Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nazdárek,
tak ta Evropská integrace je za 1
Učitelka je profík, nechtěla mne vydusit za to, že jsem jí udělala korekturu testu a opravila jméno komisaře EK ![]()
E.
Tak ještě toho (15.1.-tam o nic nejde), 23.1., 26.1. a 5.2.. a mám zkouškové z krku.. ![]()
Efi, ty jsi nejaka sprtka!
Ale mooooc gratuluju
Je super udelat zkousku a dobra znamka k tomu je vazne duvod k slaveni
Asi jsi pri tom rannim uceni efektivni ![]()
Ale uceni mas porad docela dost, to ja uz jen pisu a vubec se mi nechce. Kdyz se mam ucit, tak bych radsi psala a kdyz mam psat, tak si rikam, jestli to uceni nebylo lepsi
Jo a dnes se mi konecne zazelenal zapocet, ktery jsem psala uz pred Vanocemi, tak dalsi predmet mam ukoncenej ![]()
Tak a jdu do hajan.
Dobrou ![]()
Ahoj,
díky, no já se učím naplno, dokud neumím vše, tak nikdy nevím, jestli to, co nevím, nebude v testu..
¨No a pak to vyjde a je to 1, nebo to nevyjde a je to 3.. Ale neumím se to učit.. když to nevyjde poprvé, tak podruhé máknu… stojí to moc peněz (dojíždění), organizace (hlídání), tak se to učím pořádně rovnou napoprvé ![]()
Takže ty píšeš poslední seminárku a pak už pohodička? K zápočtu gratuluji!
Jinak já klidně radši tvořím.. když vím co, pár dní to nosím v hlavě.. a když men něco napadne, tak pak to najednou jde rychle… Tedy samozřejmě je to předmět od předmětu jiné.. ale nějak mi ten čas na uzrávání, odkud na tento problém či projekt půjdu, fakt zabírá…
Takže radši „tvořím“ než oblbuji hlavu přílivem nevyžádaných informací ![]()
Tak zatím!
E.
Ahoj holky, tak se hlasim,
Efi: moc moc gratuluju k tem zkouskam, ses sikovna. Je fakt, ze za jednicky to je hodne sila, to u me teda nehrozi…takze drzim pesti i dal
At se ti ty jednotky mnozi…
![]()
Evelino: taky gratuluju k ukoncenym predmetum. Dekuju za prani, to vis ze se nam libi
![]()
Normalne se musim pochllubit, misto pokoje v hotylku nam nabidli baracek se trema koupelkama (jedna je teda jenom zachod) a dvema loznicema, kuchyni, obyvakem…proste nadhera, i zahradku mame…sice nam tu zatim prselo, dnes je prvni den hezky tak si to uzivame…Jenom mame trosku problemek, nejak se to vsechno u manzi v praci zmenilo a my nevime, jak dlouho tu budeme. Bud tak jak jsme meli, do zacatku unora, ale mozna i vic mesicu (pul roku
) takze nevim co se skolou, musela bych se otacet do CR…no pristi tyden se dozvime vic, tak ted jsme jenom v hnusne nejistote.....
Drzte se a at mate ve vsem zelenou
![]()
Nazdááááááááááááárek LeMo,
hurá, už vím, že jste dorazili všichni v pořádku!! Uff ![]()
A ještě k tomu baráček místo hotelu, super! (Tedy jestli to nebudeš muset vše sama uklízet)
![]()
No a jestli tam zůstaneš déle, to by bylo prima! Obávala bych se zůstat déle v části světa, kde hrozí zdravotní rizika apod.. a ne v UK!!!
Škola se dá přerušit, máš ukončený semestr.. takže by sis i odpočala a nemusela to třeba honit na otočky do ČR a zpět… Nevím kdo by to platil.. či jak dalece by šel nastavit ve škole individuál… No, nejistotu nezávidím, ale prima dovča by to byla… Až nebudeš na mateřské, tak snadno by to nešlo… a manža by ti foukl na pár měsíců na stáž… a ty doma.. takhle je to fakt prima!!! Tak gratuluji manželovi ke zlepšování pozice ve firmě, to potěší, když s tebou takhle počítají, co?
Tak zatím, jdu makat, děťátko je s tatínkem v ZOO, tak ať ještě něco přečtu…
Fakt jsem moc ráda, že jsi o sobě dala vědět tak brzy!!
E.
Ahoj holky,
LeMo, to mate super, ze bydlite v domku
A pokud tam zustanete dyl, tak prerus a uzivej si dovci, kdy se ti to postesti (teda pokud ta za par mesicu nepojedete zase
)? A stykate se tam s nekym anglicky mluvicim? Jestli mas moznost mluvit?
Efi, jeste mam napsat dalsi tri seminarky, ktery mam misto zkousek, takze nudit se jeste nebudu… Jo a mam vysledky dalsi zkousky (tu jsem psala pred tydnem v patek), tak mam za B - o bod a mohlo byt za A, zkousku jsem mela za plny pocet bodu, ale jak se to u nas s scita, tak mi chybely nejake body z prubeznych testu… Nastesti nejsem zavisla na znamkach a staci mi, kdyz to dam ![]()
S tim psanim to mam tak, ze kdyz me nejake tema bavi, tak i rada neco napisu, ale jak jak mam psat o necem, co me moc nezajima, tak je to boj, aby to melo aspon hlavu a patu…
A kdy delas dalsi zkousku? zitra?
Zatim pa
Ahoj holky,
jo domecek je strasne super. Vcera nam odjela babicka s dedeckem, tak jsme zase po dlouhe dobe byli s Adulem cely den sami…ale v pohode jsme to zvladli, mame zahradku, taky jsme byli na prochazce za oveckama a konickama, to ted bude letet
Uklizet nemusim, chodi uklizecky, ale domluvila jsem se s nima (JA SAMA) ze kazdej den jen vynesou kos a kazdy pondeli nam uklidi…tak tu dnes makaly…ale nepredrou se, takovej barak uklizenej za ctvrt hodky…no neni to jejich ze, taky by mi to lezlo krkem…
Holky budu na vas myslet, at vam vsechny zkousky vyjdou, Efi, u tebe presne ve vypsany cas ![]()
Kazdopadne at to dopadne s nama jakkoliv (zitra se budeme nejspis rozhodovat, protoze padne verdikt) tak nechci prerusovat. Uz to mame tak naplanovany, ze musim dodelat skolu, aby mohlo byt dalsi mimco, s dvema si na skolu fakt netroufnu…nechci to oddalovat, v nejhorsim bych si ten predmet, kvuli kterymu musim chodit na prednasky (pisou se tam pisemky, bez nich me nepusti ke zkousce) napsala az za rok, ale to by ve tretaku taky nebylo nic moc…no uvidim, jeste nevim rozvrh, to taky hodne udela…urco vam napisu, jak to s nama vypada…
Mejte se moc hezky a at vam zkousky vychazi na jednicku ![]()
Ahoj holky,
Evelíno - no tak to gratuluji! Plný počet, o tom se mi může jen zdát
I když jsem jej taky někdy již zvládla.. Mně jsou známky taky fuk, hlavně ať to člověk dá napoprvé.. ale rozhodně jednička či dvojka potěší víc než troják.. tak vnitřně pro sebe, že jsem to jako neodflákla ![]()
K tomu psaní… já se např. děsila bakalářky.. jenže pak jsem si nááhodou vymyslela téma, ke kterému je literatury dost, učitel jej vzal = to se píše samo.. resp. děláš kompilaci, že… Ale kdybych měla někdy dělat i to magisterské, tak FAKT nevím o čem… tak to mne taky děsí.. ještě větší rozsah.. a když není o čem.. nyní mám rozsah odpovídající téměř bakalářce… Ledaže bych na té jiné škole nabídla to samé téma na diplomku a je zajímalo.. udělala bych aktuální stav.. ale psala víceméně o tom samém… nevím, jestli to lze… bude to stále má práce.. neobšlehnu nic.. jen to rozšířím, doplňím,zaktualizuji… ale myslím, že to nejde.. .No nic, to se odvine až od druhého mateřství.. snad se to někdy povede, pak budu řešit, mám-li šanci se dostat na jiný typ školy (kde jsou i přijímačkiy z bloku předmětů, který jsme neměli)
No nic…
Důležité je udělat ten třeťák.. zbytek je zatím fuk… ![]()
LeMo - barák za 1/4h
i když měly ten uklízecí den?
To mi trvbá vybalit lux a uklidit plochy, aby se daly luxovat… no a pak luxuji komplet všechny povrch sto let… dalších sto let mopíkuju.. koupelna… záchod… mno… vyhodit koše za pár minut, to jo.. ale úklid? To mají vše luxnout, vytřít, otřít… mno nic.. nebudu se rozčilovat
![]()
Jinak to zní fakt nádherně, idilka, I SE DOMLUVÍŠ???
![]()
Tak já jdu, padají mi oči.. dnes jsem ušla pár km v rámci odpolední procházky s dcérunkou, aby odpadla ve 21h a ne až ve 22h.. no, zatím nespí ![]()
Zítra jedu na zkoušku-nezkoušku, o nic nejde.. takže šetřte palce na příští týden, z toho mám fakt nerva už od loňska, kdy jsem se dozvěděla, že toho učitele „rasa“ máme ještě na jeden předmět ![]()
Tak zatím, užívejte zdraví, letos se nás zatím drží ![]()
E.
Tak se zase hlasime,
je tu super pocasicko, sice sem tam zaprsi, ale na prochazky to stihame…hodne spim, jsem jak medved, no asi jsem to potrebovala. Malej spi v noci dvanact hodin, to si s nim schrupnu tak deset a potom po obede tak hodinku a pul (ale dneska to byly tri
) Trosku se koukam do te anglictiny, ale urco si ji tu celou neprojdu, pokud teda budu chodit s malym spat…no mohla bych uz byt odpocata, ale nejak to neprichazi
![]()
Za tyden a neco si privezeme tchyni, rozhodla si udelat u nas delsi dovolenou, nez ctyri dny co tu byli s tchanem…kdyz mame ten baracek, tak proc ne, ja si s ni aspon pokecam a nebudu tu cely dny sama.
No a s nama to vypada tak, ze odjizdime jak jsme meli, manza uz nikdy nebude delat to, proc se tu jel zaucovat, protoze pro nej neni prace (nevysly nejaky kontrakty), co bude delat, to se rozhodne az se vratime, ale jeho sef rikal, ze nema stresovat, je to moc hodnej clovek, takze mu nabidne urcite neco dobryho (predstavujeme si nejakou jinou manazerskou pozici, tak uvidime…) Spatne se mit nebudeme urcite, k programatorovi se nevrati, plat se mu nesnizi a tvrdi mi, ze ho to bude urcite bavit, tak uvidime…tot vse z novinek od nas z UK…
A co vy holky, jak dal valcite? Nejak to tu uticha ta diskuse
![]()
Tak se mejte moc hezky, at se dari a zase se ozveme
![]()
LeMo,
to je provokace
spát 10-13h ve zkouškovým
![]()
O tom si můžu nechat jen zdát
![]()
No jo, diskuze utichá, protože milé dvě dámy, co píší, jsou už v pohodičce… po zkouškách… a já, co po nich nemám, si sem nebudu psát sama, jak si už přeju, aby ti zkouškový bylo za mnou.. a už mne čekala jen bakalářka a za dva měsíce hned další zkouškový…
![]()
Co se týká té práce - je vidět, že manžel je v pohodě, tak buď také. Když nevyšlo toto, vyjde něco jiného, je to člověk, o kterého bude určitě zájem, když za něj někdo platil takové drahé „výlety“ napod… takže bude něco třeba ještě lepšího ![]()
Hezký vzduch na spaní a pěkné počasí vám přeji, užívejte si volna, já jdu dál šrotit ![]()
E.
Ahoj holky,
LeMo, to je super, ze si tak uzivas a ze Ti dite tak krasne spi
A s tou praci to teda vypada, ze toa si dopadlo pro vas vsechny dobre, ne? Tak si uzij jeste dovcu!
Zkousky jeste nema vsechny, ted pisu a pisu a vubec se mi uz nechce. Dneska chci dokoncit dve prace a pristi tyden me ceka jeste jedna seminarka.
Efi, co ty? delala jsi nejakou zkousku?
tak zatim pa, musim jit psat
Jesteze je prcek zatim v brise a den si planuju zatim jak chci…
Ahoj holky,
jo s nama to vypada urcite dobre, vsichni to rikaji, tak snad to tak bude
Jenom nevime jak a ja nesnasim nejistoty…
Efi: to vis ze je to provokace, ale ja se proste musela pochlubit…uz mlcim, slibuju…a co tvoje zkouska toho 15-tyho???? Jo pocasicko to tu je akorat na spani, hodne prsi…ale zatim to psychicky zvladam…
Ale to vis, ze ja se taky tesim, az to zkouskovy budete mit za sebou obe, vlastne ja uz se tesim az bude pristi rok cerven
![]()
Evelino: no tak at se ti dobre pise
JJ, uzivej si, ze si muzes vsechno usporadat sama, bez ohledu na nikoho..
![]()
Ahojky,
Evelíno, já to psaní neberu jako takovu depku, když se musíš něco našrotit a pak podat výkon.. u seminárek když ti to vrátí, tak do dovypracuješ, nemáš limitovaný termín, tak už jsem to brala, jakože máš hotovo
Ale promiň, máš s tím trápení a práci… tak jsem tedy ráda, že na to trápení nejsem sama…
![]()
LeMo, já ti to přeju, taky bych spala.. a budu spát hodně příští rok, kdy ty budeš dřít třeťák.. neboj
![]()
Toho 15.1. to byla zkouška nezkouška - měli jsme něco vypracovat doma, na místě to odprezentovat a dostanem za to známky…
Jiné budou poslední tři zkoušky.. Ekonomika veřejného sektoru, Ekonomika životního prostředí a Kapitálové trhy… mno.. nejvíc vítr mám z toho prvního.. a pak hned z toho druhého, protože to si nestihnu snad ani přečíst.. je to nestěžejní předmět a tak jsem jej zatím těžce vypustila, vyhradila si 14 dní na tu Ekonom.veř.sektoru a uvidíme, co bude pak dál.. jestli opravný.. či zkusím o dva dny později i to ŽP..
Ten učitel v ek.veř.sektoru chce samá data… kolik je čeho v ČR, kolik % HDP to tvoří…kolik miliard jde na co… a jelikož se řeší všechny oblasti veřejného sektoru naráz, tak se ti míchají různé orgány, organizace, fondy, statistické údaje.. br… je to 250 stan čehosi, co se stále mění, aktualizuje.. fakt síla se to učit..
Hlava se tomu brání… ale holt musíme vědět, co má jakou org. strukturu, co k čemu je.. čeho kolik je.. co co stojí.. aspoň v řádech, byť se čísla mění.. ale je to nudáááááááááááááááááááááááááááááááá
Tak já zas jdu, užívej Evelíno bříška, ty LeMo volna a já jdu uložit robátko…
E.
Ahoj holky,
tak jsem si právě středeční zkoušku hodila na pondělí… půjdu to zkusit.. stejně víc do hlavy asi nedostanu.. čtu to podruhé, potřetí a nic nového se nedozvím, přitom toho děsně moc nevím, ale prostěmi to už do hlavy nějak nejde… 250 stran doslovně prostě nelze.. tak uvidím, jaké otázky dostanu… a zda-li to klapne…
Díky tomu přesunu budu mít víc času i na tu sobotní zkoušku… tak by to už i vypadalo reaálněji na pročtení a teoretické prolezení…
Tak zkuste držet palce už v pondělí 21.1. od 14 h… Díky!!!
![]()
E.
Efi, tak at to zvladnes!!!! Preju pevne nervy a dobre otazky!!!! To je pisemna nebo ustni?
pak dej vedet pocity…