Studující maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
papu
30.6.07 22:15

Ahoj holky…psala jsem vám v březnu a nějak pak zapomněla… :oops: :oops:
No nestíhám…
Mám konečně poslední zkoušku a státnice mě čekají v září. Pak budu mít na půlroku pokoj (pokud je udělám, musím!). A od února bych se ráda vrátila na přerušený mgr studium.
Na zkoušku jsem se učila stylem, že ráno manžel odvezl malýho k babi a odpoledne ho přivezl a já se celý den učila, byl tam takhle třikrát ob den, jinak jsem to doháněl po nocích, nebo když usnul (přes den skoro vůbec…)
Neumím si představit, že se naučím na státnice…mám tu vypracovaný otázky, je to obrovská halda a děsí mě to…

• Citovat
  • Upravit
6429
1.7.07 00:45

Ahoj Papu,

tak to nebudeš mít moc klid v létě, co?

Jediné uklidnění - kdybys dělala státnice ještě nyní na konci semestru, bylo by to horší, než když na to máš ještě dva měsíce :wink:

Tak ať ti učení jde lépe, než se nyní obáváš :lol: :lol:

Mne už nyní lehce nervují myšlenkiy na třeťák, bakalářku, státnice… 8O :?

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
1.7.07 09:34

Efino, původně jsem chtěla, ale nebyla jsem schopná o tom jenom zapřemýšlet a navíc jsem pořád odsouvala tu poslední zkoušku…

A tY už máš hotovej druhák? A co studuješ?

• Citovat
  • Upravit
6429
1.7.07 13:35

Papu,

v pátek jsem se dozvěděla, že klapla poslední zkouška - pravděpodobnost a statistika - zkouška za dvousemestrální předmět.. na podzim byla jen zápočtová písemka… bylo to maso… ale je to komplet :-)

Studuji Hospodářskou politiku a správu - Veřejnou správu - podobor Krizový management.

Ještě loni jsem uvažovala o magisterském.. ale druhá mne slušně vydeptal.. na druhou stranu zas mám dobrý průměr, tak by to nemělo být o tom, že se to neumím naučit, jen nestíhám, pak musím vstávat každý den ve 4h, protože dítě se budí v 6h… no.. nyní už mi ani nespí každý den po obědě, hlídací babičky nejsou.. tak to bylo letos dost hrozné… ve zkouškovém mi pomáhal manža co to šlo, jako ten tvůj - když neměl službu, snažil se být s dcerou venku, jenže to např. z dopoledne znamenalo jen 1,5h volna.. než jsem je po snídani vykopala.. a pak zas vařit oběd… ale lepší než nic.. občas šli ale např. do ZOO = ráno vyrazili, vrátili se až pozdě odpoledne.. najedli se tam.. tak to bylo rázem např. 8h v celku.. pak odjel jednou na 2 dny a jednou na 4 dny, před těmi dvěma nejtěžšími zkouškami a díky němu jsem to zvládla.. bez něj ne.. protože každé dáno člověk měl max. 1,5h.. než se probudí, udělá čaj, zabere.. pak dítě občas vstalo v 5.30 a nervy pracovaly… :-( Večer zas padaly oči hned mně, takže to bylo fakt krušné učení jak v zimě tak nyní… bylo toho moc… kdyby nebylo tolik seminárek a projektů, četl by člověk skritpa víc dopřed… a před zkouškou to ještě přečetl jednou, ale letos to nějak nešlo… a pak to bylo hrozné to nějak stihnout a fakt do té hlavy dát… děs běs… no, v září bych chtěla dělat na bakalářce, abych stihla co nejvíc, než začně v říjnu škola = zase seminárky apod… do toho Vánoce, pečení… ach jo… už nyní se na to netěším :-) Ale nechci na to myslet a užít si léto… :-)

E. a Eliška za chvilku 3 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
18.9.07 12:35

Tak zdar, baby, v novem skolnim roce :pankac:
dnes jsem vyrazila na 1. hodinu v novem semestru - ale jako jedina :lol: :lol: cili zitra znovu a lepe :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
18.9.07 21:01

Ahojky!

Tak já jedu v pátek na otočku z Phy do Pardubic kvůli indexu - kontrola studijních povinností za druhák + zápis předmětů na další semestr…

• do knihovny nachytřit se u nějaké bakalářky, jak to vypadá… vyzvednout nějakou knížku… tak aspoň to bude víc účelná cesta…

Jinak já si ten třeťák zpestřím, bo jsem těhu :srdce: a porod vychází ke konci přednáškového v 6. semestru.. před zkoušovým… před státnicema… tak fakt :nevim: jak to bude… průběh těhu určí, jestli budu po 5. semestru přerušovat či co…

Ale zatím nejoptiističtější verze je ta, že bych nyní mákla na bakalářce, než mi na začátku října začnou při prvním tutoriálu zadávat hromadně seminárky a projekty na zpracování… abych se pak hned v začátku 6. semestru šrotila na zkoušky a zažádala o předtermíny…
Takže teoreticky bych mohla bakalářku i obhajobu i zkoušky zvládnout.. pak jít rodit… a státní závěrečnou zkoušku bych dala až na září.. takže v tu dobu by měl cvrček 4 měsíce a moooožná by se člověk už dostal hodinku dvě denně k učení… třeba by už robátko mohlo spát i pár hodin v celku, že… ale jak říkám, průběh těhu rozhodne, mimko je důležitější než dodělání nějakého nanic titulu Bc 8)

Jinak jak jsem měla vizi, že má tříletá slečna bude od září chodit do školky = hnu hned v září s tou bakalářkou, tak jsme byly obě nemocné, obě ATB, takže je víc jak půlka září.. a já nemám nic… a to jedem příští týden na 4 dny na kola.. přitom dítě ještě nedovyléčené.. školka zatím zakázaná… to se mi ty vize nějak bortí… :? I když vlastně ta těhu vize klapla, tak je to dobrý :-)

Tak Krisulko, první přednášky nezávidím, já jedu až 5. a 6.10. 8) Začátek teroru tedy odložen… :pankac:

Tak holky pište, co u vás nového, jaká je nálada… :-)

E. a Eliška 3r a 2m + dáreček 8tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
18.9.07 21:13

Krisulko,

jelikož jsem sklerotik, tak jsem si projela zpětně pár příspěvku, kdo je kdo… :oops: 8) No a vidím, že za chvilku máš rodit! A do toho tolik škol!??? 8O 8O 8O Znovu jsi mne dostala :-)

Tak jak to máš nyní rozplánované? Jak jsi připravena na mimko?
Já jsem ráda, že vím, co mne čeká, tak jsem i nějak vzdala vizi, že bych 6 týdnů po porodu šla na státnice, protože kdybych se učila před porodem, tak za 6 týdnů nespaní a řešení mimča a druhého robátka, bych vše zapomněla… No a abych si naivně myslela, že při dítěti čerstvě po narození = bez režimu ap. bych se zvládla připravovat na státnice, s touto myšlnekou si nehodlám pohrávat ani na chvilku… leda ve chvíli, kdy zjistím, že mi dítě spí spí a spí… Ale první dítě nespalo, nespalo a od narození spalo denně asi jen 2× 20 min a pak na několikrát noc.. byl to doooost děs… v kočárku nespala nikdy, jen od 4 týdnů v šátku… a u toho jsem vařila… či spala s ní (usla mi při chůzi, tak jsem se zhroutila do křesla a těch 15 min též pospala…) než se zas probrala a zas brečela… byl to dost boj.. plakala mi i 7h denně… do toho problémy s kojením, s kyčlemi… takže si to nemaluji moc růžově… snad to bude max. stejné jako to, co jsem už zažila… :wink: Proto ty státnice až v září… a opravný někdy za další půlrok :wink:
Nevíte někdo, na kolik pokusů se mohou dělat státnice (u bakalářského stupně)? Na 2 či na 3 pokusy?

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
18.9.07 21:16

LeMo,

jak já nyní lituji, že nejsem na Masaryčce.. protože bych třeba před porodem stihla tu obhajobu bakalářky i zkoušky (není tolik předmětů)… a státnice bych neměla, protože U VÁS NEJSOUUUUUUUUUUUUUUU :? :evil: :evil: :evil: Źe jsi mi to tehdy vůbec psala.. fakt mne to deptá dodnes.. jak to budu mít komplikované…a u vás bych neměla… :roll:

Co tvá ozdoba jazyka, stále spokojenost?

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
19.9.07 17:07

Efi , gratulace k mimiskovi v brisku!!! :srdce: budes to mit zas o neco napinavejsi :D

co se tyce meho studia - nechtela jsem to denni na telaku prerusovat (abych mela coby student nejake ty vyhody…), takze mam tento semestr zapsane same teoreticke predmety a ted chodim po vyucujicich a snazim se je presvedcit, ze me vlastne vubec videt nepotrebuji, a ze vlastne budu moc hodna, kdyz budu chodit do porodu a pak se jim ukazu tu a tam a prijdu az na zkousku :-) dnes to klaplo uz ve 2 predmetech :lol: :lol: (asi se dam na diplomacii)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
19.9.07 17:08

joooo, a statnice podle me max 2× :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
19.9.07 18:00

Krisulko,
až nyní koukám, že máš metřík.. já se je naučila mistrně ignorovat, že jsem si ho nevšimla.. to jsem mohla rovnou vidět, že jsi těhu :D :lol: :lol:

No, s těmi státnicemi na 2 pokusy jsi mne moc nepotěšila.. někdo mi říkal, že to je normálně jako klasická zkouška = 3 pokusy.. ale co, když to neudělám na poprvé, tak to o půl roku později už klapnout bude muset.. to už by mimko bylo skoro 10 m = snad by byl čas se učit…
Hlavně ať je mimís v pohodě, ostatní je vedlejší :-)

A co jména, už víš? Resp. víš pohlaví?

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
19.9.07 18:14

Efi: gratuluji k miminku :! Ja se strasne omlouvam, ale aspon te to ted uklidni, podala jsem ti mylny info, tak jak mi je podala kamoska, co je o rok dyl na skole. Statnice mame :cry: Takze asi tak :lol: Aspon se nemusis trapit. Drzim pesti, at to s mimcem zvladnes vsechno na jednicku :wink:
Ja jdu do skoly taky 6-7.10. uz ted se mi nechce 8) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
19.9.07 18:23

jeeeje, LeMo, to nepotesi… :?

Efi, bude to kluk, ale o jmeno vedeme boje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
20.9.07 08:24

Nazdárek LeMo , našla jsi nás znovu dost rychle :-) Prima, snad se ozvou i ostatní spolubojovnice studentky :-)

Nooo, jednoho nepotěší :evil: :twisted: , druhého aaaaaaaaaaaaaaannnnooo :lol:
Takže vřelé díky za opravu, že i u vás jsou státnice = budete se to vše muset šrotit taky znovu… :wink: (Já osobně co měsíc nevidím, tak nevím skoro nic.. jen hrubé základy, takže mikro a makro z prváku a další předměty do bloků SZZ fakt budu muset dřít komplet znova… :roll: :roll: :roll: ).

Krisulko - gratuluji ke klukovi, taky bych chtěla kluka.. abychom měli páreček… každý jiný svět, jiná mentalita, nehrozí takovéto soupeření mezi dvěma holkama,k terá komu přebrala kluka apod… to ať si řeší s kamarádkami, ale takovéto boje ať se netahají domu.. že… ale uvidíme… vypadá to podle krve těsně na holku… tak holt budou muset být obě stejně „krásné“ a stejně „štíhlé“, aby na sebe nežárlily :wink:
A jaká jména kluků jsou ve hře??

U nás to bude také zajímavé.. protože manžel není s to vybrat nějaké jméno, aby jej neměl s něčím spojené… takže u dcery byl boj o jméno takový, že já měla hooodně jmen, on byl s to vyslovit jedno jediné= Eliška… tehdy jsme netušili, že jich najednou kvůli nějaké pohádce bude kolem tolik… no nic… a jelikož jiné jméno z něj nevypaldo, tak se hned neteř ptala.. no a co když budete mít další holku? Jak se tedy bude jmenovat? Tak jsem už tehdy říkala, že asi taky Eliška, když manžel není s to jiné akceptovat :lol: :lol:
A u kluka nevybral žádné!! Věřil, že je to holka (vycházela podle krve), na UTZ to pak víceméně potvrdili, tak jsem šla k porodu a klučičí jméno fakt nevěděla… 8)

E.-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
2.10.07 12:43

Tak kde jste, holky?

Krisulka snad nerodí, kdyz nepísla ta jména :wink:

Já mám špatnou zprávu, mimko asi neustálo těžkou angínu, kterou jsem měla v 6tt, takže se v tu dobu přestalo vyvíjet.. zamlklé těhu se zjistlo až dnes, když jsem začala krvácet… A to jsem měla jít tento čtvrtek na vstupní prohlídku v 10tt ke své doktorce, kde by mi vystavili průkazku, vzali krev na testy ap.. :-(

Jen se modlím, aby bylo vše brzy OK, já měla odvahu zas otěhotnět a už to klaplo OK.. na druhé mimko jsme se už mooc těšili :-(
Zítra jdu na revizi.. škoda že to nešlo hned… je dost nepříjemné být těhu a nebýt těhu.. ach jo…

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová