Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj holky,
tak jsem tu…mám to za sebou. Nakonec jsem dostala dvojku. Jsem nesmírně šťastná. Bral to podle abecedy, takže jsem se tam ještě doučila, co jsem neuměla a málem jsem byla uražená, protože jsem mu odpověděla správně na vše, co se ptal, esej a referát jsem měla bez jediné chyby a mluvila jsem sama, což se mi dlouho nestalo… ale nebudu se v tom pitvat, hlavně že to mám za sebou a nemám 3. Já ty 3 fakt nemám ráda!!!
Takže mi zbývá už jen 14. zkouška a nejhorší na konec dubna a pak mám asi tak 2-3týdny naučit se na státnice. Hlavně aby to bylo za mnou!!!
jdu se naložit do vany…papa
Zuzko,
gratuluji!!!
![]()
Máš šťastné dny
Je to někdy sranda s tou školou.. nervy, stres, pak nesmírné štěstí
ale i zklamání (když víš, že výkon byl lepší než hodnocení.. že že člověk nedostane zpětnou vazbu na seminárku, se kterou se fakt piplal)… není to zkrátka nuda.. stereotyp ![]()
Jsem na jednu stranu ráda, že už to vše skončí, na druhou stranu si neumím představit, že bych bez té školy byla na mateřské spokojenější… prostě by mne trefilo z toho stereotypu… sice můžeš dělat s dítětem různé aktivity.. projevují se u něj pokroky.. rozčilujetě.. a blaží.. ale je to stejně jinak emocionální vypětí než s tou školou.. jsem zkrátka ráda, že ty deprese i euforie jsem mohla zažít
Ale zas si od nich klidně aspo%n na rok odpočnu ![]()
Tý jo, dva tři týdny na státnice, to je děs.. já taky netuším, kolik času mi zabere dotáhnout BP.. a ty zbylé zkoušky.. ale snad budu mít aspoň o ty 2 týdny víc… Mám je od teď za dva měsíce… a musím toho číst tolik, co jsem viděla naposled před 2 roky, před rokem… že to je skoro jako se to učit nově…
Před státnicemi bych potřebovala, aby si nejlépe na 2 týdny někdo malou vzal a já mohla makat celé dny.. ale to nehrozí… takže nic ![]()
No nic, depresím a euforiím zdar!
E.
PS: Máte u vás oponenty i na bakalářku? Já u nás ani nevím.. jen vím, že obhajobu musím dělat + mít na to připravenou powerpointovou prezentaci… to taky ještě nemám.. .a ani netuším, ja to před tou komisí pojmu.. to bude tréma…
![]()
Efi: já mám oponentku. Je to kapacita ve svém oboru, takže se mám na co těšit. Jinak to u bakalářek obvykle bývá někdo s katedry nebo tak. Až vyšší práce jsou z jiných škol.
To s těma státnicema - souhlasím, taky bych to potřebovala, ale já bych bez ní ani nevydržela… takže to budu muset nějak dát dohromady. Je to dost risk, ale potřebuju to zkusit. MYslím si totiž, že obhajobu a jazykovědu udělám, horší to bude s literaturou, to prostě není můj „cup of tea“ takže to bude maso… ![]()
hezký víkend a nepřehánějte to s učením ![]()
Dlouho jsem tu nebyla, ale musím se pochlubit, že zítra jdu nechat svázat diplomku, v pondělí snad sfouknu poslední zkoušku a pak se už jen naučit na státnice.
Ani nevíte jaký pocit úlevy je to po pěti letech… konečně vidím konec! ![]()
Zuz gratuluji. Vím, jak se cítíš. Já nechám dát práci do tisku příští týden…
ještě mě čekají 3 zkoušky
musím je stihnout do konce dubna a úak budu mít necelé 3 týdny na státnice. Asi to bude spíš hokus pokus
včera jsem mluvila s kámoškou, co to má za sebou a pěkně jsem začala stresovat ![]()
Ahoj holky!
Zuzko , tak mne máš asi na svědomí.. jak jsi tak v pátek psala, ať se moc neučíme… tak se mi nějak přihodilo, že od pátku až do dneška jsem na nic ani nehrábla..
Polehčující okolostí jest, že jsem jezdila za tátou do nemocnice + jsme malovali a uklízeli druhý byteček, co máme.. Ale dnes jsem se konečně do něčeho začetla, byť jsem tomu moc nedala..
![]()
No, čekají mne také dvě zkoušky… ze státnic jsem stresila před pátkem.. a jak toho pocitově bylo moc, tak jsem to nějak vypnula a od pátku jsem naprosto v pohodě.. fakt nechápu.. přijde mi to daleko… přitom nemám dořešenou bakalářku, dvě zkoušky apod… Holt obrana organismu před stresem ![]()
Zuz - gratuluji! Ty se máš.. kéž bych také řešila diplomku a né jen bakalářku.. na diplomku už budu asi líná… spíš nějaký kurz.. cílené doplnění znalostí a tak… ale mění se to co čtvrt roku, tak uvidíme.. ![]()
Tak já se jdu věnovat dcérunce, přeji hezký zbytek krásného slunného dne..
E.
Efi klid! to zvládneš
já si pořád říkám, že když jsem zvládla porodit tak krásnou holčičku, tak prostě nějaký státnice mě nerozhodí. Je to jediné, co pomáhá. Včera jsem byla na aquaaerobicu, dneska se chystám vlítnout na učení na zkoušku ale je už skoro poledne a zase nic. Opička skoro nespala, už je vzhůru, takže zase zatím nic. No je to až v pondělí, že? ![]()
Bakalářku mám skoro dořešenou. Přijal mi ji ale musím ji poopravit než půjde do tisku. DO příštího pátku to musí být vytisknuté na katedře. A včera jsem si donesla přihlášku ke státnicím v květnu. Máme je v tom týdnu od 19.5. Takže budu mít 3 týdny
uffffffffff.
holky víkend je skoro před námi tak si užívejte sluníčka a mějte se krásně a moc se neučte!!!
nebo jen trochu
papa
Zuzko, nezačínej zase s tím neučením, jooo? ![]()
Ježíš, já ještě vůbec nevím, jak se u nás přihlašuje na státnice… Musím napsat na studijní… Jak je člověk z jiného města, tak se mi tam nechce zadraho volat.. když tam jsem, tak třebe neseženu, koho chci, tak ty info někdy dostávám fakt na poslední chvíli…
Ale zato mám už připravené vyplněné licenčníi smlouvy na BP ![]()
Tak hlavně aby vydrželo to prima počasí! Ostatní je podružné.. ![]()
Když bude hezky, tak s malou bude někdo trajdat venku a třeba se i něco naučíš… věřím, že to v pondělí dáš… učitel ví, že máte před koncem,t ak snad to nebude brát smrtelně, jako byly některé předměty v prváku, druháku… kdy nás vydeptávali, ale měl člověk šanci to opravit ve třeťáku… aspoň u nás nedali žádný vyložený jed do posledního semestru.. byli by vlastně proti sami proti sobě… Tak držím palce, ať je to aspoň za 3, i když tuhle známku obě nemáme rády
!!!!!!!
E.
Efi díky, já trojky fakt nerada ale už to neřeším.
Já nevím jak u vás, ale já odevzdávala přihlášku ke státnicím, pokud jdeš v řádném termínu, tak u nás musí být měsíc před termínem na katedře a na studijním index ke kontrole 14 dní před SZZ. Ale fakt to je všude jinak ![]()
tak držím pěsti, ať všechno papírování zmákneš.
Já jsem zase rozjela opravu bakalářky a musím vyžehlit, takže na zkoušku se vrhnu až zítra no snad to stihnu…
zatím ahoj, ještě se určitě objevím…
Ahoj Zuzko,
já věděla jen o tom indexu a kontrole studijních povinností, přihlášku musím zjistit.. Možná to u nás dělají automaticky - jakmile jdu doložit, že mám uzavřený ročník, že se tam někde na místě upíšu… Jelikož nemám dokončené zkoušky = index není ke kontrole, tak jsem neřešila, co ještě ev. kolem SZZ musí být…
Já ani doteď nevím,j estli fakt musíme mít Powerpointovovu prezentaci při obhajobě… to jen kolují info mezi spolužáky… No, 18.4. se chystám do školy, tak se tam poptám jak na přihlášku, termín kontroly indexů i tu prezentaci… státnice máme první dva týdny v červnu, tak je snad času dost ![]()
Jinak dnes ráno jsem vstala ve 4.20… s uvařeným čajem, oblečená a soustředěná se zahleděla v 4.35 do skript.. a ve 4.50 dcérunka volala, že se jí chce čůrat… a pak si až do půl šesté nenechala vysvětlit, že fakt ona vstávat ještě nebude (argumentovala obstojně tím, že za a) není unavená b) já už taky vstala, když jsem oblečená..) No, pak usnula ještě nahodinu, ale stejně jsemt oho dnes moc nenačetla.. Včera ráno jsem toho udělala víc jak 2× tolik… No nic… jo a to jsem ji dnes nedala do školky, protože se jí rozjela rýma… takže další 3 dny to vypadá jen na učení nad ránem a když ev. usne po obědě…
Tak ať ti ta oprava BP jde / šla od ruky… já posílala vedoucímu prosbu o hodnocení… dva dni zas nic.. on na ministerstvu není stále.. ale spíš to ani neotevřel, když z předmětu mailu pochopil, co chci… a tai mi nepřišla doručenka.. mno.. skvělý… pak mi na poslední chvíli řekne výhrady.. já nebudu stíhat učení, opravy, vazbit to.. a hlavně před vazbou musím s pířlohami a papírem z fakulty za známým, aby to oskenoval a udělal mi z celé BP pdfko, které musíme odevzdat ve stejném termínu jako ty zavazbšené verze… no, uvidíme… jak moc to bude vyhrocené.. už aby byl to skončilo a já mohla lítat na kole, spát kolik chci hodin a tak vůbec, zas mít chvilku volnou hlavu… (aspon pár týdnů) ![]()
E.
Holky díky za podporu! Huráá jsem skoro v cíli. Včera jsem udělala sice za tři, ale udělala poslední zkoušku z Hospodářské politiky, odevzdala diplomku a teď už jen ty proklatý státnice… snad bude to mé veledílo v pohodě a obhajoba bude brnkačka tak jako bakalářka. Dneska si dám ještě oraz, ale od zítřka začnu „šprtat“, když to srovnám ze státnicema na bakaláři je toho nesrovnatelně víc a těžší…
Efi jdi do toho, aby sis jednou celý život nevyčítala že jsi nepokračovala…? Protože obvykle pokud nenavážeš hned, tak už se k tomu málokdy vrátíš.
Zuz, gratuluji!
Mě čekají poslední dvě v pátek… a pak šrotit… a dořešit tu zatr sakr BP.. stále mi vedoucí nenapsal.. tak jestli bude chtít moc oprav, tak mne to naštřve, protože mi to bude krást čas na učení.. nyní mám čas na BP
ale on mlčí
Jsem si vybrala špatného učitele ![]()
Nepokračovat si vyčítat nebudu, nemyslím si, že musím žít s titulem, ale další aspekt je ten, že nechci ohrozit manželství… Prostě nyní je to 4. rok… (rok přípravka, oprašovala jsem po kouskách matiku po skoro 15 letech = vše znova, děs…). Takže další dva roky… to by také nemuselo dopadnout dobře… Právě se rozpadlo manželství mé kamarádky.. manžel dělal při práci školu… ona doma s dětmi… dva světy… a odcizíli se natolik, že se on začal realizovat jinde… a nyní oznámil rozvod… ![]()
Takže bych si spíš vyčítala to, že jsem sice Ing., ale bez toho chlapa, o kterého stojím… To budu radši Bc., ale s ním
(aspoň doufám!!!!) ![]()
Ale to víš, za poslední 2 roky jsem názor měnila ohledně pokračování tolikrát, že co já vím.. minimálně ten oddych, abychom se nějak nahodili do normálu, si nyní dám.. pokračovat hned vážně nebudu… Když jsemb yla s to začít s matikou po patnáci letech, budu schopná se nově učit na příijímačky i za pár let… tím se uklidňuji… ale budu líná, to cítím už nyní ![]()
Opakuji se, tak jdu radši žehlit ![]()
E.
Zuz gratuluji! Teda koukám že máš dětičky docela blízko od sebe. Jsi opravdu dobrá ![]()
Efi zkouška za 2. byla jsem jediná, kdo to dal, tak mě to docela těší. A vůbec jsem si nevytáhla dobrou otázku ale prostě jsem zapojila mozek a asi ocenil, že jen nepapouškuju skripta atd. Poslední - nejhorší - mě čeká za týden v úterý.
Myslím na tebe, ať se ti ten tvůj vedoucí už ozve, to je teda hrůza, vždyť musí tušit, že na to čekáš - a hlavně ať tam nemáš moc oprav!!
Moje se už váže, zítra si pro ni jdu… jsem ráda, že to mám z krku.
S tím manželstvím a školou - já tomu i věřím. Už teď, když manža občas má Terku hlídat celý víkend a já seučím, má toho dost…
a já taky… dobrou a hodně štěstí při učení
Zuzko, tak to jsi tedy machr!!!!! To tě asi spolužáci nemají moc rádi (šprtům se neodpouští)… Zajímavé je, jak se člověk kolikrát cítí i blbě, viď? Ještě nyní si říkám, jak mi dopadla skvěle ta Ekonomika živ. prostředí, že to nebyla zásluha jen učení, ale toho, že to, co se učíš, i chápeš… takže když nás ten test tehdy všechny zaskočil, tak já to tam fakt vymýšlela hodně na základě toho, co studijní opora naznačila.. a jak by se asi mohlo v tomto směřu např. přemýšlet dál… Takže většina lidí opakovala… někdo za 3… a to moje 1- vzpůsobovalo vyloženě pohoršení, jak jsem to mohla jako takhle umět, když většina odpovědí se ve studijní opoře prostě nedala najít… To se těžko vysvětluje, že ![]()
Tak si tak říkám, že by mi tam hodně lidí přálo si u SZZ vytáhnout blbé otázky a aby mne vylili, abych si konečně na té škole rozbila papulu…
No nic, mám nějak negativní myšlení při ránu… Jdu se začít učit… ![]()
Za včerejšek jsem se stihla učit jen takto nad ránem, pak celý den akce… večer žehlení… takže na ten pátek to taky zatím nějak nestíhám… ale nebude to snad takové zlé… jsou to předměty, kde spoustu věcí odvodíš, když se nad tím zamyslíš…
Ale aspoň jednou si to přečíst chci… tak jdu na tooooo.........
E.
PS: To s tou kamarádkou a rozpadem vztahu - stále na ni musím myslet, volám ji každý den, v pondělí jsem tam s dcerkou byla na návštěvě a snažila se zabavit chvílema 3 děti a aby ona přišla na jiné myšlenky… Je to děs… je na mateřské… a najednou má být sama, bez práce, bez chlapa… vyčítá si, že problémy v komunikaci neřešila, že se snažila být chápavá, vydržet tu školu a práci, těšila se, že za pár týdnů to končí, letos její manžel končí 5. rok… no a on nyní přišel s novinkou o zamilovanosti k jiné a odchodu… no není to na pěst???? ![]()
Tak jsem si tak říkala, jak asi trpí můj muž, když ho někdy zanedbávám… sice o tom mluvíme, on mne podporuje, ale do hlavy jim nevidíme, že? Pro ni to byl taky nesmírný šok… tak fakt už aby bylo po SZZ… ![]()