Studující maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2825
19.6.07 07:35

Ahoj :lol:

Efi: no asi jsem to blbe pochopila, nevedela jsem proc rikas, ze ji tim nechces nijak ovlivnovat. Je fakt, ze malyho k televizi taky nedavam (hlavne z toho jeste nema rozum, i kdyz televizni noviny sleduje slusne :lol: ). Rikam, zatim to v tomto ohledu mame taky zmaknuty. Co neni zmaknuty jsou prave ty noci. Neni to nic hroznyho, nekdy spi celou noc. Ale budicky jsou nekdy i o pul pate. Ted vetsinou vstavame v tech sest, nekdy uz o pul. Proto asi i tolik spinka, protoze uz v osm na dve hodinky zalehne, no a potom jeste na 2-3 hodky odpoledne. Spat chodi mezi osmou a devatou vecer. Snazila jsem se mu ten rezim trochu predelat, ale neda se :lol: :lol:
Ale s tim jidlem, taky bych ji nedala nic navic, snad si z toho vezme ponauceni. Je fakt, ze deti se rychle pridavaji, takze z ni asi ucitelka nemuze mit radost. A jinak se ji ve skolce libi? Chodi tam rada?
Taky uz se tesim, az se budu zase malymu stoprocentne venovat. Ja se srotim uz sest tydnu, presne tak, matiku strasaka jsem uz uspesne zvladla, lonskej i letosni semestr :lol:
Zziny: no uceni jde, ale dnes jedu do Brna, potrebuju trochu oraz, jedu za kamoskou. A prave jsem se dozvedela, ze zitra prijedou na celej den zednici, me z toho asi fakt trefi, misto uceni jim budu delat kavicky, cajicky, nosit piva a vyvarovat obedy :twisted: :twisted: No jo, postavit to musime :roll:
Hvezdicko: diky za radu, predstav si ze to dokonce i vim :oops: Ale jsem tak lina, ze jsem si to proste jeste ani nevyridila :oops: Je teda fakt, ze kdyz jedu tim nasim dalkovym busem, tak mam jeste po dojeti do Brna pul hodinky listek a ten vetsinou vyjedu. S kocarem nikde moc nejezdim, jen na navstevy. No a do skoly jezdim nacerno. Ale musim si to vyridit…jj..musim :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
19.6.07 11:58

zziny: hodně se doporučuje Jindra Petáková: Matematika, příprava k maturitě a k přijímacím zkouškám. Je tam plno příkladů,ale bez teorie. Asi není špatná Matematika v kostce (já mám doma od Vošického z r.1996).Je tam vycucnutý to důležitý, všechny vzorce a grafy,… a jsou tam některé řešené příklady. Nějaký důkazy a odvozování nepotřebuješ. SŠ matika i příjimačky jsou o příkladech. Sežeň si jestli nemá VŠ nějakou brožurku s příkladama z příjimaček z minulých let. MZLU ji má. Jo a nabídka platí furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
19.6.07 13:55

Zziny, díky za uklidnění, že ta její povaha - nenechat se jen tak oblbnout - k něčemu bude.. třeba pak odmítne cigaretu apod, protože nepotřebuje jít s davem.. když je odmala svéráz… teď už aby harmonická rodina a správná výchova zafungovaly tak, že z ní nebude nějakej ten šikanující sígr.. pořád si říkám, že to musí být děti z problémových rodin.. ale pak vidíš, že to jsou rozmazlení fakánci, co se nudí.. a baví je deptat slabšího.. zřejmě měli doma nějaký ten vzor, kdy se naučili, že silnější má právo si se slabším dělat co chce… což je právě i ten vzor v rodičích, kteří dětem dají na zadek za nějaké jejich prohřeškiy.. protože i tím se učí.. že až oni budou silnější.. a najdou si někoho slabšího, tak se po něm můžou vozit stejně jako se vozili rodiče na něm… :-( Takže se snažím fakt vysvětlovat, dávat na výběr, argumentovat apod.. fackou by člověk vyřešil momentální chvíli, ale třeba vychovával něko pro šikanu…
No, je to těžký.. člově by tak rád z těch dětiček měl slušné děti, dospívající i dospělé, co?

Lemo - režim lámat nejde, v tu dobu jsme to měli přesně jak ty.. kolem 5 budíček.. pak ještě po cca 2h aktivity dospat na tu 3/4hoďku… a pak přes den odpolko ještě dospat chvíli…
Upraví se to samo… hodně nám pomáhají tmavé závěsy kvůli kvalitnímu spaní… není v pokoji tak moc světlo již ve 4.30 :-)
Tak tam vydrží déle… I přes den, jak je zatáhnu, sešeří se, tak je to signál že nyní se odpočívá a fakt to pomáhá.. :-)

Tak jdu šrotit, dobaštila jsem, malá usnula…
Jo a k té školce - jo školku má ráda, je tam ráda, zabaví se s dětmi, nikdy neplakala, nikdy se tam nebála.. začala chodit ve 2 a 1/4 na těch 5 dopolední..

Pa,

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
19.6.07 15:35

Efi: je to jak říkáš, člověk by měl rád slušné děti, ale když si vzpomenu na babiččinu výchovu (babička bydlela s námi) - ta propagovala heslo " moudřejší ustoupí" :roll: :lol: a k čemu mě to kdy bylo, vždycky na nic . Chce to umět vychovat z dítka jedince, který bude mít zdravé sebevědomí, dovede si uhájit svá práva, ale také plnit svoje povinnosti. Mně už učitelka na ZŠ říkala, že jsem málo průbojná a je pravda, že dokud jsem se řídila „babiččiným heslem“ tak okolí rychle vypozorovalo, že mi může s odpuštěním „s*át na hlavu“. To jsem ale naštěstí ve dvaceti pochopila a dnes mi konflikty sice taky někdy dělají problém, ale už si opravdu dokážu obhájit to, na co mám právo. To jsem nějak dřív neuměla, nechci, aby byla malá po mě :wink: 8)
Určo máš moc moc šikovnou holčičku a neboj - žádnej sígr ti z ní 100% nevyroste :lol: :lol: :lol:

hvezdička: zkusím všechno zadat do vyhledavače, s tou příručkou z MZLU počítám- ale musím nejdřív někde začít, kdyby přede mě teď někde vysolil jakýkoli příklad, tak určitě nemám šanci spočítat ani jeden :oops: :lol:

Lemo: tak to stavění ti nezávidím, já jsem ráda za ten náš dvopokojáč, alespoň se zde nemusí trávit půl života úklidem, ale strašně nám chybí dvorek, zahrádka…to je fakt.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
19.6.07 18:16

Efi: jasne, uklidnuj se timto :wink: Nepujde s davem a bude proste sva :lol: Proc deti sikanuji tezko rict…rekla bych ze kazdej clovek ma plno ruznych duvodu :cry: Jsou to stripecky z detsvi ktery nas ovlivnuji cely zivot.....
Slusny deti bysme chtely mit vsechny to je pravda… Tak snad se nam to povede :P
S tim rezimem mas pravdu, jenom me mrzi, ze pres den spi 5 hodin a v noci nevydrzi o dve hodinky dyl na ukor dne.....ale tak to chce a nic s tim nenadelam :-)
To je dobre, ze ma skolku rada, proste ji musis asi brat takovou jaka je, vyjimecna :wink: Az tam bude chodit denne, tak si i ucitelka zvykne :wink:
Zziny: ale ja jsem hooodne spokojena, ze se to konecne hybe. Porad sme na neco cekali, tak ted se musime ohanet, ale snad na vanoce budeme bydlet v novym…sice bez penez…ale ve svym :lol: Jenom my to udelalo caru pres rozpocet......Ale to ta stavba dela porad :? Momentalne nemuzeme vyuzivat dvorek, protoze je tam samej bordel ze stavby, takze uz se taky tesim, az si ho budeme moct uzivat… 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
19.6.07 22:00

Joo, báráček, ten taky tak pořád řešíme.. jestli jít do hypotéky.. jít kus za Prahu.. ale to dojíždění, dostupnost… takhle je to fakt pohodlné mít metro 12 min chůze či bus 5 min chůze, byť tu jezdí jednou za půl hodiny… Ale to metro je jistota…
No a taky hodně školek, aktivit, rodina… Když vyjedem mimo, tak budem v jakémsi satelitu… tady máme prima sousedy, se kterými sedáváme…
Oni by s námi jít nemohli.. a tam vyfasuji bůhví jaiké sousedy.. budou mi z vedlejšího bačáku koukat přímo do toho našeho, protože v dnešní době prostě nepořídíš u Phy pozemek, abys fakt „ve svém“ měla soukromí…

Tak mi ten náš panelákový zrekonstruovaný byt v 10 patře dává fakt podle mne víc soukromí, než barák, kde o 8 m dál je další :-(
Ale kdyby měl člověk možnost mít normální pozemek a normální baráček, bylo to v Praze.. tak jsem tam hned.. ale to byhc musela vyhrát ve Sportce.. :twisted: což se nestane, protož nesázím… :wink:

Tak jsem si dnes na nervy naordinovala dietku - 3 větrníky a žemlovka k večeři.. mno… hubnout se dá zas po zkouškách, no ne? Ještě mi chybí dole 5 kg.. ale než dořeším zkoušky, tak mi bude chybět asi víc :wink:
Ale já mám nyní nějakou alergii na čerstvou zeleninu.. když si ji dám, tak mne začne svědit jazyk a rty.. když na to dám větrník, tak to přestane.. NEKECÁM :-) Ve čt jdu k doktorce pro výsledky, co to může být, protože ten jazyk mi blbne cca 2 měsíce (přesně tu dobu, co jím najednou v rámci hubnutí kvanta zeleniny), ty rty nyní čerstvě, tak už jsem s tím byla u doktorky.. ta si zatím rady moc neví.. ale já vypozorovala, že když si dám tu zeleninu a zaplácnu to pak něčím nezdravým, tak se to zklidní, byť to ready není zcela… ale mám aspoň pro ty větrníky další omluvu :wink:

Pa,

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
20.6.07 08:46

Efi, my nadstavujeme, takze mame rodinny dum a za nim veeelikanskou zahradu :-) Ty satelitni mestecka co se ted delaji to je hruza uznavam. Taky nam jich tu par vyroste, ale nas se to netyka :lol: :lol: Akorat jedina nevyhoda je, ze budeme bydlet s tchynkou a tchanem, oni dole a my nahore. Je to ale vic vyhod nez nevyhod, vychazime s nima v pohode, samo ze to nekdy skripe, ale cti nase soukromi tak snad to tak i zustane :lol:
U tebe ohledne te zeleniny bych to videla na predavkovani se vitaminama a nechci kecat, ale neco mi rika, ze cukr ty vitaminy rozpousti nebo neco podobnyho. Takze by to mohlo mit presne ty ucinky jaky popisujes, kazdopadne doktor nejsem a mam k nemu hodne daleko, takze bude urco lepsi, si pockat na vysledky :wink:
Ohledne hubnuti mi nemluv, potrebovala bych shodit tak 10kg, abych byla se svoji postavou spokojena :oops: Dokonce jsem si musela letos poridit celkovy plavky a to je pro me velka potupa, ale nedokazu se na ten svuj pupek divat. Jo cvicit neni cas a ani chut a sem tam ten squash nebo volejbal holt nestaci :oops: Musim se sebou neco delat, ale to si rikam uz od porodu… :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
20.6.07 11:07

LeMo, jo, tak tchánovce tak blízko by mi nevykompenzovalo nic..
Vycházím s nimi dobře, ale chci mít fakt soukromí.. nechci být pod drobnohledem.. mých ani manželových rodičů :-)
Takže můžu být spokojená, že mám kde bydlet.. a bez rodičů.. takže panelák pro mé nastavení priorit je dobrý :-)

No, já od porodu právě šla s vahou ještě nahoru o 4kg.. tak jsem loni zhubla 5kg.. apak zas najedla.. fakt sladké miluji a tělo pro to žije…
No a nyní jsem zhubla bez stresů a dokonce běhání 5,5kg.. fakt jen přeorganizováním jídelníčku.. a to jsem si myslela, jak jím zdravě, ale ty jednotlivé složky jsem neřešila.. (myslím bílkoviny versus sacharidy)..
Nyní mi skvěle funguje to, co doporučil fitness trenér ségře - dopoledne max. do 14 h sacharidy OK, od 14h žádné sacharidy, jen zeleninu a bílkoviny..
Takže dopo si dá 2× celozrnné pečivo, 2× ovoce, maso, zeleninu, přílohy může jen brambory, rýži či těstoviny.. může i sladké (zmrzlinu čoko..) nejlépe vyvážit jogurtem… no ale od 14 hodin striktně žádné ovoce, žádné pečivo, žádné těstoviny, rýže či brambory.. jen maso (kuřečí či ryba), zelenina (čerstvá či dušená), vejce, ev. trochu tvarohu či sýru..
No a světe div se.. i když jsem si dopřávala mlsání, ale striktně dopo a rozumě.. tak pak ta odpolední zelenina s masem fakt zafungovala, že na noc nemělo tělo již co ukládat… Já tedy jedla jakékoliv maso.. ale docela to jde.. dát si prostě 10-15 dkg masa a zeleninový salát.. pohodička.. když vím, že druhý den dopo si dám co chci :-)
Takže jsem jedla hodně, často, hodně pila… a šlo to dolu fakt super.. nyní sice zas děsně baštím sladké.. ale co, po zkouškách najedu na ten nový jídelníček.. začlaa bych i trošku běhat… a snad to ještě stáhnu o něco…
Ideál by bylo dostat se na předporodní váhu.. ale tomu moc nevěřím…
Ale i nyní se cítím líp, jsou mi volnější věci.. tak je to prima… a bez hladovky :-)

Tak zatím,

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
20.6.07 11:27

Otázka k makru.. :-)

Co by tě napadlo jako odpověď na toto: ** Napište důsledky vládního deficitu v situaci, kdy ekonomika pracuje na svém max. využití **
Padlo to jako jedna z otázek ve Veřejných financích, přitom to spadá do makra či hospodářské politiky.. jsem líná to hledat…

Jediné co mne napadá je popsat co se stane,když se tedy vláda rozhodne pro deficitní rozpočet ve chvíli,kdy je produkt na hranicic produkčních monžostí či jak to napsat… Že zkrátka zvýšené výdaje vlády potažmo úspory lidí ze snížených daních zapřičiní, že se díky zvýšenému objemu peněz v domácnostech zvedne poptávka po zboží a službách. Nicméně nabídka nemůže reagovat zvýšením produktu, jelikož je na svém maximu, tak dojde k vyrovnání nabídky a poptávky zvýšením ceny, což vede k inflaci s jejími veškerými negativními důsledky…

Jenže netuším, jestli to je dobře.. :-(
Napadá tě něco jiného?
Když to nyní tak pilně studuješ :-)

Díky,

E:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
20.6.07 11:29

Jo a k tomu tvému hubnutí - ježiš, vždyť máš mimko teprve 9m.. do toho stesy se školou.. v tu dobu jsem vůbec neřešila, že mám 10kg nahoře…
loni již jo.. :wink: a letos víc 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
20.6.07 15:26

Efi: no ja uz si zvykla, nejak to snad prezijeme :-) Problem je, ze bysme byli pod drobnohledem tak jako tak, manza je jejich jediny dite (tchyne po nem mela 2×mimodelozni tehotenstvi a diky tomu prisla o oba vajecniky). Visi na nem hrozne, ted teda uz na nas :lol: :lol: Ale zase pomahaji se vsim, ted nas napriklad pozvali na dovolenou, protoze na to nemame prasulky, porad delaji na baraku…rikam si ze jim to musime taky jednou vratit a navic jednou az bude potreba, aby se o ne nekdo staral, tak manza je jedinej, takze bysme si je stejne brali k sobe. Nesnasim kdyz se mi nekdo mota do soukromi, ale uz jsem si na to u nich tak trochu zvykla a zase se nebojim rict kdyz se mi neco nelibi - a tchanovci kupodivu poslouchaji :-) Taky manza stoji vzdy za mnou, takze to je taky podpora.
Ja mam vahu krome 2kg stejnou jako pred tehu. Jenomze jsem proste tlusta byla jeste predtim, nez jsem otehotnela :oops: Ted ty 2kg mam jenom v tom pupku, takze navic vypadam jak v patym mesici tehu :twisted:
Hezkou dietu drzis, to bych asi nevydrzela (proto vypadam jak vypadam). Ja si musim dat na co mam prave chut a hlavne ted to teda absolutne nestiham hlidat, jim kdyz je zrovna volna chvile a co se namane, varim nenarocna jidla a absolutne nejde mluvit o pravidelnym rezimu…
Tak me to makro bude strasit uz i na netu jo? :lol: :lol: Pokud pracuje ek.pri plnem vyuziti, jedna se o strukturalni deficit. Ten vznika nejcasteji tim, ze stat provozuje fiskalni expanzivni politiku - vydaje jsou prilis vysoke, prijmy na ne nedosahuji. Dusledek toho je, ze deficit se nevyrovna (u cyklickeho, kdy vznika deficit kvuli cyklum, tzn. v propadu je nedostate, v expanzi je prebytek se to vyrovna a mel by byt vyrovnany) a tahne se s nama do dalsiho obdobi. Musime se zadluzit, pujcit si ze zahranici, nebo CNB emituje dalsi hotovost - proto by nemela byt pod vlivem statu, aby demonetizovala timto zpusobem deficit - snizuje se kupni sila penez.....To je jediny, co me napada. Nevim jestli je to tvoje spravny, protoze nabidka muze reagovat prekrocenim potencionalniho produktu(vykon ekonomiky pri plnem vyuziti zdroju) pri zvyseni ceny, ale je to jen kratkodobe, z dlouhodobeho hlediska mechanismy navrati vykon ekonomiky na uroven pot.produktu a cena se jeste zvysi.
No snad jsem to napsala nejak srozumitelne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
20.6.07 16:03

Ahoj,

no já právě z obavy, že by to s tchánovci neklaplo, bych to raději ani nezkusila :-) Ale když už víš co a jak a už jste se vyladili, tak není problém.. Já bych měla nervy z toho, že nejdřív dobrý, pak se jich dotkne např. to,ž e jim dítě nebudu dávat na hlídání jaki si oni budou představovat a přes dítě že se zkazí vztahy… takže dokud nebudu muset, tak společné bydlení s dalšími členy rodiny jakožto potencionální problém, radši podstupovat nebudu.. Až budou staří, ještě si jich užjem dost a dost.. :roll:
Je prima, že je manža na tvé straně.. člověk by se obával, že když je mamina fixovaná na syna, takže on bude takový ten obávaný mamánek.. tak je prima, že se osamostanil a ví,kde je jeho život, role a kdo je jeho budoucnost :lol:

Jo, makro jsi mi popsala mooc hezky, to vše okolo je mi jasné..
Máme stručně psát, žádné romány.. tak snad to, co jsem napsala projde..
Na konci svého rozboru se dostáváš k tomu samému.. krátkodobé hledisko jsem nebrala v potaz, jen dlouhodobé, musím to tam upřesnit…

Otázka také je, jaké teorii se učitel přiklání.. to co ty jsi popsala s tím cyklem… mi přijde jako keynesiásnký směr… snad si to pamatuji dobře… jak se to pěkně v depresi našlápne přes deficitní rozpočet a pak to v konjuntuře zase dorovnáme… akorát právě vlády v konjunktuře nějak zapomněly dorovnávat.. a dostávaly se tak do chronického deficitu..
Takže vize dobrá.. ale praxe horší…
Tak nastoupili právě monetaristi s tím, jak je to špatný…
A že právě když je ek. na vrcholu a ještě do toho deficitní rozpočet, že nezareaguje ta nabídka… a dojde jen ke zvýšení cen…

No a pak nastoupili další s tím, že krátkodobě dobrý,dlouhodobě špatný :twisted: Fakt sranda tyhle ekonomické teorie… Dodnes se vlastně neví, kde je ten ideál.. kdyby se to vědělo, tak to všichni dělají… ale je to fakt složité.. kdo chtěl okopčit japonský úspěch, pohořel.. zkrátka jiné tradice, zvyklosti, mentalita národa.. byť hospodářskou politiku někdo zkusil nastavit shodně… výsledky pak tragické,j ejich megaúspěch prostě nejde zopakovat… no nic…

Šance, že chytím tuto otázku je malá, tak se na to spolehnu 8O

Tak jdu zas šrotit, manžel po 4 dnech non-stop práce je doma = má službu s dcerou a vyrazili do divadélka..

Díky za konzultaci! 8)

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
20.6.07 16:06

Jo a dietu?
máš pravdu, že je otrava nejíst odpoledne co chceš.. ale je to jen po dobu hubnutí + jak to pak dá režim… nebudu to tak dodržovat celý život…

Ale to, že si dopo můžu dát vlastně co chci, tak to je super.. to se pak odpoledne klidně obětuji a ty sacharidy vyloučím :-)

Dobrý bylo, že jeden den jsem byla na zmrzlinovém poháru, další den čoko na zkoušce apod.. a stejně jsem hubla dál.. pomalu, ale jistě..super!

Tak se těším, že o prázdninách nepřijdu o žádné ovocné knedlíky, zmrzlinky apod., jen si je bvudu dopřávat do 14h :-)

A jiának jím tak 6× denně, takže fakt se v objemu netrápím… a jím vlastně pořád.. jen zkrátka tělo odpoledne dojíždí hříchy z dopoledne a na noc není co ukládat, protože ze zeleniny, vajec a masa toho moc neuloží… :-)

Tak hubnutí a studiu zdar :wink:

Btw: dneska už mám v sobě další dva věnečky 8O

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
20.6.07 16:16

No manza nastesti v tomto ohledu neni mamanek, stoji pri mne. Je pravda, ze je rozmazleny, vychovany, ze za nej maminka vse udela, ale na to uz jsem si zvykla. Nejak ani nemam potrebu se s nim delit o uklid v domacnosti, nebo vareni, o Adamka se zatim snazi starat, takze tak mi to vyhovuje. Mame toho ted oba plno, takze to ani jinak nejde. Prave ze tchanovcum davam malyho na hlidani hodne casto, aby si na ne zvykl (ono to ani jinak nejde pri skole, manza se moc starat nemuze, protoze o vikendech maka na baracku). Ale hlidaji ho kdyz reknu ja, shodujeme se na tom, ze na dovolenou jedine s nama, dokud bude malicky, oni sami by si totiz na to netroufli. Jsou v tomto zodpovedni, tak snad to dopadne.
To makro jsi popsala moc hezky :lol: :lol:
No mas to dobre zavedeny to jidlo, snad se k tomu taky nekdy dopracuju :?
Jo a nemas za co, hlavne ze vis co tam napsat, neprijde mi, ze bych ti nejak pomohla, vsechno uz vis :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
20.6.07 17:44

Tak to je prima, jak tchánovci jdou fakt na ruku :-)

Že už vše vím? :lol: :lol: :lol: Tak to mne před zkouškou aspoň něco rozesmálo :lol: :lol: :lol:
Nic nevím.. a tom mne děsí.. mám ve všem guláš… ale asi to tak je normální.. v začátku studia… třeba v tom 5. ročníku bych měla ty koncepce víc ucelené.. víc v obraze..
V každé knížce to taky bere každý trochu jinak.. čert aby se v tom vyznal :evil: Tak si tak říkám, jestli jsou deňáci taky tak mimo 8O 8)

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová