Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
nejak nestiham
![]()
Efi: tak to nezavidim, ze mas jeste posledni semestr nejaky predmety, ja nic maximalne tak jeden-dva…doufam ![]()
Jo a hubnout se snazim uz od Novyho Roku,porad jsem se k tomu nedokopala, je fakt, ze se lip hubne, kdyz ma clovek narocny obdobi, nez kdyz ma pohodicku, to se pak tezko trapi
![]()
Do skoly uz pomalu procitam skripta, za dva tydny nastupuju…fakt se mi chce ![]()
To si to kamoska dobre vybrala, nekdo to holt umi naplanovat
![]()
Evelino: no dekuju za privitani, to vis ze se mi styska po te pohodicce, ale tady doma je zase v pohodicce manzel, uz ma novou pozici, takze je klidas a je na tom jeste lip nez predtim…No a taky jsme se vrhli na stavbu, protoze me doziraji myslenky tipu: uz jsme mohli bydlet, nebyt Anglie…takze se snazime, aby to do leta vyslo…Preruseni zavidim, ale za sebe vim, ze bych se nikdy nedokopala vratit zpet…tak drzim palce at ti to vyjde ![]()
Tak uz zase padim, omlouvam se za nepritomnost. Dite mi to sopli, v noci chrchla a place, jj, nemoci nas dohnaly
![]()
Tak zatim pa ![]()
Nazdárek LeMo,
tak uvidíme,jestli se to tu ještě rozdýchá
Jak jsme tu studentky těhulky.. ty i já máme děti jinak staré… tak nějak nejde psát o denodenních starostech apod., co? Prostě různé světy… přitom s maminkami s dětmi stejného věku zas nelze řešit škola… škoda že nás tu není víc s dětmi, aby se ty věkové rozdíly dětí smazaly… ![]()
No, škola mi začíná 7. a 8.3… takže se člověk dozví poslední zadání seminárek, podmínky zkoušek… přijde mi, že stihnu semestr, ale pak už nebude skoro po zkouškovém čas na učení na státnice… A to nejde jen o učení.. ale také si připravit tu látku v zadaných okruzích… prostě si to přiravit.. snad bude mít někdo ze spolužáků kontakty na loňské třeťáky, aby nějaká zpracovaná teorie pomohla.. člověk si to ev. doplnil… ale nemusel vše hledat, dávat do kupy…
Tak se tak v duchu uklidňuji, že to prostě nyní nestrhám, dodělám BP, pak už začne škola, tak budu dělat na těch předmětech.. a pak to buď vyjde či ne… tak by si dal člověk o půl roku později státnice opravné… a v tu chvíli by měl na učení už půl roku, ne 3-4 týdny…
Tím se uklidňuji, abych nezmatkovala už nyní, koncem února, jak to ten první týden v červnu nemůžu zvládnout
Docela to pomáhá… Jsem nyní přes týden nemocná… a ani si nečtu dopředu skripta.. ani nedělám BP.. takže nervy držím na uzdě ![]()
Tak zatím a pište holky, co bříška, co dítka, co plány…
Já se tak šíleně těším na teplo, na kolo s vozíkem… ještě nemám naplánováno kdy a kam vyrazíme, každopádně se mooooc těším už nyní ![]()
E.
ahoj holky,
tak jsem se vrátila do školy na poslední semestr a bakalářské státnice. Zuřivě klofám bakalářku, školitel mi ji neustále vrací a já přestávám mít naději, že se mi podaří státnicovat v termínu ![]()
Mám skoro roční holčičku a doloučení od ní mi dělá dost rpoblémy, zvlášť když ji hlídá tchyně. Měla bych být ráda, ale hlodá mě to. Kdyby mi nechyběl ten jeden bblbý semestr a státnice, nikdo mě sem nedostane. Někdy je to fakt záhul. Kromě toho ještě řádné zkoušky - mám jich 5, to je docela dost…
tak se ozvěte…;-)
Efino souhlasím. S holkama ze školy se nemůžu bavit o tom, co malá a naopak s kamarádkama s dětma těžko můžu probírat problémy zápočtů ![]()
dítko je celkem hodné, připravujeme první oslavu ![]()
Ahoj Zuzko,
konečně stejně postižená spřízněná duše
Tedy někdo, koho čekají státnice tento semestr… ![]()
Jak já ti rozumím, že se ti do toho nechce.. já taky klofám bakalářku, na rozdíl od tebe ji vedoucí ještě neviděl… a to ji mám prakticky hotovou… mno, jsem zvědavá, jak dalece mi to bude chtít překopávat či mu to bude fuk a nechá to na mne… a vychytají mi to ev. až u obhajoby… ![]()
Čekají mne nyní 4 zkoušky.. a státnice jsou na začátku června… nechápu, jak to mám stihnout… a to jsem si dovolila nyní proflákat celý únor… 14 dní plánovaně… 14 dní nedobrovolně - nemoc… nějak jsem se z toho nemohla vyhrabat… mno…
Jejda, roční holčička, to je tolik změn každý týden… já mám štěstí, že když jsem ve škole či na zkouškách, že malou hlídal/hlídá manžel.. máme stejné názory na výchovu, pravidla, hranice.. takže u dcery nedochází k výkyvu typu - ale babička dovolila tohle či mi dala tamto apod… To vidím jako velkou výhodu, tak jsem v klidu, když jsem ve škole, že se nic neděje, co bych musela složitě „napravovat“.. znovu nastavovat hranice apod… U roční holčičky to snad ale problém moc nebude.. za pár měsíců máš klid a pak už se na to budeš moci vybodnout… tedy jestli nehodláš dál pokračovat… Já mám nyní školy pokrk, tak mi i vyhovuje, že půjdu od září do práce = už bych to fakt nestíhala.. práce, školka, vařit a ještě škola… ![]()
Tak ostatní holky, co je s váma? Evelíno, LeMo… to je tedy disciplína ![]()
Tak zatím!
E.
LeMo, nebo Áda je stále nemocný = nestíháš?
Jinak s tím hubnutím… taky se mi do toho nyní nějak nedaří dostat.. tedy díky nemoci jsem zhubla, ale to je takové to zhubnutí, kdy tělo až dostane zase najíst, tak si to hezky uloží zpět… byť mi z těch 2 kg dole stále jedno zůstalo.. ale pilně pracuje na jeho doplnění (dva dny piškot s pudinkem a šlehačkou, nyní 3 banány se šlehačkou a čokoládou…)
![]()
No, jsem zvědavá, kdy s tou zdravou odpolední výživou zas začnu ![]()
Začíná to vypadat, že až po státnicích…
doufám, že ne až po opravných… ![]()
E.
Ahojte!
Ja si ted uzivam trochu veget nez nastane honicka s ditetem! Snazim se delat neco k bakalarce, ale jde to nejak pomalu, ale mam vstricnou vedouci bakalrky, ktere je jedno, jestli mam prerusene nebo ne, takze muzu psat a konzultovat celkem kdykoli. Tak se snazim ted chodit do knihovny a shanet podklady a inspirovat se tim, co uz bylo k tematu napsano.
Efi, ty ty statnice zvladnes! S Tvym pristupem se toho nebojim!!! ![]()
Preju vsem uspesny semestr a co nejmin nervu - nebo jo, aby se vam lip shazovaly kila? ![]()
ahoj holky,
Efi zatím nějaký výrazně výchovný problém není, jen mi vadí, že do ní strká různé věci, které bych jí já nedala. Teď se třeba osypala po jahodách z Kauflandu, ona je na to dost citlivá a tchyně to ví, ale že údajně tím, že to do ní bude strkat, na to přestane být háklá…
no já rostu ale řekla jem to 20× a nic… ale kuš to není debata o tchyních ![]()
ale Terka je jinak hrozně hodná… já jsem právě v pondělí taky poslala poprvé tu práci a skoro celou. Během těhu a jak byla terezka malá jsem za ním vůbec nebyla…
ale taky to víceméně chápal, že mám jiné starosti…
za tři týdny končíme, pak zkouškové a státnice, takže to mám stejně. Fakt si nejsem jistá, jestli mě nepošle až v srpnu právě kvůli bakalářce ![]()
Evelíno to je dobře, jen choď na konzultace… já se flákala a to mám za to…
taky držíme pěsti… já ještě v 8měsíci dodělávala zimní semestr a pak jsem už psát nestíhala a jelikož jsem lenoch a nechávám vše na poslední chvíli tak teď nadávám ale to už jsem já ![]()
už se těším, až bude teplo…
Efi ti už chodíš i do práce??? teda šikulka ![]()
Ahoj holky,
vitam tu novou dusi
![]()
No jo nestiham, depkuju, nemoci uz jsme se nastesti zbavili, snad nadlouho…
V sobotu jdu do skoly, fakt se mi nechce…jsem teprve v pulce, uz ted mi secvakavaji pulky pri predstave pristiho roku…holky zavidim, ze uz to budete mit za sebou fakt…
Zuzko: to odlouceni uplne chapu, strasne tezce jsem to na zacatku nesla, ted uz jsem si zvykla, zacala jsem chodit do skoly deset dni co se malej narodil, takze to vsechno bylo novy…drzim pesti, at to vse zvladnes a s tchyni se nejak domluvite ![]()
Efi: no nestiham, nejak nemam na nic naladu (pardon
). Krome vyjimecnyho dne vcera, ktery u nas rozbouril diskusi neprispivam moc ani k holkam se stejnym mesicem porodu. Proste nejak neni co psat. Ale chapu, ze se potrebujete sverovat, tak se budu snazit dochazet casteji…vis ani ted nemam na skolu pomysleni, kdyz mam ty „prazdniny“…ale snad se polepsim
Jo a hubnout sem taky jeste nezacala, nevim kdy se mi to povede se do toho vubec pustit
Jo a statnice urcite nebudes opakovat, toho bych se nebala
![]()
Hezkýýýý, všechny dušičky se ozvaly ![]()
Evelíno, hezky užívej.. jak jsem sklerotik, tak si nepamatuji - ty jsi studium přerušila a píšeš si nyní bakalářku dopředu, či jak? Je hrozné, jak zapomínám… právě proto se bojím, že na SZZ se budu muset učit vše komplet.. nic mi v té hlavě určo z prváku, druháku ani letoška nezůstalo a nasoukejte to tam pak během pár dní až 3 týdnů
No ale chápu, proč mé obavy nesdílíte, však jsem letos měla nejlepší známky za celé studium.. tak si tak říkáte, ta to dá levou zadní.. ale mně se nechce vstávat nad ránem… a přes den mi dcérunka už skoro měsíc prakticky nespí..
Mám totální nechuť se do toho obout jako posledních 5 měsíců… a tak to pořád nějak oddaluji.. tento týden zas proflákán… no, škola začíná v pátek a v sobotu, tam zadají seminárky, tak zas bude na čem dělat a schovat se před učením ještě na nějaký ten den… ![]()
Jo a Evelíno, bohužel ve stresu neshazuji kila, naopak kila konzumuji.. a to kila čokolády… ty vlastní kilča pak na sebe nenchají dlouho čekat… takže jsem se právě dnes rozhodla, že než začne ten fakt stres, tak musím aspoň 3 týdny zas vydržet odpolko baštit hodně zeleniny, libového masa a ty sacharidy dávat fakt jen do 14h… jsem zvědavá, jestli se s tou váhou podaří zase hnout či ne… uvidíme…
Stejně zajímavé, včera motivace ne… a dnes v poledne jsem se rozhodla ![]()
Zuzko - to s tím jídlem, řešila bych to asi tak, že DOKTORKA řekla.. tu by snad nezpochybňovala, když už by tchyně nebrala mé slovo jako bernou minci… je to s nimi často potíž, když to tak čtu.. otázka je, jaká tchyně budu já… tak otravně se v problematice hodím do obrazu, že ti, co si informace nenašli a nemají argumenty, na mne musí být naštvaní… takže jestli snacha bude dávat dítě do chodítka, ocucávat dudlík, dávat med miminku, pribiňáka ve 4m apod. tak jí budu nosit info z internetu
Ale to by muselo znamenat, že budu mít ještě syna.. tak třeba bude nějaká ta potencionální snacha ušetřená tchyně-analytičky… protože třeba budu mít druhou dcérunku…
doufám v cokoliv…
Jinak Zuzko do práce nechodím… právě že chci nastoupit až v září, kdy už budu mít doufám po škole = budu mít jen dítě a práci… a snad brzy druhou mateřskou… Tak jsem to napsala ani nějak špatně, pardon
Právě že nechci stíhat práci, dítě, školu, to bych nedělala pořádně nic… aspoň si to myslím… a ani to zkoušet nechci…
LeMo - nestíháš kvůli předělávce bytu versus škola dohromady? Je jasné, že když nemáš o čem psát, že emimčo vypouštíš.. já ho beru jako záchranu před tím, co dělat musím, ale nechce se mi
Takže berlička… důvod, proč ještě nemůžu psát BP či se učit… ![]()
Loni jsi psala tak intenzivně, že jsem si zkrátka na tvé maily zvykla, ale nepiš, když nemáš potřebu… tady to buď usne či ne… když si nebudu mít s kým psát, aspoň se víc naučím… ![]()
Ale já se učit nechciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ![]()
Loni jsem měla ve škole taky depky, že teprve 3 semestry… pak se nějak prokoušeš tím 4… po prázdninách budeš mít depky ze začátku 5… a pak už najednou budeš mít nervy, že to máš za pár.. neboj, uteče to…
Třeba ti pak ta škola bude i chybět
a půjdeš dál… ![]()
Tak zatím, jdu dělat něco, co mám ![]()
E.
Efi: urcite to neni, ze nechci psat
Jenom proste neni naladicka na nic…ale dnes je to trosku lepsi, venku uz sviti slunicko (sice kosa jak hrom) ale preci jen to zvedne naladu. Navic nas synek nechal spati do osmi (misto do jeho oblibenych sesti) takze to mi taky pomohlo. Jo asi mam depky ze je toho tolik prede mnou…chci v zari otehotnet (snad) a tak se desim, jak ten tretak dam s barakem, kde uz snad budeme bydlet (3× tolik uklizeni nez doted), s Adamem ktery nebude uz moc spat (doufam v opak
) a s pupikem ![]()
Jo a na baraku makame, minuly i predminuly vikend straveny na podlahach, porad neco shanime,nakupujeme. Ted pro zmenu o vikendu do skoly, pak zase nahore…ale jsem rada, to je jediny, co me vnitrne uspokojuje, ze se to hybe
Ale porad nam tu trci spolecny zdaneni, nejak nejsme schopni se dokopat do vyplneni a zaneseni ![]()
Ty to urcite zvladnes, protoze kdyz mas vsechny predmety na vybornou, tak ti v te hlavince urco hodne zustalo…tri roky jsou kratka doba, uvidis ze mrknes a vse se ti vybavi (to o sobe silne pochybuju
)
Zdravim pilne studentky ![]()
Zuzko, ja jsem taky lina. Kdybych chtela, tak nad tim muzu stravit vic casu nez ted. A emimino je dobra vymluva, vzdycky nez vsechno doctu ![]()
Efi, ja budu prerusovat pristi tyden v navaznosti na materskou, abych si pak mohla vybrat tu triletou variantu a bakalrku si pisu vlastne jakoby dopredu (teda jeste jsem nic nepsala
) Ale ted zase letim do knihovny, akorat tam nevydrzim sedet vic jak dve hodiny, pak uz jde soustredeni do haje a prckovi se to v brise uz taky moc nelibi.
Jinak to s tim hubnutim zase neprehanej, at pak z toho nejsi nanervy a nelecis to cokoladou ![]()
LeMo, preju, at vam stavba pekne odsipa! Dite, skola, dum, to uz je peknych ar aktivit, ktere te zamestnaji, co?
Tak ja letim do te knihovny, at muzu rict, ze taky delam neco uzitecnyho ![]()
Ahoj holky,
píšu ze školy, máme mezeru mezi přednáškami, tak jsem šla na net.. ![]()
LeMo, bude to záhul, to jo.. bylo by prima, kdyby ti začátek těhu vyšel na období, kdy nebudeš nervák kvůli zkouškám… když první trimestr budeš v klidu, tak myslím, že pak následné stresy kolem školy a baráku už mimku neublítí, nervová soustava bude vyvinutá = sice je spousta lidí přesvědčená, že i tak je to špatné, tak já osobně preferuji to, aby fyziologicky byl vývoj této části OK a dál že už se to plodu nemůže moc týkat… Tak bych se toho tak nebála.. Horší by bylo začít těhu uprostřed zkouškového.. kdy se člověk šrotí, nespí, nervuje… ale třeba tě hormony donutí „vypnout“, prostě si to nebudeš připouštět.. a budeš v pohodě, tělo zavelí, co je priorita a ty se vlastně nervit nebudeš… mně to tak fungovalo u prvního těhu taky.. dříve jsem se v práci stresila, vztekala… problémy si moc připouštěla k tělu… no a jak jsem byla těhule, tak nějak tak samo to šlo víc mimo mne… nebrala jsem si to tak osobně či jak to říct.. zkrátka zdravý odstup.. a já víc v pohodě…
Věřím, že ten příští rok bude náročný, ale že to zvládnete ![]()
Máš oporu v rodině a ta tě podrží! S barákem hýbnete třeba do září víc, než si nyní myslíš.. bude dobře… neboj ![]()
Evelíno, to je fajn si to psát dopředu.. já si také něco napsala dopředu, sice se mi za těch pár měsíců něco změnilo.. zaktualizovalo… ještě že jsem si všimla, že Národní cena za jakost je už od r. 2008 přejmenovaná na Národní cenu kvality apod… ta bakalářka musí být aktuální, že ![]()
Po dnešku, kdy jsem se bavila s jedním profesorem, že v bakalářce musím něco na dané téma vymyslet svého, jsem trochu ve stresu, jak mi to ten můj vedoucí hodí na hlavu… protože mám téma, kde vlastně nemůžu nic vymyslet.. nebo mne nanapadá co.. popisuji, co za manažerské metody se zavádí do veřejné správy s ohledem na zvyšování kvality apod.. a zaměřuji se na jednu metodu… jenže tam si prostě nemůžu nic vymyslet… fakta jsou daná… tak jsem sehnala dost info, ale vlastní tvůrčí myšlenku fakt nevím jak tam vecpat.. nejsem přece v pozidi, abych já navrhovala, co by se mělo ještě zavádět apod.. vždyť na to jsou týmy lidí, berem vzory z EU apod… no nic.. tak uvidím, co na to vedoucí, až mu to pošlu k prvnímu čtení… ![]()
Dnes nám zadali nějaké seminárky, tak už se přestanu flákat a začnu tvořit… ![]()
Tak letnímu semestru a psaní bakalářek zdar!
nepřihlášená Efina
Ahoj holky,
tak hlásím kilčo dole.. jsem na váze po nemoci.. jsem nyní konečně prakticky na váze před těhu resp. na váze 3 měsíce před těhu… protože před těhu jsem začala 3× týdně běhat a shodila jsem 2,5kg… cítila jsem se dobře… tak jestli dám ještě 2 kg, tak budu fakt ráda… Je to děs, se na svou váhu dostat až po 3,5 roku od porodu, ale fakt to nějak nešlo… období obžerství a hubnutí se tak různě prolínala… ale po kousíčkách to šlo dolu… tak lepší něco než-li nic ![]()
Ze seminárek jsem si vybrala nejzajímavější.. Krizový potenciál vybraného objektu.. zpracovávám mateřskou školku.. jak „snadné“ je, aby dítě ze školky zdrhlo či bylo uneseno pedofilem.. řeším tam i ostatní hrozby typu požár apod.. ale zaměřuji se na bezpečnost dětí.. musím na to hodit nějaké body, váhy.. vykouzlit pořadí hrozeb… a navrhnout řešení.. je to zajímavý… rozhodně víc, než vytvářet správní spis do správního práva ![]()
Tak já jdu
jelikož už mám chuť
![]()
E.
A další kilčo dole..
Jsem na váze, na které jsem 4 roky nebyla.. jupíííííí ![]()
Hele, LeMo, nepamatuji si, jestli jsem z tebe tahala skripta na Obchodní právo.. prosííííííííím ![]()
Jestli ano, ty poslala, tak to nemůžu najít na disku…
a maily průběžně mažu… ![]()
Holky, berte ohledy… Co takhle psát, co?? Víte jak takhle nechutně makám jen do školy? ![]()
Ale dobrý je, že dělám i na návštěvách.. včera jsem byla s Eli 4 hodiny u jejího kamaráda.. děti si hrály… než jsme dorazily, tak ten klučina vymyslel, že Eli upeče bábovku, tak s tátou pekli bábovku… Pak to vypadalo tak, že já psala bakalářku.. děti v případě potřeby ošéfovávala kamarádka… = všichni měli čas na svou práci.. a děti spokojené, že jsou spolu.. byť jsou spolu každý den ve školce…
Tak takhle se mi to docela líbilo
Sice jsem toho udělala málo, jenže kdybych se doma věnovala dcerce sama, nevytvořila bych nic… Takže pořád super ![]()
No nic, jdu zas makat než vyrazím do školky..
E.
Ahojky,
Efi: asi jsem divna, ale nemyslim si, ze nervy ze skoly ublizi diteti. Snad to dokazu nejak ovladat. Kdyz jsem byla s Adem v sestym - osmym tydnu tak mi manzel malem umrel na plicni embolii, taky jsme to zvladli. Potom jsem se nervovala u zkousek, ucila se celej mesic psychologii, hlasila se, nevzali me. Manza byl na cely mesic v usa, ja tu sama, vsechno slo, tak snad i tentokrat
I kdyz podle planu bych mela byt relativne v klidu v prvnim trimestru, ale kdovi kdy se to povede ze ![]()
O obchodni pravo jsi zadala, ja poslala, ty jsi podekovala
Podivam se na mejly a preposlu… ![]()
Tema seminarky mas super, moc zajimavy fakt
![]()
Hubnuti zavidim, ja sice porad nestiham, ale o to vic zeru ![]()
Nepsala jsem tak dlouho proto, ze jsme delali podlahy, nebo delam ukoly do skoly, taky se nam ted vyvrbili doktori. Vcera dostal malej ockovani, ma teploty, nemuze chodit na tu nozku, no hruza
Pristi tyden nam tu budou cely tyden brousit podlahy, ktery jsme konecne dodelali o vikendu (jupi) a v patek jdu na prvni zkousku
Nejakej super predtermin nebo co, no nevyuzit toho bych byla blazen. Jenomze v sobotu mam skolu a tam test, takze na to se taky musim srotit. A velikonocni svatky jsou ve znameni hlidani, nevedomky nejakych zkousek (to jsem se dozvedela vcera) jsem si pozvala neter se synovcem…no mame veselo
![]()