Studující maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6429
15.12.07 23:13

Ještě k těm testům - abcd odpovědi se nám snaží ztěžovat tím,ž e je i více možností dobrých.. či žádná.. někdo volí i penalizaci za špatnou odpověď… někdo dává všechny odpovědi dobré, ale některé jsou ty sprvánější, takže rozhodují procenta.. je to sranda, každý učitel to má jinak.. nejvíc ale bohužel dávají ty otevřené otázky.. kde je to pak na subjektivním posouzení učitele, jak moc správně jsi odpověděl = kolik bodů ti dá.. to je nejvíc těžké.. a i nespravedlivé… :?

Btw.. ty body jsem vypsala chybně taky :wink: ale to, že mne obrali o 6b, je fakt :twisted:

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
16.12.07 08:09

Ahojky, dekuju za gratulace, ja se na to proste ctyri tydny ucila, takze to mam v hlave vsechno a z toho mam tak trochu strach, ze se to poplete…
Ohledne tech testu, digitalne zpracovavaji ty co jsou abcd, u nekterych predmetu mame 0-vsechny odpovedi spravne, u nekterych z nich si zrusis spatnou odpovedi spravnou, ze mas 0 bodu…takze se muzes dostat i do minusu :lol: :lol: . Jiny co jsou vsechny nebo nic spravne se neodecitaji, proste co zaskrtnes spravne za to je bod, ostatni se nepocita…No a nejlepsi jsou testy, kde je jen jedna odpoved spravne, i kdyz vcera v marketingu jsem to mela, a byly tam hodne chytaky, ze vsechny odpovedi ti neco ze skript rikaji, jenom je tam jinak slovicko a tak…Nikdy nemame kombinaci techto testu (krome mikra, makra) takze se to da dat do toho pocitace. Pokud jsou to pisemky na priklady a tak (ucto, statistika…) tak to samo pc nezpracuje a to potom musime cekat :roll: Tak snad jsem to napsala rozumne, moc mi to dnes nemysli :roll:
Ohledne ditete, ja se to snazim brat z pozitivni stranky, ze je vlastne sikovnej, ze chce uklizet (ale strasny nemehlo, co pri tom vsechno zpusobi :lol: ) Navic vetsinu negativnich vlastnosti mam ja nebo manza, takze proste to mel kde zdedit a tak si za to muzem sami. Skolu si nevycitam, nemyslim si ze by se choval takto kvuli skole. Naopak si myslim, ze mu hodne dala, musi si sam odmalicka vyhrat, je zvykly byt i s jinyma lidima a tak…je v tomto strasne hodny, uvidime az mu nebudou stacit hracky na hrani a bude potrebovat moji ucast, to asi tak nadsena nebudu :lol: :lol:
Jo a videt veci z pozitivni stranky to mi vetsinou jde :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
16.12.07 11:45

Ahojky, takže otevřené otázky vlastně moc nemáte?? Ty mi vadí nejvíc.. i když chytáky v testech člověka taky znejistí, tak to fakt člověk musí umět.. každému vyhovuje něco jiného.. někdo rád píše svými slovy, já bych radši vybírala z variant.. ale od všeho máme trochu, tak si nemusím stěžovat, jen si ty výsledky holt hlídat, jsme oproti vám malá instituce, ale třeba nám nějaké dotace z EU pomohou s digitalizací zpracování, bylo by to fajn.

Tak to je fajn, že Adu maš ujasněného (za všechno si mohou rodiče) :lol: :lol: Jen počkej, jestli začne kolem těch 2-3,5 let prudit, tak si akorát budeš častěji připomínat, že to přejde, že je to dobrý :-)

Tak já jdu na vánočku, už mi tu kyne těsto skoro 2h… musím si vzpomenout, jak se plete základna ze 4 pramenů a pak to zas bude 1,5h kynout. vánočka je fakt málem na celý den… aspoň ten můj recept :-) ¨

Jinak dcérunka si včera na dětské oslavě s dvěma kamarádkami tak přeplácala žaludek volným přístupem k mlsání (a já na holky stále neviděla), že z toho zvracela.. leč ponaučení žádné… když se vyblikala, tak mi říkala, že zas bude mlsat a pak zas bude blinkat… takže si chuť nehodlala nechat vzít 8O Logicky když ti je zle, tak už to něco nechceš, ale ona jak ode mne nikdy nedostane misku bonbonů či její oblíbené čokolády… a ty holčičky jsou asi zvyklé na oslavě na volný přístup k mlsání, tak jsem to nechtěla nějak hrotit… ale neuhlídala jsem ji (když jsem ségře pomáhala vařit oběd, tak její přítel dláskání holek neřešil) a Eli toho asi bez dozoru do sebe narvala hodně (ségra připravila to, co Eli ráda, protože jinak skoro nic z běžných mlsot na oslavách nejí), tak to byl kámen úrazu.. kdyby tam dala cokoliv jiného, tak by to ona zase odmítla, ale tentokrát tam byly 3 misky plné toho, co Eli ráda… a já ji holt neuhlídala.. ponaučení pro příště… Možná to je i tím, že ta jedna holčička dostala domeček medvídka Pú a jak je to igelit, tak to dost smrdělo.. a i kyž se odvětrávalo, tak to bylo cígtit.. ale všechny 3 malé holky i 14letá neteř si s domečkem stále hrály.. měly v něm poštáře, hrály si na krámek.. tak se asi nadýchala i toho smradu z igelitu, či jak to popsat, tak se jí do dláskání, oběd a smrad dalo dohromady a udělalo se jí zle.. :roll:
Mno… ale Eliška byla z oslavy nadšená… a těší se na další… takže evidentně ji to nepoznamenalo, byť si to zvracení ještě zopakovala, aby to bylo vše opravdu pryč… což bylo asi lepší, než kdyby to to tělo zpracovalo… asi toho spatlala fakt dost… 8O

Tak ať máš dnes už od odpokla klid! Držím palce!!!!!!

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
16.12.07 21:59

Ahojky, no mame otevreny otazky vetsinou tak v polovine predmetu. Dneska na uctu jsem mela tri otazky, dve z toho otevreny…Zbytek predmetu je vetsinou na abcd, asi to chteji mit ucitele jednodussi. Jinak to ucto me docela zklamalo. Ja pocitala ze tam budou tezsi veci, jednoduchyma vecima jako rozvaha a podobne jsem se nezabyvala. No a mela jsem to tam, asi proto ze to byl predtermin, tak to bylo hodne jednoduchy. Mozna ale prave na tom pohorim, protoze jsem nekdy trosku varila z vody…no uvidime v utery, to maji byt vysledky :roll:
JJ, rikam si ze si za to muzeme u Aduli sami, preci jen je to clovicek, kterej ma neco z kazdyho z nas…je to omluva, ale taky to pomaha :lol: No a az bude prudit, tak se s tim snad taky nejak poperu, musim bojovat asi do 2 a trictvrte roku, pak uz snad bude pokoj se skolou 8) :D Ale pripominat si ze to jednou bude dobry si asi budu, dokud se nenarodi maly mimco a ja se vratim do bezesnych noci..... :lol:
Tak co vanocka, povedla se? Obdivuju, prave dneska sem si rikala, ze pristi rok si necham hodne zkousek na leden a taky se vrhnu na to peceni, abysme meli ty pravy vanoce, jenomze to jsem si rikala uz loni, ze letos urco jo a jak to dopadlo :? Vsechno honem rychle at muzeme zase letet pryc :D
Jinak s malou teda obdivuju, ja bych se urco neudrzela a porad ji pripominala, ze si za to muze sama a bla bla bla takovy ty kecy co jsem vzdycky nemela rada jako dite. Proste to v sobe neudrzim. Treba to mala jednou pochopi, ze neni dobry splacat vse naraz 8) :lol: Tak at uz se ji zaludek uklidni a mate obe klidek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.12.07 12:02

Ahojky,

tak když máš z toho pocit, že to bylo snadné, tak to určo máš, byť to nebude jednička, že jsi někde hrála „sazku sportku“ ;-) Tak dobrý.. vlastně mne ty místní finance zklamaly taky.. protože jsem se to učila tak šíleně dlouho, tak do podrobna, tak se mi pak ten test ve finále zdál málo záludný, byť ostatní na něj nadávali, ale to bude tím, že to tak nedřeli jako já šprt obecný :wink:

Vánočka se povedla lépe než loni, jsem fakt ráda. Kus jsem nechala na jídlo hned a dva obrovské kusy zamrazila… Jelikož má nyní manžel 3 dny 17h a více služby, tak jsem mu ji aspoň vyfotila, jak se mi ani nevešla málem do trouby.. resp. do trouby ještě těsně jo, ale ven málem ne :lol: :lol:

Hele, kdybych já tu vánočku neměla jako srdeční záležitost, tak se na ní vybodnu taky.. ale tu musím, i kdyby nevím co :-) Ale udělala jsem ji takto v dni klidu, kdy jsem dala Elišce klidový den a nic mne jiného nestresilo.. bylo po zkoušce, žádné návštěvy ap.
Tak jsem si pak ještě přihodila žehlení a dělání nové várky vosích hnízd.. až jsem se už ani nedostala večer ke compu… protože jsem si na tu třetí várku vosích hnízd (za letošek) vymyslela tekutou náplň.. místo máslové-cukrové-.rumové.. jsem udělala Salko+ rum (syrové žloutky vypouštím ze všech náplní). A tak to šlo pomalu, ale je to prima… že i studené vosí hnízdo z balkonu má tekutou náplň.. jinak jak je tam to máslo, tak to bylo vše tuhé.. tak to člověk mohl dělat málem rovnou bez náplně :roll: Takže jsme se s manžou shodli (jedl je někdy ve 2 ráno) :roll: že ty tekuté jsou lepší.. tak je tak budu dělat asi stále, ale jsou pracnější, trvá s nimi déle ta piplačka, občas nějaký vyteče, ale stojí to za to…

Zítra mají ve školce besídku, tak půjčujem od sousedů kameru a uvidíme, jaké budou mít dětičky zážitkiy..

Co se týká toho žaludku, už to bylo ráno dobré, ona to zažila poprvé, že jí bylo zle z toho, že splácala moc mlsání naráz… a tak jí člověk připomněl, že to je jak s tím psem, co snědl dort kočičky a pejska, chápe to… ale že by příště nedláskala, kdyby ji někdo pustil ke stolu plnému želé bonbonů a její oblíbené čokolády, to se obávám, že by udělala zas…
Když budou stoly plné cukroví, sušenek a téměř čehokoliv, tak to nesní.. jen ty bonbony a jeden druh čoko… 8O

Tak letím pro ni do školky, měj se a užívej atmosféry vánoc!!!!!!!

nepřihlášená E.

• Citovat
  • Upravit
2825
17.12.07 19:56

Ahojky,
tak to nevim,jestli to znamena ze to mam :lol: No ale prala bych si to :D Vysledky jeste nemam ani z jednoho predmetu a to jsem dneska ten kompl malem znasilnila, aby uz se tam objevily :lol: :lol:
No jinak dnes den plny depresi :roll: Dite totalne protivny, odmita mi po obede spat, chytl takovej zachvat, ze jsem nevedela co s nim. Nechala jsem ho chvili vyrvat (bylo slyset, ze se jenom nervuje, ze si dovolujeme k nemu nejit) a pak sem ho uklidnila v naruci a do minuty usl…doufam, ze to je jen k te ryme a kasli, co nas trapi :roll:
Pak jsem se zacala divat na tu statistiku, totalne jsem nechapala, blby bylo ze manza taky ne, takze jsme celej den sedeli nad dvema kapitolama (chtela jsem udelat tak tri minimalne, ale proste to neslo). Jeste to muzu stihnout, ale mozna kdyz to nepude, tak to vzdam a pujdu na dve zkousky toho 5.1. Docela risk, ale preci tam nepujdu, kdyz to nebudu zvladat :roll: No tak jsem z toho byla hodne zdrcla, jeli jsme koupit stromecek, tak mam radost a hned mi to slo lip do hlavy :lol: :lol: Ale nevim, jak to budu davat zitra, kdyz jde manza do prace :roll: Me proste ta knizka nic nerika, jak veta zacina: „necht“ tak jsem vyrizena a nedokazu vstrebat ani slovo… :roll: :roll:
No vidis jak to zvladas, zkousky, peceni…zavidim fakt. Snad to jednou u nas bude taky tak vypadat :oops:
U nas prave ta atmosfera jeste dost chybi, dite protivny, matka nervni, otec se tesil jak si odpocine a pritom se taky nervuje nad debilnima prikladama…no jo den D (debil)…
Tak jsem se vypovidala a padim zehlit :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
17.12.07 23:14

Ahojky,

nojo, den blbec jsem měla nedávno, však jsem psala… :twisted: Aspoň si pak uvědomíme dny, kdy je líp 8) Snad bude Adam lépe naladěn… a ty se na tu statistiku lépe podíváš… Jj, definice děs.. my je museli umět nazpaměť, včetně většiny vzorečků apod.. bleee.. proto nechápu, jak někdo může říct, že statistika je jednoduchá a dal ji za 3 dny :-) Tak já fakt ne.. brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr........ už abys ji měla z krku!!
Kdybys něco potřebovala, tak ev. můžu mrknout do naší knížky a připomenout si to.. mně něco také nespínalo a nebylo se kde zeptat.. a když jsem to pak rozluštila, tak mne štvalo, že kdyby měl člověk fakt přednášky, tak se mohl zeptat a věděl by to obratem a ne nad tím bádat 3 dny po chvílích volna… :evil:

O spaní / nespaní po obědě mi ani nemluv.. kolikrát já měla nervy, že dcera nespí… a já se nemůžu učit… fakt má období, kdy spí, kdy ne.. ani ulítání nefunguje.. fakt záhada… zřejmě jak tělo roste, tak se víc unaví, a spí… a jak není ve spurtovací fází, tak má dost energie mne oblažovat svou přítomností stále.. resp. zpívat si chvíli v postýlce, říkat příběhy a pak volat, že už je vyspinkaná, i když je tam např. jen 15 min.. :roll:

Co se týká pohody/nepohody… Já jsem v jiné situaci, já měla nervy jen z jedné zkoušky.. na kterou jsem měla docela dost času.. a hlavně už znám výsledek = jen do pátku. Nyní pohoda, můžu si užívat toho, jak je to tu vyzdobené, že peču, že s dcerou děláme z barevných papírů řetěz na stromek, čteme z adventního říkankového kalendáře říkanky, odškrtáváme na kalendáři dny a povídáme si, kdy už budou vánoce… :-)
(až budu chodit do práce, tak to bude horší)…
Ty si vánoce snad začneš více užívat, až se dozvíš výsledky 8O ¨

Také se těším, až si ozdobíme pár dní dopředu stromek… už loni jsme jej ozdobili dříve, člověk se cítí naladěnější… a má lepší náladu před dnem D… než až po něm.. to se stejně jezdí na návštěvy, takhle užijem stromek víc…

Byli jsme se podívat i na vánoční trhy… chodíme každý rok už od miminka… stejně jako se těším na novoroční ohňostroj, loni se dceři děsně líbil, tak letos si jej chceme zopakovat.. byť opět bez tatínka, protože bude v práci…

Také se musím nějak včas dostat k zabalení dárků, trvá mi šíleně dlouho a rozhodně to nejde v pohodě stihnout až těsně před rozdáváním, kdy bude dcera spát…

Jinak jak jsi psala, že Adámkovi kupujete Lego, tak to se mu bude určo líbit. Nás tedy od drahých investic to lega zachránilo, že jsme dostali vážně hodně velkou výbavu od švagrové, po jejím synovi, takže máme koleje, jezdící mašinu, stromky, zvěř, hasiče, auta, hydranty, hadice, kameru, závory.. tak to si fakt uděláš iluzi ZOO u železnice apod.. nyní Lego panáčci bydlí v dřevěném domku, kde jsme dělali z moduritu to vybavení… fakt je lego multifuniční :-) Takže to je prima dárek.. My letos dokupuje, sanitku, kterou dcera někde viděla a moc se jí líbila, jak jí blikal majáček.. a podložky, aby mohla začít stavět i z lego kostek nějaké své výtvory stabilního rázu…dosud jsme podložky neměli a hráli si víceméně s tím „hotovým“ vybavením či neměli projekty, které by tu podložku nutně potřebovaly, ale už je potřebujeme jako sůl :-)

Jinak jak jsem byla na zkoušce, tak jsem byla v Pardubicích o dost dříve /jak se měnil jízdní řád a hned měly dráhy problémy/, tak jsem jela vážně s rezervou, tak jsem tak mrkla do papírnictví a konečně objevila docela prima krasohled.. už dva roky mám na něj zálusk a vždy jsem viděla šílený, který mne zklamal… tak jsme pak seděli se spolužákem ve škole, čekali na příchod učitelky na tu písemku a koukali se krasohledem a vzpomínali na dětství :-) Dceři se moc líbí, tak jsem ráda, jak člověk udělá za 70,– radost…

Dnes jsem dělala definitivně poslední várku vosích hnízd.. a to jen proto, že jsem neměla vejce na „peřinky“… manžel je koupil, ale nechal v práci v lednici… tak je budu dělat v úterý spolu se šunkofleky… a aspoň jsem dodělala skoro všechnu tu náplň z toho salka a rumu… něco jsem u toho Dr. House musela dělat :wink:

Tak zatím, a ať vás ta rýma a kašel brzy přejdou!

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
18.12.07 08:32

Ahojky,

tak nevím, co za chorobu to máte, ale už to mám taky :wink: Měla jsem divně v krku už dva dny, myslela jsem, že je tu přesušený vzduch z topení… cucala šalvějové bonbony.. ale v noci se mi krk nějak „uskřípl“, takže prima hlásek… (jak 50 letej chlap, co pije 10 piv denně a hlavně dá dvě krabičky cigaret..). 8O a k tomu trochu rýmu :roll: Mno.. tak snad do besídky bude hlas OK, něco ještě vycucám a nepůjdu moc k dětem, abych něco na někoho neprskla… :roll: Eli zatím dobrý.. tak snad vydrží až do vánoc být OK…

Tak zatím,

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
18.12.07 21:38

Ahojky, tak z ucta mam za B :lol: :lol: Tak jsem stastna, jeste mi chybi ta nauka, ale on si vzdy dava nacas :twisted: :twisted:
Moc me mrzi, ze jsi taky nemocna, snad to mala nechytne. My jsme vsici na hromade, dneska to vedu asi ja. Adula je porad stejnej, jeste tak par dni a povalime k doktorce, at da neco silnejsiho nez mucosolvan. Ale je fakt, ze nekdy zabira tak 3-4 dny, tak pockam. Na manzu to taky leze, ale je tak o den pozadu ode me, takze si to tady tak predavame :roll:
Vim, ze jsi v jine situaci a tu situaci ti prave zavidim :lol: :lol: Proto ty moje vylevy 8) Ale vim, ze za par tydnu bude lip i u nas doma, tak se tim uklidnuju 8) I kdyz bude po vanocich :cry:
Stromek budem zdobit az 23. vecer, stejne mam strach, ze dlouho nevydrzi, s tim nasim deckem :lol: :lol:
Dekuju za tu nabidku ohledne statistiky, zatim ji nevyuziju, ale kdybych neco potrebovala, tak se urco ozvu. Dnes jsem neco zvladla sama, co ne, tak manza vecer pomohl. Sedim nad tim cely dny, je to hruza a des. Jsem zvedava, jestli to stihnu, jit v sobotu a hlavne jestli to bude zeleny :roll: :roll:
Jeste to spani: neprijde mi moc normalni, ze mi Adula spinka normalne 3-4 hodinky po obede, a ted by to znicehonic chtel vynechat uplne. Chapu nejaky zkracovani, ale na toto je snad jeste mladej ne? Navic dnes uplne v pohode usnul, proste to bylo tim, ze byl o vikendu pres spani u tchanovcu a ti mu dovolili nespat. No on by to normalne asi ani nevyzadoval, ale ted jak ma tu rymu, tak ho to stoji namahu usnout, ne jak normalne, ze lehne a je tuhej…No a tak se mu nechtelo snazit uz vubec a padnout proste vycerpanim ve ctyri odpoledne, jak nam to predvedl v nedeli. Jenomze to jsem nedovolila, matka krkavec :lol: :lol: Prece se nenecham tak okrast o par hodinek klidu :lol: Jeste neeeee....... :oops:
Jo a vanocni trhy: ty vidim tak na toho 23. odpoledne, no jo letos hruza :?
Doufam, ze se to lego bude libit, ale vypadal spokojene v Anglii, tak snad bude i ted. Nakonec mame vsechny darky, jenom to zabalit (opet to vidim na 23 :lol: :lol: ).
Tak se mejte hezky, budte zdravi a uzivejte vanocni pohody i za nas 8) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
19.12.07 09:08

Ahojky,

hezkýýýý, gratuluji!!! :potlesk: :potlesk: :potlesk: A zrovna účto! :poblion:

Tu statistiku myslím, že máš ještě 3 dny a to obrovsky dá, tak se modlím za tebe, aby to stačilo. Jestli nemusíš psát teorii z hlavy, tak bys ty různé metody a postupy mohla rozkoukat. Nevím přesně co tam děláte,ale vím, že u zadání se muselo dávat hodně bacha, jestli jde o normální rozdělení pravděpodobnosti, tj. mohla jsi na to hodit tu či onu metodu.. či jestli nebylo, musela jsi jít odjinud… na to si hodně lidí naběhla… příklad spočítala, ale jinou metodou… jinak ty jednotlivé metody a postupy jsou docela jasné, mně nejvíc dělala problém ta maxisbírka příkladů z pravděpodobnosti… a pak ta teorie a vzorečky z hlavy… :-/
Vlastně docela doufám,že pomoc nebudeš potřebovat, protože je otázka, jestli bych to z těch mých materiálů ještě dokázala vykoukat :roll: Ale vím, jak jsem byla já bezradná a chtěla se zeptat třeba na jednoduchou věc.. a nebylo koho.. :evil:

Že malý zjišťuje, že spaní je nuda,když se dá dělat spoustu jiných věcí, je myslím normálka, určo nejsi matka krkavec,protože i to dítě pak jede moc nadoraz, zbytečně prudící večery.. takže také jsem se dosud nevzdala a na odpočinku/spaní po obědě trvám (když dcera nespí, tak nemusí, ale díky knížkám a časopisům minim. hodinku musí v postýlce odpočívat.. dřív to bylo šílené, nešlo to… ale nyní, ja je větší, tak to chápe… Ona také když měla fakt nespací období a jela nadoraz, tak pak spí v noci tak tvrdě, že ji neprobudilo to, že chce jít čůrat, kdežto ve dni, kdy přes den spala, tak nějak večer neupadla do „kómnatu“ a čůrání ji probudilo… ale zase se pak změnilo období a začala se počůrávat bez ohledu na spaní.. zkrátka, aby se člověk nenudil, žádná pravidla nefungují, období se mění.. matky si zoufají… ale ten čas,kdy malý spí, je pro oba velmi potřebný.. I když by ses nemusela učit :-)

Mně je dnes hůře, už včera, když jsem večer po besídce (mimochodem byla mooooc povedená, fakt jsem koukala, jak to dětičky skvěle zvládly, bezvadné soustředění, „choreografie“ ke každé písničce/říkance ap.. super), tak po té besídce jsem upekla ty peřinky a byla vyřízená, je tu čurbes, ale nemám sílu s tím něco dělat.. jdu si lehnout a číst skripta = asi spát :-) Naštěstí dnes má manža jen fráninu a pak volno.. tak bude dělat dnes i zítra maminku on… a já se dám dokupy.. protože pá,so,ne je zas od 7h ráno do půlnoci v práci… :roll:

Tak ať ti ta statistika jde a uleví se nervíkům!!!

Zatím,

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
19.12.07 14:45

Ahoj,
dekuju za gratulace, ale bylo to fakt jednoduchy…no pristi semestr mam ucto 2, tak uz ted se netesim :roll: :roll:
No ja taky doufam, ze ta statistika bude dobra, nakonec asi pudu. Vzdyt mam skripta, reseni prikladu mam taky skoro vsech (to uz ale na zkouce mit nemuzu bohuzel :cry: ) tak si to proste porad prochazim, propocitavam, co me napadne u pisemky kdovi :roll: Jsem stastna, ze nemusim umet nic nazpamet, to by me fakt vomejvali, to bych se nenaucila ani za dva mesice :roll:
No ja doufam, ze to malej nezjistuje 8) Doufam, ze je to jen tou rymou, nikdy sme se spanim nemeli problem, on se pres den vubec nezastavi a tak aspon jedina vyhoda je, ze tak pekne spinka (no ted uz mozna minulej cas). On to ani nadoraz nevydrzi, usne fakt tak kolem ctvrte-pate, ale pak ty vecery stoji za to :roll: :roll: Moc energie potom ma :? No curani jeste neresime, s tim budu bojovat pristi nebo popristi zkouskovy :lol:
Me je dnes taky hur, kaslu hrozne…nejhorsi jsou rana a vecery, po probuzeni je mi fakt blbe, vecer uz nezvladam. Pres den je to lepsi, nebo to nezvladam ani vnimat, tezko rict......
Tak se vylez, prospi, po netu mi posli trochu energie co naberes :lol: :lol:
Manza jako maminka moc neni, slouzi jako pomocnej profesor ze statistiky a malir v jednom, ma totiz dovolenou, ale maluje nahore nas budouci obyvak…
Tak at uz je ti lip :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
19.12.07 15:50

Ahoj,

jo, zapomněla jsem napsat, že nyní to je určo z té rýmy.. že v klidu neusne, v klidu nespí.. Že to snad přejde, až nebude tou nemocí tak omezován… Nám se ta období spaní a nespaní tak mění, bez ohledu na aktivitu… dost dlouho např. 1 den spala, další ne, pak zas jo.. už se s tím dalo i počítat a na „nespavý“ den naplánovat celodenní aktivitu, stejně by nespala :lol: A teď zas jinak, hodně to ovlivňuje, jak se díky čůrání v noci vyspí nebo nevyspí, jak moc ji to budí.. např. když se vzbudí e 4h ráno, ještě usne… a vstane např. před půl sedmou… když ji probudí čurání až po 5h, už nezabere.. tudíž pak odpo spí… mno sranda.. pořád se člověk snaží analyzovat a plánovat, aby dítě moc neovlivnil a přitom vyšly plány.. až budu mít děti dvě, nebudu moci jít takhle dcérunce na ruku.. či druhému robátku… teď je prostě čas na blbiny a maximálkní vstřícnost dítěti, že… :wink:

Je mi taky ráno hrozně, přes den lepší a večer zas už krk nezvládá.. nevím co to v tom krku mám.. mam lehkou teplotu, taik s něčím se tělo asi pere, fakt netuším… Dcerka zatím dobrý, tak snad vydrží… Na rozdíl ode mne bere něco na podporu imunity.. u ní to hlídám, na sebe těžce zapomínám… ale od porodu jsem nemocná tak, jak jsem nikdy nebývala.. vše z dětského kolektivu poberu a snáším to hůř, než ona.. 8O

Energii bych poslala, ale fakt je mi děsně… slabá.. divná.. ještě že tu nejsem dnes a zítra sama.. do pátku musím být fit… :?

Tak na tebe aspoň myslím.. ať už je neděle, máš klid na stromek, trhy, balení… protože už bude rozhodnuto… :wink:

Tak zatím,

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
20.12.07 16:37

Ahojky, tak to jsi me uklidnila :lol: :lol: Uz je to trosicku lepsi, usina bez problemu a ty dve hodinky si pospi. Ale vic ani rana (co by za to jiny daly, no jo jsem rozmlsana) a rano budicek okolo pul sedme. No ja se snazim podridit zase ze Adula spinka kazdy den, takze vlastne v tuto dobu byt doma. Neni to ale mozny, s nasima castyma cestama do Brna musime byt u nektere z babicek, cestovat autobusem a tak…to vim stopro, ze nebude spat vic jak dve hodiny a to nadvakrat. Proste usne uz v deset, tim ze jsme na cestach a pak jeste tak ve tri ve ctyri. Taky mu to nerada tak delam, ale neda se nic delat. Az budeme mit deti dve, tak se budou navzajem budit porad, to jsem zvedava :roll: Myslim, ze tim budeme nejvic trpet my, no ale co, zvladly to vsechny, tak snad i my :lol: :lol:
Jo ty rana docela sila…teplotu nastesti nemam, ale to skoro nikdy. Zajimavy, ze jsem na tom uplne stejne jako ty. Zrovna nedavno jsem si rikala to stejny. Kdyz jeste Adula nebyl, byla jsem nemocna tak normalne 2-3× do roka. No rok pred otehotnenim jsem za podzim a zimu byla nemocna asi 9× 8O proste porad. Jak jsem otehotnela, tak jen jednou na zacatku a to hodne lehce. Cely tehu dobry, po porodu cokoliv Adula chytil, tak ja hned od nej a mnohem hur se s tou nemoci vyrovnavam. Kolikrat to on ode me ani nechyti, ale naopak jo. Asi starnem :lol: :lol:
Jo tak si ten kousek energie nech, myslela jsem samo, kdybys neco ti lezenim nahnala, tak ze bys mohla poslat :lol: Ja uz jenom zitra a pozitri dopoledne tato magorina a pak SNAD bude konec se statistikou. Normalne ten posledni predmet se letos nedozvim :twisted: :twisted: Ucitel je strasnej blbec a odepsal jedne holcine mejl, ze technik je na dovolene a tak to nemuze dat do pc a dat nam znamky (bylo nas na zkousce 14 tak by ho asi zabilo to opravit rucne :twisted: ) No nevim, myslim, ze ma povinnost to do urcite doby opravit, ale hledat to v radu fakulty fakt nemam cas…takze az po novym roce :twisted: snad :roll:
Jo dekuju ze na me myslis, ja si taky vzdycky vzpomenu, jak si asi ted uzivate (teda ted spis jak si chrnis v postylce :lol: ) a ja jsem malem magor. Trhy jsme zvladli uz vcera, musela jsem jet vyridit novej rodicak, pro kartu si do banky tak jsme sfoukli rovnou i trhy…takze jedna vec z 23. odpada :lol: :lol: Ale myslim, ze mi tam pribude jeste nejakej uklid, protoze totalne nestiham, vzdy jen to nejnutnejsi :roll: Treba dneska budeme s malym vecer vysavat a utirat prach, tata jde na vanocni vecirek (bez manzelek :cry: ) tak abych se nenudila :lol: Ale je to taky odreagovani :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
20.12.07 17:22

Hoj, tak místo dnešního polehávání a kurýrování jsem zase 100% maminka já, protože padl manžel za vlast.. to samé jako já včera.. blbě, lehká teplota… tak snad zítra do práce mu bude lépe jako mně.. sice víc kašlu, ale už mi není tak blbě, tak s přestávkama na sednutí, kdy se srdeční tep zase uklidní, funguju.. ale dobře mi není.. nejlepší by bylo to vyležet… mno, od doby, co jsem mamina, jsem toho přechodila už tolik.. br… bohužel když jsem nemocná, tak nemůže naklusat babička, která by se starala o mne i o malou.. tak děs běs…
Ty choroby fakt stejně.. když náááhodou začnu s chorobou já, tak dcera ji klidně nechytne, ale já od ní ano… Docela ji podezřívám, jak jeden den moc nejedla, že měla to, co já nyní.. taky jsem neměla včera absolutně na nic chuť… lehce zvýšenou teplotu jsem mohla nezpozorovat.. ona si nestěžovala… ale já jako dospělák jsem zkrouhnutá hned… Fakt zajímavé, jak dětské verze nachlazení apod. jsou najednou pro nás rodiče „skoro smrtelné“ 8O

Tak jsem doufala, že když je manža dnes doma, že tu luxne, už to hoří 2 dny, jenže jsem out of order.. a on taky.. tak snad do neděle budu natolik fit, že si ten maraton dám… luxuji totiž hodinu a půl.. všechny povrchy, kouty, parapety, poličky… neotírám prach, ale vše odluxovávám… a pak vymopíkovat… a udělat koupelnu a záchod.. takže 2 hoďky, normálně jsem vždy slušně splavená… beru to jako prima spalování kalorií.. ale nyní se rosím i jen při pár věcech, co tu musím udělat, takže to ještě odložím… nejsem ve své kůži… Jak jsem šťastná, že nemám třeba za 2 dny zkoušku… fakt tě lituji… vypustila jsem komplet plán učení, prostě po svátcích budu dělat na tom, co mne čeká první.. a ten jeden zakletý předmět,kdy jsem si chtěla těch 280 stran tento týden přečíst, holt budu číst až před zkouškou.. což je u toho postrachu dost problém, ale co, nehodlám si kazit vánoce… takže si dnes v rámci možnosti lenoším… vypaluji fotky pro rodiče… balila jsem magnetky, co jsem s dcerou vyráběla, do sáčků, zítra jeden vezme učitelce v MŠ… za chvíli jdu s dcerou zdobit stromek… a večer asi zkusím část dárků zabalit… dodělám to po částech… o víku ten úklid… a v pondělí den D… pak 3 dny návštěv.. a hurá zpátky do učení.. :roll: :twisted: Ale i tak si nyní vlastně týden užiji… hlava si odpočine… člověk to potřebuje…
Tak mooooc se těším, co dcera bude říkat na dárky… MOc si přeje dvě věci.. psala si Ježíškovi.. resp. si namalovala obě věci, co si přeje.. tak se těším na její reakci… :-)
Včera jsem dodatečně namontovali dvě světelné okenní dekorace, tak je nadšená, jak to tu svítí… ráno i večer… pořád koukala po cizích oknech, když jsme šli za tmy domu… až jsme se jí také udělat radost, byť ani jeden jsme po tom netoužili, tak když člověk vidí, na co robátko zabírá, tak proč mu neudělat radost, když to jde.. že… Jak mne vždy pak mrzí, že je tolik dětí, kterým nikdo nesplní či nemůže splnit, co by rády… tak jsme letos zase přispívali na charitu, aby si člověk ty vlastní vánoce užil ještě víc… a říkal si, že i díky němu září očka i někomu dalšímu…

Tak zatím.. hezký úklid :wink: manželovi rozlučku bez opice :wink: a my jdem zdobit…

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
20.12.07 19:09

Ahoj, no tak to sis to dneska teda uzila. Me uz je lip co se tyce pohybu, nedela mi to zle. Toto je nejhorsi, kdyz ses ze vseho unavena, zpocena a musis casto odpocivat. Ja se sice dusim kaslem, ale jinak jsem v poho, konecne. Jj, taky od te doby co jsem mama (ale je to o hodne min nez ty :lol: ) tak jenom vsechno prechazim. Ono se to ani jinak neda. Ja si taky nemuzu dovolit povolavat sem babicky, jedna dela na smeny, druha na odpoledne, ale ma toho hodne na starosti (tchan je podnikatel a tchyne se mu stara skoro o vse) takze porad nekde lita. Samo ze by prijela, kdybych potrebovala, ale uz tak jsou tu peceny vareny o vikendech, delaji na nasem baraku a tak…takze si to radeji odbudu sama a nemocna…
jj, presne, Adula malokdy chytne neco ode me, nez jsme odjeli do Anglie, tak jsem byla dva tydny v kuse nemocna, porad se mi to vracelo az jsem odjizdela s antibiotikama a on nechytl vubec nic…
a je taky pravda, ze my dospeli si to nejak vic uvedomujeme, jak nam je zle, nez ty deti…asi to bude tema povinnostma, deti se celej den jenom bavi a hraji si, tak si ani nevsimnou 8) :lol:
U nas lux taky horel, ale vydrzeli jsme to. Nastesti je manza v tomto tolerantni, ono se proste nic delat neda, nemuzu se rozkrajet a potrebuju aspon vecer klid…jsem zase takova, ze kdyby mi nekdy rekl, ze mu to vadi, tak mu nabidnu, at si vyluxuje sam (nikdy jeste za me neluxoval), protoze pokud bych to stihala, tak to preci udelam. On to vi, a tak radeji nic nerika :lol: :lol: Tak jsme to s Adulem zvladli, dokonce jsme si trosicku vyzdobili pokoje…konecne :lol: A zdobeni stromecku zavidim, ja nevim, jestli to vubec klapne, nedokazu si nejak predstavit, ze by Adula poslechl a nesahal po tech bankach, nezkousel ze to picha a tak :roll: :roll:
Jo taky uz premyslim, jak se vlastne mezi tema vanocama budu ucit, s hruzou jsem zjistila, ze na tu financni matiku mam jen pet dni a to jeste jestli nedam ted tu statistiku :roll: potes koste, ale presne, delam co muzu a nejak to dopadne…
Nebudem si preci kazit vanoce ne? :lol: :lol:
Je okenni dekorace :P Nemame, ale pristi rok uz nahoru urcite poridime, do vsech oken do ulice :lol: Adula je z toho uplne nadsenej, dokaze stat pred oknem pul hodiny a koukat na ty blikajici svetla. Kdyby to mel doma, to by byl klid :lol: :lol:
Jo ten pocet deti co nikdo nepotesi me taky mrzi…ale aspon maji sanci udelat jednou radost svym vlastnim detem a vynahradit si to takto…nejvic me ted berou deti, ktery vubec nedostanou sanci (viz Ctvrtek nalezeny v popelnici), z takovych pripadu mi beha opravdu mraz po zadech. Navic deti co ted nikoho nemaji, muzou jeste najit hodny rodice, i kdyz s dnesnima prutahama je tam jenom moc mala sance, aby je to nepoznamenalo…Toto je sileny tema z kteryho je mi soufl celorocne, jsem tak nejak cita na tyto veci :cry: :cry:
Mej se hezky, at je stromecek krasnej a nemoc at tahne pryc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová