ze pak uz se mi nebude chtit…
jinak jedem s mamkou do Luhacovic, nasi tam maji pronajaty byt, takze tam muzeme vegetit temer kdykoli a valet se budu na sedacce
A hlavne se tam v mistnich cukrarnach a restauracich dobre pribira, takze pocitam s tim, ze doktorku zase moc nepotesim ![]()
preji dobry vysledek testu, uplne chapu, jake to je, kdyz clovek porad kontroluje, zda uz tam znamka je a ono porad nic ![]()
Evelíno,
no jo, doktoři a jejich tabulky
Hlavně že ti chuť k jidlu nesebrala
Být nervovaná školou, tabulkovými hodnotami… ![]()
Jéé, já chci taky do Luhačoviiiiiiiic
![]()
Ba ne, uprostřed zkouškového jsem se rozhodla, že týdny obžerství musí skončit a nyní zas mlsání koriguji na stav, kdy nemlsám 24h denně, ale jen 12h
Tj. dopoledne, do oběda, si dám cokoliv, ale odpoledne už jen ty bílkoviny a zeleninu… už mám zas kilčo a půl dole, tak je to prima.. nic si neodříkám, jen to prostě směřuji na dopoledne, aby tak energie z toho se za odpolko vyčerpala a nešla jsem si to v noci uložit
![]()
Výmluva na učení by byla stále, ale zas by mi ta váha ulítla… Pořád mi kousek chybí k váze před těhu, ale postupně na tom pracuji… už konečně vím, jak na to.. jde to po kousách, ale jistě.. už si proto nedělám hlavu z toho, jak zhubnu po druhém dítěti..
jestli tedy nějaké ještě klapne
doufám že ano… ![]()
S učením na mateřské i po dlouhé době to je v pohodě.. zaplatila jsem si přípravku z matiky, abych po X letech oprášila vědomosti a šlo to… prostě jsem nechtěla jít brzy do práce a nechat malou hlídat.. tak jsem si nějakou tu věc přibrala, protože bych se doma nudila tím stereotypem kolem dítěte a domácnosti.. připadala bych si jako „služka“ ve vleku požadavků dítěte a domácnosti.. takto dělám i něco pro sebe.. a občas se musí přizpůsobit režim mně…
Tak je to pak takové vyváženější… Proto i u druhého dítěte ev. zkusím dodělávat magisterský stupeň… u práce by to byl zbytečný záhul… dítě, práce, domácnost, škola…
tak nutně ten titul nechci… prostě to zvládat a ne přežívat ![]()
Tak zatím… a hezké počási k té cukrárně přeji
![]()
Nazdárek,
tak známka nikde..
Učení na úterní zkoušku jde pomalu ![]()
Ale dnes jsme si s manželem užili dcerky karneval - byla za fakt povedeného králíčka s obrovskou látkovou mrkví - a děsně si to užila
Její dva kamarád tam byli s ní, jeden za kominíka, jeden za rytíře a byla to prima trojka ![]()
Tyhle akcičky tak brzy nebudou, že jsem fakt ráda za každou. kterou si v klidu užiji… čím budou starší, bude to asi méně a méně spontánní, ovlivněno názory „party“ apod.. ![]()
Tak zatím,
E.
Efi,
to mas dobry postup diety, prvnich 12 hodin vse a pak uz omezene. Kdyz ja mam chute na sladky a nezdravy veci hlavne navecer… Ale mylsim, ze po porodu budu muset zacit aspon trochu sportovat, treba behat kolem ditete ![]()
A s tou skolou, tak pokud te to bavi a nemas to nutne jako povinnost a zvladas to i s ditetem, tak to je myslim nejlepsi kombinace
Ja si na jednu stranu rikam, ze uz bych to chtela mit za sebou, ze nevim, jak to budu s prckem zvladat a na druhou stranu je fakt, ze aspon budu muset mit v hlave taky neco jineho nez prdiky a kojeni ![]()
To je fajn, ze jste si uzili karneval, ses aspon odreagovala, ne? ![]()
Tak drzim pesti jak na vysledky i tak i na zkousku…
Ja v pondeli frcim, huraaaa ![]()
Zatim pa
LeMo,
až se vrátíš, máš něco na obchodní právo? To právo je u nás nejhůře ošéfované.. může za to ten učitel, který na to kašle.. nemá vlastní skripta, nemá vlastní prezentace.. jen mluví a doporučuje těžko sehnatelnou literaturu.. či lehce sehnatelnou, leč velmi drahou… ![]()
Fakt mne ty dva předměty vadí, protože z nich toho bude u státnic hodně…
Tak jestli máš něco i na to, bude to prima…
Tak užívej zbytek volna…
Evelíno, myslím na tebe a cukrárnu ![]()
Krisulko , ozvi se, jak to s Kristiánkem zvládáte.. co škola…
E.
Holky,
tak tu písemku, na kterou jsem čekala skoro 10 dní mám za 1- alias B
![]()
Huráááá, těžká improvizace prošla, selský rozum se nezasekl, když tam bylo něco, co ve studijních materiálech nebylo.. a prostě jsem to tam vymyslela
![]()
Ufff… tak už jen zítra a mám aspoň na chvililinku klid od učení..
byť budu dělat na BP… ![]()
E.
Ahojky,
tak poslední zkoušku mám za sebou, na učení byl dost času, bylo to i zajímavé, takže za A ![]()
Jupííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí a mám chviiiiililinku klid na dohnání restů, co se mi tu nakupily.. navštívit pár přátel, které jsem kvůli škole odkládala, pár věcí na pořešní a tak… huráááááááááááááá
![]()
ahoj holky,
tak sem taky studující, pracující a těhotná
sice mám jen dopsat diplomku, ale nemůžu s ek tomu vůbec dokopat, termín odevzdání k poslednímu březnu, děsim se, přijdu z práce a usnu, to jsem zvedavá jak to napíšu, vám co máte zkouškky teda ale vůůůbec nezávidím ![]()
Ahoj, tak jsme doma.
Efi: moc gratuluju, vidis, uz to mas taky za sebou, ted uz jenom jeden semestr a mas pokoj
Obch.pravo poslu mejlikem, ale pozdeji ju, ted toho mam nejak moc ..... Jo a jinak jsi hrozna sprtka, ti teda musim rict
![]()
Miau , vítej do klubu
, třeba tu pomůžeš rozproudit diskuzi
Vždy pár holek občas písne.. pak zas dlouho ne.. nebo odrodí (viď Krisulko
a nestíhá se)… LeMa, Evelína a já tu jsme ale docela často, tak budem rády, když se tu rozrostem..
LeMo , vítej zpátky!
Jo a šprt jsem.. to víš, perfekcionalismus je zhoubná vlastnost.. učíš se, učíš se.. a dokud to neumíš vše, tak nejsi spokojená… myslíš si, že zrovna tohle a tohle tam daj = už to nevyjde za 3.. děs běs… a pak je to jedna, jedna mínus či vě.. když průšvih, tak tři.. ale díky tomu, jak si stále nevěřím, tak proto dřu víc, než pohodáři, flegmatici, nepuntičkáři…
Mně ani ta známka neteší.. od určitého momentu na základní škole, kdy jsem viděla, jak se učitel vozil po žákovi a děsně ho ponižoval, jsem se rozhodla, že tohle nikdo neudělá mně.. a od té doby když se mám učit, tak se učím.. a ta malá vítězství slavím já a ne učitel.. (např. že za kecání mne úča vyvolala a nenachytala, takže jsem si šla sednout s dobrou známkou.. děsně jsem je tím štvala.. nedávala pozor… a stejně ji nesejmu…) ![]()
Takže jsem šprt, přiznávám, ale radost z toho nemám.. je to vnitřní mus.. stejně jako workholik… prostě musím to dřít namaximum… abych měla i sama ze sebe dobrý pocit, že nejsem flákač.. nevím, jestli mi někdo rozumí či jsem pro vás magor, ale holt to tak je… i to, že musím vše zvládnout jako kdybych školu nedělala.. nežádám o pomoc, hlídání apod… peču cukroví.. a pak jedu na těžké rezervy..
![]()
No nic, zatím nevím, jak se přeprogramovat… ![]()
Jinak ty skripta vůůůůůůůůůůůůůbec nehoří, státnice jsou za dlouho ![]()
Dynko , něco nového?
Jinak já se už druhý den přesvědčuji, ať začnu hubnout trošku víc… zatím jím nyní už 2 dny celé dny zas co chci.. čokoládu ve 22h jako oslava v úter.. včera zmrzlina.. dnes taky… Mno, zkrátka oslavuji to, že nic nemusím.. tak jsem vypustila i to zdravé odpoledne… (tj. jen bílkoviny a zeleninu).. ALe říkám si, že tak od víkendu bych už mohla zas najet na ten svůj režim… a začít hlavně cvičit, abych trošku vytvarovala břicho.. zadek… až bude ještě tepleji, tak bych si šla párkrát i zaběhat.. od září se chystám do práce.. také bych ráda byla zase těhu… takže ať je tělo fit.. připravené… No, uvidíme, jaká bude realita.. děsně se těším do práce, protože jsem se rozhodla jít do jiné.. tak to bude výzva.. na což se těším… dřív jsem byla už zlevnivělá, dělala práci, co vím… ale byla to již nuda.. chci něco nového.. s čím se budu muset poprat… v tom mne ta škola na mateřské nakopla.. že mne baví učit se stále nové věci.. jak jsem mohla tak dlouho stagnovat v minulém zaměstnání… takže se chystám rozšířit obzory.. než se tedy dostanu na druhou mateřskou… ![]()
Tak já jdu dodělávat mazanec… až se robátko probudí, mohl by být upečený… Od Vánoc Eliška stále chtěla znovu vánočku.. tak jsem slíbila, že hned po zkouškovém udělám mazanec (stejné těsto,méně práce)… ![]()
Tak zatím!
E.
Zdravim vsechny ![]()
Tak dovolena byla paradni! Hodne spanku, lehke prochazky a spousty jidla
Doporucuji vsem!!!
Efi, ty jsi ale sprtkaaa!!!! Ale moc gratuluju
Tak si uzivej relativniho volna! Mas pristi semstr jeste nejake predmety? Nebo mas „jen“ bakalarku a uceni se na statnice?
LeMo, vitej zpet! Nestyska se Ti? ![]()
Vitam miau!!! At se Ti tu libi!
U me to vypada, ze uz dlouho studentkou nebudu. V breznu prerusuju kvuli materske, ale mam snad uz domluvene tema bakalarky, tak bych chtela zacit cist a psat. Pristi tyden jdu na konzultaci, tak uvidime, jak se domluvime… Ale je fajn, ze semestr mam ukonceny a z te posledni seminarky mam dokonce za A, takze konec dobry vsechno dobre ![]()
Tak se zatim mejte ![]()
Nazdárek Evelíno,
myslela jsem na tebe, jak si asi užíváš…
Já si tu užívám též.. jak nic nemusím, tak pořád baštím co chci, kdy chci.. a mé vize, jak od víkendu už zase najedu na správnou výživu postupně oddaluji - mám spoustu důvodů
Úplně na sobě cítím, že zas budu makat kvůli škole, tak budu umět asketit i v jídle.. ale nyní si prodlužuji blaho nicnedělání, nicnemusení ![]()
Od zítřka, možná od pátku začínám dělat zbylé práce na bakalářce.. tak jestli se dokopu, tak snad tehdy začnu i s tím lepším stravováním??? Asi ne, protože v sobotu je rodinná slezina s oslavou.. v neděli mám akci se ségrou v městě = zase nezdravé jídlo… Vidím to až začne další semestr.. začátkem března jedu na dva dny do školy… takže zase seminárky.. zase průběžné učení skript.. tak se můžu ničit i tím hubnutím…
Tím jsem ti odpověděla na otázku - bohužel máme i předměty - 4.. nevím, jak moc těžké budou všechny, minimálně 2 ano.. takže hodně učení… Vůbec netuším, kdy a jak budu vypracovávat témata ke státnicím.. máme z loňska nějaké okruhy.. ale tam je toho vždy milion… tak nevím, jak to vůbec bude.. snad si se spolužáky nějak pomůžem navzájem… a nějak to dáme do kupy…
Tak ty přerušuješ? Tak ať se ti pak zas dobře naskakuje.. ![]()
Sousedka právě odrodila, je v druháku, vyšlo jí to po zkouškovém, udělala si individuál a do dalších zkoušek budou s malou nejhoršího venku, takže to snad nějak půjde. Termín porodu jí vážně vyšel ![]()
Tak zatím, je prima, jak sis odpočinula, já nyní už přes týden také žiji jako v ráji (ale přitom jsem si uvědomila, že nemám co dělat, když dítě spí)
ALe on by si člověk zvykl ![]()
Tak zatím!
E.
PS: LeMo , kde jsi, věrná dopisovatelko?
![]()