Studující maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6429
23.1.08 20:52

Evelíno,

a už víš, co si vybereš? Je zajímavé, že si můžeš teprve nyní vybírat, my je museli mít závazně zadané už někdy v říjnu.. a závazně domluvené s učitelem vedení práce už v červnu…

Bakalářku mám víceméně hotovou.. vrhla jsem se na ni v září… abych měla klid, že už mám hrubý koncept… a šlo to docela rychle… takže nyní po zkouškovém tam jen zapracuji třetí rok implementace jednoho systému kvality ve veřejné správě na našem městském úřadě (poslali mi až nyní zprávu o výsledích, hodnoceních apod.)… a pak doladím citace, texty, vymyslím závěr… vidím to tak na týden až dva večerních posedávání u compu.. či pár dopolední, kdy bude malá ve školce… když se člověk neučí, tak to tvoření jde docela rychle…
Já se dnes neuvěřitelně flákám, stále odbíhám ke compu, ještě že mi tu pomáhá manžel, co byl chvíli pryč a já mezidím vařila a prala, tak jsem dnes nebyla venku… ale stejně sem pořád nakukuji, místo abych se učila.. nějaká špatná morálka, zítra ráno to snad bude lepší :-)

Rozestup mezi dětmi - je to věčné téma, co? :lol: Já si se ségrou moc nerozuměla, každá jsme žily v jiném světě.. měly jsme od sebe 6 let.. jenže u nás se moc nehrálo na ty kamarády = je logické, že ty zájmy se tam pak tříští.. já ve školce, ona školačka… já na prvním stupni, ona na druhém… já na základce, ona na střední… až ve věku mých 15 let a jejích 21 jsme se „potkaly“ a od té doby žijem v harmonii, rozumíme si, nedáme na sebe dopustit, podporujem se, v průšvihu či psych. nepohodě apod.. takže jsem šíleně ráda, že ji mám, že nejsem jedináček, že až tu nebudou rodiče, bude tu stále někdo, kdo mne bude brát i s mými chybami, zkrátka rodina… a je mi fuk, že první roky mne „mučila“ a pod.. já na ní žalovala… bylo to kolečno neshod… to je pryč.. a ty delší roky pohody za to stály…

U mých dětí dost vsázím na to, že se nebudou navzájem tak prudit, jako jsem se já prudila se ségrou, když budou mít každý kamarády svého věku a své zájmy = nebude to, že starší je bržděno mladším.. mladší je urychlován kvůli staršímu… jaká bude realita, se ještě uvidí :-)
Ale já fakt řešila to, co jsem momentálně prožívala… věděla jsem, že to spousta lidí zvládla (mít děti hned po sobě), jenže jsem si říkala, že to byli oni, ne já (se svou povaho, nervy apod.)…a měli své děti, ne to moje… velmi temperamentní, vytrvalé, cílevědomé ( :wink: :wink: ) a já nechtěla, aby mi to přerostlo přes hlavu.. a jen díky tomu, abych měla děti blízko u sebe, se mi třeba nerozpadlo manželství, protože by byl manžel znechucen z toho, jaký jsem nervák, jak to nezvládám, jak jsem vzeklá a bůhví, jaká bych byla, kdybych ten zápřah dvou dětí nezvládala… První dítě mám, že neposedí, nepostojí, stále běhá (někdy to vypadá, že neumí chodit, fakt stále běhá), stále něco dělá… neumí se moc soustředit u klidových aktivit… vydrží chvilku a pak zas kouká,kde co lítá, co se kde děje… prostě živel… ale ne hyperaktivní… ti jsou na tom ještě mnohem hůř.. jen je prostě živější… hůře soustředěná… ale vytrvalá… Těžko se to popisuje, těžko se do toho vciťuje, ale já se fakt bála, aby nebylo ohroženo manželství tím, jak budu hysterická :-)
Takže jsem upřednostnila momentální pocity před „plánem“ :-)

Jj, Štěpán tu proběhl, moc hezké jméno.. Mně trošku splývají příspěvky i s těmi holčinami, co se ozvaly.. a pak nepsaly… nebo rodily.. jako Krisulka… tak Štěpán patřil k tobě :-) Taky bych chtěla kluka… :-)

Tak zaím, manžel čte pohádku, já mám vyhledávat něco ke zkoušce a místo toho dnes píšu asi desátý román… :roll: :roll:

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
24.1.08 01:07

Na 2 dni sa to urcite neda, mam teraz rozvrh na 4 dni, a to som tam dvakrat od rano od 8 do vecera do 19teja mam tam 3 hodiny pauzu, co mi moc nevyhovuje, lebo aj to je rozdelene, raz mam hodinu, potom cvicenia a potom zase 2 hodiny,a kedze mi cesta zo skoly domov trva 30minut, tak to nie je bohvieco. Planujem to takto, zostat tu co najdlhsie, naozaj do toho 10.4, potom ist domov na Slovensko a cakat na porod s tym, ze podorabam vsetky zapocty doma ( modely a rysovania a tak), po manzelovi ich poslem do skoly(je v tom istom rocniku ako ja), potom by som chcela porodit, a mat proste zapocty porobene a cas na to, aby som sa ako tak dala dokopy(predpokladam 3 tyzdne) a potom by som prisla do Brna( s tym,ze by uz malo male ceske obcianstvo, pripadne aspon vsetko k tomu zabezpecene), no a skuskove. Byvame u svokry, ktora je sice cely den v praci, aj svokor( su mladi, svokra ma 43 rokov), ale dufam,ze by sem tam sli pokocikovat a ja by som sa zatial ucila. Samozrejme by som sa striedala aj s manzelom pri uceni. A tak by som chcela dobojovat letny semester. Poistenie , bohuzial, nemam narok, pokial tu nemam trvale bydlisko, ktoreho vybavenie trva 280 dni, co sa mne nepodarilo stihnut zatial, pretoze samozrejme som neotehotnela planovane, a taketo veci kym nam podochadzali…takze zatial mi to tu nikto nepreplati. To som sa dozvedela predvcerom a som z toho naozaj smutna, pretoze takto to vyzera, ze manzel nebude ani pri porode a ani prve tyzdne po porode so mnou.Ta predstava mi nerobi moc dobre, ale tak co, asi to budem musiet nejako prekusnut.Aj tak by bolo dobre, keby vsetko vyslo tak ako som napisala, keby sa male nevypytalo skor ako je potrebne, ale uz sa nanho moc tesim :) Pohlavie sme si nedali zistit, takze mena vymyslame pre obe pohlavia a je to teda drina. Zladit sa… mne sa tolko mien pacilo, a jemu z toho ani jedno… takze to vyzera na Juliu.Nikdy by som nepovedala, ze by som take meno dala svojej dcere…a pre chlapca… po dnesku to vyzera na Ondreja, ale uvidime… :lol:
A tej skoly je naozaj dost, dnes som mala skusku, prisla, cosi som porobila a hned dorabat model na zajtra na odovzdavacku, sak som ho doteraz robila.Ale na druhej strane si myslim,ze mam aj obrovsku vyhodu v tom,ze manzel je v rovnakom rocniku ako ja, lebo mi bude hned vsetko nosit z prednasok a tak, a cvicenia mame dost konzultacne, takze pridem, skonzultujem a odchadzam, samozrejme nie vsetky, ale dost.Skusim to, ak to nepojde rozvolnim. :cry:
Moj sen je stat podiu aj s manzelom, a aby sme prvykrat poculi ing.arch. a nase mena… moc by som chcela, aby sme tam boli spolu… ale ak to tak nebude, tak nevadi :)
A tie vekove rozdiely, tak ja som tiez so sestrou od seba 5 rokov a s bratom 6. A tiez to bolo podobne, so sestrou som mala izbu a to boli neustale skriepky, poriadok neporiadok , poziciavanie veci a hadky kvoli nicomu. Az na to, ze vacsinou ona zalovala na mna a ja som bola aj ta zla. Co mi ostalo dodnes :lol: Pridem domov po 2 tyzdnoch, tato nemoze najst nieco a proste ja som to zapatrosila, ale uz sa tomu len smejem :) i ked tato to mysli smrtelne vazne . Ale teraz som naozaj rada,ze ju mam, bez nej by som svoju situaciu zvladala omnoho tazsie, kedze ma dve male deti a byvala u nas polroka aj s malou, ked sa narodila. Takze som si uz aj s detmi co to odskusala. A naozaj mi ide priklad, aj co sa tyka toho kludu. Mala bude mat teraz 2 roky a maly ma 6 mesiacov, ale zvlada to velmi dobre by som povedala. Aspon sa tak tvari. :lol: U mna je vekovy rozdiel mojich deti jasny, ani nemusim rozmyslat. Druhe jedine po skole, co je o 5 rokov :lol: tak dobru noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
24.1.08 05:35

Dobré ránko :wink: :wink:

Dynko, bude to tezké, ale nějak to půjde. Zkusím tě uklidnit, že manžel bude u dalších porodů, takže o to nepřijdete 8) Aspoň ty si to napoprvé omrkneš bez něj… a pak budeš již ta zkušená…
Já osobně jsem se u porodu bála, jak to budu zvládat a fakt abych nebyla jako takové ty hysterické maminky, což už nemohou, nespolupracují a fakt jsem si říkala, abych se jako neztrapnila… vím, že to je blbina, že by to tak určo nebral, ale já se prostě bála, co se ve mně skrývá… :lol:
No a pak to rozhodla dcérunka, která byla koncem pánevním vytrvale od začátku, přes pokusy o obrat, až do porodu, tak s ohledem na velikost šla císařem… Manžel byl se mnou, dcerku jsem dostala na podržení, takže prima… až na tu JIP a nenošení malé ke kojení, ale to je další román… :roll:

Týjo, budete rodinka architektů :-) Tak to Jůlie/Ondřej půjdou možná ve vašich šlépějích :-) Jak se to tak asi v člověku zrodí, ta představa, že zrovna tohle by jej bavilo… pozorovala jsi u sebe to, že tě baví malovat, vymýšlet… či ti to přišlo jen zajímavé a šla to zkusit? Myslím, že na tohle musí mít člověk nadání, aby pak u toho prkna nezešílel 8O :?

Se jmény to u nás bylo stejné… já měla pro obě varianty pohlaví jmen několik… manžel žádné… a fakt šíleně dlouho žádné… KAŽDÉ jméno si s někým spojoval - nežádoucím způsobem… jé, to byl takový blb ve škole.. jo a tohle hrozná učitelka… jé, jako ten herec… no fakt sranda… Pak tehdy vybral jméno Eliška, že mu herečka nevadila a jinou neznal… no a pak jsme zjistili, že je všude spusta Elišek, že to jméno připomněla nějaká pohádka a lidem se zase zalíbilo… Takže z originálního hezkého českého jména je najednou jedno z nejdávanějších.. :roll: :roll:
No, jsem zvědavá, jaký bude výběr příště :wink:

Evelíno - ještě mne napadlo, že by mohlo být možná zajímavé téma na seminárku - problematika spaní dětí ve školce… Na jednu stranu je to fajn, děti si odpočinou, v dnešní době se razí i takové ty trendy 20min spaní vpráci apod.. jak je pak člvoěk efektivní apod.. na druhé straně děti jsou nuceny ležet, nemohou si prohlížet knížky = učí se nudit… leží, i když se mu nechce spát, nesmí si povídat, poslouchat pohádku, číst, hrát s hračkami.. tj.být v klidu, odpočívat, ale nespat… A jelikož mám dítě nespavce, rozhodně nespí v době, kdy spí děti ve školce.. a když usne, tak to je co říct… spíš právě jen v té postýlce odpočívá, ale něco si tam dělá… tak jsemhledlaa školku,kde mají třídu pro nespavce… aby až tam bude od 4 let na celý den.. a nebude umět s dětmi spát (budu ráda, když to bude zvládat), tak aby nemusela.. aby ji převedli na dobu spaní mezi nepsavce a ona si mohla hrát… Obávala jsem se toho, jak ji budou nutit… když jsem školku řešila, vlastně před rokem, bylo jí 2,5roku a rozhodně neudělala nic, k čemu ji někdo nutil a ona o tom nebyla přesvědčená, že to má smysl… tak jsem si říkala, jak by to řešili? Dávali jí odměny, když nebude děla problémy? Dávalijí na zadek, kdyby dělala problémy? Oboje jsem zažila ve staré školce, kam chodila 5× měsíčně na 4h na otrkanou… odtamtud jsme odešli… Nyní v nové školce je max. spokojená, nikdo ji neuplácí, za jídlo neodměňuje, nedává na zadek… a až tam bude mět spát, tak kdž to nepůjde, nebude to problém, bude chodit do druhého oddělení, prostě žádný stres pro ni, pro mne, pro učitelku, super. A např. komparace s cizinou by ukázala, že např. v severských zemích mají něco jako jesle… do 2 let, tam děti spí… a od 2 let chodí do školky, kde neexistují postýlky = spát nemohou ani ty děti, co by chtěly… U nás zas musí spát až do nástupu do školy… oboje je extrém… a já jsem moc ráda, že jsem našla školku, která vyhoví všem dětem s ohledem na jejich temperament, potřeby…
No nic, jdu dál šrotit :-)
Ještě že píšu všemi deseti, mám to fakt za chvilku, byť to je zase takový román :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
24.1.08 17:29

No tak to my uz tak trosku rodina architektov sme. Manzelova babicka aj dedecek su architekti tiez, a jeho otec je stavebny projektant a mama robi navrhy interierov , cize bytovy architekt. No a ja sice v rodine nikoho takto nemam, a to ze to studujem, tak to bolo trosku zlozitejsie. Vytvarna ma strasne bavila, ale architektura nie je moc o malovani. Teda dost sa to tam vyzaduje a tak, ale dobry architekt by ani nemusel vedel perfektne kreslit, hlavne tie perspektivy, a to sa da naucit, si myslim. I ked mna na tom bavi zrovna najviac vytvarna. A ked sa priznam, tak ked som tam sla, tak som vobec nevedela, co to architektura je. Absolutne som nemala prehlad, vsetko sa dozvedam pocas studia, ale musim povedat, ze ma to zatial bavi a som len milo prekvapena, takze svoj vyber nelutujem :D uvidime, co bude z nasho dietata :lol: Uz sa ho neviem dockat 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
25.1.08 19:23

Ahojky, tu se to konecne nejak rozkecalo :lol: :lol:

Efi: taky gratuluju, a kdy delas dalsi? Vim, ze jsi to tu psala, ale uz si to nepamatuju, osvez mi pamet prosim… Anglicky se mnou urco nemluv, protoze bych ti vubec nic nerozumela :lol: :lol: S ucenim jsem uz sekla, chci si uzivat volna, ceka nas toho jeste hodne, dostavet, tretak sam o sobe drsnej, taky snad budu nekdy tehu…tak si uzivam dokud to jde. Uvedomila jsem si, ze se sem uz nepodivam a bude se mi hodne styskat…no jo, ale lepsi nez kdybysme nejeli vubec ze :lol: :lol:

Tak ja zase padim, mame se porad dobre, opet nas ceka vikend spojeny s vylety a jedeme si na letiste pro tchyni, tak tu bude ziveji…mejte se vsechny moc hezky a skole zdar :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
25.1.08 19:41

Ahojky cestovatelko, tak zas nevím, kdy přesně se vracíte :lol: :cry: :lol:

Další zkoušku mám zítra, tak jsem zvědavá, jak to životní prostředí dopadne.. snad to bude za 3 či za 2.. moc se neučím.. fakt těžká morálka.. je to totiž nestěžejní předmět.. a tak doufám, že to nebude takové maso, jako u těch základních, státnicových apod…

Poslední pak bude 5.2…

Tak užívej volna, moc dobře ti rozumím, že při představě baráku, třeťáku a dalšího těhu si musíš užít jakoukoliv chvilku pohody, volna, jiného prostředí :-) Moc ti to přeju.
Tak ať jste zdraví a celá rodinka si to tam maximálně užijete..
Tady už začínají chřipkové epidemie… (Plzeň a Karlovy Vary tuším)…

Dynko , já bych se už taky nejraději na mimíska těšilaaaaaaaa :-) Za chvíli budu tak stará, že to třeba nepůjde… 8O Tak už abych byla také v 7m :-)

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
26.1.08 12:45

Tý jo, holky, jak jsme se všichni cítili, že to bude pohoda, tak nás ten dnešní test pěkně všechny zaskočil 8O 8O Změnili testy oproti dřívějším letům, naprosto vše jinak… polovina věcí, co tam byla, nebyla v podkladech, které jsme dostali k učení, takže to bylo o tom, jak si kdo sám aktivně četl různé info na eko webech a hodil se do obrazu…

Výběrové otázky, kdy je více odpovědí správně, je prima.. akorát když se týká otázka S02, tak pak nevím, jestli bylo vše OK, či jen ty dvě, co jsem zaškrtla.. no fakt komedie…

Tak jsem fakt zvědavá, jak to dopadne, spoustu věcí u otevřených otázek jsem si fakt vymýšlela v ten moment, jak by to asi mohlo co na co působit.. a jaké ukazatele by se z toho daly vymyslet apod.. děs běs.. :evil: :evil: Takže zatím nejhorší pocit za celý semestr je z tohoto… mno… tak uvidíme…

Užívejte větru, je to obnovitelný zdroj energie, tak snad vás také „nabije“ :-)

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
26.1.08 18:58

Efi: tak moc drzim palce, at to dobre dopadne, ale urcite to aspon na trojku das. Kdy budes vedet vysledky?? Jo promin, ja tu otazku cetla ale nejak jsem zapomnela na ni odpovedet :lol: :lol: Takze vracime se 6.2. Coz je vlastne za chvilicku.
Jo vubec se netesim na to co nas ceka po prijezdu. Tak do cervna bysme se chteli stehovat, pak hned snazeni o mimco (doufam, ze se to povede az tak v zari :lol: :lol: ) a pak ten tretak :roll: Uz si pomalu domlouvam doucovani z angliny, tak snad mi to neco da.
Zdravi jsme jakz takz, manza trosku pokulhava, porad kasle. Nebo se spis snazi a moc mu to nejde…tak snad to neni nic vaznyho, uz ho to trapi od prvni Anglie. Jo volna uzivame, vcera jsme byli s malym tu v parku, moc se mu libilo, dneska zase v narodnim parku, kde byly nadherny mistecka, pralo nam i pocasi, takze co vic si prat? No mozna min vztekly dite, vzteka se porad, cokoliv neni po jeho (a to je vse) :twisted: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
27.1.08 08:55

Lemo, začnu od konce uklidněním: Neboj, jak jsem psala, dětičky z toho vyrostou, stačí vydržet pár let!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ale moooc dobře vím, o čem mluvíš… snaž se to brát pozitivně, ví, co chce… jde si za svým… lepší než dítě, které bude poslouchat na slovo… a je to jen otázka pár let, kdy nebude poslouchat tebe, ale vůdce party… a ty se budeš jen modlit, aby ho nenaváděli k drogám, krádežím apod…
Takže silný odpor vůči matce je fajn, snaží se osamostatnit, je to jen na chvíli, ale je prima, že ta fáze nastala… kdyby chyběla, pozastavil by se rozvoj jeho osobnosti (nějak tak si to pamatuji z Prekopové a Malého tyrana.. takoví lidé jsou po zbytek života neodpoutání od mateřské osoby, nesamostatní… zkrátka něco ve vývoji jejich osobnosti chybí.. tak buď ráda, že je u vás vše naprosto OK :lol: :lol: :lol: :lol:
Tohle vše určo víš, ale ve chvílích, kdy nás milánkové rozpálí do ruda či do běla, bychom za ty „robůtky, co dělají, co řeknem“ byly docela rády, co?? :wink: :wink: :wink:

Výsledky zkoušky budou prý během týdne, ale zkusím tomu učiteli napsat, jestli by se na to nemrknul hned zkraje týdne, že musím ev. sehnat hlídání na další termín… a proto jsem se nechala v těch písemkách dát nahoru ještě s jedním spolužákem, co potřebuje opravu rychle (jestli může v únoru odjet či bude čekat na opravný)… Tak uvidíme.. Ještě si rozmyslím,j estli mu budu psát.. aby to nevypadalo jako ovlivňování…

K tomu kašli manžela - možná mu nesedla ta změna prostředí? Je tam vlhčeji.. možná je kuřák? Tudíž průdušnice najednou nestíhá? Určo ať se po návratu doléčí, protože pak by měl např. zbytečně ATB, kdyby mu to zanícení šlo dolu, k plicím.. Zánětů plic je nyní kolem tolik, že radši opatrně (ségra za poslední rok 2×, známá taky.. a i o tom čtu.. jak jsou nějak agresivnější ty bakterie či co.. či lidi zanedbávají léčbu, netuším…)

To těhu v září by bylo fajn, první trimestr bys měla bez nervů ze zkoušek = pohoda pro mimko.. a jestli si dobře pamatuji, že v letním semestru máš už jen bakalářku, žádné předměty a pak státnice… tak bys bakalářku napsala dopředu… učila se před porodem na státnice a po porodu by sis na ty státnice už nějak odskočila… to jde.. když nemusíš hned po porodu řešit ještě seminárky, přípravu na zkoušky a ještě státnice… To by s mimkem bylo pak fakt horší… Tak držím palce, ať to klapne!! 8) :D

Tak zatím,

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
27.1.08 09:29

Tak jsem se rozhodla, že mu psát nebudu… vyznělo by to blbě.. prostě hlídání na opravný seženu i za ten týden… a měla bych z toho špatný pocit… tak holt budu v nervech čekat, jak to dopadne..
Všude jsem něco vymyslela, zaškrtla, šla do toho naplno.. jen netuším, jak to bodují.. když je víc správných odpovědí a my nevěděli, jestli zaškrtnout „tu správnější“ či všechny… 8O Takže fakt netuším, jak to ve finále obodují.. a tehle pocit, že nevíš, je nanic… :-(

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
27.1.08 15:57

Ahoj, tak to ja na tebe teda dneska myslim, kdyz si nenapsala kdy, tak celej den :lol: :lol: No ja bych mu taky nepsala, preci jenom, je to takovy divny. Kazdej by to asi chtel vedet co nejdriv. Urcite je to ale zbytecny a ty to mas :wink: No s tim ditkem jsi me moc nepotesila, je fajn, ze se vyviji, ale kdo to ma vydrzet :lol: :lol: No a jeste k tomu par let, to nas asi brzo odvezou do blazince :lol: :lol:
Ne manza neni kurak. Nevime co to je, ma to tu od prvniho pobytu. Doma to mel lepsi, tak mozna mas pravdu s tim vlhcejsim prostredim. Ted papka mucosolvan a pomaha mu to s tim vykaslanim, asi ma nekde neco zaneseny, jenomze ho nic neboli tak nevim :roll: :roll:
No s tim tretakem to bude trosku horsi. Ja to planuju tak, ze na podzim udelam anglinu a pet zkousek, potom mam statnice z mikra a makra (to tak v unoru) - udelali nam to ted novy :twisted: :twisted: , pak mam bakalajdu a pak normalni statnice, ty pocitam tak v kvetnu v cervnu a pak teprve ten porod :lol: :lol: Ale uvidime jak to dopadne.....Clovek mini.....
Tak pak napis jak jsi dopadla…zatim jedem pro tchynku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
27.1.08 18:47

Ahoj zenske,

tady se krasne keca :D

LeMo, uzivej volna dokud to jde. To je me heslo. 8) MOc Ti preju, at pak vse muzes zvladat jakse skolou, tak i s rodinou a pripadnym druhym mimcem. jj, zjistuju, ze s rozrustajici rodinou si clovek sice muze delat plany, ale stejne nikdy nevi, jak to dopadne :)

Efi, kdyby te nebavila ekonomka, tak se muzes zivit psanim :lol: Drzim palce na zkousky, at je nemusis opakovat…
U me to vypada, ze uz mam snad semestr za sebou.Ted uz jen cekam na vysledky z posledni eseje, ale ta me az tak nebere, hlavni je, ze uz mam vsechny povinne predmety bakalarskyho studia za sebou.
Co se tyce bakalarky, tak u nas to snad s tou zavaznosti neni tak hrozny… Ale je pravda, ze by prace mela byt s vedouci domluvena ten predchozi semetr pred planovanym odevzdanim. U me to ale ted vyada tak, ze asi budu na jarni semestr prerusovat (i kvuli materske a diky tomu i moznosti vyberu rodicovske), ale chtela bych se v unoru a breznu vrhnout na psani bakalarky, at toho mam pred porodem co nejvic… A podzimni semestr bych mela seminar k bakalarce a jeste nejaky predmet, pac jsme zjistila, ze mi chybi kredity na jednom oboru :?
Ty jsi fakt sikula, ze uz ji mas napsanou… Mas asi velkou motivaci nebo te to tak bavi :D

Co se tyce deti, tak asi radsi nebudu moc planovat kolik deti a jaky vekovy rozdil. Pak se k tomu jeden upne a kdyz to tak nevychazi, tak je clovek akorat nespokokojenej a vydeptanej… Uvidime, jaky bude Stepan ditko a jaci budeme rodice…

Dynko, budu drzet pesti, at to zvladnes… Je skoda, ze nebudes mit manzela u porodu. Driv to tak bylo normalni, ale ja jsme ted hrozne rada, ze ta moznost tady je.
JInak mam pocit ze u technickych oboru i u archtektury je ta rodinna tradice docela typicka…Od manzela rodina to je samy technicky obor…

Asi jsem nestihla reagovat na vse, ale za chvili pujdu, tak se zatim loucim… Pa :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
27.1.08 21:59

LeMo, neboj, pár let jsem myslela vlastně fakt jen pár = 2… ve 3,5 letech by už to mohlo být tak prima jako nyní u nás… :-) Ale znám ze svého okolí 2 naprosto pohodové chlapce od batolecího věku, tak to bude třeba za pár měsíců :-)

Evelíno - vím, jsem děsně přes tu klávesnici ukecaná.. :oops: a nejen přes ni.. chybí mi ta práce, komunikace s desítkami různých klientů, lidí, dodavatelů, kdy člověk celý den mluví a mluví, vyřízuje… nikdy mne to neunavovalo… :-) Výhoda ukecaných je i to, že je neunavuje dokola odpovídat dětem na jejich dotazy, dokola číst, povídat, popisovat, vykládat… takže dítko rozhodně netrpí nedostatkem komunikace :-) A je taky šíleně ukecaná :oops:

Tak jdu si dát sprchu a spát, ráno zase vstávat… Do toho to vypadá, že dítko chytilo od nejlepšího kamaráda nějakou nemoc… jsou spolu denně, byla jsem ráda, jak už vydržela asi 6 týdnů bez rýmy a ničeho.. a on lehl s horečkami.. 24h po nástupu jeho horeček má ona zvýšenou teplotu.. tak uvidíme, jak se to vyvine.. do školky každopádně nejde.. tak sbohem 3h denně učení navíc… :roll: Ale co,hlavně aby to mělo slabý průběh a netrpěla… zatím si na nic nestěžuje.. tak uvidíme… :roll:

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
28.1.08 18:45

Tak dcerunka je naštěstí fit… měla cca 12h zvýšenou teplotu a nic jiného.. je fit.. nechám ji doma raději ještě v úterý a jestli bude naprosto v pohodě jako celý dnešek, tak ve středu jde do školky.. zaplaťpánbůh.. jsem ráda, že žádné léky apod. nebude muset…

I kontrola na ORL krční mandle minulý týden klapla, je to OK, brát ji nebudou…

Tak snad jste také všichni zdraví..

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
30.1.08 12:57

Ahoj zenske :D

Efi, tak co dcerka je ok?
Ty jsi pred skolou uz nekde pracovala? A vypada to, ze te to asi bavilo.

Ja dneska byla na KO a vse je v poradku i vysledky cukru jsou v poho a krasne pribiram, doufam, ze uz to nepujde moc nahoru :oops:
Taky jsem byla na studijnim zeptat se, jak je to s materskou a tam mne nebyly mc schopny odpovedet, tak me poslaly primo na rektorat (jesteze je to kouske od sebe). Tam mi daly info, tak snad to tak bude stacit…
Pristi tyden jedem s mamkou na dovcu, tak se tesim na valeni :D Manzela ted mam po ruznu na sluzebkach a vsechny probihaji v cizine. Zitra se vraci z jedne a dlasi dva tydny bude taky mimo, takze jesteze jedu pryc…

Tak zatim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová