Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
diky za gratulace
LeMo, Efi, tak vy jste taky mely cisare? Moje mamka to docela rozdychavala, ze byl nakonec cisar a ja si to pred porodem taky neumela predstavit, ale na tom sale bych odkyvala asi cokoli… Malymu totiz pri kazde kontrakci padal pulz a ja se otvirala hrozne pomalu a kdovi, jestli bych ho vubec protlacila
No, nakonec jsem v Brne rodila v uplne jine porodnici nez jsme planovala a asi to bylo nakonec dobre, kluk je zdravej, ja uz jsme taky fit - ted jen dostat dolu ty kila brisni pneumatiku
![]()
Zuzi, taky drzim vsechny prsty!
Efi, Tobe taky! Jste holky sikovny a titul uz je za rohem!
LeMo, jak to vsechno zvladas?
Ja si zatim uzivam ditka, ale porad mam v hlave strasak v podobe bakalarky, ale taky se mi taaaak hrozne nechce
![]()
Ahojte vsetky studujúce
, Zuzi drzim straaasne palceky, ja si tolko ucenia ani len neviem predstavit (este ze ma to caka az o rok), nech sa ti dobre uci..
Evelina - no ja som tiez rodila cisárskym, potom som mala este problémy s krvou…takze mi trvalo asi 2mesiace, kým som sa ako tak dala do kopy a zacla mysliet na skolu. A ako to zvládas ty? A kolko más pred sebou este stúdia???
Efinka, LeMa … - drzim palce pri uceni
PS - ja uz tiez dnes zacinam…fuj, v ďalšiu stredu mám započet z operačného výskumu (fakt hnus) a vo štvrtok skúšku z Plánovania a investičného rozhodovania firmy. Navyše mi ešte aj nedávno pripísali nový predmet
, no mám tiež čo robiť…
holky díky moc…
teeri: držíme i s Terkou pěsti, aby ti operační výzkum i to druhé vyšlo. Já jsem slyšela, že operák je maso… ale teda na Báňské, ty ses na ni ptala, ale jestli na ni jsi, nevím??? každopádně fakt držíme pěstičky.
Já mám prostě šílený stav, že mám depku, že nic neumím, ale nedokážu se učit. Holky pomoc, co s tím, poraďte… jestli to takhle půjde dál, ani tam nemusím chodit!!!
![]()
asi prostě nervy, no… ale fakt šílený. Tímto vás nechci strašit…
Eve užívej si miminka… teď tě nejvíc potřebuje
závidím ale jen týden ![]()
tak holky, za týden touhle dobou se budu doslova smažit ve vlastní šťávě!!! uffff…
tak užívejte sluníčka, dokud to jde
Z.
Ano Zuzi chodim na bansku…a s operakom sa morim uz druhy rok.
Ja vobec neviem ako by som poradila…naposledy som sa tak veeelmi ucila na matury a to som bola pri knihách od osmej ráno do deviatej vecer s minimálnymi prestávkami. Mne napr. pomáha ked beriem nejaké tabletky, ktoré podporujú činnosť mozgu
(memoplus, ginko…).
Hlavne si skús to učenie nejak rozdelit…a mysli na to, že potom to už bude úplne super - ziadne skola…joooj ![]()
Evelíno, jakou pneušku? Nešil. Vždyť se ti teď teprve zavinuej děloha, svaly máš naprosto povolené, proto je pupík asi stále jako v 5-6m… k tomu nesmíš posilovat přímé břišní svaly 3 měsíce, aby se ti jizva netrhla a neotevřela ses (laktační poradkyni se takhle otevřela klientka přesně na konci 3m, přehnala to s cvičením)… takže se hoď do klidu, cvičit apod. začneš až za pár týdnů, do té doby se vše i pozabalí, běžným provozem zpevní a nebude to tak horké ![]()
Zuzko, já se sice učit jakoby přinutím, ale nemůžu se naprosto soustředit, takže mi stránky vůbec neubývají, stále musím něco nutně dělat, přerušuju.. a pak zjistím, že za 3h, které jsem mohla tvrdě drtit, mám pár stránek.. ale fakt to nějak nejde… Jindy člověk má jen jednu věc… a ví přesný termín… nyní je toho moc.. nějak jakoby moc daleko.. nevím otázky ke SZZ, tak ani nevím, jak a co se učit.. a tak nějak jsem to asi vnitřně vzdala, že tam prostě půjdu a uvidím.. Asi nějaké antistresové opatření, protože nyní jsem mnohem víc ve skluzu v učení než před týdnem, přitom mnohem více v klidu.. Tak uvidím,j estli mi to vydrží.. Nějak si tak říkám, že uvidím a když to nedopadne, tak na druhý pokus již budu mít víc info jak to tam chodí, na co se ptají apod… takže pak bych i věděla jak se lépe připravit… vnitřně si také říkám, že když mám celé studium výborné výsledky, tak snad mne tam nenechají proboha padnout, i kdybych tam nějak nezářila.. a měla výpadky.. že pomohou a něčeho se chytím.. a s odřenýma ušima ale že mi to dají…
Vydeptávat nás mohli 3 roky a taky se o to snažili.. tak snad nyní by to už mohli vypustit, no ne? Nebo budou chtít ještě jednu dotaci od státu na studenty?
díky prodloužení studia
![]()
Tak paa a dej si čokoládu, ta ti pomůže.. tedy mně ano ![]()
E.
Teeri tak na Báňskou chodil můj ex a taky se mořil s operákem. A teď dělá doktorát někde v Plzni či co… ale byl to celkem „lempl“ a taky to udělal
neboj, zvládneš to
Efi díky moc. ČOkoládu s MOJI fakt oooobr pneuškou radši ne, ale koupila jsem si 4 kofoly. Moc mi pomáhají… ![]()
tak papa holky… a myslete na mě
Tak jsem dnes odevzdala BP, nechala uzavřít ročník a nyní jen čekat, jakou komisi a jaký den mi přidělí.. Fakt se modlím, ať nejdu ten první den!! Ale až bude ta komise trochu víc unavená, vydeptaná… ![]()
Zuzko, držím palce, ať to leze do hlavy!! Ať ti všichni pomáhaj, děťátko berou ven a ty máš co nejvíc času…
Tak zatím,
nepřihlášená Efina
Efi a ty máš tiež teraz niekedy štátnice? No to strašne držím palce…
Teerinko, jj, Zuzka i já letos končíme… ona jde na SZZ o 2 týdny dříve než já..
Já čekám na přidělení termínu, bude to mezi 2.-13.6… ale vidím to hned na první dny… protože mraky lidí kvůli statistice nyní státnice nestíhají a jdou až v září.. takže to vidím na rychlejší průběh = půjdem na řadu záhy…
Kéž by aspoň dali první deňáky, co mají víc času na učení.. každý den navíc je prima.. na toho 2.6. to fakt nějak nestíhám…
Jinak tobě držím palce na ty dvě zkoušky příštího týdne.. operační výzkum zní zajímavě, nicméně rozhodně složitě… tak ti ho tedy fakt nezávidím ![]()
stále nepřihlášená Efina..
Ahoj holky,
mame za sebou fakt hnusny dny plny nestihani, manzilka mam nemocnyho s antibiotikama, ditko protivny…dnes v pet hodin jdu na zkousku, zitra cely dopoledne testy (ty fakt musim dat) a v pet navecer zase zkouska, tak na me kdyztak myslete, i kdyz chapu, ze s vasima nervama se to neda srovnat ![]()
Evelino: jj, rodila jsem cisarem, malej se ztracel pri kazde kontrakci (mela jsem je po minute) - mela jsem v sobe moc prasku na vyvolani, dokonce mi i prdli vodu a tak se porod rozjel, bohuzel moje telo rezignovalo a i pres vsechnu medicinu se nechtelo otevrit a tak jsem malyho kazdou kontrakci skrtila. Mela jsem preeklampsii, proto tolik vyvolavacek..uz nikdy vic
A s pneumatikou fakt nesil, to muzu tak ja, kdyz ji mam porad ze
![]()
Efi: tak do super zeny mam daleko, ver mi…ale velmi blizko k nervovymu kolapsu, ale o tom asi tobe nemusim psat…gratuluji k uzavreni rocniku a preji termin 10.6., to je hezky datum
Urcite neco vedet budes, ted ti sice prijde, ze to jenom prolitavas, ale ono to v te hlavicce zustane, neboj.....
Zuzi: nenervuj, strasne jednoduse se to rika, nepremyslej nad tim co vse neumis, ale co uz umis a jak to dobre umis
Jeste par dni a … hotovo ![]()
Teerinko: preji hodne stesti na zkousky ![]()
Ahoj holky!
LeMo, no tak to máš nyní pěkný šrumec! Držím palce.. dnešní zkoušku jsem tedy nestihla.. ale aspoň budu držet palce, ať to učitel vidí jako dostaečný výkon.. zítra už na tebe budu průběžně myslet…
Jinak já mám pocit, že si fakt nepamatuji nic.. přečtu si např. nějakou definici z práva xkrát a já jipořád nevím.. připadám si jak dement… no, takže mi nezbývá než se modlit, aby po mně chtěli něco, co mi prostě sepne… a něco k tomu prostě řeknu…
Problém je, že jsem se dozvěděla, že na mikro a makro chtějí dost často hlavně grafy a vzorece.. malovat… takže to budu asi v pytli, protože si to od prváku skoro nepamatuji.. povídat o teorii ano, ale vědět všechny ty důsledky toho či onoho.. zamalovat… vědět vzorce všech možných multipliátorů a bůhví čeho.. brrr… fakt nestíhám.. kdybych měla 3 týdny jen na mikro makro, tak snad.. ale já nestíhám ostatní předměty… ![]()
No nic.. nějak bylo, nějak bude… ![]()
Zuzko, tak jak jsi na tom? Já odposledního maili začínám být lehce nervózní,zvláště když jsou letos u nás státnice komplet ponovu a máme zadaných jen 6 komplet předmětů = nevíme otázky = musíš umět vše… do toho jsem si myslela, že budeme mít jen 2 otázky, ale budeme jich mít 6 - z každého předmětu jednu
Tak díky této info jsem se trochu vydeptala.. protože už nemůžu doufat, že např. tomu či onomu se s vysokou pravděpodobností vyknu.. ![]()
Musím ještě udělat prezentaci k BP, ale to až někdy po večerech, zatím na to nemám myšlenku… přestavu, jak tu obhajobu jako pojmu = na co se v prezentaci zaměřit… chci to probrat s vedoucím, ale je skoro nepolapitelnej ![]()
Tak holky, všem na zkoušky, testy, zápočty držím palce.. a jdu zas šrotit, dokud mám volno..
E.
Ahojky,
Lemo, budu na tebe myslet, to určitě zvládneš, i když je to tedy mazec.
Zuzko
Neboj, však ono to nějak dopadne.
Já dneska psala test z matematiky, bylo tam úplně něco jiného než v přípravných, tak moc nevím. Matíka mi hlídaly spolužačky, byl v dobrých rukách a stejně jsem na něj pořád myslela a špatně se mi soustředilo.
Příští týden mě čeká psychologie a pak každý týden aspoň jedna zkouška. To jsem na to zvědavá.
Tak pěkné učení, já se za vámi zase stavím.
hojte baby,
já jsem v šíleným nervu. Tlačím do hlavy vše, co se tam nějakým způsobem dá napasírovat
LeMi držela jsem pěsti, tak jak to dopadlo? snad už to máš zdárně za sebou… ať se manžel brzy uzdraví… já mám taky ATB ale na zánět… myslela jsem, že ani nepůjdu, ale půjdu a zkusím to, budu-li moci na nohy. MUDra tam snad nepotkám…
Efi já vím jak Ti je… máme to úplně tak jak ty, nevím, co si vytáhnu, takže musím umět všechno a z těch „rad“ co tam bude a ne, mi jde hlava kolem. Nestihnu se to absolutně všechno naučit. Jenže mám strach, že prolítnu. Taky si připravuju obhajobu ale až v neděli - zítra. Dneska jedu za holkama na koleje a budeme si do noci opakovat… možná i do rána. PAK se trochu vyspím a budu dělat tu obhajobu. A v pondělí až přijdu z obhajoby tak budu asi jen sedět a koukat do blba. Terinku mi vzali na víkend na chatu, abych se mohla učit. Je mi tu bez ní šíleně smutno, ale je to nutné…tak ahoj kočky. Ozvu se asi až v pondělí odpo nebo v úterý po všem. Jdu v úterý od13h takže pěsti zatnuté až do odvolání… sím sím!!!
Zizalko to věřím, že to nebylo nejlepší, myslet jestli malému nic nechybí. Já to tak mám vždy. A kdybych ji slyšela zaplakat, tak na nic nečekám a vyběhnu za ní zkouška nezkouška. Já se s ní vůbec nic nenaučím ![]()
jinak držím ty svoje na všechny vaše zápočty, zkoušky, písemky, testy atd atd… ať se daří!!!
Z.
LeMo, tak co? Manžel už lepší? Dítko někdo nepohlídá? Výsledky ještě nemáš? Dneska držím palce na zbytek…
Žížalo, kdy budeš mít výsledky? To bych se taky vůbec nemohla soustředit, mít akového mimíska za dveřmi… chjo… Snad to aspoň máš, abys to nemusela absolvovat znovu…
Zuzko, brr… začíná mi být špatně za tebe… když prostě víš, že už žádný den nenaženeš… že to fakt už je v pytli a buď to vyjde nebo ne.. to mne chytne nerv taky.. neboj… jen o chvíli později… tak držím palce! jinak to opakování s kamarádkami by mne asi ještě víc vynervilo, když se narazí na něco, co nevím… ostatní jo.. nebo když se neshodnem na názoru.. takhle nemám srovnání, taki mohu doufat ![]()
Napiš co nejdřív, jak to dopadlo!! Ať nenakukujem moc dlouho zbytečně ![]()
Teerinko - co operák? Na en myslím teprve jdeš, viď? Tak pak písni.. nejhorší je čekat dlouho na výsledky.. ![]()
Evelíno - co mimísek, netrápí vás 3m kolika? A co bakalářka, tu musíš řešit nějak nyní? Jsem to zapomněla - už mám ve vás holky zmatek ![]()
E.