Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kamarádka se se mnou přestala bavit po tom, co jsem jí věnovala nesčetné hodiny (v řádu mnoha desítek), aby se mohla vypovídat a tak.
Zjistila, že se stále ještě bavím s jejím ex, že jsem ho nehodila tzv. přes palubu.
Po této zkušenosti nevím, zda bych ještě nabídla své rameno k vyplakání…
Ne, mám totiž kamarádky, které mi přejí a super chlapa. Takže když už se do podobné debaty dostanu, tak řeknu, že nám to klape, i když samozřejmě jisté třecí plochy taky máme. Na svého muže nemám potřebu brblat na všechny strany. Díkybohu
Tak si užívej, že jste šťastní a nestyď se.
Já bohužel pozoruji podivnou zášť u žen, které mají už nějakou dobu dítě/děti, jsou bezpochyby skvělými matkami, ale nějak potřebují vidět, že nezvládám (máme 6 měsíční dvojčata). Když vidí, že jsem v pohodě na kafíčku, děti v kočárku chrní, večer se stará manžel, já jdu s přáteli do divadla a na vínko, tak některé vypadají, že rupnou vzteky. Je ale pravda, že s dotyčnými nejsme žádné skvělé kamarádky, znám je přes jejich partnery, kteří jsou mými přáteli řadu let. I tak mě ale mrzí, že by mě raději viděly s mastnýma vlasama, poblitym tričku, černými kruhy pod očima a já nevím jak ještě…
S opravdovými přáteli problém nemám
ti štěstí přejí, i když zrovna sami šťastní nejsou.
@radkka Jé,ty už máš půlroční dvojčátka. To to letí, nedávno psalas, že jsi těhotná. Gratuluju a je dobře, že to zvládáš. ![]()
@arada píše:
@radkka Jé,ty už máš půlroční dvojčátka. To to letí, nedávno psalas, že jsi těhotná. Gratuluju a je dobře, že to zvládáš.
Zvládám to hlavně díky tomu nejlepšímu chlapovi na světě
Děkuji, letí to strašně, až tomu nemůžu věřit! Mám pocit, že se ani nenaděju a budou z nich puberťáci ![]()
@radkka píše:
Já bohužel pozoruji podivnou zášť u žen, které mají už nějakou dobu dítě/děti, jsou bezpochyby skvělými matkami, ale nějak potřebují vidět, že nezvládám (máme 6 měsíční dvojčata). Když vidí, že jsem v pohodě na kafíčku, děti v kočárku chrní, večer se stará manžel, já jdu s přáteli do divadla a na vínko, tak některé vypadají, že rupnou vzteky. Je ale pravda, že s dotyčnými nejsme žádné skvělé kamarádky, znám je přes jejich partnery, kteří jsou mými přáteli řadu let. I tak mě ale mrzí, že by mě raději viděly s mastnýma vlasama, poblitym tričku, černými kruhy pod očima a já nevím jak ještě…
S opravdovými přáteli problém nemámti štěstí přejí, i když zrovna sami šťastní nejsou.
Tak tak- mně pořád někdo píše/říká/volá- že u nás musí být děsný mazec a jak to zvládnu a tak- přitom já mám ten pocit, že to doma zvládám úplně v pohodě a to k tomu pracuju (z domova, ve svém oboru- právo), souhlasím s tím, že kamarádi přejou štěstí, i když šťstní nejsou- i já jim ho přeju bez ohledu na sebe, chlapa mám taky nejlepšího ![]()
@radkka píše:
Zvládám to hlavně díky tomu nejlepšímu chlapovi na světěDěkuji, letí to strašně, až tomu nemůžu věřit! Mám pocit, že se ani nenaděju a budou z nich puberťáci
Tomu věř my už ty puberťáky máme a narodili se nedávno. Je moc fajn, že jste na děti dva, to už se dnes často neděje.
No… jak to říct. To, že je aktuálně nebe bez mráčku, toho bych se já sama bála, že je to štěstí, šťastné období, a že to nemusí trvat věčně. Takže ne, opravdu není důvod se za něj stydět… a věř tomu, že to říkám jako udatná smolařka a problémistka ![]()
A za druhé, pokud ti „kamarádka“ nepřeje štěstí, tak to prostě není kamarádka. ![]()
@enny3 píše:
Tak tak- mně pořád někdo píše/říká/volá- že u nás musí být děsný mazec a jak to zvládnu a tak- přitom já mám ten pocit, že to doma zvládám úplně v pohodě a to k tomu pracuju (z domova, ve svém oboru- právo), souhlasím s tím, že kamarádi přejou štěstí, i když šťstní nejsou- i já jim ho přeju bez ohledu na sebe, chlapa mám taky nejlepšího
Přesně tak ![]()
@arada píše:
Tomu věř my už ty puberťáky máme a narodili se nedávno. Je moc fajn, že jste na děti dva, to už se dnes často neděje.
Já to předesílala už na začátku vztahu a manžel mě moc dobře zná, takže ví, že je v jeho vlastním zájmu pomáhat
Je to super chlap, popravdě čekám, kdy se něco podělá, protože spokojenost, v jaké žiji mi přijde podezřelá ![]()
Ja bych spise omezila naslouchani nestastnym kolegynim a kamaradkam, pokud se to deje casto. Jsi empaticka a akorat si pak z toho delas hlavu. Citis vinu za to, ze vam vztah klape a to prece neni dobre. Vzdyt v dnesn dobe je fungujici vztah zazrak. Stane se, ze maj kamaradky problem ve vztahu a od toho tu jsme, poradit nebo jen vyslechnout, sdilet s druhym. Ale pokud jsou to neustale stiznosti od stejnych lidi, neprebirej je na sebe. Akorat se ti ten pocit viny zacne projevovat psychosomaticky, protoze to v sobe drzis. Nemas problem rikat lidem NE?
@radkka píše:
Zvládám to hlavně díky tomu nejlepšímu chlapovi na světěDěkuji, letí to strašně, až tomu nemůžu věřit! Mám pocit, že se ani nenaděju a budou z nich puberťáci
Zvladas asi proto ze nekojis? Jinak bys asi nemohla do divadla a na vinko
Já si tedy na manžela nemůžu stěžovat. Jasný, občas mě ser. Ale jsou to naprostý kraviny oproti jiným vztahům v okolí. Kamarádky mi štěstí přejdou, ale zažila jsem popíjení jen se známými, které znám krátce a tam ty problémy byly daleko jiné než u nás, až hororové
Sedělo tam 5 holek a každá měla problém ve vztahu. Jeden je devkar, druhej jí mlátil, třetí nemaká, čtvrtej chodí stále na pivo a pátej zas má z manželky služku a doma neudělá absolutně nic, ani děti neobstará..Jako byl to fakt mazec když jsem to poslouchala. A když se na mě otočili, tak taky čekali s jakou nadávkou přijdu já
Jen sem čuměla a řekla, že my doma tedy takové problémy nemáme. Tak mi řekli, ať ještě pár let počkám, že uvidím sama
Taky jsem cítila trošku závist nebo jak to říct. Já o svém manželovi mluvím hezky, i po 5 letech se oslovujeme lásko, miláčku..Hodně mi teda to jejich setkání dalo. Oproti nim řešíme fakt prkotiny, skoro vůbec se nehádáme. A tenkrát jsem si řekla, že se nic nevyrovná rodinné pohodě doma, kdy je chlap hodný, stará se o naše dítě a má ke mě úctu. To že mě třeba naštve, když nechá někde válet bordel, to je úplná blbost
@zudina píše:
Zvladas asi proto ze nekojis? Jinak bys asi nemohla do divadla a na vinko
Nekojím protože jsem po porodu musela podstoupit mastektomii, ještě něco?
@radkka píše:
Nekojím protože jsem po porodu musela podstoupit mastektomii, ještě něco?
Nemyslela jsem to zle, jen ze mas vetsi Pohodu, kdyz nekojis
Dobrý večer,
je tu jedna věc která mě poslední dobou trápí a chci se s někým poradit. Často se mi stává zvlášť touto dobou že se mi kamarádky vyplakávají na rameni a stěžují si na svůj hrozný vztah. Je to téměř denně a téměř každá kamarádka nebo kolegyně z práce.
Začíná mi být dost trapně když se mě ke konci svého monologu zeptají, co já a můj manžel.
Máme totiž manželství bez jediného mráčku, nikdy nejsme na sebe naštvaní déle než dvě minuty, i po letech se milujeme a nemůžeme bez sebe být, prostě pořád jako na začátku.
Nevím už jak na toto reagovat, většinou řeknu že je vše ok, ale ony vypadají že ode mě taky chcou slyšet jak nadávám na svého muže.
Máte to někdo podobně? Nepřestaly se s vámi kamarádky bavit když jste se nepřidaly do spolku neštastných žen?