Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Efi aholky moc děkuji, už vím, že to nedám, je to strašná ostuda ale myslím, že jsem udělala téměř maximum, zkrátka všechno se naučit nedá a teď se ukáže, co jsem tam ty tři roky dělala a jestli známky co mám jsou zasloužené. Je to strašná bezmoc a obrovský strach, ale myslím jen na to, že pak už budu mít svoji kočičku jen u sebe a budu řešit naprosto jiné věci a v srpnu si to zopakuju, minimálně část, ale vy mě taky chápete a nebudete se mi smát, ale bude to ostuda pro lidi, kteří mi věří a pořád opakují: ale ty to dáš, vždyť jsi všechno dala a máš pěkné známky atd atd…
tak papa a myslete na mě, ať si vytáhnu pěknou otázku a ať se moc neztrapním, ať na mě nekřičí a ať mi to dají z milosti…
papa
![]()
na řadu jdu od 13h asi jako 3 nebo 4 ze 4, tak pak písnu nebo někoho pověřím…
Ahoj holky, díky za odpovědi a podporu, přihlášku už jsem si podala jen ji zaplatit a učit se na přijímačky..Díky a pěkný den Markéta
holky je to doma!!!! Bylo to pěkně těžký a zapotila jsem se až u kořínků vlasů ale je to doma!!!
Moc děkuju za podporu, jdu spát a zítra povyprávím!!!
ještě jednou díky za podporu
Z.
Gratulujuuuuuuuuuuuu!!!!!!
A já ti taaaak závidím ![]()
Těším se na podrobnosti, ať se pěkně vynervím, že já se zapotím, ale nedám to.. ![]()
E.
Cely odpoledne a vecer pokukuju, tak jaka a jsem moc rada, ze ti Zuzko muzu pogratulovat ![]()
Takze mooooooc gratuluju!!!!
![]()
To musi byt uleva…
Zuzi, moc gratuluju, jsi vážně šikulka.
Tak přeju, ať se zadaří i na tom druhém metříku. ![]()
Já mám teprva 1 zkoušku ze 7, co na mě tohle zkouškové čekají, tak snad to nějak půjde a tak za dva roky se taky dohrabu ke státnicím. ![]()
Zuzka gratulujem, je to super…a uz mas od skoly pokoj, normalne zavidim ![]()
No neuveríte co sa stalo mne…ja som práve v skole, isla som na tu pisomku z operaku a on zadrel, ze si nie je isty, či to vieme a tak začal preberař nejake priklady…a pisomka bude teda až v pondelok.
Normalne mam chut zabijat…zajtra mam skusku, na ktoru som sa mohla ucit. Takto zabijem cestovanim tristvrte dna, miniem korunky na cestu a nic z toho…no fuj ![]()
Týjo, Teerinko, to tedy naštve…
Člověk si to nějak rozplánuje.. za těch pár dní zas dost věcí zapomene… nebo nezapomene, že se budeš učit dál… ale zas nestihneš další předmět ![]()
Chjo…
E.
Ahoj,
Zuzi: moc gratuluju
Snad k nam neprestanes ted chodit
![]()
Efi: to vis ze me vyhodili, mikro a makro udela u nas jen 30procent studentu a to malokdo z nich napoprve
Navic v prvnim semestru jsem byla dost mimo, takze jsem tech F mela vic (deset dni od cisare jsem sla poprve do skoly a tak.....), nejak jsem se nedokazala soustredit. Vubec neni jisty, ze ty dve pisemky mam, v obou jsou tri otazky, na dve musim odpovedet STOPROCENTNE bez jedine chybicky, jinak ten test nedam. Uz jsem tak jeden nedala, musim dat dva ze tri, takze jsem psala ty zbyvajici dva…hodnoceni furt nemam, hlavne ze jdu v nedeli na zkousku
Kdyz uz jsme u toho, v nedeli prosim myslet v 9:20 (to mam public relations) a v 15:00 (to mam ty zaklady firemnich financi - uz ted se desim). Jeste se v nedeli stehujeme, bohuzel nevim kdy
![]()
JJ, taky mame predmety, kde se snazi a je to fakt dobry, i to cloveka bavi, kdezto jinde se pres nervy ani nedostane k pocitu zabavnosti.....
Teerinka: to fakt nas…, nekdy bych je nakopala do zadku
![]()
ahoj…o této stránce jsem se dozvěděla nahodou, když jsem si četla starší Maminku…jsem ráda, že jsem našla tohle téma, protože si nevím rady…
Teď končím druhý ročník VOŠ(mezinár. obchodní styk) a minulý týden jsem zjistila, že to každodenní pobolívání břicha a hlavy je vlastně něco krásného…Jenže nevím co …Přítel je pro, ale pod podmínkou, že dodělám školu. Nechci školu opustit, když už jsem na ní šla. A miminko si chci nechat. Čeká mě ještě rok školy a místo čtvrťáku 3 měsíce praxe a pak absolutoria. Kdyby tam ta praxe nebyla, tak je to jednodušší.
Rodiče to ještě nevědí a ani vlastně nevím, jak jim to mám říct.Zřejmě budou mít námitky, protože mám před sebou školu a s přítelem jsme koupili byt, který se musel kompletně předělat, takže je zatím neobyvatelný…
Ach jo.....
Ahojko Kackak…
Ja som otehotnela na konci prváku na VŠ - naši ma skoro odstrelili - sú strašne konzervatívny a prísni (a to bývame v jednom dobe, joj niekedy na nevydržanie
) Ja som navyše chodila s vtedajším priateľom len 3 mesiace…takže to bol šok. No a škola…ja si myslím, že sa to dá určite zvládnuť. Navyše máš pred sebou len jeden rok + tú prax. Ja som teraz len na konci druháku (už by som mala mať teraz štátnici…no pre rizikové tehotenstvo sa mi nepodarilo postúpiť do vyssieho rocníka a tak druhák opakujem)…ale inak sa to dá…a dievčatá v tej diskusii sú toho dôkazom.
Držím palčeky…
ahoj teerinka… ![]()
já už jsem s přítelem více než 2 roky. Společně bydlíme u mých rodičů(zatím, než doděláme byt), protože on je z Moravy. Vím, že kdybych nestudovala, tak by naši byli nadšení, ale…
musím říct, že po přečtení několika stránek vašich dopisů, jsem zase o něco moudřejší a mám méně obav, jak zvládnout miminko a studium.
sice nevím, kdo mi bude toho malého Bobeše hlídat, ale nějak se to určitě vyřeší… ![]()
LeMo,
hm, takové ty testy, kdy za špatné odpovědi se dostaneš málem do mínusu taky miluju… ale zas chápu, proč je dávají.. prostě jedna dobrá odpověď se docela snadno odhalí.. ale když ti dají zadání, že žádná, jedna, dvě… či všechny jsou dobře… to tě nutí se to fakt našrotit..
Takže ty profesory chápu.. ale horší je, že když je takto náročných profesorů v jednom semestru moc, tak to je horor! Někdy mi přijde, s jejich nároky, počtem seminárek,rozsahem látky apod., že si myslí, že máme jen jejich předmět..
Ale pak jsou jiné, kteří tak hrozní nejsou.. a prostě se to dá.. někdy hůře.. někdy lépe.. ale všechny semestry jsme zatím překlopýtaly, no ne? ![]()
Jinak doufám, že výsledky už máš.. spíš musíš, když máš jít na zkoušku, ne? A dvě v jeden den, to je taky síla… ![]()
Kackak - vítej! No, když se připravíš na odmítavou reakci rodičů, tak tě to nebude ani mrzet.. ono se jim to za pár dnů rozleží a budou v pohodě.. Mimko je důležitější než VOŠ.. tu můžeš přerušit… dodělat dálkově.. dělat jiný obor dálkově.. takže studovat můžeš ještě do důchodu… tak jim to nějak takto nadhoď ![]()
No v době praxe už možná nebudeš kojit.. tak by třeba šlo holt na těch pár týdnů platit paní na hlídání.. když to je krátkodobě, tak se na to holt našetří.. spíš si ji zavčas sehnat…
Na praxi tě určitě nenechají na 8h denně.. třeba s ohledem na věk dítěte vy byla praxe delší, po méně hodinách?
Každopádně nějak to ta škola musí umět.. nebudeš první, co otěhotní.. a určitě to nebude důvodem k zastavení studia…
Tak neboj.. byt máte… i když zatím neobývatelný… jedna místnost se dá udělat obyvatelnou docela snadno.. mimko je teprve na cestě, takžče dost času to dopořešit…
My jsme se při těhu vrhli na rekonstrukci bytu, kterou jsme stále odkládali..a mimko rozhodlo, že je už fakt nutné s tím něco udělat.. takže já s pupíkem v 6m chodila k sousedům čůrat.. protože tady by odpojený záchod.. když to nešlo, tak na balkon do kbelíku..lahůdka.. seděla jsem v místnosti, kde byl všechen nábytek z celého bytu = nedalo se projít ani na ten balkon.. a na tom všem bordelu jsem měla notas z firmy a dělal ještě pro firmu.. zatímco jsem hlídala řemesníky, co makaj, aˇby to neudělali opačně, jinde apod… no a v 17h, když vždycky odešli, tak připojili provizorně záchod, já šťastná šla normálně na záchod.. a druhý den ráno zase.. trvalo to skoro 14 dní… Neměla jsem kam jít.. takže jsem žila na staveništi
Bude to dobrý.. naopak, budeš pak ve stáří vzpomínat, jak jsi byla coby mladá akční.. a nerozmazlená holka…
(rozmazleného vidím tak, že kdo je zvyklý celý život jen na pohodlí apod., tak ten by zkrátka NEMOHL na mateřské ještě studovat.. nemohl by zvládnout to či ono.. nemohl by vstávat nad ránem, aby něco dokázal… že od mala měli cestičku od rodičů umetenou.. a problémy nechtějí řešit.. tak to rovnou vzdají).. Taková ty nejsi.. a budeš na sebe právem hrdá… Ti ostatní umí jen v pohodlí fungovat, ale při problémech se sypou.. Snad jsem to nepsala moc zmateně ![]()
Držím palce, ať jsoou rodiče v pohodě.. kdyby nebyli, napiš, vymluv se.. ale tvou radost ti vzít nesmějí… vždyť to je skvělá zpráva, že dokážeš být mámou.. spousta holek ze snažilek by za tuto funkci svého těla platily zlatem… ![]()
E.