Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Žížalko vy máte i obhajobu ročníkovky? Páni. My měli ročníkovku každý rok, ale bez obhajoby, jen jakoby zkouška…
á dítě se mi právě snaží vytáhnout noťas ze zásuvky!!!
Zuzko
Jj, máme. Je to z Obecné didaktiky, vymyslela jsem si téma Hra jako kázeňský protředek a je to celkem zajímavé. A protože nemáme bakalářky, tak je to prý trénink na diplomku. ![]()
Žížalo, tak to je prima téma, to věřím, že tě baví o něm něco zjišťovat a tvořit ![]()
Jinak jsem docela překvapená, že se někde hraje ještě rovnou na pětiletý obor.. chápu-li to správně, tak dokud neuděláš vše, nedostaneš ani to Bc… Před lety to jinak vlastně ani nešlo.. nyní je to takové napůl…
Upřímně řečeno kdybych musela, tak bych těch 5 let dotáhla… nyní jak nemusím… a psaní bakalářky mne docela nebavilo, vyčerpalo.. tak se mi nechce hned další rok řešit téma diplomky a následující rok její výrobu ![]()
Takhkle si minimálně oddychnu nějaký ten rok.. a třeba někdy to v klidu člověk dodělá.. není limitován jen ročním přerušením apod… To je výhoda děleného studia.. nevýhodou je zas to, že hodně lidí po 3 letech odpadne, protože je to moc deptá ![]()
Efino,
chápeš to zcela správně.
Je to pěkně hloupé, můžou tě ve čtvrťáku vylít a máš zas jen maturu. Vím jen, že třeba v Brně už to na peďáku mají. Jen to stejně musíš dodělat, pokud chceš učit. A to já chci. Proto tu školu dělám, i když mě dost, jak píšeš i ty, deptá. ![]()
Tož se mějte, jedeme na svátky ke tchánovcům a já si beru tunu knížek, že když bude tchýňka vozit, tak budu v klidu číst. ![]()
ahoj holky,
tak já jsem sama doma a měla bych se učit na státnice. Jenže když mě se tak strašně nechce!!!
venku je místy i docela hezky - no mě se zdá, že je tam hezky i když je zataženo, a já to nějak mnemůžu chytnout za správný konec, abych se naučila…
hoří mi teda za patama docela dost, od zítřka za 14 dní, ale já jsempořád nějak v klidu… hrůza…
poraďte mi nějakou fintu, abych se donutila učit… ![]()
No Zuzka toto uplne poznám, ja sa tiez nemozem nijak donútiť…
Neviem ako by som poradila, sama by som radu potrebovala ![]()
Každopádne držím palce…joj ani si toľko učenia nechcem predstaviť.
Ja mám zápočet v stredu…zajtra sa tiež začínam učiť.
Ja práve pozerám hokej - česko-rusko (no maniak zo mňa…) ![]()
Zuzko, ty píšeš o mně, že? Já si za celý víkend přečetla jen asi 5 stránek a to včera nad ránem.. pak celý víkend s dcerou sama.. přes den nespala, protože jsme byli na celodenních akcích… a jelikož včera večer jsem visela na Skype od 22h do 1 ráno a šla spát před 2 ranní, tak jsem dnes tedy nemohla vstát na časné ranní vstávání.. Ale ta kamarádka, co jí odchází manžel za milenkou, se potřebovala vymluvit… a je to děs.. mám z toho docela depku i za ni.. jak snadno to může být.. a jak to nyní začíná vypadat ještě na válku Roseových… ![]()
No nic, jdu, učení zdar… snad se nějak rozjedem… já také nevím, jak se pořádně učit.. máme zadaných 6 předmětů a z nichv še… a jak se neučím dané otázky, ale vše… což vše nejde pojmout.. tak nevím, jak vytahat to nejnutnější atak… tak ve finále zatím moc nemakám… a vymýšlím strategii na nadcházející 4 týdny… chjooooooo......
Tak zatím,
E.
jj..donutit se k učení je to nehorší nucení co znám..a taky to nezvládám,…stokrát si můžu říkat, že začnu dřív, a nenechám to na posl. chvíli..ale vždy to dopadne tak, že se začnu učit den předem-většinou večer, a pak jedu celou noc(když je to důležitá zkouška)..bez přestávky..posléze jdu na zkoušku totálně vystresovaná, nevyspaná- ale většinou to vyjde;o)…jsem takový extremista- nedokážu se na to vykašlat a nestresovat se, ale zároveň nejsem schopná se zodpovědně učit- hlavně včas;o)
![]()
přemýšlím, že si teď přeruším studium..už mám výčitky, že doteď jsem se půl roku stresovala s mimískem v bříšku..teď už si ty poslední měsíce chci opravdu užít..a ne to trávit ve škole, v knihách..a hlavně ve stresu…takže bude pauza;o)
Ahoj Holky,
vsechny vas moc zdravim, koukam, ze nektere se vytraci a nove prichazi ![]()
My jsme od soboty doma z porodnice a uzivame si rodinnych chvil i s manzelem, ktery nastesti dostal dovolenou…
Porod byl docela drsny zazitek, ketry nakonec skoncil cisarem a jsem moc rada, ze jsme to s malym zvaldli ![]()
Preji vam ted od zkouskoveho a statnic pevne nervy a hodne uspechu!!!!
Evelíno gratulace k mimískovi!!! Užívejte si…
Jani: vítej v klubu. Já jsem to samý. Teda jak kdy, ale většinou ano. Prostě mě svádí být v klidu - sice mám výčitky, ale většinou se nervuju a neučím se, koukám se na filmy, sjíždím net-jako třeba teď
no a pak to tak dopadá…
mám ode dneška 12 dní… pomoc!! Já skoro nic neumím ![]()
ach jo, já jsem taaaaak nezodpovědná
Nazdárek Evelíno, jak jsi se vytratila, tak mi uniklo, že už nebudeš 2 v 1
Tak gratuluji ke zdárnému porodu..:dance: Akutního císaře jsem se bála.. tak mi na ten Eliščin konec pánevní se skoro 4kg dle UTZ císaře rovnou naplánovali
Ale jizva mne štve dodnes
Ale co, hlavně že je zdravá ![]()
Janah, tak to tě obdivuji, já začít večer a jet přes noc, tak mne druhý den akorát vyrazí, protože bych např. ze 300 stan přečetla jen 40
Tak to gratuluji, když ti to zatím vychází
Nyní se snažím, co to jde… a závidím deňákům, kteří už nemají povinnosti a na koleji v tom mohou ležet… já celý den řeším dítě, takže učení fakt nějak nejde.. a dny plynou… totální nerv mne ještě nechytil, ale chytne mne asi příští týden, až povezu BP a školu zas uvidím… a uvědomím si, že za 3 týdny… brrrrrr…
Zuzko , myslím na tebe.. jak jsi na tom, když už to máš za pár… a na druhou stranu ti závidím, že to budeš mít tak brzy za sebou ![]()
Tak jdu se věnovat dcérunce, učení zdar!
E.
Tak mám dnes nějakou depku… dva dny za sebou mi přijde, že jsem s ničím moc nepohla.. čas běží… a je toho tolik… že mne přepadla nějaká beznaděj či co.. nevím, jestli číst obsáhlá skripta či výcuc… stejně stihnu přečíst vše jen jednou… a po jednom čtení si to nezapamatuji… když budu číst podrobná, asi nestihnu všechny texty… zas výcucy jsou zrádné, že toho člověk dost nepřečte.. a šance, že se na něco zeptají a nááááhodou to v té hlavě člověk najde, protože to aspoň jednou četl, tam je… tak fakt ani nevím, jak to nyní pojmout… no ve 4h ráno se budu muset rozhodnout, jak dál… dnes jsem dodělala jakýsi blok… a zítra uvidím…
Jinak já jsem grogy, lítám už 3 dny za dcerou na kolečku bez pomocných koleček.. sudnali jsme jí šlapky, aby se naučila držet balanc a nepřekážely jí tam u toho ty šlapky.. Na tom s pomocnými kolečky lítá moc rychle, pak najede na lehce šikmý chodník a jak naprosto neřeší stabilitu, vlastně to ani s tou „trojkolko“ nejde, tak pak letí… už se dvakrát vymázla a pořád nemá nějak pud sebezáchovy.. tak jsme zkusili dát kolečka pryč.. a buď to půjde.. či prostě kolo vypustím a uvidím za pár měsíců…
No ale během 3 procházek udělala tak neuvěřitelné pokroky, že jí ty šlapky už budem muset dát zpět, aby si šlapala sama, protože když nejede z kopce, kde je dost rychlá, aby mohla jen řídit a měla zvednuté nohy, tak ji musím tlačit, aby tu rychlost dosáhla… mít to jako klasické odrážedlo ji neba, je to málo rychlé
Takže já lítala po parku, po rovinkách a do kopce jsem dělala motor a jsem fakt hotovson.. ale pyšný hotovson… tak obrovský pokrok během tří dní, to mne fakt ohromilo ![]()
Tak se mějte, jdu si dát sprchu a spát… ráno moudřejší večera… už aby bylo po těch zatr sakr státnicích…
E. a Eliška 3 roky a 10 měsíců (ať jste v obraze)
Ahoj holky, omlouvam se ze porad pisu to stejny, ale proste porad nestiham
![]()
V patek mam zkousku, v sobotu dopoledne dva testy do jednoho predmetu, odpoledne normal vyucovani, navecer dalsi zkousku.
Kuchyn uz mame napul postavenou, jeste to museji dodelat a pak prijit udelat dvere a uz se snad stehujem
Evelino: moc gratuluji ke Stepankovi, akutni cisar hnus (sama jsem to zazila po dvoutydennim vyvolavani v nemocnici) ale vse zvladnete a jednou zapomenes, ver mi…hlavne ze uz to mas za sebou
![]()
Efi: nedepkuj, brzo uz to budes mit za sebou a vsechno bude dobry
Ja drzim palecky, at to s tou tvou dracici zvladnes a uceni taky…
Zuzi: drzime vse co mame, cim min dni, tim min strachu
![]()
Vic nevim, pardon, valim spinkat, tak se tu mejte a hlasim ze zijeme (ze synka mi sice roste sileny rostak, neposlucha, herec a kdovi co jeste, ale ziju a zaroven ho za to vse samozrejme miluju
)
Ahoj LeMo,
jsem ráda, že znám superženu
Zvládat rekonstrukci, rošťáka a ještě přípravu na zkoušky… fakt sluuuušný výkon… ![]()
Hele, brali jste v tom obchodním právu nějak evrospkou společnost, evropské hospodářské zájmové sdružení a evropskou družstevní společnost? U nás to chtějí.. podklady lovím na netu… ale asi jen co je v těch tvých skriptech, co??
…
Jinak dnes vyrazila dcérunka poprvé se šlapkami a i šlape, zastavuje v pohodě, jediný problém je stabilita při rozjezdu, takže ji manžel vždy roztlačí a pak již jede a dobrzdí a zastaví sama.. i směr zvládá.. takže bezva, bude jezdit mnohem bezpečněji než dříve. Dovychytaný balanc je otázkou pár dní, ale už bude vědět, co může a co ne.. ![]()
Ještě musíme koupit rukavice na kolo.. potí se jí ruce a taky kdyby slítla, tak často se brzdí dlaněmi… tak to jako ochranný prvek koupíme.. no a jezdit bude vždy s kalhotami přes kolena, ať při případném pádu raději škubne kalhoty než sedře koleno.. Ale zatím bez pádu, tak snad to bude dobré…
Mějte se, jdu dál šrotit… ráno jsem zaspala… takže ranní rozhodování bylo odloženo ![]()
E.
ahoj studentky,
tak já poslušně hlásím, že jsem si mašli ještě nehodila, ale nemám k tomu daleko… bojim bojim a nic neumim ![]()
a nechce se mi v učit v tomhle počasí nechce! ![]()