Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
tak hlasim, ze jsem vse prezila, vysledky teda jeste nemam. Ted jsem zjistila, ze patecni zkouska (financni ucto II.) dopadla za A, tak to jsem fakt cumela
Taky jsem mela Adu s manzilkem za dverma, behem zkousky trikrat rev, ze nebylo po jeho, no moc mi to neslo se soustredit, ale nejakym zazrakem to A je
![]()
Sobota byla fakt drsna, ditko mi hlidala tchyne, takze to v pohode. Dopoledne ty dva testy, tentokrat vyhodil jenom ctyri, tak jsem nebyla tak nervozni, tak mozna??? Jestli ne, tak pred zkouskou ustni, si budu psat jeste dve hodiny tri testy
To je posledni moznost, jak ten predmet dat
Vsichni jsme z nej docela vyjukani, nekdy i nas…, proste vzdycky se najde nejakej hnup, co nam musi zkazit celej semestr
![]()
Efi: manza uz je zdravej, nastesti snad. Antibiotika teda jeste bere, ale uz se lepsi, to je dobre a taky to, ze jsme to s malym prezili bez uhony…Urcite te sepne, vzdycky si kazda myslime pred zkouskou, jakej v tom mame zmatek a pred prazdnym papirem s otazkama se hned vsechno vytribi jak ma…Jo na mikro a makro se fakt taky tesim, prave kvuli tady tem zmenam…doko a nedoko…hele co mas za knihu? Hodne lidi si chvali Macakovou, ma mikro i makro, ja se do ni jen zbezne divala a ma tam nektery ty zmeny vysvetleny…coz v nasich skriptech nehrozi, ucitel trva na tom, at si na to NEJAK prijdeme sami, pak tomu pry teprve porozumime…
Zuzi: to me se zase vzdycky hrozne oddechne, nervy sice jako urcite, ale kdyz uz vim, ze uz to tak je, uz nemuzu nic ovlivnit a nejak to dopadne…Uz jenom dva dny a budes to mit a vsechny ti budeme UKRUTNE zavidet
![]()
Zizalo: teda psychologii zavidim
, tu matiku uz tak ne
![]()
Dekuju vsem za drzeni palecku…i ja drzim vsem palecky, at nam to vse vyjde jak ma ![]()
Ahoj studující maminky, prosím vás o radu, už nejsem nejmladší a našla jsem studijní obor, který mě zajímá, snad bych měla i šanci..studium je jednou za 14 dní celý den. Ale nevím, jestli si mám podat přihlášku, obor je dodatečně otevřen..jelikož bych přijímačky dělala necelý měsíc před porodem, termín mám koncem července..a kdyby mě náhodou vzali, jak to udělat s kojením?! Děkuji za rady Markéta
ahoj anonymní,
určitě si přihlášku podej a když ti vyjde, tak to budeš řešit dál. Já studovala při zaměstnání a k tomu jsem se denně starala a jezdila závodně dva koně, byl to záhul
, tak teď budu dálkově studovat na mateřské s jedním šestiměsíčním dítětem, dvěma koňmi a polovičním úvazku - očekávám, že to bude taky záhul ![]()
Loňi mi přijímačky nevyšly, ani jsem o to moc nestále, vzhledem k tomu, že jsem chtěla dítě, ale kdyby vyšly, tak bych studovala těhotná a s prťousem, nevzdala bych to. Na dálkovém studiu se jedné kolegyni na začátku třeťáku narodil klučina, dva měsíce se ve škole neukázala a potom i hodně chyběla, ale kluka si brala do školy s sebou, někdy jí hlídal i manžel a ona jen odbíhala kojit, jindy ho nechal prarodičům a odstříkala mu mlíčko a šlo to v pohodě. Někdy jsme na konzultacích měli i starší děti (3,4,5 let), když holky neměly hlídání a škola byla akutní, prostě se to nějak zvládalo.
Moc bych se toho nebála a šla bych do toho, taky není nutný účastnit se všech konzultací, já v prváku často chyběla, protože jsem měla povinnosti v zaměstnání a tak jsem nějaké zkoušky dělala až ve druháku, ale šlo to, s profesory to taky šlo domluvit, že nemůžeš přijít na konzultaci a on ti zadal speciální úkol, kterým jsi osvědčila své znalosti jinak, například zpracovat seminárku, přečíst knihu, udělat referát, atd.
Tak držím palce a neboj se do předu, ono se to v rámci studia vždy srovná, neboj.
bondulka
Ahoj bondulko, tak já to zkusím, sice je škola vzdálená cca 180 km..ale ten jeden den v týdnu se dá..Já se jen děsila, jak to udělat s kojením a pak mám trochu obavy, protože je tam ústní pohovor a když mě uvidí s tím obřím pupkem
, aby mě hned neodepsali..je mi jasné, že mě diskriminovat nemůžou, ale múžou prostě říct, že byli na ústních lepší než já..Nu což, zítra si podám přihlášku a uvidím..
Ty jsi teda fakt akční…že to vše zvládáš, tak držím palce ať se daří a díky
Ahoj anonymní,
jak to tak počítám, tak po úspěšné přihlášce ti semestr vyjde akorát po tříměsíční kolice = s mimískem budete z nejhoršího venku… do školy by 180km asi nejezdil, tak jestli bude kojo bezpoblémů, tak dopředu odstříkat dávky na celý den.. a ve škole najdeš-li nějaké místo vhodné, tak odstříkat, aby jsi ulevila prsům a nepřestalo se ti mléko dělat…
Nebo holt jezdit i s dítkem,a le to je děs ta cesta…
Ostatní maminy co kojily, měly děti ve škole– např. manžel jezdil venku s kočárkem a na kojo přijeli, poslal jí SMS, ona na chvíli opustila přednášky a vrátila se… takže to byla pohoda…
S tím vaším kojením nevím jak jinak než odstříkat dopředu a pak odstřikovat (ale kde?) během dne…
Efina
LeMo - gratuluji!!!! A to druhé je určo také v pohodě!!! Jsi hvězda!
Jinak na mikro mám Macákovou, na makro Rushmitovou a z naší fakulty od Provazníkové a Volejníkové (vydáno ale u Melandria jako Macáková) ještě cvičebnice… suma sumárum 1000 stran na mikro a makro celkem… a jak je toho moc, tak je toho příliš, že ![]()
Uvidíme.. já se zas nějak nestresím, začaly asi fungovat ty čokolády, co jsem na ně najela.. denně 15 dkg a jsem v pohodě ![]()
Tak zatím!
E.
Bondulko,
týjo, další superžena.. LeMo, máš konkurenci ![]()
Jdu
tak
E.
ahoj holky,
tak já jdu na to…
obhajoba by neměla být problém a zítra to bude MNOHEM horší, ale mám i tak sevřené půlky…
uffff… ![]()
tak papa, dám vědět buď dnes nebo až zítra dohromady ![]()
Ahoj Zuzko,
zkus napsat i dnes, jak obhajoba probíhala.. jestli se moc ptali a tak..
Já netuším, jak to bude u nás, ale i tak si udělám obrázek…
Jinak my máme obhajobu a hned po ní těfch 6 otázek - z každého předmětu hozenéno na SZZ jednu.. takže to budou nervy kolosální..
Držím palce na dnes i zítra… to máte i stejnou komisi??? Aby se člověk mohl nervit, jak na ně dnes zapůsobil a jak se to zítra projeví? ![]()
E.
ahoj baby,
tak mám to z krku - aspoň část. Efi bylo to takto: ráno jsme tam naklusali, řekli nám jak to bude vypadat, seděli jsme na chodbě, chodily tam po jednom. Vešla jsem, krátce (5min max 7min) představila práci - úvod a závěr - takové ty metody, východiska atd. Pak přečetl vedoucí práce posudek, řekl co a jak, oponent totéž no a pak se rozpoutala diskuse. Strhli se jako supi, každý se ptal, hlavně ti, co to ani nečetli, ale nedala jsem se. Pak mě poslali za dveře, aby se poradili, já si poplakala a nakonec mě chválili atd atd a dali mi to.
Zítra od 13h zbytek, tak jdu namlátit do hlavy, co se vejde!!!
papa a díky za palečky
Ahoj holky,
tak mam chvili klidu, tak snad rychle neco napisu ![]()
Zuzi, super, ze uz je obhajoba za tebou!!! Moc drzim palce na na zitrek! A pak uz budes jen vysmata ![]()
Terinko, to ses myslim ptala ty, jak to mam se skolou, ze? No chybi mi posledni semestr do bakalare - tedy napsat bakalarku a udelat statnice. Tento a pristi semestr mam preruseno, takze zatim to nemusim nijak akutne resit, ale mela bych se zacit pomalu soustredit na tu bakalarku, abych to mohla nejak v klidu zvladnout, zatim jsem ale rada, ze si na chvili sednu
Rezim jeste nemame vubec zadny a pres den vubec nevim, jestli budu behem spani chovat nebo se malej vyspi sam. O vikendu jsme meli docela krizovku asi s rustovym spurtem, tak to jsme nestihla vubec nic.
Efi, koliky zatim nemame, na prdiky netrpime (tuk, tuk) a noci jsou uzasne spaci…
Holky moc vam drzim pesti na vsechny zkousky a statnice! Ja si to ted max. uzivam, ze zadne zkousky resit nemusim.
Stepan uz kvika, tak snad casem zase neco napisu ![]()
Ahoj studentky ![]()
Marketo: urcite bych to taky zkusila, odejit a vdat to muzes vzdycky ![]()
Bondulko: ty jsi tedy opravdu akcni zena
![]()
Efi: dekuju
Do hvezdy mam daleko, ale jsem rada..... No ta Macakova mi vyhovuje maximalne, taky si ji budu muset koupit…no 1000 stran je fakt hnus
To vis ze jo, nestresuj, papkej cokisu
Jo a uz vis, kdy to mas? Nebo porad nic?
Zuzi: moc gratuluju
Jeste zitra a uz to mas vsechno v kapse
Drzime vse co mame ![]()
Evelino: vubec se nestresuj, mas rok cas na bakalarku…aspon toto tu budeme resit za rok spolu
(teda doufam
) A mas super, ze mas spavy, neprdikovy a nekolikovy dite, fakt
. To u nas bylo akorat spavy, ale aspon neco ze
![]()
No z toho druhyho predmetu mam za D, bylo to pracovni pravo. 40 otazek, abcd, jedna az vsechny mozny spravne. Jakmile jsme zatrhli neco spatne, neuznavalo se nic. Takovy testy fakt nesnasim, mame je ze vsech prav, pravo taky nesnasim. Tak sem si ulevila, hlavne ze je to zeleny no ne
Jenom porad nevim vysledky tech dvou testu, na tech mi zalezi nejvic
Jsem cim dal tim vic nejista, ze to nemam ![]()
Zuzko, tak gratuluji k obhajobě!
Zítra to dáááááás ![]()
jinak to vypadá, že jsi neměla prezentaci na plátno, jen jsi mluvila… Já si budu dělat powerpointovou prezentaci a ještě nemám rozmyšlené, co z těch 70 stran tam sákryš dát.. o čem vlastně mluvit… možná budu jen mluvit a dám tam pak jen na plátno grafy a tabulky s daty, které mám v praktické části.. fakt netuším…
Taky koukám, že byfch se tu BP měla „naučit“ já ji psala prakticky před půl rokem a mám tolik stran, že už nevím, co tam sákryš mám.. ![]()
LeMo - super, D je dobrý! A neboj, ty ostatní dvě věci dáš.. no vyhodili tě vůbec někdy?
Macáková je super, většina grafů je jasných, nemám ráda taková ta zadání, kdy vlastně nezakreslíš do grafu situaci, ale díky pár údajům musí odvodit co se stane s tím a s tím a následně na graf zanášíš vlastně jakoby 3. krok či jak to popsat.. spousta se toho semele, spousta toho něco ovlivní a ve finále se stane XYZ… Ty mne štvou nejvíc.. prostě už hodně pokročilé makro.. mikro je pohoda, jen se ty křivky a zákonitosti mezních a průměrných a totálních veličin nějak naučit pochopit a pak není problém zakreslit monopol, oligigopol apod… z hlavy… No nic, jdu dál na správní právo… jukám zrovna do těch tvých skript.. našla jsem tam pár chyb, ale neznám skripta bez faktických chyb.. rozhodně se u vás snaží víc.. máte kvalitnější texty i méně chyb(nemyslím gramatické!)
Tak holky zatím,
E.
Holky díky… jsem úplně v háji, jen sedím, koukám do blba a brečím. A nadávám si. Ale myslím, že jsem udělala téměř maximum, co šlo. Teď už nic natlačit nejde. Ale nedá mi to, stejně počítám s nočním/ranním učením. Holky já vím že to říkám vždycky ale tentokrát opravdu cítím, že to nemůžu nikdy dát. Jsem fakt zoufalá. Já vám zítra napíšu nebo někoho pověřím, ale smát se nebudu tak na 98% to nedám, minimálně jednu půlku…
to je fakt šílený… třeští mi hlava, všechno se mi motá, mám vyschlo v krku a bohužel i paměť. Chtělo by to nějakou flashku, co bych tam zastrčila a obnovila vše, z čeho jsem sakryš dělala ty zkoušky, jaktože mám jedničky a dvojky a vůbec nic neumím???
pomoc pomoc pomoc
doufám, že jsem vás moc nevystresovala. Jdu se zase učit, papa a moc děkuji!!!
zítra písnu
Jo a ještě k tomu správnímu právu.. paradox je, že učiel nám nedodal kvalitní text.. ale chce po nás nejen to správní právo, co je v tom textu od tebe, ale ještě kompletní správní řád = nastudovat komplet zákon 500/2004… Je to spravedlnost? Že vy víte, co se učit, máte prima text a víš, z čeho jdeš na zkoušku… My v tom právu sháněli kde co, šrotili se stovky stran, aby to fakt klaplo… Takže lempl učitel = víc uhoněný student… No nic.. v jiných předmětech se snaží i u nás..
A u té pravděpodobnosti a statistiky se snaží až moc.. je to postrach univerzity, ta dvojka kantorů… loni nás ten dvojsemestrální předmět udělalo asi jen 30%.. letos kvanta lidí nestihla předtermínem projít = pokusí se to do léta nějak dát a jtí na SZZ v září.. jinak končí.. potřetí si to zapsat nemohou.. takže na tomto předmětu vydeptávají tolik lidí.. že ani na SZZ nedorazí… tam se fakt snaží moc… ale asi si chtějí udržet jméno, že u nás fakt na tu matiku dost jsou.. je v povinných předmětech statistika pro ekonomy i pravděpodobnost pro ekonomy i na magisterských stupních… a všude povinná… brrr…
No nic, tak jsem si taky postěžovala a fakt jdu ![]()
E.