Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sany - jak kde a jak u koho, já mám prezenční studium a naštěstí v posledním ročníku už to nebylo tak časově náročné, na některé přednášky jsem ale chodit musela, protože si vyučující dělali docházku a když se moc chybělo, dělali potom fóry u zápočtů nebo u zkoušek, pak zase byli takoví, ketrým bylo fuk, že jsem nebyla ani na jedné přednášce, hlavně že jsem měla splněné úkoly k zápočtu a uměla na zkoušku. Je to o tom, na jaké vyučující natrefíš, jak bude udělaný rozvrh, ale na druhou stranu si myslím, že s každým dá vždycky NĚJAK domluvit…
Sany já studuju prezenčně. Do školy chodím 3-4dny v týdnu (podle nálady)
Celý den mám jen jednou, jinak buď dopoledne nebo odpoledne. Moc záleží na škole. Některé kamarádky mají jiný obor a chodí třeba jen 3× týdně. Ono postupně zjistíš na co je třeba chodit a na co ne. Myslím, že dokonce v Brně mi známá říkala, že má spolužačku s mimi a má individuál, školu 2× týdně a ještě je na fakultě sociápních studií hlídání dětí. Nebála bych se toho ![]()
ahoj holky, po delsi dobe se zase hlasim. O vikendu jsem byla ve skole a tim padem tento tyden nic nestiham
Navic jsem se v sobotu dozvedela, ze musim do konce tohoto tydne udelat jednu seminarni praci, to to nemohli proboha zadat driv?:twisted:
Si mysli, ze mam cas jenom na jejich prace ![]()
Jana24, Tinuvien: tak to vas fakt obdivuju. Zvladat vejsku pri diteti prezencne, to musi byt zaprah. Me bohate staci to kombinovany studium. Pristi tyden mam prvni zkousku a uz ted z toho mam pekny bobky ![]()
siloenka: diplomka za tyden? to musis byt hodne sikovna, to je jedno, ze to bylo spichnuty narychlo, hlavne ze to proslo ne? Ale priklad si z tebe nevezmu protoze ja bych to urcite nezvladla.
Jano24: gratuluji k uzavreni posledniho rocniku, kez bych to i ja mela uz za sebou (no pet let, to utece jako voda ne? ![]()
LeMa: no,me to tema hodne zajimalo a bavilo, nosila jsem to asi rok v hlave,shanela jsem si materialy, atd. a pak uz to stacilo jen napsat..ale za to ve dne i v noci
)..bylo toho lehce nad minimem nejakych 55stranek…vysledna znamka za dve,ale s odrenyma usiskama…a tech gramatickych chyb co tam bylo
Ale jak rikam,byla to blbost,dneska uz bych to takhle neudelala.
LeMo s ročním dítkem to jde. Chtěla jsem přestoupit na dálkové, ale neumožnili mi to, tak se s tím peru takhle. Má to i svá plus … aspoň jsem v tom prostředí a motivuje mě to k práci. Být ve škole jednou za dva týdny, tak to flákám ještě víc než teď. ![]()
siloenka: no tak to potom jo, ale stejne jsi dobra, dat to behem tydne vsechno na papir. Ja nepochybuju o tom, ze moje diplomka bude mit taky jenom 55stranek, protoze si vubec nedokazu predstavit, jak to napisu
A dvojka je vyborna znamka na ostatni se nikdo nepta ![]()
Tinuvien: no nejak si to nedokazu predstavit ani s rocnim ditkem
uz ted se desim, jak tobudu pristi rok zvladat, kdyz malej nebude tak spat a bude o hodne narocnejsi ![]()
Je fakt, ze dokopat se neco udelat, kdyz chodim do skoly jeden vikend v mesici je nekdy sila, ale zatim to nejak zvladam.
LeMa - pro mě by bývalo bylo mnohem náročnější chodit do školy hned po narození Matěje, nastoupila jsem zpátky, když mu bylo deset měsíců - to už to s ním sice před den náročnější na hlídání, ale už hezky spal v noci, to je pro mě bylo důležitější, já když mám vyvíjet nějakou aktivitu (duševní i fyzickou), musím být vyspalá, což se mi první půlrok Matesova života jaksi nepoštěstilo. Teď z čert ví jakýho důvodu začal zase spát blbě (budí se v noci i šestkrát a vstává mezi pátou a šestou
), takže jsem zvědavá, jak se budu soustředit na diplomku…
Tinuvien - taky jsem nemohla přestoupit na dálkové (musela bych do Brna a zpátky do prváku - což se mi ve čtvrťáku fakt nechtělo
) a když jsem se ptala na idividuální plán, bylo mi řečeno, že to už neexistuje…Ono se to nakonec vždycky dá nějak zvládnout, viď? Pro mě byly nejhorší praxe, kdy jsem musela třeba týden v kuse každý den chodit učit - to pak bylo náročné na organizaci kvůli hlídání (všechny moje hlídačky jsou buď pracující nebo školou povinné…), ale nakonec se to nějak zařídilo taky. Když se chce, tak jde všechno ![]()
Jani a nestudovala jsi taky náhodou v Ostravě? Na studijním na mě ta baba čučela, jak bych byla nevím odkud
Hlídači z rodiny taky všichni pracují, naštěstí mám na dopoledne jednu holku, co se nedostala na VŠ a tak je na pracáku. Ta nemůže jen výjimečně ![]()
Tinuvien- nene, já studuju v Praze, ale ono to asi bude všude stejný
![]()
Jana24: no to verim, ze by to bylo u mensiho ditka narocnejsi, prezencne to musi byt hodne narocny. Stejne vas obdivuju, nedokazu si to vubec predstavit. Ja se teda uz ted jakz takz vyspim, zrovna dneska me malej prekvapil a spinkal 7 hodin v kuse. Pres den je to zatim taky spac. Nevyspana jsem ale porad ![]()
Tak doufam, ze se synek umoudri a bude spinkat, at zvladnes diplomku na jednicku
A resila bych to stejne, pokud bych mela ze ctvrtaku skocit do prvaku, tak to by me mohlo
Nejak se to asi musi zvladnout, jenom prave chtit ![]()
Ja to na hlidani v rodine v tydnu taky moc nemam, ale zatim moc nepotrebuji. Zkousky si snazim nahlasit na vikend, to hlida manza ![]()
Ahoj holky,
taky se hlásím ke studujícím. Těhotná jsem psala bakalářku a dělala státnice, s Filipem v břiše jsem absolvovala i promoci. No a jelikož jsem se nechala vyhecovat spolužáky tak jsem si podala přihlášku na magisterský a teď od září pokračuju… je to náročný, bez pomoci manžela a babičky by to nešlo. Už jsem úspěšně zvládla i první zkoušku.
Jo a studuju obor Finance.
Zatím pa
Zuz tak to tě obdivuju s tak malým mimi. Děláš to prezenčně?
Tinuvien , dělám to dálkově formöu kombinovaného studia. Obvykle máme přednášky celý den 1× týdně.
Díky, ale zatím není moc co obdivovat, občas si tam zaskočím na přednášku, hlavně na ty důležité předměty a zkoušku mám zatím jednu. No uvidíme v únoru až začne zkouškový, jak budu zvládat…
Zuz jasně, o zkouškovém se rozhodne
U mě teda hlavně v zápočťáku, zkoušku mám tento semestr jen jednu. Ale v letním jich bude asi pět nebo šest ![]()