Studující maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
286
16.4.08 15:21

Ahojte všetky študujúce maminky. Ja som v druhom ročníku na ekonomickej fakulte v ostrave. No vobec si neviem rozplánovať čas. Ako to vsetky stíhate? Ako dlho sa učievate a kedy? … ja kým porobím všetko čo musím, na školu mi už čas neostane, preto sa učim len fakt málinko…nemôžem stále násť ten správny systém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
16.4.08 17:06

Ahoj teerinko, já se přes den v prváku a druháku nemohla učit také, jen když dcera usla.. ale než se do toho člověk zabral, tak zas vstávala… :-( Letos je to lepší, to chodí na 4h denně do školy (ale zas jsou nemoci, že…).

Když není zkouškové, tak makám na seminárkách, projektech apod. večer… to neusínám… TV nesleduji (jen Dr. House ;-), ale když se mám učit, tak u toho usínám hned… takže když si čtu skritpa, tak vstávám dřív než dcera.. někdy ve 4, někdy ve 4.30 a učím se než ona vstane…

Také když má manžel volno a už nestíhám na zkoušku apod., tak pomůže tím, že vyrazí s dcerou ven, na návštěvu k babičce, na akci.. = získám hodiny navíc… Také když vařím, tak trojitou várku a zamražuji… Tak pak nemusím ztrácet čas vařením, večer vyndám porci a druhý den ušetřím čas, ale to spíš ne na učení, ale abych s dcerou mohla podnikat co nejvíc akcí, být venku apod… A nemusela vařit večer na druhý den apod..
No, systém to moc není, ale ta školka vážně hodně pomoha, právě včas, třeťák byl fakt těžký… druhák taky, statistika a tak :roll: to mi fakt čas nevycházel ani při tom ranním vstávání…

Tak jsem moc neporadila, že…

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
16.4.08 17:18

Ajoj Efinka a na akú školu chodíš???Tiež na ekonomickú???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
16.4.08 17:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
16.4.08 18:12
teeerinka píše:

Jsem na ekonomicko-správní fakultě Univerzity Pardubice - obor Veřejná správa - podobor Krizový management.

Jsem ve 3. ročníku = letos SZZ… a končím… (minimálně prozatím) :-)

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
18.4.08 08:35

Ahoj holky,

jsem tu dlouho nebyla, ale vy jste nezahalely :lol: :lol:

Zuzko: gratuluji ke zkouskam, k hotove praci, uz jenom trochu a bude to za tebou :wink: Drzim pesti…

Zuz: jeee, ahoj, ty jsi se u nas dlouho neukazala :lol: Uz cekas druhy, no to bude radosti :lol: Gratuluju k tehu i ke skole, at ty statnice dopadnou :lol:

Efi: Tak spatny pocity ze neco mam jsem mela v prvaku, kdyz jsem jako jedna z mala prosla mikrem i makrem bez toho, aby mi neco zustalo do druhaku…ale co, abych se za to jeste stydela, ze to mam, to preci neni zapotrebi…zavist byla a bude, to uz si zvykam…
Dnes na tebe myslim, nenapsala jsi kdy, tak radeji celej den :lol: Napis pak jak ti to dopadlo, drzime palecky 8)
S tim rozpadem manzelstvi tomu i verim, ale cekala bych to naopak od te kamosky…vzdyt jak pises, my je trapime, my jsme nervni, neni nalada na nejaky muchlovani ve zkouskovym, deti jim davame na hlidani, meleme jen o skole…proboha co je to za chlapaka, takovou podporu ma doma a on hleda povyrazeni pri vsech povinnostech jeste jinde :roll: :roll:
My tak urco nedopadneme ani jedna (doufam) :lol: :lol:

Teerinko: jo tak system nemam zadny, kdy je volna chvilka, tak se srotim, pisu ukoly a tak…vzhledem k tomu, ze s malym je to kazdy zkouskovy uplne o necem jinym, tak system se meni behem … :roll:

Holky, co ja budu delat, az vy tu vsechny za dva mesice skoncite :?: Asi si to odnese manzilek :roll: :oops: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
18.4.08 18:32

Joj, aj tak vás všetky obdivujem…ja som na učenie taaak strašne leniva…aj keď mám čas, radšej si pustím DVD, či upratujem…alebo proste si nájdem inú aktivitu. Aj teraz v utorok mám celkom ťažkú skúšku z Finančného riadenia a ešte som s tým nezačala…Ja sa vôbec nedokážem prinútiť… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
18.4.08 20:39

ÁAAAAAAAAAAA, návrat ztracené LeMy :wink: Už jsi mi tu chyběla, tvá podpora loni na konci letního semestru, který byl nekonečný a mně docházel dech, byla fakt znát na náladě :-) Tak snad se ozveš častěji, ať s těmi státnicemi mám i trochu odreagování… :roll:

Jinak dnešní dvě zkoušky - výsledky budou příští týden, doufám, že to mám. Skoro vše vypsané, jestli jsem se ale trefila do toho, co profesor mínil, je otázka… když to bude oboje za 3, budu šťastná, známky už neřeším, hlavně ať už tam nemusím…

Jinak k té BP se mi učitel ještě neozval, jsou to 4 týdny, co to má poslané… četl i velmi slušnou formu upomínání o jeho názor… protože fakt už to mám za přesně 4 týdny odevzdávat… a jestli bude chtít úpravy.. onemocní dcera.. grafik nebude moci udelat pdfko, tak fakt nevím… a rozhodně nemíním jít na SZZ až v září¨jen kvůli tomu, že vedoucí nestíhá… :evil: :evil: Fakt mne to štve… ve škole každý s tím svým komunikuje.. mají to snazší.. jsou místní.. učitelé taky.. není problém skočit na fakultu.. já jsem z jiného města.. učitel externí = nežije jen školou a je to znát… :evil: Tak snad už se ozve… sákryš… :roll:

Jinak včera jsem byla s dcerou na akci s ukázkou bezpečnostní techniky - hasiči, zdravotníci, vojáci, policie… tak viděla přistání vrtulníku v bezprostřední blízkosti (užila si ten průvan)… pak si sedla na místo pilota… podívala se na svět ze střechy hasicího vozu… byla v jakémsi transportéru, říkají mu BRD… zkoušela si helmu z výbavy těžkooděnce… kriminalista jí ukazoval, jak najde otisky prstů - sáhla na papír a on pak magnetickým prachem ošmrdlal ten papír a ten otisk vylezl… pak jí také udělal kartičku s otisky jejích prstů (jen základní 2) a dal jí to domů, tak jsme to vyplnili… bylo to prima…

Zítra jdem na dětskou oslavu k ségře, to zas bude dámská jízda (3 malé holky a jedna puberťačka na hromadě) :-)

V neděli jdem do kina…

No, to že mi dcérunka přes den nespí se projevuje v tom, že stihneme více akcí… není den přerušován… a spí večer i dříve = více času na sebe, na manžela (není-li v práci).. ale ubyl čas na učení… holt něco za něco… :D

Tak zatím ahoj… jo a kdyby se manžel bránil, že máš na něj najednou moc času :wink: tak ti mohu dělat klidně podporu i v třeťáku :lol: :lol: Já v tu dobu budu DOUFÁM už těhule… a ty třeba taky… tak bude i společné téma… či jen budu poslouchat nářky na učitele a držet palce 8)

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
20.4.08 17:04

ahoj holky,
tak já nakukuji…
LeMi ahoj… a díky za pdoporu…

já mám stejně jako Teeerinka v úterý zkoušku, těžkou, hnusnou, blbou, prostě to nejlepší na konec. A já se taky nedokážu přinutit učit. Koukám do toho jak husa do flašky a můj vykojený mozek to nezvládá. Je neděle navečer, já skoro nic neumím, nemám načteno - má být 70knih, prostě jsem úplně hotovson. A začínám chytat pěknou depku.
Manžel si vzal Terku na celé odpoledne k babičce, takže jsem měla čas, nejdřív jsem listovala katalogem NEXTu, pak jsem šla se psem, pak jsem k tomu teda jako sedla a výsledek nic moc… :-( takže to bude dlouhá noc.
Nevím, jestli jsem vám to tu psala, ale min.týden jsem ztratila doklady, takže se budu muset zítra nechat vyfotit na občanku a to bude veselé, páč jako po probdělé noci to ani make-up nezamaskuje :-(

depka depka depka… ale nechci to na vás přenést;-)
bylo nás tam přihlášených 10 a teď zbylo 6… :-( chtěla jsem jít poslední a to asi tak dlouho trvat nebude ach jo.
Efi teda ten tvůj vedoucí by zasloužil. Ať má třeba ještě milion aktivit, copak nemůže sednout a přečíst si to?
já už mám posudek od vedoucího, nakonec že mi teda s těžkým srdcem MUSÍ dát dvojku, protože jsem tam měla překlepy - nebylo kdy to opravit, fakt ne. No a tak se mi jako omlouval atd a to netušil, že jsem byla ráda, že to prostě mám z krku - to téma mě bavilo atd, ale hektický čas posledních dní prostě způsobil, že jsem vypla…

jé to jsem toho zase naklofala.
Efi užij si oslavu a já se zase ozvu ;-) pěkně válčete, ať to máme z krku. Já přesně za měsíc budu obhajovat. FUJ :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
20.4.08 20:08

Zuzi.. ucit sa do noci…no obdivujem Ta…Ja som taky lenivec :oops: , to si radsej urobim tahaky a poriadne sa vyspim. :D

A nechodí tu niekto z vás na ekonomickú do Ostravy???hmm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
21.4.08 08:31

Ahoj holky!

Zuzi , neboj, depku nemůžeš přehodit 8) Alespoň já se nenechám… naopak pomáháš ostatním, které také mají problém zabrat se, zamakat, když vlastně konečně je trochu klidu na učení a ono to nějak nejde.. v hlavě šrotuje, kdy doběhne pračka… že má člověk hlad.. kdy už se vrátí.. myšlenky odbíhají a nejsem s to se napovel začít fakt soustředit… pak mám výčitky, že např. ze 2 h je jedna vyloženě proflákaná.. jako nyní.. snídám a místo abych u toho čučela do učebnice, tak u toho jedení čtu příspěvky a nyní i píšu… ale vím, že stejně u jídla nic do hlavy nedostanu, že by to bylo jen čtení pro čtení… ne učení…

Na zítřek držím palce… ať to dáš a nezdržuje tě opravný termín… z těch státnic začínám mít hnusnej pocit… tak jsem nyní preventivně 3 dny zase na cukru, abych se uklidnila… než projdu státnice, budu opět bečka… :roll: i když tajně doufám, že to nějak ukočíruji a ten přírůstek nebude tak dramatický oproti tomu, co jsem zhubla :lol:

Tak myslím na tebe a jdu se šrotit!

Teerinko , z tvé školy tu nikdo nejsme.. je nás tu poskrovnu :-)

Tak zatím, učení zdar!!

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
22.4.08 05:44

tak holky, já jdu na to. Už jsem dvakrát ráno zvracela ale podrobnosti raději vynechám. Z 97% to neudělám. Půl knížky jsem nestihla a první půlku jsem přeletěla. Neumím ani názvy, jen trochu „omáčky“ okolo. Tak mi držte pěsti. Neudělat to = státnice v srpnu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
22.4.08 09:38

Ahoj holky,
tak bohužel jsem to nedala. Hned na začátku se psal test a ten jsem nenapsala tak jsem nešla ani na ústní - měla jsem test na hraně a proto by výkon na ústní musel být excelentní a to by nebyl. Neměla jsem moc času, doháněla to po nocích a to se nedá. Děkuju všem, co mi drželi pěsti. Je mi fakt hrozně… vy to znáte, že ;-)
tak se jdu asi vyspat… ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
22.4.08 15:55

:-( :-( :-( Tak to je mi Zuzi moooc líto…
Jakto, že to znamená státnice až v srpnu? Jiný termín např. za týden již není vypsán =nestíháš? Nebo bys to mohla stihnout, ale víš, že na přípravu bys měla moc málo času????

Takhle si zkazit prázdniny… no, vážně není ještě cesta, jak to nyní nějak zmáknout? :-)

Chjo… to je napytel, co? Člověk dře, maká, a pak si to ještě prodloužit… :-((((((( Je mi z toho i za tebe smutno a sama se obávám toho, jak to vůbec taky stihnu vše dořešit.. učitel si přečetl druhou urgenci a zas nenapsal ani - nebojte, mrknu na to o víikendu nebo něco takového… fakt mne to štve…

No nic, co je to oproti tvému smutku, že… tak na tebe myslím a ať se ti nálada zlepší co nejdřív! :roll:

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
22.4.08 17:52

Ahojte vsetky, no Zuzi skoda, ze sa Ti ta skúška nepodarila…
Ja som práve prišla domov a mám za 2 - tiež sme mali najskôr písomnú a potom ústnu časť. Na písomnej boli dve otázky-jednu som vedela, druhú som opísala. No a písomnú až tak veľmi neriešil.

Ja som mala mať zajtra ešte dva zápočty, no nemá mi kto ostať pri malom…tak to musím odložiť… :evil:

Ale na druhej strane…oddych od školy neuškodí… :D

Držím Vám všetkym palčeky ..........a hlavneveeeľa pozitivnej energie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová