Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to je prima, že ti je už líp
To ti i lépe poleze do hlavy, půjde práce všeho druhu od ruky…
JJ, manža si za těch skoro 12 let nikdy nedovolil brblat, když není večeře či není uklizeno.. přesně jak říkáš, ví, že kdyby brblal, tak bych mu navrhla, proč to či ono neudělá
Takže když je vypráno a není čas žehlit, tak by ho ani nenapadlo o tom mluvit. Prostě vyžehlím, až budu mít čas či bude Dr. House = program, na který jsem ochotná se dívat = u toho v klidu žehlím. V tom je fakt zlatej. Kolikrát si to říkám, jak bych nemohla být s chlapem, který by mi dával najevo, že něco „je moje práce“.. prostě kdo má čas, tak to udělá… a u určitých věcí, u kterých je nevyřčená dohoda, že to je moje práce, tak to nechá na mne, kdy to udělám. Občas luxuje, když je doma, je vidět, že je to třeba a já byla zrovna nemocná. JInak to zvládám sama. Žehlil jen když bylo hodně bavlněných plen v začátku, kdy jsme museli dělat Elišce široké balení kvůli kyčlím.. tak tím žehlením se změkčovaly… tak když toho bylo moc, tak tuším dvakrát žehlil a já u toho řešila kojení
Jídlo si klidně udělá, když jsem nestihla vařit ap. Já si na něj ani po tolika letech fakt nemůžu zatím na nic stěžovat
Jediné, co mi vadilo, je jeho práce.. a na tu jsem si zvykla tak, že už v ní vidím pozitiva (nedělá např. od 8-17), ale nárazově od 7 ráno do půlnoci… takže ho celý den či dva či tři nevidíme, přijde v noci a před 7h odchází, ale pak je zas s námi celé dny.. i ve všední dny (dělá i víikendy, svátky), tak pak můžem podnikat akce ve všední dny, dostat se tam, kam se běžně rodinka nedostane.. vyřídí se úřady, doktoři.. a nemusí se brát na to dovča… naplánuje si služby v souladu se školou.. takže ve finále jsem za tu práci vděčná a vyhovuje mi. Např. i vařím, co on nemusí, když vím, že dva dny je v práci = udělám segedín, který dcera miluje a on ne… takže pohoda, nejsou rozbroje, kdo co jí.. prostě ta jídla naplánuji na dny, kdy má služby a je to ![]()
Stromek je hotov, dárky odkládám na zítra a pozítří.. jak jsem dělala ještě večeři, pak malou vysprchvoat, zuby.. taky pomáhala zdobit, tak to šlo pomalu… takže jsem nyní i s ohledem na ne zcela fit stav docela vyřízená.. ale spokojená ![]()
Tak ať jste zcela fit,hlavinka si odpočine a dobrou noc
![]()
E.
Jo a zapomněla jsem včera reagovat na toho Čtvrtka. Přečetla jsem si o něm v novinách cestou ze školy a bylo mi úplně zle z té představy, jak to někdo mohl udělat.. že se jej snad podaří zachránit… a čím si to dítě projde, až se dozví pravdu, jakože si ho ta pravda určitě najde… jak se s tím vyrovná.. no děs běs.. doufám, že bude v pořádku a pravda si jej nenajde.. jenže si myslím, že nějaký novínář, co bude chtít prorazit, se nebude štítit jít po tomto případu a bude chtít případ sledovat či něco podobného…
Taky mne dostala dodatečně zjištěná informace, že ten člověk, co jej v té popelnici našel, se dočkal pomoci kolemjdoucího až po 20 min (potřeboval, aby zavolali pomoc)… netuším jak se snažil s lidmi navázat kontakt, jestli se k nim hnal s žádosti o mobil… či co.. to by odradilo kdekoho s ním komunikovat… každopádně je to děs.. těch 20 min mohlo být osudových… věřím, že si ti lidé,kterých se to týkalo a nyní se jim to spojilo, si to děsně vyčítají… nikdo totiž tak šílenou situaci nepředpokládá… a komunikovat s bezdomovcem by se nechtělo asi jen tak někomu… takže se to fakt může stát každému… a ty lidi neodsuzuji, dokud nevím, jak přesně ta snaha bezdomovce o kontakt probíhala… potřebovala bych víc info…
Včera jsem ve zprávách slyšela o nějaké „mamince“, která nechala tuším 6 měsíční miminmko v autě v parkingu hypermarketu a odešla na nákupy, které trvaly 3 h!!!!!! Dítě tam plakalo a po 2h jej zachránili… bylo lehce oblečené… když testovali, jak rychle spadne v tamních garážích teplota.. tak z původních 24 C vytopeného auta tam bylo do hodiny jen 15 stupnů.. to mimko tam bylo 2 hodiny, než jej dostali pryč… a mohlo být těžce podchlazené… mohlo se udusit blinkáním apod… Naprosto nechápu, jak ho mohla opustit byť na 10 min a ne že jde na nákupy na 3h!!!! Fakt k…a
Být já otec dítěte, tak ji snad inzultuji, aby se probrala, že není na světě sama, ale že má nyní zodpovědnost… neumím si představit, že bych např. měla syna a pak měl syn takovou manželku… já jako babička bych byla na mrtvici a asi by to holka těžko napravovala… to jsou věci, které se fakt nedají okecat…
No nic, konec rozvašňování…
Dnes je mi stejěn jako včera, nic moc, kašlu, stále ten dráždivý kašel, tak snad to do pondělí bude pryč… ale nevím nevím…
Dcera zatím dobrý.. ![]()
Snad se zlepšujete, jak zdravotně, tak ty i vědomostně ![]()
E.
Ahojky, jo lepsi to je, sice porad hodne kaslu, ale neboli to uz tolik a citim se docela fajn. Vedomosti teda nic moc, docela v tom mam hokej, takze spis pocitam s opravkou toho 5-tyho ledna, ale snad......No nebudeme predbihat
Ze 40 lidi uz se 15 odhlasilo, tak nevim co to zvesti (celkem je misto pro 80 lidi a bude nas jen 25 - no pro me dobry, ze to bude snad rychle opraveny).
Taky bych nevydrzela s chlapem, kterej by si stezoval, ze neco neni. Ja vim, ze je to moje prace (i kdyz to manza nesnasi kdyz to tak rikam, ale podle me to je pravda, protoze to proste delam ja
), a proto se snazim ji delat, ale kdyz nestiham, tak proste nestiham, skola, dite a tak ma preci prednost, nez jestli bude uklizeno dnes nebo zitra…
Ja jsem taky spokojena s manzelovou praci, driv delal tak, ze po nem chteli zadarmo prescasy, ted je proste nemuze mit, striktne 40 hodin tydne, volna pracovni doba, takze jeden den jde na 12 hodin, druhej na 4 a tak…prizpusobujeme tomu taky skolu, urady, doktory.....Asi je to o zvyku, ale ja nevidet manzu tak dlouho jak ty, tak se asi zblaznim, i kdyz pak se vam to zase vrati, jenomze me tu nekdy ze vseho pekne hrabe, takze jsem stastna, ze je doma…
Ohledne jidla u nas zacinaji byt rozbroje (manza nesnasi zeleninu) diky tomu, ze se snazim varit zdrave pro Adulu. Ale nejak se to snazim prizpusobovat, porad jeste si manza muze kdykoliv v praci zajit na ty jeho minutky (ktery doma moc nedelam prave kvuli Adulovi, jinak je samo taky moc rada jim) a doma si snist omacku s masem a ryzi apod…
Zitra mame hodne narocnej den, dopoledne ke tchyni, at se malej normalne vyspi, ja povalim na zkousku, odtam ke svici, manza ji musi poskladat kompl a jeste jsme se nevidely od Anglie no a vecer supneme malyho zase tchynce a povalime na vanocni besidku s kamaradama do pizzerie
Nacpem pupky, neco popijem, pokecame, odreagujem, juuuu
![]()
No ohledne toho Ctvrtka, taky mi bylo fakt zle, vzdyt existuji baby boxy, toto nebylo nic jinyho nez pokus o vrazdu
Neverim, ze by nekomu nedoslo, ze to jde i jinou cestou, nechat na chodbe v nemocnici a podobne.....Proste nechteli, aby to prezil, prdolka
Nevim ani, jak dopadlo to neurologicky vysetreni, jestli se uz delalo.....
Neslysela jsem, ze se snazil dovolat pomoci, nemyslim, ze by bylo preci tak tezky rict, ze je novorozenec v popelnici......vim, ze mozna byl v soku, tak se nejasne vyjadroval a povazovali ho za bezdomovce.....tezko rict…ale mam takovou jednu zkusenost, kde ja jsem ta spatna: sli jsme s holkama v praci na obed a v parku lezela na lavicce pani, asi 50 let. Mysleli jsme ze je opila a nevenovaly tomu pozornost. No a byla mrtva…zjistili to lidi co sli za nama a zastavili se u ni, zkusili s ni komunikovat…takze ja to beru jako ponauceni a snazim se nebyt „slepa“…
No ta vcerejsi zprava me dostala uplne. Ja si nedokazu vubec predstavit duvod, proc to ta matka udelala, proc ho nevzala do kosiku sebou, proc ho nedala hlidat…Ja bych dite nikdy nenechala v aute samotny ani na minutu, radeji ho vezmu do naruce s sebou, preci se nebude samo bat…fakt nechapu, nejde mi to moc do hlavy jako nepozornost, nebo ze by ji to nedoslo, spis me za tim prijde neco vic,.....uvidime, jak se to rozvine…
Ahojky,
v kolik to zítra vůbec přesně píšeš, ať mohu pomáhat aspoň nadálku?
Br, osobně dokud nemám pocit, že to umím tak, že to napíšu, i kdyby tam byly chytáky, tak si nevěřím.. všichni mi pak říkají… jé, to dáš, jako vždy.. jenže člověk nechce jet znovu tak daleko.. ztrácet tím předmětem další dny.. prostě to chce dát.. a moc ho nepodpoří, když „mu všichni věří“
Takže „ti nevěřím“, jen doufám, že tam nedají špeky a že se chytneš.. a budeš z toho mít dobrý pocit.. a že vám např. řeknou výsledky na počkání???? Já jsem ochotná tam pár hodin počkat, než tam jet zase vlakem, řešit přehození služby, aby manža hlídal apod…
Tak na tebe budu zítra myslet… aby sis i tu večerní slezinu užila na 100% ![]()
My budeme mít s partičkou každoroční svařákovou „party“,a le jelikož se nám ta partička lety přelila do rodinek, tak je to i s dětmi.. od 16h, v bytě jednoho z nás… Je to prima, protože s partou se slézáme vlastně jen v době, kdy je jakžtakž počasí na sportovní akce… takže od jara do podzimu, v zimě max. 1 divadlo… spíš jen ta svařákovka… tak se Eli těší na kluky z party (jsou tam už 3 resp. 4 kluci a ona sama holka..) tak snad si ji budou časem hýčkat ![]()
To s tou paní - přesně - člověk nikdy neví, kdy se něco takového stane… snažím se také nebýt slepá.. často si pak člověk naběhne - že se snaží nabízet pomoc tam, kde není třeba, ale je to lepší, než si pak něco vyčítat… to jsme tak před půl rokem jeli autem a já vidím paní, jak stojí opřená o zídku a u nohou, asi půl metru před sebou na zemi kabelku, otevřenou.. přišlo mi to, že na ni šly mdloby, upustila kabelku a zacouvala rychle k zídce a tím se zachránila.. byť třeba neví, jak dál… Tak jsem rychle na manžu, ať zastaví, že je tam paní a asi potřebuje pomoci. Tak to hodil na chodník a já se k ní vrátila… Nic jí nebylo, jen odpočívala, ale já osobně bych si kabelku dala k noze či na zídku, ztrátka „mátla tělem“
Ale jak ona byla překvapená, že si jí někdo v autě všiml, dokonce zastavil (nebylo tam dobře kde) a šel jí pomoci.. byla tak potěšená, že i ten planý poplach udělal své - ji to zahřálo u srdce a mne taky
Nebo když jsem mívala služební auto a jezdila z basketu, tak jsem občas svezla nějakého staršího člověka, který se snažil doběhnout noční autobus a ten mu frnknul před nosem.. .Máma mi vyčítala, že riskuji, že mne někdo přepadne, ukradne auto apod.. Ale já si říkala, že když si ten někdo nevytipoval s lestí mne.. ale vytipovala jsem si já jej, tak snad je ta šance problému minimální…
A jak ti lidi byli vděční.. já s tím autem ten autobus dojela do další zastávky a tam jej doběhli či je popovezla, tam jeli, když to bylo cestou… ![]()
Jinak manželova práce je taky fajn - 12h a pak ty 4h.. dá se leccos stihnout.. JInak na tu absenci manžela doma si člvoěk zvykne.. a člověk má i svůj klid.. to spíš lituji jej, že nyní moc ten klid on nemá.. protože vlastně každý večer mne tu má… i když jsem ve škole, tak přijedu večer, takže on nemá takové to soukromí, které mohu mít já… byť má přes den na sebe čas, když malá spí.. tak alespoň to
Ale já jsem na tom nyní líp, než on.. to je jasné…
Jo a jelikož měl tuto práci dříve, než byla dcera, tak nevím, jaké to je, když mám manžela každý večer ku pomoci např. s koupáním, usínáním.. takže nestrádám, od začátku to tak bylo a tak dny, kdy má volno, se zapojuje hodně on.. čte spíš on, koupe, čistí zuby.. aby „si taky užil“ a já se toho každodenního zbavila… a jde to taky fajn… ![]()
Ta „mamina“ v tom obchoďáku.. dítě prý bylo 4m.. a nemělo ponožky, deku, jen tričko a tepláčky.. to si neumí představit, že tak vylezla z baráku, když je nyní pár dní pod bodem mrazu.. nechápu.. auto vymrzlé.. to je asi někdo, kdo by se měl nechat vyšetřit na psychiatrii.. jestli tedy neměla fakt záměr se dítěte zbavit a shodit to na nedbalost…
![]()
Nevím dokdy se může dát dítě „beztrestně“ do babyboxu.. do kolika týdnů věku.. že by to i s tím 4m mohla vyřešit radši tak, no ne? ![]()
Jinak ti, co ho chtěli zabít, prostě nechtěli, aby se to vědělo.. zřejmě se báli, že když jej dají do babyboxu, bude je natáčet kamera, nějak je vypátrají či co.. ach jo.. neinformovanost kam až může lidi zavést, co???
A to je těch případů docela dost…
¨No, konec smutných témat, mysleme na to, jaké mají naše děti štěstí, že jsou u nás ![]()
Tak držím palce a ještě nakouknu, odkdy - dokdy ![]()
E.
Ahoj,
zitra az ve dve
Ale aspon si stihnu neco jeste pozopakovat
Ja taky strasne rada nechodim na zkousku nepripravena, jenomze toto nastopro nebudu umet nikdy, je to spis sazka do loterie o otazky a to doufam, ze budou ty lehci, protoze je to prvni termin…Nechci se s tim uz trapit o vanocich, dost mi bude stacit ta financni matika, je to pry taky hodne drsny
Vysledky urco hned vedet nebudu, navic nemuzu cekat, protoze toho na ten den mame jeste hodne. Manzovi to instalovani bude trvat urco tri hodinky, prijedem tam ve ctyri, v sedm uz mame byt v pizzerii…takze uz ted nestihame ![]()
No ja prave jsem spis takova, ze nechci nikoho otravovat a pak se mi to takto vymsti, ze si to vycitam…ale snazim se polepsit, jeste neprisla prilezitost …
Na slezinu se tesim fakt moc, mi se schazeli hodne v lete, na plazovej volejbal, chodili jsme hrat kazdou nedeli na koupaliste…tak to bylo hrozne super. Jinak se taky moc nevidame, deti mame zatim jako jedni z mala, ale taky uz to vsechno sezdany, hlavne ted vsici pracuji nejak moc a nic nestihaji…no nejsme na tom jinak ze ![]()
Urcite si na tu absenci zvyknes, jenom by se mi nechtelo ted zvykat
My koupeme spolu, zatim necteme. Jde mi spis o to, ze se Adula se mnou nenudi celej den, je nadsenej, kdyz tata prijde odpoledne (ten je dobre naladen, protoze si od nej cely den odpocal a tak s nim dela samy kravinky) a ja si od nej oddachnu, skaknu na net, a hlavne vecer, az dam malyho spinkat, tak si sednem, pokecame a tak.....vcera jak byl pryc, tak mi bylo uplne smutno, no jo, nejsem zvykla ![]()
Vim ze to dite nebylo vubec obleceny, fakt nechapu, hlavne nikde nerikaji duvod, proc to udelala, takze se mi to fakt nezda…No ale zase si nedokazu predstavit, ze by se chtela miminka po ctyrech mesicich zbavit..no nevim fakt…kazdopadne i kdyby to neslo do baby boxu (nevim jak je to s velikosti toho boxu) tak ho mohla kdekoliv na verejnym miste odlozit, ale v teple, oblecenyho…nevim, nechat ho ve svym aute umrit je taky divny, radeji by se asi zbavila dukazu…tezko rict
Jj, nase deti maji sakra stesti, ze maji takovy hodny mamy, co by se pro ne rozdaly no ne?
![]()
Dekuju za drzeni palcu, snad prinesou stesticko, takze ve od dvou do pul ctvrte jo? Diiiky a pa
OK, od 14 do 15.30 na tebe budu myslet a držet palce, ať jsou před svátky hodní
![]()
Tak zatím, jdu zase balit ![]()
E.
Jsem s tebou!! ![]()
Takhle si tě nyní představuji:
![]()
To se mi tu vtipkuje… ale odteďka už jen držím palceeeeeeeee!!!! ![]()
E.
Tak už abys byla na síti a popsala dojmy.. ty už jsi v klidu, ale co já??
![]()
E.
Ahoj promin,
v klidu vubec nejsem, pohnojila jsem co se dalo. Bylo to strasne jednoduchy, ja strasne nervozni…ach jo. Vysledky budu mit az na konci pristiho tydne, asi v patek, rikala, tak se modlim, at je to aspon na E. Fakt to bylo super, kdybych mela mozna trosku vetsi stesti na otazky…mela jsem to hodne z konce a na to jsem byla pripravena nejmin…no to uz se ted neda nic delat. Trosku nemam moc na nic naladu, ale za chvili jdeme zdobit stromecek, tak se do toho zkusim dostat…Dekuju za drzeni palcu a za to ze jsi na me myslela.
Pekny svatky, krasny a vesely vanoce, uzijte si to vsici a hlavne klid a pohodicku
![]()
Ahojky,
no, tak vidím, že dojmy nic moc, tak snad to těsně vyjde…
Zkus se zrestartovat…
v nejhorším půjdeš toho pátého… ![]()
Nač si kazit svátky.. ale to se snadno radí a hůře dělá, že? ![]()
Tak užívejte společného volna a ať vám nezaskočí kost ![]()
E.
Ahojky, tak se hlasim po svatcich. Nalada uz je lepsi, dnes mi zasvitili bodiky na statistiku, znamku jeste zapsanou nemam, ale v poznamkovem bloku mam E
Tak snad…no asi jsem fakt udelala chybu, nahrnula si to a pak nezvladala psychicky tu zatez..vysledek ze vanoce jsem si moc neuzila, nejak jsem necitila ten zavan stesti, radosti, veseli a euforie, proste porad se mi to kazilo skolou, jak nic nestiham, nic nemam a tak…No tak pristi rok to snad bude lepsi
Jinak adula uplne nadsenej z darecku, stromecku proste ze vseho. Ja uz tak ne, neni kam davat vsechny ty hracky, asi si otevru hrackarstvi…a uklizet to vsechno 3× denne taky balada
No musim si asi zvyknout
![]()
Ted uz se pomalu divam na tu financni matiku, jsem tak v pulce a zatim dobry, jenom par prikladu mi neni jasnych, jinak je to jen dosazovani do vzorecku. Na ty si budu muset udelat tahak, mame je dovoleny, ale ucitel to pry na zkousce vzdycky zatrhne, tak si udelam tahaka…vzorecku je to hafo, to si pamatovat fakt nechci ![]()
A co u vas na Vanoce? Doufam, ze to dopadlo lepe jak u nas, ale to asi jo…Ja proste nevim, nejak se necitim jinak, nez ve vsedni dny a rikam si, ze uz kvuli malymu bych tu mela udrzovat nejakou lepsi nevsedni naladu a tak se tim jeste hazu vic do deprese…no proste nejaky divny ![]()
Kost nezaskocila, nemoci jsme se zbavili…takze v tomto ohledu super…
tak zatim a az zaskocis, napis dojmy z Vanoc ![]()
Nazdárek,
tak se hlásím také po volnu
Od zítřka se učím, tak jsem se zas po pár dnech podívala na web, co se děje na studenstkém webu, jestli nepíšeš a tak ![]()
Tak to je super, že statistika klapla, sice si už nepamatuji, co je B, co je E, ale evidentně to znamená, že to klaplo, tak gratuluji. Naprosto chápu, že podvědomé nervy, kdy nevíš, jestli tu statistiku fakt můžeš zahodit a pustit z hlavy.. nebo se bát opravného… ti pořád někde v podvědomí pracovaly… takže sis to asi nemohla užít naprosto v pohodě… ![]()
Hned po studiích bude lépe, uvidíš ![]()
Co se týká atmosféry, myslím, že hodně dělá i to, že ti dítě prostě ještě nemluví, nepovídá ty dojmy.. u mne to tak je. když mi stu Eliška pořád brebentí, prožívá svítící dekoraci na okně, prožívá stromeček, věšela se mnou ozdoby, ráno si říklá, které osvětlení chce na stromku zapnout apod.. tak to mi tvoří ty vánoce.. nebo že po snídani si vezme cukroví a má k tomu různé průpovídky… nebo když se mnou zdobila věnec na dveře, připravovala koření (skořici, badián, chystala ořechy) a podávala mi to.. tak to mi prostě dělalo tu náladu.. Když byla batole, které jsem jen hlídala, aby něco nestrhla.. apod.. taki jsem si ty vánoce také moc neužila… o tolik je to nyní jiné.. takže za rok, kdy bude Adámkovi vlastně 2,5.. či další rok.. to bude úplně jiné.. už nebudeš muset hlídat to, co nyní.. budete zpívat spolu koledy.. my si tu čtem i ty adventní říkanky z adventního kalendáře.. vyráběly jsme řetězy apod.. to mi fakt tu atmosféru udělalo…
Jinak co se týká hraček, tak hned 25.12., kdy jsem měli plánované volno na hraní s hračkami a jezdili po návštěvách 26,27,28.. tak jsem vytřídila zase věci, se kterými si už moc nehraje… dala to do nástavce, kde se udělalo po dárcích místo.. takže jsem stejně jako loni musela dát nějaké věci pryč,aby nové věci měly kde být.. jinak by to v pokojíčku vypadalo jako ve skladišti.. a ono když je těch věcí na očích moc… tak je pak ani vlastně „nevidí“… takhle za půl roku vytáhnu něco staršího a ji to zase zajímá… takže ta schovka je dobrá i proto, že fakt na ně zapomene.. a pak jsou jí zas na chvíli „dobré“…
Z dárků Eliška nadšená, hlavně že dostala to, co si přála a Ježíškovi malovala do dopisu
= že přání fungují.. psala si o 2 věci.. a jak byla nadšená, že jich dostala víc…
Dárky jsme odhadli, takže nějaké zklamání, že by něco neklaplo, naštěstí nenastalo ![]()
Od zítřka, kdy jde manžel na 4 komplet dny zase do práce (nyní tu byl 5 dní v kuse), si musím začít procházet znovu Marketing (přečtena skripta v listopadu, už nic určo nevím.. uvidím..). Takže já budu mít nervy 4.1. a 7.1. další zkouška, na tu budu mít jen 2 dny… opět mám skripta již přečtená, ale nepamatuji si vůbec nic.. Myslím,ž e z této zkoušky vyletím, protože se na ni fakt nebudu moci připravovat.. takže buď si něco pamatuji z prvního čtení.. a ty dva dny budou na připomenutí dalších.. či nepamatuji… bude to předmět, na který půjdu nejméně připravená za celé studium, ale jelikož 15.1. mám další dvě zkoušky (jednu těžkou, jednu ne), tak nemám možnost si dát termín na 16.1., kdy bych to stejně nestíhala a přišlo o termín.. NO nic.. budou to nervy.. ještě nevím termíny na dašlí dvě zkoušky a jestli to dají moc k té půlce ledna, tak jsem v háji.. modlím se za konec ledna, začátek února, jinak fakt nevím… Ale co, budu to řešit, až to nastane.. nyní se musím soustředit na ten Marketing.. a Silvestr ![]()
Tak ať ti ta matika jde.. a příští rok budou ty vánoce určo lepší. nebudeš toho honit tolik před svátky.. a Adámek to bude prožívat mnohem víc ![]()
Tak zatím, spolubojovnice ![]()
E.
Ahojky,
jj, ecko znamena trojku
Takze to mam, dokonce i zapsany ![]()
Ja uz se ucim od 26-tyho, ale jenom tak trosku, tak dve hodky denne, vic ani nahodou. Dneska a zitra se samo neucim, pak se vrhnu na opakovani celych skript, musim to zvladnout za tri dny, pak docela drsna pisemno-ustni (ustni moje prvni) zkouska a potom uz budu vedet vse, protoze jedinou vyhodu, kterou to ma je ze budu vedet hned vysledek, juchu…
No ja si to asi vsechno nejak moc brala, doufam, ze pristi rok uz bude lip. Taky mam radost ze stavby, manzilek vymaloval kuchyn a obyvak, mame to v silenych barvach, ale vypada to fakt super: hneda, fialova a cervena
No po nasem zluto-zeleno-modrym decaku se neni asi cemu divit
Ale fakt se nam to moc libi ![]()
Urcite bude po studiich lepe, jenom vydrzet…ale jo, po tomto zkouskovym budu mit sice lehci, ale PULKU za sebou, tak uz budu mit lepsi motivaci..
Je fakt, ze s Adulem si to jeste tak neuzivame, ale zase je to mnohem lepsi nez loni, to nebylo jeste vubec nic, veceri prospal, darky nerozbaloval a tak…takze nejakej pokrok sem taky zaznamenala
U nasich jsme byli 25-tyho a to uz bylo lepsi, jak se radoval ze vsech darecku, blbl se svicinyma deckama, proste nas bylo hodne a byla sranda…Pristi rok uz budeme nahore v nasem a novym, tak to taky budu vnimat mnohem lip…poprve nebudeme na vanoce nikam jezdit (jako ted ke tchanovcum) ale budeme vsici spolu nahore a bude pohoda…hezky si to maluju, tak snad ![]()
Hracky zatim neschovavame, je to ale hlavne proto, ze neni kam. Proste mame dva pokoje a ostatni v mistnosti v baraku jsou nic moc, takze prezivame a snad v lete ![]()
Matika docela jde, nejaky priklady nevim jak vyresit, takze se proste modlim, at je tam neda. Kamoska co to ma za sebou mi porad rika, jak je to trivialni, ale uvidime, mam samo strach ![]()
Kazdopadne ty jdes driv, toho 4.1. takze kdy mam na tebe myslet a na co jdes?
Jinak prejeme cela rodinka vse nej nej do Novyho roku, at ten zaver skoly v pohode das, hodne zdravicka, stesticka a treba miminko na ceste…proste at se mate fajn a nic vas netrapi
![]()
Ahojky,
tak začnu koncem - díky za přání. Taky přeji, ať je ten rok 2008 lepší než 2007.. ať už bydlíte ve svém.. ty budeš skoro končit studia… ![]()
Já doufám, že to zvládnu vše = nebude se to prodlužovat o rok… a že se snad povede i ten další mimísek.. Eliška si miminko do rodiny taky přeje (bohužel ještě neví, jak to s rodinným režimem zacloumá…).. uvidíme… radši nic neplánovat… ![]()
Toho 4.1. jdu na marketing, 7.1. na Evropskou integraci.. blbé je, že skripta na oboje jsem četla v listopadu a nyní, když to procházím, tak si z toho marketingu nepamatuji nic do hloubky.. ta různá vyjmenovávání… výčty… definice.. brr.. no, uvidíme, snad to do toho 4.1. ještě nějak doprojdu, zatím jsem asi v třetině opáčka.. a to nemámpocit, že nkdyž jsem to prošla podruhé, že už to vím
Takže to bude zajímavé.. mám pocit, že tohle bude zkouška, na kterou půjdu nejhůře připravená… nicméně hned poté, to bude ta toho 7.1., protože na tu se budu učit jen 4.1. po zkoušce z Marketingu.. pak chvilku 5.1. (budu mít školu od 10-17h + cca 6 h po cestách).. no a pak v neděli 6.1… takže co projdu, to projdu a 7.1. nade mnou bude muset stát pánbůh… ![]()
Pak mám ještě dvě zkoušky 15.1. a pak mne ještě čekají další dvě… přičemž termíny ještě nevím. prostě mezi 15.1. a 14.2.
No, je to ho dost.. na ty poseldní dva předměty nemám skripta ještě ani jednou přečtená, prostě nestíhám… dělala jsem moc poctivě ta kvanta seminárek.. pak četla poctivě jiná skripta.. no a toto zatím nestíháno…
Fakt mne ta škola už otravuje.. kéž by byl už konec.. jen dobrý, samozřejmě
Těch 14 dní bez učení jsem si užila, ale už si na mne za ty dva dny pomalého učení nějak zase ta depka začíná dovolovat ![]()
Dnes jsem upekla piškot s čokoládovou polevou, naložila kuřecí maso do marinády… bude se to před večerem péči… včera dělala česnekovou pomazánku… večer budeme mít Silvestra u sousedů.. manža je v práci a v práci je i prvního, ale bude moci skončit dřív než o půlnoci a nejde na 7h ráno do práce, ale tuším „až“ na 9
Takže zůstáváme kvůli tomu v Praze.. jinak naše partička (lidi, se kterými jezdíme na kola, hory, rafty), jedou k jednomu z kamarádů na chatu.. tak jim závidíme.. ale letos se zůstalo tady kvůli mé škole… příští rok budem pryč = bude zas manža sloužit přes svátky
Holt buď to či ono.. ale třeba do příštího roku budou na jejich pracovišti 3 = vybruslí jako jediný s rodinou ze svátků vánočních i Silvestra, ale to si vůbec nemaluji.. to jen že by mohlo teoreticky taky tak klapnout… ale spíš ne.. ![]()
Jinak manžel končil po půlnoci, ale ve 4h ráno jel transfer s klientem na ranní odlet a jelikož bydlíme nejblíže letišti, tak tyto transfery si bere jako bokovku, přivýdělek.. ale spal na dnešek tak 3 hodiny… pak jel nakoupit, přivezl nějaké věci na večerní oslavu, ranní pečivo, Elišce nějaké překvápko a frčel na 7h do klasické práce… No, má to těžké, ale tu práci má rád, baví ho, nestěžuje si.. a já si zvykla
Fakt se s touto prací nedá říct, že by byl stereotyp, či člověk věděl, kdy co bude ![]()
Co se týká té matiky, tak když ti většina jde, jen máš pár příkladů, které nestojí za to rozkoukávat, tak věřím, že učitelé o těch chytácích vědí.. a že tam nebudou 3 ze 3 = že to např. na to E bude… jestli ti nejde o známky, tak se tak moc neboj, to dáš ![]()
Fakt ti závidím, že už to bude pro tebe konec
Mně to vlastně teprve začíná… ![]()
Jinak já si známky brala ještě celý druhák… snažila se držet průměr co nejlepší, abych se teoreticky vyhnula přijímacím zkouškám na magisterský stupeň… a šla díky prospěchu automaticky.. jenže… jak jsem se rozhodla, že na to kašlu, tak už se nestresím kvůli známkám, ale jen abych měla tu trojku alias E
Ne že bych se stresila méně, ale už ze mne opadly takové ty snahy dělat to fakt co nejlépe.. či jak to popsat… ne moc… ale trochu to pomohlo… i když seminárky dělám na 100% a snažím se učit taky na 100%, tak už nejsem ochotná tomu dát asi tolik, co rok přípravy a prvák a druhák… např. dnes jsem poprvé vstala ve 4h ráno, abych se začala učit, že fakt nestíhám.. dřív jsem stávala ve 4h ráno skoro celý semestr… letos jsem si říkala,ž e to je tím, že mi odpadla zdlouhavá matika, pravděp. a statistika, kterou u nás fakt nějak moc žerou.. ale je to i tím, že prostě nejsem s to jet na 150%, když už nevidím moc rozdíl v tom, jestli to dám na 1 či 3…
Toho 4.1. to píšem hned ráno… takže od 8h zkus na mne myslet ![]()
Toho 7.1. od 11h…
Kdy to máš přesně ty? Den a čas?
Tak zatím, letím, dodělávám oběd…
E.
PS: Ostatní holky, kde jste?
Jo a ty barvy zní hodně dobře! ![]()
My máme obývák zeleno-žlutý.. vždy dvě a dvě stěny… resp. jednu a jedu.. protože druhá stěna prakticky není a druhá stěna jsou okna…
No a ta žlutá je proto, že sedačka je tmavě modrá.. na druhé straně je nábytek, kte kterému se fakt hodila ta světle zelená.. žlutá by nebyla ono… tak mám edva pohledy.. prakticky nikdy nevidíš obě barvy naráz, jen v přechodu obýváku do kuch.koutu je pruh žluté, která zakončuje zelenou stěnu a dál je bílá, aby se opticky odělila místnost od KK…
Podle popisu také divočina a jde to.. Příště dáme možná jiné, teplé…
Dcerka má oranžový pokojík… stěnu pomalovanou od mého táty velkými mravenci, kopci, stromy.. mravenci mají miminko, kočárek, nesou zásoby lesních plodů.. docela prima
Bude mi líto, až se to bude měnit na pokoj pro větší dítě a bude se to zamalovávat, zastaví se to nábytkem apod…
Takže barvám zdar a jdu mrknout, jestli se to nerozvařilo ![]()
E.