Studující maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2825
23.5.08 20:11

Efi: prave ze vysledky nevim :twisted: :twisted: Je to fakt kreten, jestli dojdu v nedeli na ustni zkousku, a on mi da tri testy na ktery mam dve hodiny a pak teprve tu ustni, tak me fakt jebne :twisted: :twisted: Jeste od nej nemam zkontrolovanej ani posledni domaci ukol, takze nevim, jestli vubec jsem pripustena ke zkousce :twisted: :twisted:
Mela jsi fakt zajimavy tehotenstvi, to moje prehazovani lopatou, kdyz jsem v osmym mesici likvidovala beton z pudy je oproti tomu hadra :lol: :lol: Ale mas pravdu, ze clovek musi chtit resit ty problemy a ne se jich leknout…ono to pak jde tak nejak samo :lol: :lol:

Kacko: urcite je to sok, ale uvidis, ze vsechno se vytribi. I kdyby rodice vyvadeli, za chvili je to prejde, a co teprve, az se to narodi :wink: Takze ja bych do toho sla, praxe je az za dlouho, tu bych resila az to bude bliz podle toho, jak se vyvine situace (jestli budes moct dal maly rodicum na hlidani a podobne…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
23.5.08 22:36

Akoj Kačko,
neboj se, ono to půjde. Já byla na konci třeťáku, když jsem zjistila, že se mi plní tajné sny. :D A jediná obavy byla ze školy. Rodiče byli taky překvapení, musela jsem si toho hodně vyslechnout a dneska? Jsem ve čtvrťáku, studuju pomaleji, ale studuju a vedle v postýlce leží můj poklad. A vedle na sedačce ten druhý-manžel. :lol:
Je paráda, že miminko chceš ty i přítel a neboj se, spolu všechno zvládnete. A přestavba bytu a škola bude to nejmenší.

Jo a ještě, já jsem na peďáku, taky mám praxe a babičky-jednu 100km od nás a druhou pracující. A taky to jde. :D

Tak hlavu vzhůru a užívej si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
24.5.08 08:28

LeMo, to je tedy nasírací, fakt.. :evil: jsem ráda, že už tohle řešit nebudu :-)

Zajímavý je, že zatím nemám moc nervy.. nemám kompletně přečtený jeden předmět.. ten vypouštím.. musím nyní projet mikro a makro.. no a pak uvidím… prý se bude z každého předmětu jedna otázka, takže tu jednu už nyní vím, že vědět nebudu, ale prostě nestíhám..
Zajímavý je, že mám menší nervy než na normální těžkou zkoušku… nechápu to…
Možná ještě nějaký ten stres se zvracením či průjmy, které ovládají některé spolužáky, ještě dorazí… spíš se nechám v klidu vyhodit a nerv mne chytne až u opravného termínu… fakt zajímavý.. sama se nepoznávám…

Termín ještě nevím, ale bude natuty mezi 2.-6.6.. vyhlásí to až 30.5.
No je to za pár… mno… bych měla asi s tím učením konečně máknout.. 8O

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
24.5.08 08:32

Zuzko,

přestaň oslavovat 8) a koukej mi napsat, jak to probíhalo joo??? Slibovala jsi podrobnosti.. tytyty…

Zajímalo by mne, jestli když si někdo něco vytáhl.. a nevěděl, jestli mu zkrátka nějk pomohli..trkli ho.. nebo ho rovnou vyhodili?
Určo jsi mluvila se spolužáky… tebe se to jistě netýkalo.. :wink:

No, že by mne to nakoplo víc makat.. jsem nějak v útlumu.. čtu, nic si nepamatuji, přijde mi to tak marný boj.. že nějak nemůžu jet na 100 % jako jindy… asi nějaký anti-stres automatický blok těla či co… když je toho moc.. tak je toho příliš.. vypnuto.. nezájem.. nějak to bude… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
24.5.08 13:06

Efi,
neboj, však to dobře dopadne.

Já mám v úterý zkoušku a ještě jsem to neviděla. Odpo pošlu chlapi ven a vrhnu se na to. Ale nehce se mi, bych radši spinkala. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
24.5.08 16:08

Holky 8O učení na státnice se lehce komplikuje..
bo ráno mi bylo blbě.. tak si říkám, únava.. dopoledne najednou zírám, že čůrám kvanta krve. 8O 8O
Neměla jsem dosud s čůráním žádné problémy.. bolesti, nic, co by indikovalo např. počínající zánět močových cest.. objem krve se stupňoval.. když se čůrá tmavě hnědá kapalina s cucky sraženin, tak to člověka docela vyplaší, k tomu mi bylo blbě, tak mne kamarádka hodila do Motola…
Tam udělal otrávená doktorka sono… na rozbor moč poslat nemohli,laboratorní testy krve o víku nedělaj.. na sonu kámen či něco neviděla, tak mi dala antibiotika a pa, v pondělí se obraťte na obvodní urologii… :evil:

Takže se modlím, ať je to fakt jen nějaký zánět.. a ta krev přestane.. trpím jak pes, když čůrám ty cycky.. fakt pardon za popis, ale jsem z toho docela vyjukaná… Snad to nebudou ledviny a něco vážnějšího..
Brr… Zkusím ještě zavolat do jiné nemocnice, co si o tom rychlém nástupu myslí.. fakt nechápu… 8O

No, takže dnes se od té doby samozřejmě neučím.. a státnice se blíží… snad neskončím ve špitále na pozorování.. br… protože se cítím hůř, než když jsem u té baby byla v ordinaci… :?

Tak držte palce, ať jsem fit.. já na oplátlu držím palce na zkoušky!! :wink:

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
24.5.08 17:26

ahoj Efino,
moc ti děkuji za velice povzbuzující zprávičky…moc mě potěšily a dodaly odvahy. Mimčo si chci určitě nechat. V pondělí jdu na první ultrazvuk (vlastně vůbec poprvé na kontrolu), aby mi to potvrdili. I když to vlastně nepotřebuju - příznaky snad nelžou a těhu test taky ne :D … No a pak pozveme maminku na kafe a pěkně jí to povíme…
moc se na to pondělí těším. Snad miminko uvidím a uslyším srdíčko. Jsem v 8 - 9tt a prý už by mělo tlouctr jako o život. Těším se na první ultr fotečku. Kdy mi jí budou moct udělat? Nevíš?
Jsem ráda, že si o tom můžu s někým povídat. Nikde to ještě neříkám, kdyby náhodou něco…
V pondělí ti napíšu, jak to všechno dopadlo…
 kačka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
24.5.08 17:31

jeje…koukala jsem, kolik z vás mi drží palečky…Mooooc děkuji, je to od vás milý… :oops: :lol:
Já Vám držím palečky ke zkouškám a státnicím a miminkám a všemu.
Děkuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
24.5.08 21:34

Ahoj KakcaK,

myslím, že to závisí na tom, jaký ultrazvuk doktor bude mít. Naše doktorka má v ordinaci, dělá si obrázky do složky.. a když má člověk zájem, tak za 50,– vyjede tu fazolku ještě jednou.. To má ale jen malý ultrazvuk, tam by v takovém nízkém týdnu srdce vidět nebylo..

Takže uvidíš, jak „velký“ či „malý“ UTZ vlastně budeš mít.. Nicméně klasický velký bývá až kolem toho 20 týdnu, kde měří kde co.. jestli je vývoj v pořádku…

Tak zatím!

E.

PS: Tak jsem s jinou nemocnicí konzultovala, co to může být.. tak prý prasklá céva na 99,9 %.. no to bych tu mojí doktorku zakousla.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
27.5.08 07:55

Ahoj Efi ,
tak jsem včera byla na prvním ult…bylo to krásný, i když jsem tam viděla jen tu „bublinu“ a mimi žádný…musela mi udělat spodní ult, protože tim normálním nebylo moc dobře vidět. V pátek jdu znova a budeme poslouchat srdíčko. Podle velikosti plodu jsem prý v 6tt…
nemůžu se dočkat, až Bobeš bude větší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
27.5.08 15:41

Ahojte vsetky…no Efi…dufam, že sa máš už lepšie, a že to nebude nič vážne a dá sa to rýchlo do poriadku.
Ja som sa dlhšie neozvala…normálne sa idem z tej školy zblázniť…každý druhý deň mám skúšku. Zatiaľ som urobila všetko…napríklad včerajší zápočet mám na plný počet bodov. 8O No zajtra má čaká ten šialený operák…a to dve písomky. Modlím sa, nech mi to dopadne. Bývam totiž okolo 80km od OVY, vždy musím poprosiť niekoho nech si vezme dovolenku k malému, potom cestovné…no nie je to sranda…
Tak sa majte a myslím na vás, nech tú školu všetky nejak zvládneme. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
27.5.08 17:07

Ahojky,
tedy Efino -to jsou zprávy. Tak doufám, že už je ti líp a i k učení tě mrška tělo pustí.

Já mám za sebou písemnou zkoušku z psychologie a pocit nic moc. Tak uvidím, večer by snad měly být výsledky.

Jak tu všechny píšete o těch státnicích, to je tedy mazec, já mám problém se pořádně připravit i jen na zkoušku. Jste vážně šikulky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
28.5.08 07:10

ahoj holky,
vítám Kacku ! Taky si myslím, že se to dá zvládnout. Mamce trvalo dlouho, než si zvykla, musela jsem jí slíbit, že bakaláře dodělám. Otěhotněla jsem o prázdninách před třeťákem. Nakonec jsem si to opravdu dodělala. Stálo mě to hodně sil, přemáhání, peněz atd ale nelituji, jsem i hrdá na sebe, že jsem to zvládla ;-)
Efi teda takové zprávy!!! doufám, že je ti líp. Mně se toto také stalo, ale u mě to byl polyp děložního hrdla. Ale to by snad odhalili i tak…každopádně hlavně ať už je ti líp, učení počká: zdraví je přednější!!!
jo a k těm oslavám: no já neslavím, ani jsem neslavila, protože máme manželskou krizi a dneska ještě ke všemu jedeme na pohřeb :-(
takže detailní průběh ti určitě napíšu, neboj, hned jak se k tomu trošku dostanu ;-) žížalko držím palce, ať ta psychologie vyjde. Pocit není tak důležitý, hlavně aby to tam bylo! ;-)
teeri teda nemáš to taky lehké s tím dojížděním. Pokud bys někdy byla v Ově s malým a potřebovala pohlídat tak se ozvi ;-)

LeMo teda ti tě napínají, zmetci! to je hrůza, některý přístup vyučujících je naprosto šílený!!!

holky vůbec nestíhám… tak já se zase někdy stavím…
a Efi ozvi se, až budeš vědět víc… teda prasklá céva no nic moc, viď ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
29.5.08 06:46

Ahoj holky!

KackaK, to je skvělé, že tam fazolka je a že brzy uvidíš srdíčko. Taky bych si už přála řešit stejné věci.. Jinak jak jste dopadli u rodičů, ještě nic neví?

Teerinko, tý jo, nezávidím… a ten operá byl asi síla.. Kdy budeš vědět výsledky? To čekání… :roll: Tak moc držím palce, ať to dáš jako to ostatní doposud.. Jinak dojíždění znám.. mám naštěstí manžela, který dělá na služby = dle školy si ty služby psal = vystačili jsme si bez braní dovolených, bez babiček. Kdyby neměl tuto práci, ani bych tu školu nezačínala.. neměla bych to jak stíhat.. přesně ve zkouškovém tam člověk lítá pořád… a cesta tam a zpět mi zabere 6h + pobyt na fakultě.. :twisted:
Jinak Teerinko, plný počet bodů, to je fakt výkon! 8)

Žížala - tak co ty výsledky z psychologie, naskočily? Pocit nic moc jsem měla kolikrát a bylo to OK, tak doufám, že jsi stejný případ 8)

Zuzi, ježíš, co se děje? SKončila škola a najednou manželská krize? Neděs mne, že jste měli problémy, ale čekali jste, až skončí škola, že zázračně zmizí (jak doufala má kamarádka).. a nyní po skončení školy přišlo rozčarování, že zázračné rozplynutí se nekonalo? Nechci vyzvídat, jestli to nechceš psát, tak to naprosto chápu.. Jen tajně doufám, že to je manželská krize typu - Já jsem vnímal to, co jsi mi řekla, jako ...... že se jedn či druhý jen lehce urazil, něco se jej dotklo… = dneska jste zase jako dvě hrdličky.. snažící se hrdličky… moc ti přeji, ať jste zase v pohodě!

LeMa - tak co, jak jsi dopadla?? ==

Jinak já dozobávám ATB, na obvodní urologii mi odebrali moč, zítra jdu na sono ledvin, močových cest a močového měchýře (v nemocnici dělali jen zběžný pohled, nyní budu muset vypít hoodně vody, aby si to prohlédli v napnutém stavbu, jesti není viditelná vada, která by ukázala kde co ruplo)… No, modlím se, ať se to už nezopakuje, protože kdyby se to stalo prý podruhé, museli by se podívat přímo dovnitř, do cest, jak kde co protéká apod. či co.. moc jsem se neptala.. jelikož jsem se rozhodla :wink: to podruhé nikdy nezažít :twisted: , tak se tím nemusím nervit.. budu to řešit, až to nastane.. :wink: Prý v oslabení, při únavě apod. snadno projde bakterie močovou trubicí do močových cest.. udělalo to někde zánět a prý praskla sliznice (ten doktor z nemocnice říkal céva)..... proto prý najednou tolikkrve.. a že jsem byla asi vyjukaná.. to měl fakt pravdu… :?
Já měla něco s močákem versus ledvinami jako malá.. tak si doktor myslí, jestli tam nezůstal odtehdy nějaký defekt, který se projevil až nyní.. No, uvidíme, když se to nebude opakovat,tak pohoda.. bylo to jen tím vyčerpáním organismu.. což už za chvíli končí.. takže snad po zbytek života, když nebudu spát jen 5-6h, budu čurat jen co se má :lol: (já blb totiž při totál únavě a usínání nad skripty ještě cvičila, abych se probrala… takže totálně hotová jsem dělala třeba kliky..)… no zřejmě oslabená jsem byla.. tak se to takto zvrtlo.. víc si budu hlídat signály těla.. nic jiného to snad nebude… Jen se tak obávám, kdyby mne to přepadlo např. někde na výletu, jedu sama s kolem, dcera ve vozíku, daleko od civilizace… No, budu muset jesdit s parťáky a hlavně mít s sebou mobil… a volat - jsem v příkopu, nemůžu šlapat, musí někdo přijet pro dceru a výbavu, pak můžu do nemocnice.. hahaha… :wink:

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
29.5.08 09:48

Efi teda! Taky se nenudíš… hlavně abys byla v pořádku. Já jsem si týden před státnicema přivodila zánět dělohy, takže ATB atd.. no nic moc teda… ale snad už to bude v pohodě…
k té krizi: no to se vleklo už tak měsíc…hrůza. Dokonce jsem měla podezření, že má milenku. Včera mi vysvětlil, že je jen strašně unavený a slíbil, že se pokusí nám věnovat, i když je z práce sedřený jak kůň (dojíždí, od vlaku chodí několik km pěšky do firmy a tam si namáhá celý den mozkovnu, což chápu, že je na palici a ještě německy). Tak snad už to bude ok, ale máme za sebou perné období. Ty státnice taky udělaly svý… no a jinak se zatím nesnažíme - jednak máme teď po zánětu utrum, během krize nebylo kdy a včera jsem se zvážila, takže to budu muset odložit… no uvidíme
teď krvácím co 14 dní, veselo. Ale to sem tahat nebudu

Tak k těm státnicím, když jsem to slíbila:
bylo nás několik skupinek po 5-6 lidech, každá měla jinou komisi, teda vždy byla jedna komise pro skupinu ráno a odpoledne. Já jsem šla odpoledne, takže jsem od ranních zhruba tušila, jak to bude vypadat. Čekali jsme na chodbě, pak nás zavedli do místnosti, kde to probíhalo, a my byli jen 4, navíc z toho jedna holčina opakovala jen jeden předmět. Dvě holky šly na první předmět na přípravu a my dvě na druhý předmět. (U těch ostatních, kde jich bylo víc asi zbytek čekal venku) No a dali nám dvě otázky - jednu podle seznamu četby(u mě spíš podle seznamu nečetby), no a další jak se jim chtělo. Bylo to dost rozsáhlé. Moc jsem netušila, ale něco jsem vylovila, popsala jsem 2 A4 širokým písmem. Někdy i celkem blbosti, ale seřadila jsem to podle toho, jak jsem si myslela, že to chtějí slyšet, co jsem si nebyla jistá jsem psala vedle, že bych nakoukla kdyby se ptali a neztrapnila se. Když jsem přišla na řadu, tak mě nechali mluvit, občas se na něco zeptali, ale nenapovídali vůbec. Ani se nesnažili mě nakopnout. Už mi to bylo celkem jedno, tak jsem mlela a když mluvil on, co jsem neřekla, chytře jsem přikyvovala a dělala ano ano, aha, no jo vlastně atd. Pak jsem si šla dopřipravit druhý předmět (příprava byla dohromady na oba předem) a nechali mě, až jsem si řekla, že jsem připravená. Tam jsem měla text, na kterém vyzkoušeli vše, teoreticky jsem otázku nedostala, ale zeptali se na vše ze všeho. Nápověda taktéž nic, nebo jsem blbá a nepochopila jsem, jestli mě chtěli nakopnout? Mluvila jsem sama, když byla chyba, opravili mě. Nebyli zlí, ale hodní taky ne…
pak jsme šli ven, oni se poradili, zavolali nás, vyhlásili výsledky, my jim dali kytky a láhev, oni pogratulovali a šli jsme. Byla jsem jak otupělá, tak jsem nejdřív nevěděla, co mám!!! Musela jsem se pak zeptat holek

ALe neboj, určitě to zvládneš, když jsem to zvládla já, tak každý!!! ;-)

kdy že vlastně to Efi máš??

a co ostatní studentky - jak to jde??? myslíme na vás a držíme pěstičky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová