Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
LeMa, supeeeer, gratulace!!!!!
![]()
No, mně to uteklo o pár bodů
Takže mě to mrzí dost…kdybych skončila někde daleko v poli poražených, řekla bych si, že jsem blbá a šla od toho, ale takhle…řekla jsem si, že to ještě zkusím příští rok, už vím co a jak, na co si dát pozor…tak uvidíme ![]()
Aha, tak to me moc mrzi, preji ti, at se ti to dalsi rok podari
A dekuji za gratulace, jeste mi to porad nejak nedochazi ![]()
Omlouvám se, že vám vpadávám do diskuze, ale nikde nemůžu najít, jak přidat příspěvek a měla bych dotaz ohledně studia a těhotenství ![]()
Studuju první rok na VŠ a s přítelem toužíme po mimču, ale někde jsem četla, že abych mohla pobírat rodičák, musím studium přerušit, je to pravda?? ![]()
Reinka píše:
Studuju první rok na VŠ a s přítelem toužíme po mimču, ale někde jsem četla, že abych mohla pobírat rodičák, musím studium přerušit, je to pravda??
Ne nemusíš, nejprve se vyplácí peněžitá pomoct v mateřství, neboli mateřská a ta je 70% z průměrného platu, takže pokud jsi rok před nástupem na MD dělala tak je to v pohodě, pokud ne tak dostaneš nemocenskou nějak zkrácenou myslim, tady toho píšou víc http://www.babyonline.cz/…ovolena.html, a pokud jsi jako studující nepracující nemůžeš si vybírat mezi variantama a dostaneš automaticky 4letou ![]()
Takže pokud ještě nejsi těhu, radím najít si ke škole práci a pořádnou smlouvu a ne jako brigádnice
a teprve pak otěhotnět, teda ovšem pokud není přítel milionář ![]()
ahojky holky, můžu se přidat? jestli semka ještě někdo chodí..
Phoebe21 píše:
ahojky holky, můžu se přidat? jestli semka ještě někdo chodí..
Ahoj, sem už moc ne
Většina z nás se přesunula do diskuze Přijímačky na VŠ 2011/2012 - jsme tam jak studující, tak i ty, co to budou na VŠ zkoušet znovu příští rok
Tak určitě doraž!! ![]()
Ahoj:)
tak mě čeká konec pomaturitního studia k půlce května a chci pokračovat dál na VŠ, ale nevím, zda to zvládnu…
Ahoj, zkusím to tu obnovit. Od září na stupuju dálkově na Pdf MU, tak to zkouším, jestli se tu nenajde nějaká spolužačka ![]()
@honeyjenny nejsem spolužačka, ale máme skupinku studujících mamin na mateřské, takže jestli se k nám „divným“ chceš připojit, pošlu pozvánku ![]()
Ahoj holky,
studuji 3. rokem VŠ a budu končit. Mám syna, který chodí do 2. třídy a dceru chodící do školky. Učení, bakalářku, zkoušky…vše jsem měla časově rozplánované. Pak jsem nedala dvě zkoušky a přišel Covid. Ty dvě zkoušky mi zabraly strašně moc času, já se zaměřila jen na ně (nedovedu se učit na více předmětů, takže vždy jedu jen jeden). Hodně seminárek, pak korekce k připravované publikaci…domácí výuka, pak nastaly u syna zdravotní problémy…
Nějak vím, že to dám, nic jiného mi nezbyde, ale na druhou stranu vím, že to bude masakr a možná zkolabuju dřív, než dolezu ke státnicím. ![]()
Bakalářku odevzdávám 1.4. a její stav je 0. Jde o téma, o kterém píšu snad celé studium a mám hodně nastudováno, ale na papíře nic. Teď se mořím se seminárkama - dostala jsem jedno fakt blbý téma ke kterému nejsou téměř žádné zdroje a vše musím tahat po internetu ze zahraničí. 9.1. první zkouška. Posunout to nejde, mám další zkoušky a zbyly by mi 3 dny na jednu hodně těžkou.
Hlídání nemáme, spoléhám se jen na manžela. Ten podniká a koncem roku toho měl fakt hodně. Aspoň jsem se poslední dobou naučila spát. Byla jsem zvyklá být vzhůru klidně od 3-4 hod. Jo, dlouho to šlo a já se mohla učit takhle ráno, jenže asi stárnu. Takže i když jsem byla třeba od 3 vzhůru, v 5 už jsem chtěla zase spát, to dřív nebylo. Teď už jsem to změnila. Snažím se spát aspoň 7 hodin.
Nějak v tom všem plavu a bojím se, že až zavřou školy, můžu si státnice odložit rovnou na leden. Škola jede online výuku dle rozvrhu, žádné termíny se neposouvají. Teď to bude chtít hodně sebezapření, abych to zvládla. Mám pocit, že všichni jsou daleko přede mnou.
Jak jste na tom vy co také studujete a máte děti? Jak to dáváte?
@Kazimíra Olejovka píše:
Ahoj holky,studuji 3. rokem VŠ a budu končit. Mám syna, který chodí do 2. třídy a dceru chodící do školky. Učení, bakalářku, zkoušky…vše jsem měla časově rozplánované. Pak jsem nedala dvě zkoušky a přišel Covid. Ty dvě zkoušky mi zabraly strašně moc času, já se zaměřila jen na ně (nedovedu se učit na více předmětů, takže vždy jedu jen jeden). Hodně seminárek, pak korekce k připravované publikaci…domácí výuka, pak nastaly u syna zdravotní problémy…
Nějak vím, že to dám, nic jiného mi nezbyde, ale na druhou stranu vím, že to bude masakr a možná zkolabuju dřív, než dolezu ke státnicím.
Bakalářku odevzdávám 1.4. a její stav je 0. Jde o téma, o kterém píšu snad celé studium a mám hodně nastudováno, ale na papíře nic. Teď se mořím se seminárkama - dostala jsem jedno fakt blbý téma ke kterému nejsou téměř žádné zdroje a vše musím tahat po internetu ze zahraničí. 9.1. první zkouška. Posunout to nejde, mám další zkoušky a zbyly by mi 3 dny na jednu hodně těžkou.
Hlídání nemáme, spoléhám se jen na manžela. Ten podniká a koncem roku toho měl fakt hodně. Aspoň jsem se poslední dobou naučila spát. Byla jsem zvyklá být vzhůru klidně od 3-4 hod. Jo, dlouho to šlo a já se mohla učit takhle ráno, jenže asi stárnu. Takže i když jsem byla třeba od 3 vzhůru, v 5 už jsem chtěla zase spát, to dřív nebylo. Teď už jsem to změnila. Snažím se spát aspoň 7 hodin.
Nějak v tom všem plavu a bojím se, že až zavřou školy, můžu si státnice odložit rovnou na leden. Škola jede online výuku dle rozvrhu, žádné termíny se neposouvají. Teď to bude chtít hodně sebezapření, abych to zvládla. Mám pocit, že všichni jsou daleko přede mnou.
Jak jste na tom vy co také studujete a máte děti? Jak to dáváte?
Ahoj, já píšu DP, kde dělám návrh sustaianbility indexu pomocí metod multikriteriteriálního rozhodování. O nějakých relevantních zdrojích v češtině si taky můžu nechat zdát.
Odevzdávám 13.5., termín porodu mám 14.5.
Tak si držím palce, ať děťátko spolupracuje
4.1. deadline na tři seminárky, 15.1. zkouška, 19.1. zkouška.
Ale to dáme, jsme drsné holky ![]()