Studující maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2825
22.3.07 17:45

Tak jsem po par dnech zase zavitala :lol: Nemoci se nam prodlouzili, skolila nas jeste strevni chripajzna a potom nas cekalo posledni ockovani (mame normalni), takze jsme si uzili. Ale uz to nastesti mame za sebou, teda za rok a pul znovu ale to uz snad bude snaset lip.
Efino: nezavidim, ale jednou taky planuji studovat pri dvou detech, budu totiz pristi rok muset prerusit (pojedeme s manzem na pul -3/4 roku do usa) a pak uz chci dalsi ditko, takze treti rok to budu muset asi zvladnout. Takze doufam, ze az se zabehnes, das mi nejaky zaruceny recept, jak to dat i se dvema detma :wink: Jj, skola unavuje mnohem vic nez emimi, to mam taky vyzkouseny :lol: :lol:
Zuz: depka at je pryc, at mas dost sil na ten hroznej semestr :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.3.07 20:37

LeMo, díky za povzbuzení :-)

Koukám jak máš staré mimko, tak v tu dobu jsem začínala chodit na přípravku na matiku a anglinu, abych se hodila do obrazu, co po těch letech zase budu muset u přijímaček vytasit :-)
Fakt komplet od začátku :-)

Já když přežiji tento semestr, tak to vidím dost nadějně, jelikož malá bude moci od září každý den na 4h do školky = to by byl naprosty luxus!! Fakt hodně času na učení!" Takhle mi chodi jen 5× v mesici na dopo a je to malo… tak to honim prave nad temi rany.. hlidani nemam… vyjimecne nekam vyrazi s dcerou manzel, ale vetsinou jsem s nimi, spolecneho casu travime malo.. tak ho nechci probendit skolou…

Tak ted uz jsem jen zvedava, jak se rychle povede otehotnet.. i tak by to byl snad docela poho tretak.. tedy az do porodu. nad rany bych spala, abych coby tehule plnila to nejlepsi.. a pak se dopo s pupikem ucila.. ve 12h vyzvedla dceru a byla zbytek dne matka… :-) Ale pravidelne 3.4h denne na uceni ne v nocnich ci brzkych rannich hodinach.. to bude fakt pohodicka…

Tak fakt jen prezit tento semestr… :-)
Verim ze to nejak pujde.. i kdyby neco clovek neudelal, tak si tohodim do dalsiho roku.. uz to zkratka konecne zacinam videt lepe… :-)
A az budu depkarit ve zkouskovem, tak si budu muset pripominat, ze kdyz neco neudelam, tak to holt posunu dale a v nejhorsim to budu delat o rok dele.. mno, svet by se nezboril.. tak hlavne klid…

To je ale posun k lepsimu viden sveta, co? :-)

Tak ahoj a piste holky, bavi mne psat o necem jinem nez o detech :-)

nevydeptana neprihlasena Efina :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
22.3.07 21:04

Ahoj holky, jsem moc ráda, že je vás tady tolik. Já druhého takového magora, jako jsem sama, ve svém okolí neznám. :roll: Sárince nebyly ani 3, když jsem se vrhla do denního studia, ve třeťáku se nám narodila Violka, to byl správný mazec. :? Měla jsem něco jako individuální plán, ale jeden vyučující si mě pěkně vychutnal, předmět jsem musela dělat znova a další rok jsem nevynechala jedinou jeho hodinu a vida, zkouška za 1. :idea: Teď se blížím k závěru, s tím, že jsem si studium o rok prodloužila, ale už to musím ukončit, 7. rok studia stojí přes 3 tácy měsíčně. Ačkoli nám mateřskou vylepšili, nehodlám to obětovat. :cry: Všem vám moc držím palce, ať na vás vyučující berou ohled a štěstí při zkouškách. :P R. 1978

• Citovat
  • Upravit
6429
23.3.07 22:33

Ahoj R.,

a co jsi studovala?
A jak šel ten třeťák? Resp. dělala jsi v něm bakalářku či jsi měla rovnou pětiletý studijní plán?
Jsi jediná, o které vím, že jsi měla jedno dítě a do studia se narodilo druhé… tak se nezlob, že tě zpovídám :-)

Jinak jestli v této diskuzi nějaká holčina měla taky čerstvé mimi a druhé dítě k tomu, tak se omlouvám, že jsem si to nezapamatovala :-)

Efina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
24.3.07 12:05

Ahoj všem, komu leží v hlavě taky učení. Jsem v 27 tt a v 38 tt máme začáteční termíny bakalářských zkoušek . Nevim jestli budu s takovou váhou odjet z Varů do Prahy a ještě tam povídat o něčem jiném než bude první porod. To jsem zvědavá, mylíte holky že e to dá, nebo to mám radši odložit. Píšu ještě vklidi bakalářku, ale ty zkoušky nevim. Co se mnou bééééééééééééééé :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
24.3.07 21:23

Virgin: no pokud tě nebudou přepadávat porodní bolesti tak se to dá :lol: Já teď taky budu mít zkoušky, sice teprv maturitu ale máme ve třídě babu která v době ústní zkoušky bude 40tt, no tak pokud jí mimčo dovolí tak odklad naprosto odmítá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
25.3.07 21:21

Ahoj Virgin,

uvidíš, jak se budeš cítit..
Byla by to škoda.. přijít o rok.. nebo ty bys to asi odložila do září, co?
Jenže se obávám, že při péči o mimko nebudeš mít tolik času jako nyní před porodem… Takže jestli se cítíš fit, tak bych do toho šla…
V nejhorším jsi od zkoušky v porodnici za půl hoďky…
takže jen mít možná s sebou kromě učení i tašku do porodnice, člověk nikdy neví… :-)

Tak držím palce, ať to dopadne jak si budeš přát :-)

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
28.3.07 08:41

Efino: no vidis, to je hned jinej pohled na svet :-) Jasny, hlavne myslet pozitivne, vzdyt o nic nejde :-) rikam si porad,proc se stresovat, vzdyt to neni ta nejdulezitejsi vec na svete (a pak stejne nervuju a stresuju :lol: :lol: )
Mas to pekne vymysleny, urco to tak pujde. Druhy otehotneni nedokazi rict, ale urcite se to povede co nejdriv :wink:
Virgin: jsi odvaha, me vsici rikali, ze jsem magor, 2.9. jsem mela termin a 22.9. jsem mela zapis ve skole na kterym jsem musela byt. Ale ty jsi jeste vic odvazana nez ja :lol: :lol: Neboj, vsechno dobre dopadne, kdyztak si odskocis do porodnice :-) Urcite se ti budou bakalarky delat lip ted, dva tydny pred porodem, nez s mimcem, ver mi :wink: A tak ti preji, at se mimco nechysta na svet necekane driv, at to tam do toho 40+0 vydrzi :wink: (ale ani o den vic :lol: :lol: , to uz je pak o nervy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
31.3.07 18:41

Děkuju holky měla bych to zvládnout ježiš trochu se bojim, jak na mě bodou koukat s tim ooobrovským bříškem a h taky si připadám v těhu taková jako hloupější, nebo spíš myslim furt na mimi a tak..je o mojr první takže kuju moc za psychickou pomoc :P přítel taky hlásí, že mě tam odvze ať to zvládnu nebo ne tak musim to bude šílený… tak j zatim mamušky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuz
2190
4.4.07 15:34

virgin dělat státnice těhotná vřele doporučuju :wink: :D . Nééé, je to různý, ale já mám dobrou zkušenost. Dělala jsem státnice cca v pátém měsíci těhotenství (je možný že to nevím přesně??) a bylo to super. Jednak jsem měla v komisi samý ženský (zřejmě matky) a jednak jsem se cítila po psychický stránce výborně. Když máš v bříšku miminko na který se těšíš, tak Tě nějaký státnice nerozhodí :wink:
Měla jsem samý jedničky a na konci mi „holky“ v komisi řekly jak jsme to hezky oba zvládli, popřáli mi pohodový zbytek těhotenství a šla jsem :D .

Musím podoknout, že díky tomuto hezkému zážitku jsem si připustila a posléze i realizovala myšlenku pokračování v magisterském studiu.
Teď bych si za to občas nafackovala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
5.4.07 23:00

Ahojky. Tak jsem našla tuto diskuzi, taky potřebuju notně psychicky podpořit. Mám dvě holčičky 5let a 11 měsíců a dálkově dělám druhým rokem soc. pedagogiku v HK, zbývá mi tudíž dva a půl roku. jenže to není vše - před 14 dny jsem zjistila, že jsem těhotná!!!! Nepřejte si zažít, ten šok. Myslíte, že se to dá zvládnout?Tři děti a VŠ? :roll: Jsem z toho na prášky. Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
6.4.07 00:40

marusja: i to se dá zvládnout, bude to náročný ale půjde to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.4.07 16:55

Marusjo,
to je těžké takhle posuzovat, záleží na tolika okolnostech… na oboru a tvém zaměření na něj (jestli že baví či ne, to hodně ovlivňuje učení na zkoušky).. jak to tam berou učitelé.. jak děti budou v pohodě… jak ti pomůže rodina… Takže určitě to může jít a určitě by to také spousta lidí s oholedem na okolnosti vzdala..

Ale možnost individuálního studijního plánu by ti měla být oporou.. rozdělíš si nejnaročnější rok na polovinu… prodloužíš studium ale nezhroutíš se z toho…

Jestli si pokládáš otázku zda dítě či studium, tak určo hlasuji pro dítě a studium u toho zkusit :-)
Třetí dítě ti v životě dá víc než případný titul :-)
A věřím, že to zvládneš.. když už to zvládáš s dvěma dětma… jsi silná holka a já ti fandím!!

Efina

• Citovat
  • Upravit
27
21.4.07 06:11

Marusjo :wink: musíme se tady podporovat, byla by to škoda , ale já sama jsem jeden den naprosto rozhodnutá že studiu přerušim (jako dneska) a jeden den vstanu s tím, že to zvládnu. (Bc zkoušky ve 38 tt, cesta z Varů do Prahy..) Dneska jsem si přála aby někdo rozhodl za mě aby mi to někdo řekla co mám dělat co bude lepší… Ale doba je taková že bychom se neměli vzdávat… Takže pokud nejde o život jde o hov.. Drž se ! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
29.4.07 22:06

Virgin,

myslím na tebe, tak ať to zmákneš jak budeš chtít :-)
Pak písni, jak jsi dopadla :-) S Bc i porodem :-) ať už v jakémkoliv pořadí :-)

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová