Stydí se za mé rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ave
837
16.12.13 12:16

Zeptala bych se přítele, jak je možné, že žije s někým, koho vychoval debil. Že máš z poloviny jeho geny, tudiž musíš být taky poloviční debil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
16.12.13 12:17
@vanill píše:
@elen-ka taky jsem si říkala, jestli náhodou nezávidí, že mí rodiče jsou mi oporou a máme spolu velice dobrý vztah. :think: Jeho matka není špatná, ale on si ani s ní moc nerozumí. Vždy, když je u ní, tak s ní promluví jen dvě slůvka a moc spolu nenamluví a pořád mi vyčítá, že my jako rodina jsme ukecaní a máme spolu pořád o čem žvanit.

Je to nesebevědomý chudák. Potřebuje někoho ponížit, aby mu bylo lépe. A nejlépe tak, že se proti tomu nedá nic dělat. Rodiče tu jsou a nepůjdeme jim zakroutit krkem, protože se partnerovi nelíbí. A vrcholem je, že se za ně stydí. Kdyby mu nebyli vhod pochopím, ale stydět se za ně? O za koho se ještě stydí? A řekl ti proč se za ně stydí?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.13 12:31

Zakladatelko nemyslím si že se stydí, ale hodně závidí, že máte dobré vztahy, prožíváme doma něco podobného a vše začalo až po tom co se manželovi totálně rozpadl vztah s matkou.Co dělat neporadím, já jsem to omezila na to že buď bude manžel o mém otci mluvit né nějak svědoborně, ale v rámci slušnosti, nebo ať se se mnou o něm nebaví. Je to zatím tak, že se o něm u nás doma skoro nemluví. Je to hnusná situace, drž se :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7257
16.12.13 12:39

Přesně tak, je to zakomplexovaný jedinec a závidí dobré vztahy a porozumění v Tvé rodině. Že se o nich takto vyjadřuje, ukazuje na jaké urovni je on sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
16.12.13 12:50
@vanill píše:
@elen-ka taky jsem si říkala, jestli náhodou nezávidí, že mí rodiče jsou mi oporou a máme spolu velice dobrý vztah. :think: Jeho matka není špatná, ale on si ani s ní moc nerozumí. Vždy, když je u ní, tak s ní promluví jen dvě slůvka a moc spolu nenamluví a pořád mi vyčítá, že my jako rodina jsme ukecaní a máme spolu pořád o čem žvanit.

Taky mě hned napadla závist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
16.12.13 12:58

Tak já bych se ho zeptala co konkrétně mu na mých rodičích vadí, co dělají špatně, že se za ně stydí.
Asi by odpověď byla dost zajímavá.
Jinak manžel moji mámu nemusí(ona ho taky ne) jsou jak dva kohouti na jednom dvorku, ale i když to dost jiskří obejde se to bez urážek. Kdyby manžel řekl o mé mámě třeba že je kr*va tak bych trvala na odůvodnění a odpověď že ji nemá rád by byla hodně málo.
Jinak moje mamka se s tou manželovou taky nemusí. I když jsou obě hodný, tak jsou prostě tak strašně jiný. Návštěva tchyně u nás probíhá tak, že sedí, baví se a hází na sebe úsměvy, ale je to děsně falešné. Jedna i druhá si myslí své. Tuhle jsem chtěla jít ukrojit dorta s kudlou v ruce, manžel mne zastavil abych tam raději ani nechodila aby se babky nesplašily a netekla krev. :lol: donesl dorta do kuchyně a tam se nakrájel. Jedna i druhá dostala do ruky jen lžičku :mrgreen:

Příspěvek upraven 16.12.13 v 13:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
16.12.13 13:19
@vanill píše:
Ahoj holky, jsem nešťastná a potřebovala bych poradit. Jsem s přítelem několik let, ale naši rodiče se vůbec neznají. Přítel nechce, aby se spolu seznámili, když jsem se ho zeptala, co je tím důvodem, tak řekl, že se za mé rodiče stydí. Nechápu to, mí rodiče jsou slušní, nepijí, nekouří, vždy se o mne dobře starali a názor mého přítele mne dost štve. Pořád na ně jen nadává a hlavně nemůže vystát mého otce, ten je k němu milý a můj přítel o něm říká, že je „debil“ a že mou rodí nemá rád. Chápu, že si lidé nemusí rozumět, ale to přece není důvod, aby mi nadával na otce. Jsem z toho zoufalá. Jeho matka je sama a není to vůbec žádná nóbl panička, otce měl alkoholika…Nevím, co si mám o tom myslet…Jak by jste tuto situaci řešily?

Nebyla bych s tím přítelem. Tímhle vypovídá o svém charakteru, srdci a morálce víc než čímkoli jinéhým. Buď ráda za to, že se jak blbec projevil hned v době chození a pusť ho do oběhu, kde si bude moci ulovit nějakou z více reprezentativní rodiny.

• Citovat
  • Upravit
191
16.12.13 13:23

@ivik21 Naprosto souhlasím. Taky mě to napadlo. Jinak si to nedokážu vůbec vysvětlit. Normální člověk o nikom bez nějakého konfliktu neříká, že je debil.
Já jsem s manželem 10 let a naši rodiče se spolu poprvé viděli pár týdnů před naší svatbou, protože se obě strany chtěly podílet na plánování. Od té doby se někdy potkají, ale nenavštěvují se, nezvou se na oslavy apod. A mě to nijak nevadí. Jsou stejně charakterově různí, tak by mezi nimi ani nemohlo vzniknout žádné velké přátelství. Ale ani já ani manžel se o nic nevyjadřujeme nijak hanlivě. Jsou to lidé, kteří nám dali život a pokud tě, zakladatelko, tvůj manžel miluje, měl by mít úctu i k tvým rodičům, protože ti dali život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
16.12.13 13:26

Souhlasim s vetsinou - on ti jen zavidi a rekla bych, ze se i stydi za to, ze mel otce alkoholika, zatimco ty mas vztahy s rodici dobre. Treba se stydi i za svou matku, kdyz s ni nijak extra dobre nevychazi a nechtel by z pripadneho spolecneho setkani vyjit jako chudak s „debilni“ rodinou :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
16.12.13 13:27

@cher Ježiš ta hláška „Pust ho do oběhu“ se mi fakt líbí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.13 13:31

Může to mít i nějak geneticky dané. Manželův otec byl též alkoholik, všichni kolem byli kreténi, idioti a hovada, přesto že byli 100 schopnější a chytřejší než on. Nakonec se ten chudák oběsil, protože už to manželka nevydržela a odešla. Můj manžel je po něm, aniž by chtěl, taky po všech plive a nadává na ně, přitom jsou mnohem lepší lidi než on.

• Citovat
  • Upravit
MDK
10952
16.12.13 13:36
@ivik21 píše:
Přítel nejspíš žárlí, že máš spokojenou rodinu, u které můžeš najít podporu…

Tohle mě taky hned napadlo. Sám otce nemá, tak žárlí na toho tvého a na to, jak si s rodiči dobře rozumíš. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
16.12.13 19:26
@Anonymní píše:
Může to mít i nějak geneticky dané. Manželův otec byl též alkoholik, všichni kolem byli kreténi, idioti a hovada, přesto že byli 100 schopnější a chytřejší než on. Nakonec se ten chudák oběsil, protože už to manželka nevydržela a odešla. Můj manžel je po něm, aniž by chtěl, taky po všech plive a nadává na ně, přitom jsou mnohem lepší lidi než on.

Je, jestli tohle vidíš už teď, tak proč jsi s někým kdo je tak zlý :?: Když jsi schopná takhle narovinu to o něm říct-vážíš si ho vůbec? Já si tohle o někom myslet -tak si ho vážit asi moc nedovedu :think:
No, s takovým člověkem bych asi nevydržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.13 19:40

@Uju Postupem času to pomalu leze na povrch, vždycky za to svého otce odsuzoval, ale geny se prostě nezapřou, po deseti letech manželství se pomalu mění ve tchána kterého znám jen z doslechu, nám neubližuje, chrání si nás, ale okolo nás žijí jen samí idioti :(

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
16.12.13 20:41

To je strašný :? Nevím jak dlouho bych zvládla to nadávání na ostatní poslouchat. Jestli to je genama-netuším. Páni, tohle by na mne teda fakt nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová