Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Žížala...........a proč musíš prodlužovat, smím-li se ptát
jinak děkuji ..snad už to těhu bude OK
jj víme ..byla jsem na plodové vodě …vyšly mi špatně tripl testy ..a čekáme kluka a taky mi zjistili, že jsem nositelem Leidenské mutace - zvýšené riziko trombóz a tak si musím do konce 6 ti nedělí píchat injekce na ředění krve (před tím jsem měla 2 potraty)
LAMA ..tedy snažím se nestresovat ..ale samo uplně vždy to nejde
…taky si myslím, že třeťák bude horší
jezinko
Musím prodlužovat, protože máme angličtinu od prváku až do páťáku každý semestr a navazuje na sebe. A já jsem zkouškové období třeťáku proležela na kapačkách v nemocnici s malým Matíkem v břiše, takže mi to neuznali. No a další rok byl malý a nechtěla jsem odcházet, tak jsem jen dodělávala předměty, kde mi docházku uznali. No a teď mám 8 předmětů, z toho 5 zkoušek. Některé mám domluvené indivindi, že nemusím chodit a dělám práci navíc, jinde mám odpuštěnou část docházky a vypracovávám úkoly po mailu a něco hlídá manžel a chodím do školy.
Uf, to je zase román a to jsem se snažila o stručnost. ![]()
Ahoj studentky ![]()
Jeste mam chvili nez budu muset jet pro Stepana, tak se snazim ucit na zitrek
Uz me to vsechno nejak nebavi, stresu je moc, jsem nevrla na vsechny okolo a vadi mi, ze se porad musim nekoho doprosovat na hlidani ![]()
Jinak studuju sociologii a genderova studia, tretakem koncim, uz me to nebaaa
Hlavne nesnasim akademickou pudu, jak vsichni na sebe mluvi kolego, kolegyne, ale stejne je jasne, kdo vys a kdo je jeste vys ![]()
No nic, postezovala jsem si a jdu makat.
Vsem tehnotnym maminkam preju co nejmene stresu a hlavne pohodove tehotenstvi ![]()
Hoj hoj,
tak uz mam nervy nadranc. V noci se mi misto o zkousce celou noc zdalo, ze nestihame s manzem na letadlo do ameriky, i z ameriky, proste jsem celou noc nekam spechala a nervovala, ze to nestihnem …chudak mimco v brisku ![]()
Evelino: tak me akademicka puda nevadi, ja se tam moc casto nedostanu
Maximalne na ustni zkousky, statnicovy zkousky a tak. Kolegyne mi jeste nikdo snad nerekl
Tak ja s hlidanim nemam problem. Mam plne funkcni sice jenom jednu babicku, ale ta muze kdykoliv potrebuju, klidne si vezme i dovcu, deda to stejny…Manza je jedinacek (nechteny, ale proste to nevyslo) a tak si uzivaji po 26 letech miminka o 106. Ale nevrla, nervozni, jj, to jsem taky
![]()
Zizalo: to mas teda s tou skolou hodne vesely…delat zkousku z angliny kazdej semestr, to si nejak nedovedu predstavit ![]()
Jezi: tak gratuluju ke klucikovi, pichani injekci sama sobe teda nezavidim
Tak drzim vse co mam, at to dopadne dobre ![]()
Tretak mozna nemusi byt horsi, jenomze ja si vsechno nechala na tretak - statnice z ekonomie na podzim, statnice z aj dnes, velky statnice v cervnu, do toho predmety, 4 mesice dochazeni na doucovani kvuli aj, bakalajda…nejak jsem se tento skolni rok vubec nezastavila, ale mohla jsem si i statnice z aj, i statnice z eka udelat uz loni - jenomze jsme meli docela cestovatelskej rok, pul roku jsme v CR nebyli, taky jsme dodelavali stavbu a stehovali se, takze to bylo nemozny…
Ahoj, tak za sebe hlasim za B
Jsem stastna jako blecha a uz jsem to i oslavila dobrou veceri v super restauraci
A co ty Evelino?
LeMo, mooooc gartuluju!!!
Ja jsem psala test na poctiaci, takze vim jen body a mam jen 16 z 30, ale je to cele jakesi divne, jeste se nevi, jak to vlastne budou hodnotit, protoze nas bylo nekolik skupin a kazda mela jinou variantu a podle toho, jak moc blble jsme to napsali, tak asi stanovi stupnice hodnoceni. Uz resim, jak to vymyslim, kdyz tu zkousku nedam, protoze nemam cas na opravny terminy, tak zkusim v pondeli zajit na studijni a poresit presun predmetu z jednoho oboru na druhy, aby mi vychazeli kredity a tady u tohoto predmetu bych pozadala o neopakovani predmetu… Protoze pokud tu zkousku neudelam a nevyjde ani ten presun, tak musim druhe statnice delat az v lednu ![]()
Ahoj,
Evelino dekuju. To me moc mrzi, a kdy se dozvis znamku? Drzim vsechny palce, aby jsi to mela jako jedna z nejlepsich a tim jsi prosla a nemusela se jeste takhle nakonci nervovat kvuli nejakymu predmetu ![]()
LeMo, tak nakonec to dopadlo tak, ze museli snizit latku, protoze by se asi vic lidi neveslo do stupnice. Napred si udelaji tezkej test a pak, aby se s nama nemuseli otravovat to musi posunout
Fakt sranda. A ten posun byl dost velky, po snizeni jsme museli mit 10 ze 30 a puvodne by to vypadalo tak na 18
Ja mela 16, takze jsem se ted vesla i do D
Hlavne jsem strasne stastna, ze uz to nemusim resit a muzu se nervovat „jen“ ze statnic ![]()
LeMo a Evelíno gratulace veliká, že jste to zvládly. Další krok ku konci úspěšně splněn.
Já se teprva rozjíždím, v pátek mám prezentaci na aj a ještě jsem na to ani nekoukla, jen mám hotový lesson plan, tak to udělám nějak podle něj.
Tak jen tak dál. ![]()
Evelino: vidis to, tak super, ja vedela, ze to dobre dopadne
A nahlas dalsi terminy (statnic), pokud uz vis, at te tu muzeme virtualne povzbuzovat…me to teda hodne pomaha ![]()
Zizalo: tak na patek drzim palce, at to dobre dopadne.
Ja jdu v sobotu na ustni zkousku, strasne divnej predmet, kterej mi neleze do hlavy, ale pokud to dam, tak uz taky budu zit jenom statnicema. Zitra jdu do skoly odevzdat bakalajdu......
Ahoj holky,
dneska jsme se dozvedela posledni vysledky a maaaaaam to! Jsem Bc.
![]()
Bylo to vsechno dost narocny, porad jsem bojovala s pocitem, ze to vzdam, ale diky Bohu jsem to mohla zvladnout, i kdyz jsme v to fakt nedoufala. Dvoje statnice behem 10 dni + obhajoba ne prilis zdarile prace byl fakt zahul
Na ty druhe statnice jsme se ucila asi 5 dni ![]()
LeMo, co Ty???? Uz to mas za sebou nebo se jeste drtis ![]()
Zizalo, uz taky prazdninujes?
Pokud Vas jeste neco ceka, tak moc drzim pesti ![]()
Ahojky,
Evelino: OBROVITANSKA GRATULACE K Bc.
![]()
Ses sikula, hlavne ze uz mas po stresech, ted si pekne uzivej leta ![]()
Ja mam jeste dva tydny stresu pred sebou. Srotim se, to je docela v pohode, ty predmety mi nastesti nedelaji problem (naucit se je, s obkecavanim to bude asi horsi). Ale dnes jsem se dozvedela, ze i ja mam dost nezdarilou praci (za D), cili se musim hoodne pripravovat na obhajobu
Nejak uz nemam na stresy a tak si jenom rikam, ze za dva tydny touhle dobou uz budu taky snad slavit titul Bc
Ale asi to budou dva tydny temer bez nalady ![]()
LeMo,
chci Te povzbudit: Ja mela od vedouci navrzene D a od oponentky E, pokud obhajim metodologii, navic posudek vyvesily 3 dny pred obhajobou a statnicema, takze jsem nemela vubec cas se pripravit (venovala jsem tomu jeden vecer). Obhajoby jsem se bala vic nez statnic a pokud by mi to nechtely uznat, tak mi to neuznaly, ale zachranilo me to, ze jsem chodila poctive na konzultace a snazila se zapracovat pripominky (navic asi i to, ze vedouci vedela, ze mam dite a tedy i jeste jine starosti nez jen psani prace). Daly mi nakonec E, ale myslim, ze vsechny v komisi primhourily oci a sama oponetka pak za mnou prisla a gratulovala mi a snazila se me povzbudit a vysvetlit, proc napsala takovy posudek jaky napsala.
Pokud Te teda nebudou chit vylozene potopit, tak to obhajis!!!! Kolik casu zabere cely ten proces obajovani???
Moc Ti preju, at to jde dobre do hlavy a tesim se, az Ti budu za dva tydny taky moci pogratulovat
Taky jsem porad odpocitavala dny, kdy uz to budu mit za sebou ![]()
Evelino:
diky za povzbuzeni. Ja mam to D od oponenta, od svyho vedouciho se to dozvim asi ve stredu. Jsem stastna, ze kdyz je verdikt tak spatny, tak mam dost casu na to si to pripravit…za jeden vecer bych to fakt nedala…ja k vedoucimu chodila taky na konzultace, ridila se jeho radama…ale dnes mi napsal, ze souhlasi s oponentem, ze mi tam chybi to a to a to…nejak nechapu, proc mi to teda nerekl na tech konzultacich? Takze od nej pocitam s podobnym hodnocenim.....Taky se bojim obhajoby vic nez statnic, uz jenom proto, ze na statnice si budu tahat dve otazky a mluvit k nim budu 15 minut, cili 7 minut splodim snad na cokoliv, ale obhajoba mi dohromady (prezentace, pripominky, hlavni otazky a zase pripominky) trva asi pul hodiny.....
Diky ze mi drzis pesti, podpori to ![]()
Jeste se chci zeptat, jak je to s tou znamkou z bakalajdy, pocita se navrzena od oponenta i od vedouciho, nebo pouze to na cem se dohodnou u obhajoby? Nebo se to nejak scita a prumeruje? Ja mam statnice slozeny z vice veci, jeste se mi tam plete statnice z ekonomie, kterou jsem delala v rijnu, to mam nastesti za B, cili aspon trosku to celkovou znamku zvedne…i kdyz me na znamkach nezalezi, hlavne ze to je, jenom me mrzi spatny znamky, kdyz se opravdu snazim pripravovat......
LeMo,
ja jsem taky nepochopila, proc mi vedouci neco nerekla, kdyz jsem tu metodologii proste nemela ok
![]()
Jinak, u nas se ta znamka z obhajoby asi zprumerovala (posudky+vykon u obhajoby), ale treba na nasem oboru se taky dalo hodne na vedouci prace, jakse primluvila ci neprimluvila…
Jinak ja jsem tam byla asi taky 20-30 minut a prislo mi to docela dlouhe
Hlavne, dkyz se clovek snazi obhajovat skoro neobhajitelne
a navic muj ustni projev taky nebyl nic moc ![]()
POkud jsi ale chodila na konzultace a ted mas i cas se pripravit a jsi odhodlana to obhajit, tak si myslim, ze se nemas ceho bat
(mne se to ted keca, co
) Fakt moc drzim pesti a vsechny prsty ![]()
Vidis, a ja jeste vyslednou znamku ze statnic nevim. Na kazdem oboru jsem delala statnice ze tri predmetu a o znamky mi fakt neslo, u nas je to docela drsne, nekteri ty statnice uz delali i na potreti
takze ja jsem byla v udivu, ze jsem udelala oboje statnice zaraz …