Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máte někdo zkušenosti s individuálním studijním plánem při prezenčním studiu ![]()
ahoj Sany!
studuju prezenčně s individuálem. znamená to, že máš omluvenou absenci (normálně můžeš chybět na cviku tak 3-4× za semestr). nic víc nic míň.
především záleží na každém vyučujícím. někdo mi třeba řekne, že ho to prostě nezajímá. jiní zas vyjdou vstříc, můžeš si domluvit zvláštní termín, nebo něco vysvětlí mimo vyučování a tak.
ve výsledku, to že máš děti nikoho moc nebere, asi jenom když něco hoří, tak se to líp ukecává.
stejně jsem zjistila, že je lepší do školy chodit co nejvíc, protože pak nevíš co máš vlastně dělat, z čeho se bude zkoušet a pořád se musíš na něco vyptávat.
no pořád doufám že to nějak zvládnu. když jsem začla chodit do školy měla malá 6 měsíců. tak jsem to flákala jak se dalo. teď bude mít rok, je to už lepší. vidím že ty máš větší děti, zase ale jaké máš hlídání?
každopádně dálkově (kombinovaně) bych studovat nechtěla. někdy jsou s náma na zkoušce dálkaři, dostávají o dost lehčí otázky, no podle mě to už není ono. připadá mi to méněcenné.
měj se a napiš, na co se vlastně chystáš.
pa m
Meluzina: no já se chystám na právnickou fakultu (pokud se dostanu) a ta jde jenom prezenčně. Hlídání moc nemám, teď chodim dálkově a hlídá manžel, i na dennim bychom se nějak domluvili ale i tak by mi případně nějaké úlevy na docházce určitě bodli. Ale zase podle toho co sem četla na www stránkách té školy tak mi z toho přišlo že individuální plán se snad poskytuje jen pro postižený studenty apod… tak doufám že to je jen špatně pochopený…
ahoj Sany!
je fakt že individuál má každá škola jiný. některá třeba vůbec. u nás dostaneš papír, cituju „rozsah úlev po dohodě s vyučujícím“. důvody můžou být všelijaké - zdravotní, zaměstnání, sport.
na tvém místě bych zavolala na studijní oddělení a poptala se jak to tam chodí. na netu se jim třeba nechce o tom rozepisovat. ![]()
držím palce je to běh na dlouhou trať. musím běžet malá se vzbudila. pa
Tak já už chodím dva týdny do školy, rozvrh mám o dost horší než v ZS
a je přede mnou 5 nebo 6 zkoušek
V ZS jsem měla 1 a kupu zápočtů k tomu, ale mám to za 2
a nic mi nechybí.
Meluzíno vítej!
Jak jsi na tom? A co Iduška, za chvíli bude mít rok, viď?
AHojky! Náhodou jsem vás objevila,tak vás jdu pozdravit…Právě bzch měla psát seminárku (dokud malý spinká) a courám se tady
![]()
Je mi 22 a studuju dálkově soc. pedagogiku ve Zlíně,druhým rokem. Přijímačky jsem dělala těhotná a malý se narodil na začátku října,zrovna když začínaly první přednášky…ALe školu mám jen jednou za 14 dní,tak se to dá zvládat - doma se učím přes poledne nebo po večerech když malý spí…jinak by to nešlo…Právě teď tu mám hromydu zadání na seminárky,tak se do toho pomalu pouštím…
Přeji vám všem úspěšné studium a snad se to tu trošku rozjede,ať si můžu občas postěžovat mezi stejně „divnýma“ maminkama ![]()
ahoj Tin!
tak zkouškové nám konečně skončilo … no finiš jsem nezvládla chybí mi dvě zkoušky
teď největší problém vidím v tom, jestli vypíšou další termín … jinak asi překonám svoji hrdost a budu škemrat o nějaké výhody pro matky malých dětí (a že jich tam je
)
co u vás přece jenom je tam holek plno, znáš nějakou maminu ze školy?
iduška je přes den bezvadná ale v noci má ječicí období. jestlipak to přejde. tak dnes už brečí asi po 5. (a spí zatím 3 hodiny).
a Mariánek … protestuje když odcházíš?
doufám že se brzo uvidíme, napíšu. mějte se krásně ![]()
pa m
Ahoj holky,
tak mne tak občas jímá deprese z té školy.. je toho tolik, že fakt nestíhám.. na jednu stranu jsem si oddychla, že je po zkouškovém.. vše jsem zvládla (8 zkoušek a 1 zápočtová písemka!), ale když si nyní představím další semestr.. další seminárky,korespondenční úkoly.. začít úvahy nad tématem bakalářské práce na další rok.. tak jsem fakt znechucená… Škoda jen, že ve škole není víc předmětů, které by člověka fakt bavily… loňský rok byl lepší…
Mno.. snad bude líp.. už aby bylo léto a škola na pár měsíců nebyla…
Omlouvám se za depresivní příspěvek, potřebovala jsem se vypsat…
Okolí nějak bere za samozřejmé, že to zvládám.. „věří mi“.. což je prima.. ale absolutně si neumí představit, jak člověk dře..
Co za stovky stránek děsných kydů se člověk musí fakt našrotit..
Je v tom člověk vlastně sám… jediný, kdo o tom má aspoň tušení, jsou spolužáci.. ale to jsou většinou svobodní pracující lidé, kteří do učení mohou lehnout celý víkend…
Tím jak nemám hlídání, tak to je fakt těžký.. letos mi ale začala pomáhat školka, kam dceru dávám 5× v měsíci na dopoledne = to hodně pomůže.. mít 5× v měsíci naráz 4 hodiny na učení.. jinak se to kouskuje po hodině, dvou.. a to je nanic… Chtělo by to lehnout si na pár hodin do skript a nastudovat problematiku, začít se orientovat… po kouskách to jde pomalu, dny utíkají.. nervy pracují.. termíny seminárek.. kor. úkolů či zkoušek se blíží… fakt to byla tento semestr síla… brrrrr…
Tak snad bude ten další semestr snazší… I když ta pravděpodobnost a statistika - zápočtová a zkoušková písemka… to mne asi utvrdí v opaku…
Tak hezky písejte, taky nadávejte, a´t nejsem jediná, pro kterou to není procházka růžovým
em… ![]()
Efina
2. ročník - Hospodářská politika a správa - Krizový management
Efino - bez hlídání to musí být nářez. Já měla ZS fakt lehký, dost se děsím toho, co mě čeká teď. Musím napsat recenzi na koncert, esej o knize, kterou přečtu, seminárku s psychologie a jako zlatý hřeb ročníkovku, ke které si mám vymyslet téma a vůbec mě nic nenapadá
![]()
Meluzíno - snad studující mamince další termín vypíšou, ne?! Budu ti držet pěsti.
Tinuvien, když se člověk smíří s tím, že vstává ve 4h ráno a učí se do 6h, než vstane dítě, tak ani ne ![]()
Ba ne, to vstávání mne ničí a to praktikuji hlavně ve zkouškovém… jinak v průběhu semestru se snažím vše přečíst jednou a dělat na projektech, seminárkách apod.. a pak ve zkouškovém projet podruhé… a pánbůh s námi… ![]()
Do toho chceme s manžou druhé mimi.. tak to už si ten další rok neumím představit vůbec.. na jednu stranu by mohla dcera do školky na 4h každý den, což by šíleně bodlo, ale jestli bude mimko, tak to je zabité.. a asi fakt budu muset zažádat o ten individuál…
Ale dnes nevidím vše tak černě, nějak bylo, nějak bude… pořád si říkám, že se i tak dozvím dost zajímavých věcí.. i když těch nezajímavých je víc… a že snad to, o co se snažím, má smysl ![]()
Ale když mi skončila práce z domova, tak co jsem měla dělat, že? Sledovat seriály můžu v důchodu, tak jsem se vrhla na to studium ![]()
Mějte se,
nepřihlášená Efina a Eliška 2,5r
Ahoj holky, mam konecne dokonceny prvni semestr
Tak a ted se uspesne vrhnout do toho druhyho a doufat, ze bude lepsi nez ten prvni
No snad uz jsem se trochu zabehla a vyjde to ![]()
Jinak jsme cela rodina nemocna, takze nic moc. Vsici kasleme, chrchlame a tak
Dnes jdu na zahajeni dalsiho semestru, prazdniny jsem si moc neuzila, ale hlavne ze to mam
![]()
Efino: musi to byt hodne tezky, ale treba se to s malym mimcem bude dat zvladnout. Pokud budes mit stesti a budes mit tak hodny miminko jako ja (tuk tuk). Taky jsem vstavala ve ctyri, nakrmila malyho, chvili si lehla, v sest vstavala s manzem a do osmi se ucila, nez malej vstaval. Jenomze to bylo jeste pred vanoci, potom nastal zlom, maly spi v kuse do pul seste a pak hotovo, takze ranni uceni jsem ztratila
Ale zvladlo se to, to je hlavni ![]()
LeMo, ale já nebudu mít ani chvíli ten čas to 8, protože dcera mi vstává mezi 6 a 6.30 v zimě, mezi 5.30-6 v létě (jak je dříve světlo)…
Tajne doufám, že se to letos s tím letním vstáváním upraví, protože když mi na dovolené v 5h ráno někde povykuje, tak je těžké ji udržet v klidu..
ALe to odbočuji..
Tím jsem chtěla říct, že si neumím představit, že budu dál vstávat v ty 4h a učit se do 6h, když budu muset vstávat v noci i k mimču.. přes den 2 děti… Ale co, budu to řešit, až to přijde.. vzdát či přerušit se dá vždy.. ![]()
E. a E. 2,5r
Holky taky už začínám mít pěknou depku…
Jen co jsem „sfoukla“ zimní semestr, tak mi začal letní, který je asi nejtěžší ze všech… Zatím jsou jen přednášky, ale jak se budem blížit zkouškové, budu asi zase pěkně na nervy a nestíhat.
Mám devět předmětů a k tomu samý chuťovky - není tam snad nic lehkého. Tak jsem se pro jistotu přihlásila již na příští pátek na předzkoušku v obchodního práva - abych si to trochu rozložila a zvládla to.
Dokonce jsem si dala závazek, že na každou zkoušku půjdu v prvním termínu, protože jsem zjistlila že na ně stejně připravuju až na poslední chvíli a tak nemá smysl otálet ![]()
Všem držím palce a přeji mnoho chuti a síly do nového semestru
![]()
Ahoj maminy-studentky, mohla bych se k vám přidat?
Já to mám docela zajímavý, mám už jednu bc školu a dělala jsem druhou bc - měla jsem dělat státnicve vloni, ale prodloužila jsem si to, takže letos ![]()
Vloni v únoru jsem konečně uděla přiojímačky na mgr obor, kam jsem se zrovna dostala…
Takže jsem coby těhule dělala dvě školy…na bc mi chyběly tři zk, tak to jsem zvládla před porodem -poslední byla 4 dny před porodem ,Mišák vylezl dřív. Tím mi trochu naboural plány na mgr, chtěla jsem udělat aspoň pár zápočtů.
Nakonec jsem všechno dělala leden-únor. Tchýně přišla hlídat, já odstříkala mlíko a jela na zkoušku. O nějaký učení nelze ani mluvit, si dokážete představit. Tak se mi stalo, že vyučující nedorazil kvůli kalamitě, přehodil to na další týden a já pak měla zkoušku jednu v úterý od pěti večer a další ve středu od devíti…
Takže všechno se mi slnit nepovedlo, ale semesrt mám ukončenej. Zažádala jsem si o přerušení na rok.
Na bc mi chybí jena zkouška - nejtěžší a pak státnice. Chci si malýho užít a ne pořád shánět nějaký přednášky a dělat seminárky.
Teď se mi dělá zle, jen si představím, že musím vytáhnout materiály na tu zkoušku a začít to dávat dohromady…
![]()
Ahoj Papu,
zní to šíleně.. a naprosto ti rozumím…
Taky se mi po přestávce zase nechce do učení… dělám třetí den na první seminárce a snad se to rozjede.. Nejhorší je, když člověk vůbec neví, jak začít. jak to dát dokupy.. ćo s tím.. že drahocenný čas, kdy děti spí, uteče hned a nic se neudělá či nenaučí..
Zajímavé.. před 45 min jsem přestala dělat analýzu místních poplatků ve vztahu k rozpočtu obce.. protože jsem usínala.. a nyní už takovou dobu zcela čilá lítám po emiminu ![]()
Jdu radši spát, abych byla schopná třeba ráno vstát a zkusit to dodělat… Už mi chybí jen závěr… grafy apod. jsem už sfoukla… info vyhledala.. tak teď už to jen dodělat a ať mi to pan docent nehodí na hlavu ![]()
nepřihlášená Efina