Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky se obdivuju ![]()
Neee, já bych byla moc ráda, kdybych bydlela v Brně a měla Masaryčku 30 min.. vážně.. ale holt to nejde.. když jsem si blbec usmyslela až později, že přeci jen na tu vejšku teda jdu, tak si to holt musím vyžrat..
Nebo jsem se měla povznést nad to, že bych se učila agrární sektor a šla dělat ekonomiku na Zemědělku.. ale fakt jsem chtěla dělat něco cíleného a ne něco jen pro to, že to je za rohem (což i tak čítá hodinu cesty..) ale pořád by to bylo jen na roční šalinkartu (jak říkává táta, nevím jestli to v Brně ještě používáte).. takhle za vlak dost utratím i tak.. ale mám tu km banku, tak to mám nejlevněji možné… auto nemám, ale ani by se to nevyplatilo…
Auto ti závidím, že budeš moci jezdit sama… snad se nějaké ojetiny také dočkám.. jak já se těžce loučila v práci s firemním vozítkem.. ale co, zvykla jsem si a MHD je taky dobrá.. samozřejmě od té doby, co nemám žádný kočár a dcérunka lítá po svých… ![]()
Jinak pan docent blboň je ten, u kterýho mám příští týden tu prima zkoušku s těmi skripty na částečky, kdy nikdy neopakuje žádný test… a má jich mraky… tak to bude fakt mazec.. nyní jsem totiž proti němu zaujatá já… ![]()
Tak ahojky..
E. a Eliška za měsíc 3 roky.. ![]()
Efi, ja si to rozmyslela taky dost pozde. Je mi sice 23, takze jeste snad dobrej mozek, ale uz si zijeme jiny zivot (rodina, stavba) takze se mi to taky moc nehodi. Ale chtela bych ty tri roky vydrzet, potom bysme si prali dalsiho mimiska a to uz si chci naplno uzivat materske. Vubec neuvazuji o petiletym, proste se to neda
Ja bych u nas na zemedelku taky nesla, ale to z toho duvodu, ze nema dobrou povest, je to jednoducha skola a ja si nedelam tu skolu jenom kvuli titulu, ale aby mi to taky neco dalo.
Jsi me pobavila, jj, znam rocni salinkarty
Sice nepouzivam, bud se vozim autickem nebo jezdim nacerno
Coz je s kocarem odvaha, ale co, tak si zaplatim pokutu, vychazi mi to lip nez si kupovat listky ![]()
Za auti jsem rada, taky mame ojetinu, 10 let staryho fordika, ale aspon neco. Jo bez kocaru MHD je dobra, i s tim kocarem, ale tady ty dalkovy autobusy jsou v tomto dost sileny. Kdyz to jede pres 10 vesnic do Brna, ja jsem treti od Brna a ridic muze vzit jen 2 kocary a jezdi to co hodku, tak nic moc. Jednou jsem se takhle malem nedostala k doktorovi, manza musel zachranovat s autim
![]()
Pristi tyden budu drzet palecky, na chvilicku zapomen na zaujatost, i kdyz jestli je to ustni zkouska, tak to asi moc nepude. At to mas za 1
![]()
Jéé, taky chcem jetého Fordíka… FOcuse.. combi… s klima… vychází dobře, akorát se nám nepodařilo najít zatím žádného, který by neměl čachry s tachometrem.. ten co nám měl kdosi dovéz z Německa, tak taky nějak neklapl, netuším, chlap ho asi prodal dřív, než jsme se za ním do Mostu vypravili, už na ten kontakt kašlem..
Takže vize, že budu mít slušnou spolehlivou ojetinu na léto a ježdění mezi babičkami asi neklapne, asi budu muset jezdit vlakem…
Hlavně abych měla auto na to popojíždění do školky.. to bude každý den tam a zpět.. a nejpozději v době, kdy už bude hnusně a zima, bych to chtěla absolvovat autem (MHD to nejde, pěšky moc daleko na to, kdyby mělo být hnusně…) Tak uvidíme…
Vlakem by to snad šlo,akorát bych tím strávila moc času, musela aktivovat tátu, aby pro bagáž přijel k vlaku (3km, dala mu maxibatoh, vytáhla z auta golfky a dítě hodila do golfek, abych ty 3km proklusala co nejrychleji, protože umožené dítě po pár hodinách jízdy vlakem hnát ještě pěšky na čas… to bych oprášila starý kočárek a dcera si zas zahrála na miminko
Když chodíme do ZOO, tak tam nám půjčujíi také takové lehké golfky, tak si do nich s oblibou sedá, protože kočár už od 2 let nepoužíváme..
Tak i akce chata bez auta by šla, ale že bych řvala nadšením…
Jo, žijem v jiné době, dřív se našim ani nesnilo o našich vymoženostech a logicky jim můžem připadat jako nevděčníci
ALe když to jde, tak proč si nedopřát to pohodlí, žče? Naše děti budou posunuté zas jinam… ![]()
Jinak s tou školou to vidím stejně.. dodělat Bc… v třeťáku už snad těhu… a pak moooožná někdy ty zbylé dva roky… aby to bylo komplet.. ale nevím nevím… je mi přes 30 a už jsem líná ![]()
Hlavně jsem fakt ztratila ty iluze o mém oboru… a nový dělat, to už se mi nechce… taki asi na toho Ingl budu kašlat a Bc bude taky stačit ![]()
Uvidím jak mne vydeptá třeťák, bakalářka, státnice a druhé dítko..
Taky bych asi chtěla minimálně kus mateřské normálně „proflákat“… ale to je zas taková nudaaaaa… prostě ani jeden extrém není dobře… nic.. nebo zas moc stresu se školou… možná nějaký kurs… jazyk.. doplnění softwarových znalostí… aby člověk něco dělal i na mateřské, ale nebylo toho tolik…
No nic, končím román,paaaaaaaa
nepřihlášená
E.
jj, s fordikem jsme spokojeni, sice opravy jsou tam porad nejaky, ale tomu se u ojetiny nevyhnem
Mame ho z rakouska, ale pres bazar tady v cechach. Se skolkou nebudu mit tady problem, mam ji asi 20 metru od baraku
Se skolou to bude blby, furt premyslim, jestli ho dat do vedlejsi vesnice, nebo do Brna, zase si rikam, ze v Brne je ta skola lepsi a kdyz uz bude muset dojizdet, tak je jedno kam. Stejne ho budem vozit. Ale zase aby tady neprisel o kamarady, myslim, ze vsichni budou chodit do te vesnicke skoly… No to je jeste daleko
![]()
No tim vlakem by jsi to mela docela zahul ![]()
A v pohode ti Eliska od dvou let vydrzi bez kocarku? ja mam totiz znamy a ti maji triletyho chlapecka a jeste porad ho vozi v kocarku, teda na ty delsi prochazky samo. Tak jsem nad tim premyslela, ze se mi to zda dlouho......
Radeji ani nevedet, kde budou nase deti posunuty uz ted kdyz vidim tech hracek a vseho,o tom se nam taky ani nesnilo. Takze radeji nevedet co vsechno jim budem muset jeste porizovat
![]()
Taky chci ve tretaku otehotnet, ja mam vyhodu, ze statnice nemam. U nas na skole je to zavedeny tak, ze mam bakalajdu, jeji obhajobu, zkousku z jazyka a jako by statnice, ktery jsou ale z mikra a makra a pokud uz je mam (coz ma kazdej, protoze je to stezejni predmet) a souhlasim se znamkou tak si to muzu nechat uznat. Takze to je vyhoda na kterou se spoliham
![]()
To ja fakt vubec o tech zbylych dvou letech neuvazuji, proste ing nebudu a hotovo
Neni na to cas
Ja si myslim, ze se na materske nudit nebudu, az se trosku vzbraborame ze stavby tak bysme si chteli zalozit internetovej obchod s detskyma vecima, takze se o nej chci starat. No vize vzdalene budoucnosti ![]()
Tak zatim pa ![]()
TY JOOOOOOOOOOOO! ŽE JÁ NEŠLA NA TU MASARYČKU!
![]()
Já chci taky jen obhajobu bakalářky a uznat makro a mikro!!!
Tos mi neměla psát
![]()
Mám nablblý obor a ještě se budu trápti s milionem okruhů ke zkoušce.. mikro, makro, manažerka, právo, veřejná správa.. bleeeeeeee
No nic… já ti to tedy moooc přeju.. ale sobě bych to ráda přála taky ![]()
Eliška byla běhací vždy, takže dlouhé výlety zvládala velmi brzy..
Nyní to vypadá, že neumí chodit.. běhá stále… všude.. jak praštěnka… takže namakané nohy má… ale v ZOO je do kočárku hrrr… je to „novinka“.. změna.. vzrůšo… ![]()
Někdy si říkám, že bych brala dítě, co se i ve třech letech vozí, je klidné.. posedí.. vydrží chvíli na místě… ale co, to by pak chtěl člověk dítě živé.. buďme rády, že jsou , jací jsou.. že? ![]()
Jinak kousek od nás je jedna babička, která doteď vozí klučinu ve 3,5 letech na delší procházky také s golfkami.. Babička jej odveze od baráku do parku, tam si on hraje a na cestu domujej ona zas tlačí.. doteď jezdí na odrážedle místo na kole… takže fakt nepoměr.. dcera mi od 2 a 1/4 let jezdí na kole a kočár má jako svátek v ZOO ![]()
Holt temperament, temperament.. uvidím, jak jej bude zvládat udržet na uzdě ve škole…
už nyní mám z toho obavu…
Pa,
E.
no popravde mi prijde nelogicky delat ty predmety znovu, takze se mi nas system zamlouva
Ale uz te tim nebudu drasat ![]()
To mas moc sikovnou holcicku, to ten nas lenoch bude v kocaru asi do prvni tridy
Teda na chozeni to je hrrr, ale jinak je to strasne liny dite, co se nechce nic ucit, jidlo nechce kousat, nekojili jsme protoze mi odmital sat a rval hlady........ Ale uz se s tim smiruji, moc rozumu asi nepobral, zato chodi od sedmyho mesice za ruce a ted si stoupa o co to jde a chodi okolo nabytku (coz mam samo radost, protoze za nim furt nekde litam). Jooo temperament, to mame tez
Jasny, stezovaly bysme si vzdy, clovek neni nikdy plne spokojenej
![]()
No s tou pani to je sila, aby nenechala dojit takovyho velkyho kluka do parku
Ja se budu snazit malyho motivovat aby byl taky tak sikovnej jako Eliska
Ale asi se mi to moc nepovede, on si dela jen co chce ![]()
Nic jdu se podivat jeste trochu na to makro po obede jdu na to
Moc nadeji si nedavam, z 300 lidi to udelalo zatim asi 7
![]()
Tak držím palce! Bylo by to super mít to za sebou!!!!
Já mám takové nervy, že mi to učení nejde, že se absolutně nemůžu soustředit.. tak píšu pořád sem nebo maily.. neumím se nějak uklidnit, začít soustředit… tak jestli tam příští týden půjdu jen s dosavadními vědomostmi, tak nazdar… Děláma spoň výpisky té teorie z pravděpodobnosti a statistiky, když už mi klasické biflování nejde, ale nevím nevím.. tělo nějak odmítá.. už je ten stres moc dlouho, hlava zaplněná jinými blbinami, tak se mi tam ty nové nějak odmítají skládat…
NO, Eliška je Eliška, absolutně já nemůžu nic ovlivnit… nyní mám pocit že i výchovně, je absolutně svobodomyslná… učitelky ve školce (chodí tam 5× měsíčně na dopo) říkají, že s ní také nic nesvedou… Má svoji hlavu.. odmítá poslechnout, když jí z ignorace informací kyne nějaké vzrůšo, nová informace… To, že po ní chceš jasné, smysluplné věci.. tzv. oprávněné požadavky, jí jsou šumák… po dobrém, po zlém… když dostane na zadek, tak je jí to jedno, to přežije, ale to, že to udělá po svém, jde přeci jen vyzkoušet (nejlépe až tam nikdo není), tak to jí za to stojí…
Takže žádné zákazy, tresty apod. u ní nefungují, křik taky ne.. to bych ji jen tloukla a řvala.. a stejně nic.. takže jsem najela na demokrtičtější přístup, ale po prvotním zlepšení nastalo zas zhoršení.. zas nereagujue na nic… tak jen doufám, že z toho vyroste…
Máme kamaráda, který by se mohl jmenovat „absolutní poslušnost“… a to je tak šílený kontrast, když jsme venku, až jsem za to na tu naši holčinu naštvaná.. ale manža byl takový.. vyrostl z toho.. sice až ke konci základky.. do té doby ho nenáviděly učitelky, jelikož nešel jakkoliv srovnat do normálních hranic, ale přežil to, je úžasný, lepšího chlapa si nemůžu ani přát.. tak snad v dospělosti z Eli bude taky nějaká fakt hodnotná slečna… které ta její svobodná hlava bude k tomu, že se nenechá nikým moc manipulovat, nebude mít podkopané sebevědomí deptáním autorit apod.. to je jediné, čím se uklidňujii.. Čas ukáže..
Až budeš mít po zkoušce, tak mi řekni, jak proboho můžeš u 9m dítka vědět, že je lenoch
![]()
Jinak bych tedy nevyžádaně doporučovala jakkoliv nepodporovat chození, ale naopak lezení… nedávat možnost stoupnout si u něčeho (ohrádky apod..), když se přeskočí fáze lezení, není dost prý procvičovaná spolupráce mezi oběma půlkami mozku… která je pro ten křížový pohyb potřeba.. mohou ztoo být různé problémy… sklon k dislexii apod… A taky zádíčka nejsou asi na tu zátěž ještě dostatečně posílená…
Tak je to šikula, ale nepodporovat prosííííííím…
Tak ještě jednou držím palce!!!!
nepřihlášená E.
Blbě se mi píše na compu, jak držím palce ![]()
Tak sem s dojmy, jak to makro dopadloooooo… ![]()
Nebo to hned opravovali = již víš resumé ![]()
Ahojky,
tak vysledek nevim, ale vidim to dost blede. Uz jsem se prihlasila na pristi patek, jsem fakt blbec, veci ktery jsem vedela, tak jsem zkazila, natoz co ty u kterejch jsem si nebyla jista
No proste F jako vysity, v patek znovu
Dozvim se to do pondeli, ale fakt nevim, kde bych tech sest bodiku nasla
Takze se jdu zitra zase ucit
No ale nepocitala jsem s tim, jenom se mi straaaaasne nechce
Normalne nam rikal profesor, ze ani 50procent co zatim psali pisemku (to je tak polovina studentu, protoze uz bezi druha polovina zkouskoveho) nemelo ani 2,5 bodu. Bud jsme fakt blbci vsici nebo nevim
![]()
Jeee, to sem se asi blbe vyjadrila, my lezeme
Je pravda, ze v sedmi mesicich jsem mela depky, neotacel se mi z briska na zada, ale chodil za ruce. Snazila jsem se ho v tom nepodporovat, ale bylo to dobry asi k tomu, ze pochopil, ze se da dostat i nekam jinam, tak se zacal snazit sam. Po pul mesici zacal otacet, sedet lezt, vse zvladl behem jednoho tydne. No a tak vesele chodime, ptala jsem se na to doktorky, kdyz se ten vyvoj dohnal, tak mu v tom nemam branit a delat s nim, co chce
Tak se tim ridim, ono by to ani jinak neslo, je to proste drak
Jj, to by jsi mela nekdy prijit na navstevu, aby jsi pochopila, proc to rikam (ne nahodou dneska zacal delat paci paci, tak snad se to lepsi), predstav si, ze moje ditko by bylo asi o hladu, kdyby jsi pred nej postavila rohlik. On si to proste vesme jen z me ruky, ze by si to sam podal a nedejboze to nemel naporcovany a musel to dasnema ukousnout, to ani nahodou
Ale jinak samo budu rada, kdyz se spletu a jednou to bude velkej sikula ![]()
Jeee, tak to mas taky pekny drace, no nevedela bych si na tvym miste rady. Ale pokud vis odkud vitr vane a jak to nakonec dopadlo, asi bych se tim taky uklidnovala ![]()
S tim soustredenim se ti vubec nedivim, taky uz mi to leze na mozek. Neco se nasrotim, za tyden konec, a srotit se neco jinyho. Kazdej tyden jeden den stres ze zkousky, dalsi 2-5 dni cekani na vysledky pritom se ucit do jinych predmetu
Taky jsem se tesila, ze uz to bude za mnou a nic, ale ja uz nic do hlavy srotit nebudu, jenom opakovat, opakovat, grafovat, delat testiky…chjoooooooo
![]()
Ahojky,
no, to makro.. můžu tě uklidnit jako nás uklidňoval náš matikář, když skoro všechny vyházel… až to budete psát potřetí, budete to mí zažité lépe, než ti, co to náhodou prolezli napoprvé…
Takže i váš učitel na makro chce, abyste si to řádně zažili ![]()
Tak snad to klapne ten příští týden.. dobrý je, že máš už jen toto… že se ti to nyní myslím už s ničím netluče…
Já jesti nenapíšu 21.6. ty verejné finance, tak se stejně do 26.6. snažím dorozkoukat pravděpodobnost a statistiku.. no a opravný na veřejky by byl 28.6. a opravný na statistiku 29.6. = jesti to nedám napoprvé, tak stejně nemám čas se učit nic navíc.. jen doufat v lepší test.. a v to, že mezitím, co se člověk bude šrotit to druhé, nezapomene vše z toho prvního…
Takže září to jistí… ale ani jeden z pánů docentů nepotvrdil, jestli na září něco vypíše… tak na to není spoleh… ![]()
MUSÍÍÍÍM to napsat napoprvé… ale proboha jak????
Fakt už ta hlava hlásí přetížení, protože od zimního semestru si neodpočinula, když skončilo v březnu zkouškové, tak hned milion projektů a seminárek a předtermíny a další zkouškové a FAKT MNE TO UŽ ŠTVE
![]()
No já už si nepamatuji, jak „samostatná“ byla Eli v 9m, ale každopádně každý týden je to jinak… tak bych tak ty závěry dělala za těch 18 let… to už budeš vědět, jestli to bude rošťák napořád nebo se z toho v té pubertě dostane apod…
Z Eli jsem momentálně též bezradná… no, celej tatínek ![]()
A není to o rozmazlenosti… absolutně nic si případným vztekáním nevymůže apod., o to tu nejde.. jen prostě ignoruje vesele jakoukoliv autoritu, protože má na vše svůj názor… své plány.. a nehodlá se nyní vůbec nikým ovlivňovat… takže je nyní problém i to, co už bylo OK… takže takový návrat na stromy
Lezlo by mi to na nervy i bez zkoušek, natož nyní…
No, aspoň se nenudíme
![]()
Ale kamarádky, učitelky i babičky se diví, že na ní fakt nic nefunguje.. nějaké fígle apod.. není hloupá… jde si za svým… hlava nehlava… to bude ve škole fakt asi problém…
![]()
Jo a díky nastavovaným hranicím je samozřejmě denně hodně bitev.. kdybych to vzdala úplně a rezignovala na vše.. nechala ať je po jejím, tak by to bylo sice pohodlné, ale asi značně krátkozraké.. tak bojujem.. vysvětlujem.. snažíme se být klidní, ale ona je fakt nyní na facana
už pár měsíců
a prý pár let ještě bude
![]()
Tak já jdu dál vyhledávat definice, paa,
E.
jj, to je pravda, potreti to budu mit zazity dokonale
jeste ted si pamatuju z hlavy grafy z mikra
Jo to on chce, ale stejne mi prijde, ze je z nas nestastnej, jak porad musi opravovat novy a novy testy
Kdyby zlehcil otazky, mel by to bez prace ![]()
Ne to se mi netluce, jenom s tou autoskolou co jsem si namyslela
Chtela jsem ji stihnout pred dovolenou, ale to asi nevyjde, tak se na to vrhnu az v srpnu ![]()
Neboj budu ti drzet palecky a urcite to zvladnes
Tyhle zkouskovy stresy jsou stejne sileny
Cek je z toho pekne na prasky, pak euforie ze to ma a pak je zase na prasky z neceho jinyho
Furt dokola ![]()
Taky jsem hned po zimnim semestru (diky tomu, ze mikro jsem dala na potreti az na konci unora a hned dalsi den sem sla do skoly do novyho semestru) uplne vyrizena jeste ted, vubec se mi nedarilo, samy opakovacky, nebyla jsem zvykla se zase srotit a hlavne me vubec kombinovany studium nevyhovuje, jak jsem zjistila
Ten styk s uciteli mi strasne chybi. No ale jinak nez distancne to stejne studovat nemuzu, tak si musim zvyknout. Ted jsem jeste neopakovala zkousku, az na to makro…
Ja srovnavam malyho s detma stejnyho veku, proto rikam, ze je linej. Samo vim, ze kazdy dite je jiny, taky to rikam jenom s nadsazkou
JE to stejne pro me to nejuzasnejsi a nejkrasnejsi dite pod sluncem
Jo mimochodem, to paci paci se sice naucil, ale dela to pouze za jidlo (vcera jsem mu davala z vecere jako vzdy rohlik a vzdy kdyz sem mu dala do pusy, tak zacal delat paci paci…po kom to dite je
)
Treba z toho Eliska do skoly jeste vyroste, taky me napada, ale moc o tom obdobi nevim, tak daleko jeste nestuduji - nema to neco spolecnyho s obdobim vzdoru? Nebo to uz ma za sebou? Jinak drzim pesti v bojich, urco to nevzdavej, musime ty maly tvoricky vypiplat alespon trosicku k obrazu svemu ![]()
Normalne jsem ti ten prispevek zacla psat o pul sedme a posilam ho ted - no jo, manza ma narozky, tak vychystavam oslavu, navic jsou tu zednici, uklid atd, takze dnes se urco nenudim
Aspon nemusim tolik myslet na to pokazeny makro ![]()
Tak zatim pa a pekny vikendik ![]()
Ahoj,
já mám manžu o víkendu + v pondělí na 17h službách
, takže nemůže ani malou pohlídat, abych se víc učila.. tak čas běží… no.. už aby byl čtvrtek a vyrazili mě… l
epší než to čekání ![]()
Jinak kdyby to bylo období vzdoru, tak by to bylo super.. Akorát takový těžký nezávislák je odmala… spíš se to horší.. tak nevím…
Představ si, že jí je třeba šumák, že se ztratí…
Byla na Bambiriádě, zdrhla, manža ji sledoval, aby se neztratila, ale aby o něm nevěděla.. chtěl jí dát „lekci“.,.. no tak dítě si běhalo vesele mezi davy lidí, po atrakcích… pak asistovala u nějakého stánku, tak si jedna paní všimla, že tam mají holčičku, která k nikomunepatří.. tak se začala ptát… No, z Eli pak vylezlo, že je tam s tátou… tak paní že ho půjdou hledat… no a kdyby ho nenašly, že půjdou na pódium a nechají jej vyvolat z mikrofonu… NO a když pak šli kolem manži, tak se na něj dítě normálně dívalo, pak i otočilo, ušklíblo a šlo dál, hledající tatínika!
Ten zíral.. myslel, že když jej po těch cca 45 min uvidí, že vyhrkne něco jako - Jé, táta… Ale ona nic.. v hlavě jí uzrála myšlenka, že by ráda zjistila, jaké to je jít vyvolávat tatínka mikrofonem.. tak normálně dělala, že ho nevidí a zapřela ho!!!
Prostě u ní nějaé takové věci, co bys jakoby předpokládala, fakt nefungují…
A děti jejího věku kolem se rozbrečí,když maminka zavolá „Tak pa, já jdu“… no a ta naše mi ještě zamává a hraje si dál.. klidně takhle byla také 20 min… od té doby vím,ž e nemůžu říkat, že odcházím, protože pak bych nesplnila to, co jsem tvrdila.. dítěti to je šumák.. tak musím na ní jinak.. je to makačka, pořád vymýšlet jak na ni „vyzrát“…
Tak kéžby to bylo období vzdoru.. ale zatím to vypadá na tatínka.. ![]()
Tak ahojky a též přeji hezký víkend.. a co nejméně práce! ![]()
E.
Ahoj Lemo: nevím, zda bych tě odchytla v Září 2006, proto za tebou jdu sem. Asi jsem zešílela, ale otevřeli tady poblíž studium VŠ, tak se chci na to vrhnout, do září 07 bych si musela podat přihlášku na přípravné kurzy z matiky (jinak příjmačky nehrozí), ale pořád váhám
Mám na tebe (a i na ostatní) pár otázek (nějak nestíhám pročítat, co jste k tomuto tématu už napsaly
.
1/ šla bys do toho znovu ?? ![]()
2/ musí se člověk učit každý den nebo stačí hodně drtit před zkouškama a kdy se vlastně s tím prckem učíš ?
3/ nezačaly vám doma kvůli tomu nějaké konflikty s manželem apod. , jakože na sebe máte míň času atd… ![]()
4/ jak moc je to finančně náročné - např. kolik Kč na semestr- vůbec nemám přestavu, zda se dá všechno třeba poshánět tak nějak víceméně „zdarma“ nebo si toho člověk musí hooodně nakoupit.
5/dá se nějak „ulejt“ z pravidelné docházky do školy - měla bych to pátek sobota 1 x za 14 dní, jde to nějak omezit bez následků ![]()
6/ jelikož opravdu mám minimální představu jak to na VŠ chodí, tak bych potřebovala ještě zhruba vědět např. kolik testů asi tak se za semestr píše a kolik je zhruba tak ústních zkoušek a jak dlouho ta zkouška trvá- přibližně… ![]()
Díky moc, kdybys měla čas, tak moc moc prosím o odpovědi. Nějak už do Září 06 nestíhám chodit, ale snad se tam zase potkáme. pa
Ahoj Zziny,
tak když se ptáš i ostatních, tak to zkusím, ale nevím nevím…
Ad 1) Šla - ale původní vize o 5 letech se nyní rozplývá na 3 roky ![]()
ad 2) Nevím co budeš mít za typ školy.. já jsem na ekonomicko-správní fakultě a abych nechodila na zkoušky dokola za 3, tak jsem na nejhorších předmětech dělala v průběhu semestru každý den, kdy mi dítě spalo.. ev. večer.. ale nevstávala nad ránem.. jak už se blížilo zkouškové, tak už jsem musela začít fakt každý den.. fakt každé ráno.. a každé denní spaní.. abych ty 3h denně trhla.. po večerech čas pro sebe, žehlení, vaření, seminárky (ty většinou děláš v průběhu semestru, ne až ve zkouškovém).
Když si to tak proberu, tak celý prvák jsem po kouskách řešila matiku, mikro a makro, ostatní jsem pak dělala před zkouškami.. v druháku jsem zas řešila pravděpodobnost a software k databázovým systémům, abych udělala komplet databázi autopůjčovny.. včetně modelů předcházejících tomu „programování“.. tohle pochopit, to mi zabralo hooodně času.. každý večer… přes den seminárky.. takže celý semestr jsem průběžně na něčem fakt musela makat.. ať už výplody pro učitele či se učit dovednosti ke zkoušce ![]()
Jinak spolužáci nevstávají ráno, ale učí se večer, ale já u toho usínám + bych neměla čas na jiné věci.. tak jsem se naučila v krizích vstávat ve 4h, abych se něco naučila než dcera kolem 6h vstane.. Pak ještě když spí přes den… Je to děs, člověk si ale zvykne.. jinak bych to nezvládala.. a nechci být jako ti spolužáci, co to nezvládají, tak některé předměty již nyní mají posunuté do dalšího roku.. prostě se to nestihli naučit natolik, aby prošli.. či to vůbec nestačili dělat, tak si jej zapíší znovu.. díky tomu to totiž vypadá, že to pak v 3. vše nestihnou a prodlouží si studium na 4. rok.. tak radši dřu jak nyní.. než studovat zbytečně o rok déle jen kvůli např. 3 předmětům…
ad 3) Ne, věděl, do čeho jde… průběžně se jej ptám, jestli nemám nechat školy, jestli to není příliš velká zkouška apod.. tak prý ne
Takže mám max. podporu, i když to není lehké pro něj vůbec… jedu nyní hlavně role MATKA a HOSPODYNĚ a STUDENTKA.. muž by určo rád uvítal roli MANŽELKA… tak snad už se do 2 týdnů zas dočká
BUde výměna rolí…
Když si občas posteskne, tak mu říkám, že 11 let za námi, dalších aspoň 40 před námi, tak nárazově těch pár měsíců je jen kapka v moři.. ať nezoufá, že by mohlo být i hůř ![]()
ad 4) loni jsem projezdila méně, ale dala víc za skripta (nebyly kontakty), letos je to naopak.. v průměru to vidím tak do 7tisíc za celý rok (dva semestry jízdy vlakem Pha-Pardubice + skripta + toner na tisk oskenovaných podkladů)
ad 5) když máš spolehlivého spolužáka, co ti napíše přesně, jaké požadavky učitelé mají, tak tam chodit nemusíš… jen na povinná cvičení.. např. když jsme dělali projekt v rámci geografických informačních systémů.. tak tam musíš být a osobně to zpracovat…
ad 6) Jéžiš, na to se moc nedá odpovědět…
Prvák nás šetřili.. to toho bylo málo..
Druhák - zimní semestr - 9 předmětů = 8 zkoušek a 1 zápočet
Jinak to mělo být 8 a 7, ale prohodila jsem si povinně volitelný na delší semestr, abych měla víc času se učit statistiku v letním..
Pak člověk zahrnuli takovými požadavky na seminárky a projekty, že stejně totál nestíhám… ![]()
Zkouška, většina je písemná (zatím), některé jen ústí, některé jsou písemné s ústním dozkoušením.. Jak jde o písemku, je to hodina a jdeš.. výsledky ti dají na internet… jak je to ústní, tak tam klidně čekáš kolik hodin.. když si kantor už přes internet „neobjedná“ lidi po malých skupinkách na určitý čas, ale nažene si 60 lidí od rána, tak tam zákonitě musíš nějak počkat, než na tebe přijde řada… ![]()
Tak nevím,j estli ti toto bude k něčemu.. je to fakt individuální.. jsou lidé, co se skoro nemusí učit či se učí to samé třetinu mého času a vyjde jim, že nemusí vstávat.. nemusí tomu moc dát.. před zkouškou na to jen mrknou a dají to za 3.. takový machr já nejsem…
Taky se to učím proto, abych něco věděla.. a aby mne nevyhodili, protože každé vyhození od zkoušky mne stojí den času, za vlak a MHD přes 300 a starost se sháněním hlídání = přehazování manželovy služby, jelikož hlídací babičky nemám… Tak si u učím, abych to dávala napoprvé ![]()
E.
Zdravím, přiznám se, že jsem tu semestr nebyla… bylo toho trochu moc, ale teď už mám prázdniny a asi bude i prospěchové stýpko
Už mi akorát chybí zkouška na lidové konzervatoři a mám obě školy v cajku.
Takže se hlásím na drření pěstí všem, kdo ještě bojují ![]()
zziny - já otěhotněla při studiích, takže jsem měla na rok přerušeno a už jsem rok zpět. Chodím si do školy odpočinout od dítka a přijít na jiné myšlenky. Vzhledem k tomu, že studuju učitelství pro SŠ, se učím asi tak den před zkouškou, práce mastím o víkendech. Je trochu blbé, že je to denní studium a že dojíždím cca hodinu, ale dá se to. Chlap se dovede postarat a babičky fungujou, takže dobrý ![]()