Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak já končím učení…
Ráno obstarám dcérunku, vyfičím k doktorce a pak hned na vlak…
No, písemku z Veřejných financí píšem od 14h… tak kdyby se chtělo někomu mezi 14-15h náááhodou držet aspoň jeden palec, budu ráda… ![]()
Jsem na tu komedii zvědavá… Musím dostat body alespoň k 9 z 10 otázkek…
Celkem musím získat minimálně 70 b ze 100… ![]()
Otázky jsou otevřené… takže i bodové hodnocení slovní odpovědi je zcela na náladě opravujícího učitele… takže to bude fakt jako hod mincí..
panna nebo orel… Tak snad padne ta správná… ![]()
Tak se mějte… to byl dnes ale hic… ![]()
E.
No,nevím jestli vám to pomůže. Já jsem po porodu zhubla skoro vše, co jsem nabrala, ale bylo to tím, že máme problémy s manželem.Tak si někdy říkám,že je lepší být silnější a v pohodě.
Efi, drzim palecky uz od rana, a vsechny
Urcite to vyjde, ve dve hodiny na tebe budu moc moc myslet, urcite to zvladnes. At se ti u pisemky vybavi i to, o cem jsi zatim netusila, ze to vis
Proste HODNE STESTI ![]()
Hvezdicko: mas pravdu, to radeji budu tlusta, ale clovek neni nikdy spokojenej, takze i kdyz mam krasny manzelstvi, stejne mi to vadi. Samozrejme postavu za problemy v manzelstvi bych nevymenila ani za nic. Moc ti preji, abyste se z techto problemu vymanili pokud mozno bez nasledku, at jste zase spokojena rodinka ![]()
Efi: tak co?????? Uz neco vis? asi ne jinak by jsi to napsala co? No tak se co nejdriv ozvi, at vim
Urco to dobre dopadlo ![]()
Pa
Nazdárek,
já dorazila před hodinou, chvíli se věnovala malé, dala ji spát a šla ke compu.
Díky za podporu, pomohlo to!!! Mám to! Sice za 3, i když to mělo být za 2, ale i tak dobrý ![]()
Vyšly mi dobře otázky, prostě jsem to měla nadrcené, jednu jsem nevěděla vůbec, ale to byla zrada, ve skriptech to nebylo.. a dvě jsem měla napůl = měla jsem mít 80 bodů ze 100. Ostatními otázkami a odpověďmi jsem si byla fakt jistá, tam neměl co strhávat… A představ si, po písemce jsem jej ještě s jedním kolegou ukecali, ať nás opraví první, ať nemusíme jiný den jet kvůli zápisu, kdyby ten test klapnul.. No a pak když jsem na test koukala, tak jsem měla napsaných 70 bodů.. u jedné otázky jsem měla napsaných 10 bodů, pak škrtnuto na 5 bodů… u jedné ještě nesmyslně přiděleno jen 5 bodů, já to měl fakt vypsaný všechno ze skript, nic nechybělo… No.. pan docent prostě buď vyhazuje nebo dává trojky. Neznám nikoho, kdo by měl 2 či 1… Fakt jsem měla mít 80… no nic, hlavně že to mám… jsem fakt šťatná.. bylo toho spousta, co jsem ještě nevěděla, ale také šíleně moc, co jsem už papouškovala a odříkavala jak když bičem mrská, takže mne ten test fakt nezaskočil a já se jen modila, abych se nezasekla na dvou otázkách…
Docela mne nakrklo, že byl fakt nespravedlivej.. nejde mi o známku, to je mi fuk, jestli mám 2 či 3, průměr už nehoním… ale štve mne ten přístup.. zrovna otázku veřejné služby státu jsem měla fakt dokonale vypsanou a tam mi těch 10 bodů strhnul na 5, protože se 75 by to už byla 2… no nic… Nechtěla jsem se s ním hádat, protože minimum lidí to udělá napoprvé.. já jako dálkař to prostě asi napoprvé nemůžu udělat lépe, že… no a příští rok jej mám na další předmět… a taky bude u státnic… a prý to tam dost bere hustě..
Jo a představ si, že jsem z těch verzí podle abecedy dostala verzi M (nově nalosovanou, žádné dřívější verze neopakuje)… ale byly tam již nějaké otázky z dřívějších termínů.. ale jen ne pohromadě, kdyby to někdo vynášel, aby si někdo nepřipravil tahák dle verze…
No a představ si, že jsem tam dostala tu otázku, na kterou jsem se tě ptala!!
Fakt kdybych to spočítala, jaká je pravděpodbonost, že z milionu otázek, které do testů dává… dostanu zrovna tu, co jsem nevěděla a ve skritpech také nebyla zpracovaná… a vyšlo mi to, co jsem ti popsala, do grafu jsem namalovala krátkodobu i dlouhodobou křivku agr. nabídky, dvě křivky poptávky.. vyznačila jak produkt Y0 = Y1, jen cena z P0 vylítla nahoru do P1… namalovala dvě šipky.. prostě monetaristický graf názoru na deficit a dal to za plných 10 bodů
To mi udělalo radost.. že jsem to vydedukovala dobře… a radsot z toho, že to mám napoprvé, tu mám OOOOBRRRRROOOOOVVVSKKKOOOOUUU
![]()
V úterý píšu odpoledne pravděpodobnost a statistiku.. tak mám nyní 4 dny na oprášení počítání, zase skamarádění se se statis. tabulkami… připojenout postupy.. to bude dobrý… ale TA TEORIE!!!
![]()
To bude mazec!! Ale musím to dát…
Tak díky za pomoc!!!
Ještě v to úterý, prosííím… to bych taky potřebovala udělat.. jo??
Já ti budu zítra držet palce na to makro, ju??? ![]()
Od kolika? ![]()
E.
Hvězdičko, to máš naprostou pravdu… pohodový vztah a kilča navíc než nervy a hubená…
Já když mám nervy, tak baštím.. takže já mít nepohodový vztah, tak jsem totál bečka ![]()
Tak snad budeš brzy mít pár kilo navrch = budeš mít zase harmonický vztah!! ![]()
E.
Efi: SUPEEEEER moc moc gratuluji
Jsem vedela ze to das
Jsi moc sikovna, nedelej si nervy kvuli tem bodikum, ono by to asi nemelo cenu se s nim hadat, profesor kdyz chce, tak si neco vzdycky vymysli, co ti tam chybelo (i kdyz to bylo ze skript, muze rict neco, co tam neni a ze to „rikal“ na prednaskach......). Nad nema nevyhrajes, kdyz nejsou soudni. Hlavne ze to mas, ja bych byla dneska taky stastna jak blecha za 3.
Nemas mi za co dekovat, ja nic neudelala, to ty jsi to dala
To vis ze v utery budu myslet jako diva
Dve zkousky v jeden den nic moc, taky jsem si to letosni semestr zazila, mela jsem matiku, pak pul hodiny klid a pak nauku o podniku, problem byl, ze po nauce jsem si sla cekat na vysledky z matiky a hodne jsem se trepala, takze jsem v te nauce byla nervni, jestli jsem tu matiku dala…Ale dopadlo to dobre, matika za E a nauka za A ![]()
To je super, ze aspon jednu otazku sis takto upravila v hlave a fakt ji tam dostala.
Mam z tebe radost, tak dnes prosim mysli ty na me, i kdyz nevim nevim…No jo uz mam zase nervicky
Na zkousku jdu v 13:45, bude to tak do pul treti. Uz aby to bylo za mnou.....a uspesne..... Tak pa, jdu trochu poklidit na baracku, za prvy se musim odreagovat a poradek taky neni na skodu
![]()
Ahoj,
už jsem si tě nastavila v mobilu - připomene mi, kdy mám držet palce ![]()
Hlavně druhou tužku pro štěstí.. nejhorší je,když dopíše… představ si, že mi dopsaly 3 tužky během chvíle… naštěstí jen při tutoriálu… od té doby si na zkoušky beru nové a ještě dvě ![]()
Jinak novinyk s Eli - už dobře ve školce baští, ale dnes předvedla poprvé pořádou scénu s brekem, že do školky nepůjde.. tento týden šla počtvrté.. byť šla z domova OK, tak u školky předvedla manželovi děsný výstup..
No, tak to jsem zvědavá, jak tedy bude zvládat denní chození od září.. holt si asi tím obdobím odmítání školky projdou někdy všechny děti… i když u nás to nastoupilo až na konci prvního roku… ![]()
Fakt je to asi tím, jak byla najednou hodněkrát.. jindy to bylo 1× týdně.. pohodička, brala to jako kroužei.. nyní jako povinnost.. a doma je lepší zábava… jediné řešení je… nevšímat si dítěte, aby se do školky v září těšilo
to si dělám srandu, ale tak to asi je..
kamarádka má dvě holky, starší se nestíhala věnovat, že měla mimko… takže nekreslily, nemodelovaly… nic… no a ta do školky chodí šťastná, jak tam dělají spooooustu věcí, co doma nikdy nedělala…
Bohužel s Eliškou ve školce dělají to, co zná z domova, tak jen ty děti byla taháik… ale evidentně 4× týdně je nemusí… ![]()
Tak moooooc ti držím palečky… abys to měla taky z krku a byl klid..
Je to otrava protahovat si to, co??
A pak mi někdy vysvětli ta písmena… A = 1… E = 3? F=4
Proč to není A,B,C,D? 1,2,3,4???
No nic…
Napiš až po zkoušce, nyní tě tím nechci zdržovaaaaaaaaaaaat.
Pa a drž se! Čokoládku na nervíkiy máš?
![]()
E.
TAK ZAČÍNÁM DRŽET PALCE!!!
![]()
SNAD TO BUDE FUNGOVAT JAKO VČERA U MNE… ![]()
E.
Jeee dekuji
Snad to pomohlo, dozvim se nejdriv v utery
No ale snad jo, jinak to zari jisti. Jsem rada, ze uz mam prazdniny at uz s makrem nebo bez nej
Normal jsem mela za tu predchozi pisemku 4,2 bodu (za sest uz bych to dala) s tim jsem vubec nepocitala, myslela jsem, ze mam tak bod. No tak me to prijemne prekvapilo, tak snad ted to dopadlo aspon na tech 6 bodu.
Jo a tuzky jsem mela dve a jeden zvyraznovac a stacilo to
![]()
Doufam ze se Eli umoudri a bude ve skolce hodna. To by ti jeste schazelo, nervovat se s ditetem odmitajici skolku. No tak to zkus zavest, nemodeluj nemaluj a bude se tam tesit
Ne delam si srandu, je skoda, ze ty deti tam vlastne delaji to stejny co doma. No treba do zari trosicku vyroste a budou ji tam lakat kamaradi ![]()
JJ, protahovani je otrava
Jo pismena
Je to takhle:
A=1, B=1,5, C=2, D=2,5, E=3, F=4. Mame rozliseni o pulbody, krome 3-4.
Cokoladku jsem nemela, ale dala jsem si ve meste rychly obed. Tento vikend tu budeme mit veselo, na navstevu prijeli neter se synovcem (11 a 7 let). Zitra mi prijede na navstevu jeste mamka (jeden vikend tu nemame zedniky, tak abysme se nenudili
) Mozna kdyz vyjde pocasi, zajdeme na koupak, jeste uvidim..
A co vy, jedete nekam na dovcu? my pojedeme do chorvatska, protoze nas tchanovci pozvali, jinak bysme letos nemeli na zadnou dovcu ani po cechach. S tou stavbou jsme dost financne vystaveny. Pojedem na konci cervence a uz ted se nemuzu dockat
![]()
Ahoj,
už kontroluji podruhé, jaké dojmy z písemky máš..
No tak jestli jsi minule nedoufala ani v bod.. a byly 4,5… a tentokrát to na 6 bodů vidíš optimisticky, tak ti už můžu gratulovat, ne?
![]()
Ale abych to nezakřikla, tak počkám na to úterý…
Jo, vidíš, půlbody.. u nás se prakticky na půlky nedává, tak mi to vypadlo.. ale už jsem taky asi 2× dostala ohodnocení 1,5 = 1 mínus v indexu, na statistice kreditů to píše 1,5 ![]()
V Chorvatsku jsme byli loni,letos si dáme pohodičku po Čechách, navštívíme jednou či víckrát obě babičky.. pojedu s kamarádkou, možná se ségrou na týden (rozhodne to to, jestli udělám statistiku),.mělo by to být ke konci srpna a to už bych mohla mít termín na opravu…
Taky pořád chcem koupit tu ojetinu, tak by na to nebyly peníze, ale nebude mi ani vadit,když ojetina se pořídí později a letos prostě budem tady.. Snad se někam podíváme i zcela sami jen celá rodinka, ale těžko nyní plánovat, u manžela v práci to moc nejde.. takže flexibilní odjezdy to jistí ![]()
Nás vysosla rekonstrukce před 3 lety, vím co to je mí 0,20 na jednom účtě a necelé dva tisíce na druhém…
a Vánoce na krku… ![]()
Tak zatím a hezký rušný víkend! ![]()
Jo a Eliška prý přestala brečet jen co tatínek zašel za roh a byla v poho, tak možná jen zkouší???
Uvidíme, co v září.. bude zase „starší“, tak i projevy budou nové… fakt mne tím překvapila… je to ale docela herečka, dokáže štkát do telefonu, jak je jí smutno, že tam ten někdo není a okamžitě se rozesmát, protože to hraje.. takže bůhví, jak to s tím odtrháváním od otce bylo fakt o stresu či o zvětšování jejího hereckého záběru… ale nerada bych jí křivdila ![]()
E.
Ahoj, urcite jeste negratuluj, to je jeste hodne dopredu
No nevim, pocit mam dobrej, ale to mam hodne casto z pisemky, protoze se na to snazim vzdycky pripravit, ale ne vzdy to tak dopadne ![]()
No my bysme na tom byli s dovcou stejne, akorat ze po cechach by znamenalo u nas na zahrade
I kdyz je fakt, ze bazenek tam mame, teda ne nic velikyho, jenom na osvezeni
![]()
No my jsme na tom ted taky dost mizerne, mame pujcky a stejne jeste plno veci platime ze svyho, co se snazime usetrit. Do toho malej, to taky nejsou maly castky.....Ale zatim se to da, jenom jsem nekdy nestastna, kdyz vidim, kolik penez do toho lijeme a jeste ani nebydlime…
JJ, taky pekny vikend, rusny to mit budeme, zitra to na koupani nevypada, tak urcite budeme aspon grilovat. Tak se taky uz tesim.....
No tak treba to Eli opravdu jenom zkousi, jestli je to takova herecka jak popisujes, tak treba ji jenom napadlo, jak tatka asi zareaguje…Snad se umoudri do toho zari ![]()
Ježíííííííííši, ta teorie na pravděpodobnost a statistiku je taková nudááááááááááááááááááááááááááá
![]()
To se nedá naučit… fakt to ta hlava odmítá jako naprostý nesmysl se to učit.. a tak to podle toho vypadá… ![]()
Celý víkend jsem počítala a počítala.. tak snad příklady bych měla zvládnout, ale ta teorie…
Bude se psát až po příkladech, po pauze = ze stolů pryč kalkulačky, statistické tabulky, aby nebylo kde mít taháky ![]()
Tak to bude mazec.. něco si už pamatuji.. ale jde o to, aby se nesešly zrovna ty, co nevím…
Jo a taky dopředu vím, že jednu vědět nebudu, protože jedna z otázek na teorii je z jiné knížky, o které nás informovali na závěrečném tutoriálu = před měsícem.. a v knihovně nebyla… tak jsem to ani nečetla… takže jeden příklad a jednu teorii už nyní vím, že vědět nebudu.. víc tam z toho snad proboha nedají… ![]()
Ale musím to napsat napoprvé, já chci prázdniny!!!
Zítra tedy bude den D.. já statistiku.. ty výsledky makro.. popřejme si tedy úspěšný úterek, že… já to píšu mezi 16-19h… tak na mne myslete… ![]()
E.