Studující maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15404
7.1.10 13:10

LeMa - gratuluju!!! :palec: :kytka:
no, Karlovka se pořád drží :lol: , právě, že jak to bylo o bod, pořád mně to popichuje, abych do toho šla :lol:
Jinak na to, že začíná zkouškové, tak teda umím velký ho…naštěstí nám na kombinovaném začíná zkouškové až po 20.lednu (po týdenních cvičeních na fakultě), takže snad ještě něco dohoním…jsem flákač, vyloženě studijní typ :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
8.1.10 12:15

Ahoj,
já včera nejspíš totál povorala test z matiky, tak uvidím, jestli bude opáčko. Jedeme na týden na hory, učení nějaké vyvezu se vyvenčit, ale moc tomu nedávám. :lol:

rhiannon-TAk do toho jdi, víc než pětikilo za přihlášku za to nedáš a pak by tě to mrzelo, žes to nezkusila. Co tě láká za obor?

LeMo-Gratuluju k holčičce. A jsi borec, že to dáváš se dvěma dětmi. Ať jsou vyučující milosrdní. Musíš vzít Adámka za ruku a Alex do šátku, nacpat se se na katedru a to by bylo, aby tě nechtěli mít rychle venku s jedničkami. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
8.1.10 21:29

Ahoj žížalo, obor Biologie…sice nepatří k nejlehčím, ale ze zkušeností kamarádů vím, že se to dá…stejně tam třeba medina :-) jenom chtít, no… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
10.1.10 19:29

Ahoj holky,

tak i tu tezkou zkousku jsem zdolala zdarne a mam za D :-) Takze ted uz jenom posledni v sobotu a budu mit ten prvni semestr na magisterskym zdarne za sebou…

Jezinko: no tak hlavne ze jsi to dala, ja se taky kolikrat neucim tolik co bych chtela, proste neni cas no…

Rhiannon: prosimte, kdyz mas zkousky az 20.1. tak jakej pak flakac…ja se bezne ucim na zkousky tyden, pokud to jsou teda normal predmety, jak je tam pocitani prikladu a tak, tak to mi trva dyl…
Pokud te to drzi, sla bych do toho taky…ja bych zase hrozne rada psychologii, ale me unikla o mnohem vic nez o bod a navic je to docela drina, to bych uz ted s rodinou nedavala…takze ekonomka byla druha volba…ja tam teda sla puvodne jenom na tri roky, ale snad i ty dalsi dva zdarne absolvuju :lol:

Zizalo: tak co, zvorala nebo ne? Drzim pesti, at ne…Ja chodim s obema detma i manzelem na ty zkousky, zatim to tak vychazelo, ze nebylo hlidani…ja se tam v tom pocasi sama autem totiz neodvezu (mam ridicak cca 2,5 mesice), takze jedeme vzdy cela rodinka…ale ja nerada, kdyz me ucitele vidi, jak tam taham i deti, prijde mi to blby…navic takovy maly mimco…takze ja je spis nenapadne necham nekde kde ucitel nejde a delam ze jako nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
11.1.10 09:22

LeMa - gratuluju!! :wink: :palec:
Jinak psychologie je nádherný obor, ale souhlasím, že už jen se tam dostat je makačka…nezvládla bych toho tolik načíst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
19.1.10 11:23

Tak uz i posledni zkouska je za mnou…v sobotu jdu jeste obhajit seminarku a dostanu za to zapocet, je to spis takova formalita, tak to uz se nervit nebudu :lol:

Rhiannon: diky, semestr je za mnou, tak jsem rada…mela jsem strach, jak to zvladnu s mimcem, nevedela kdy prijde a tak…ale slo to :lol:
Jo ja nemam na psychologii zadny vzdelani, mesic jsem se na ty prijimacky ucila z ruznych knih, delala si testy…jenze je to ze 70-ti procent o znalosti mediciny jako takove a to jsem nedavala…tak ten test taky tak dopadl no…ale nelituju, proste to tak melo byt…ja se snazila a holt na to nemam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
21.1.10 06:59

LeMo - tak to gratuluju, že máš zkouškové zdárně za sebou! :palec:
Mně teprve začíná… :poblion:

Říkala jsem si holky, že tu přihlášku asi nechám na příští rok… :think: začít v půl roce mimča studovat další vejšku, než si to člověk ošahá…já vám nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
22.1.10 12:06

Ahoooj holky,
omlouvám se, že sem tak vpadám… Trochu jsem Vás pročítala… Ted v unoru chci nastoupit do školy a dodělat si jí, nastoupila bych ted do třetáku, udělala druhé pololetí třetáku a pak jen čtvrták, ale nějak se toho furt bojim :( ! Mám 18ti měsíčního chlapečka a opravdu, ale opravdu nejsem studijní typ, vše jsem si vždy musela do hlavy cpát hrozným zpusobem, když mě třeba zkoušeli… A tak se chci jen pozeptat, jak to zvládáte a tak … Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
26.1.10 08:35

Marcel, vzhledem k tomu, že ti chybí cca rok a půl, jak jsem pochopila, neváhala bych…nevím tedy, jaké to je studovat s dítětem, to se teprve uvidí, ale jinak jsem studovala při zaměstnání…
Taky se musím do učení nutit, spoustu věcí si do hlavy natlačit, ale jde to…jak se říká - když se chce, tak to jde :lol:

Držím palce a dej vědět!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JP
46
3.2.10 12:12

Ahoj Marci,
jsem na tomto tématu poprvé a ráda bych ti dala svoji zkušenost. Mám ročního syna a od září jsem nastoupila do školy po přerušení studia. Mám tedy už odstudovaný 1. semestr se synem. Některé povinné předměty jsem měla hotové z loňska, když jsem studovala jako těhotná a zbytek jsem si dodělávala letos. Moc toho nebylo tak 2-3× do školy za týden. Školu jsem měla odpoledne a blýzko rodičů, takže máma hlídala. Fajn na tom bylo, že jsem si ve škole odpočinula od Ondry a domácích prací a pokecala jsem i slidmi. Také se Ondra naučil nebýt na mě tolik závislý, i když ze začátku plakával že nejsem s ním, ale to bylo jen chvilku. Horší pak bylo sehnat si čas na učení na zkoušky. I když rodina pomáhá s hlídáním, tak se mi moc nechce a nebo jsem unavená. Píšu teď bakalářku a dá se to jen když Ondra spí-tedy večer a nebo když ho někdo hlídá. Manžel se taky snaží o hlídání, ale po práci přijde taky unavený. Tak ho někdy o sobotě vezme a jedou na celý den za jeho mamkou či babičkou, to mi hodně pomáhá. Teď jsem ve fázi kdy bojuju s čase. Vždy jsem potřebovala na učení víc času než ostatní a tak přemýšlím, že si poslední semestr rozvolním jak to jen půjde.
Určitě se toho neboj, všechno jde když se chce i když to trochu skřípe.
Snad jsem ti trochu poradila.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
4.2.10 12:37

Ahoj :-)

Našla jsem tu tuhle diskuzi, tak snad mne mezi sebe ještě přijmete :lol: Jsem studující mamina téměř 7.měsíční cácorky :lol: Dělám tedy SŠ - druhou SŠ - jedna mi přišla asi málo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JP
46
8.2.10 18:07

Ahoj Barči, co studeš? Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
9.2.10 10:55

JP Ahoj :lol: Jsem se lekla, že sem snad nikdo nechodí :lol: Jináč studuju Veřejnou správu v Praze :-) A jsem kousek od Plzně.. Plzeň-sever… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8853
9.2.10 21:36

Ahojky ..vítám nově příchozí ..
nebojte to zvládnete ..taky nejsem studijní typ … :think:
mam za sebou zkouškové a tak jsem týden odpočívala ..a zas v pá hurá do školy :mrgreen:
beru to i jako relax ..výlet :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
10.2.10 15:28

Ahojky, taky vitam nove prichozi dusicky :lol:

Rhiannon: no zalezi na tobe, pokud se na to necitis, je to jasny, odloz to. Urcite by to byl mazec. Ja jsem zase na druhou stranu ten typ, kterej to chce mit co nejdriv z krku…takze ja bych asi zvolila tu druhou skolu hned.....ale jak rikam, me by proste nedalo spat, kdybych vedela, kolik me toho jeste ceka, jsem magor :lol:

Marcelko: taky bych nevahala, za zkousku to preci stoji :wink: Pokud mas podporu v rodicich, partnerovi, tak tim lip 8-)
Presne jak pise JP, ja zacla studovat, kdyz se Adamek narodil (14 dni po porodu). Ja do skoly chodila jenom tak 2 vikendy v mesici. Nechtelo se mi ho nechavat s rodici, manzelem, ale zvykla jsem si. A opravdu to bylo na zacatku velmi prijemny setkavat se s mladymi lidmi, pokecat o necem jinym nez o plinach, krmeni a podobne…Odreagovavala jsem se tam 8-) Ale to uceni doma se pak muselo zvladnout, protoze hlidani neni vsechno…co stravis ve skole, to ti doma stoji domacnost, takze dohanet toto plus se jeste ucit na zkousky, je to nekdy drsny…
Ale opravdu staci chtit a dokazeme zazraky 8-)

Jezinko: gratuluji k uspesnemu zkouskovemu :kytka: Ja jdu do skoly az posledni vikend v unoru, tak uzivam prazdnin co to jde…ale ted zrovna vsici marodime, tak je to naprd :evil: :evil: Ale radeji ted nez ve zkouskovem ze :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová