Styk mojí matky s mou dcerou

4
15.3.23 17:03

Styk moji matky s mou dcerou

Dobrý den, potřebuji poradit.
Moje matka(52) má přítele (33), který je závislý na pervitinu, marihuaně a ma problémy i s alkoholem několikrát k nim byla i volána policie z důvodu hádek.
Mám tříletou dceru, která ji má ráda a asi i jeho, ale já jsem po těch jejich hadkach - (kdy ji nadává do starejch kurev, píč atd.)a vylevech rekla, ze si nepreju, aby v přítomnosti mé dcery byl i on. Jinak ji dceru nebudu půjčovat. Nikdy u jejich hadkach snad nebyla, ale ma mladší sestra ano, tak to vše vím. Kdy on rozrezaval motorovou pilou zahradní nábytek, protože se pohádali a ona mu skála pod pilu.
Začal si hrat na pirotechnika a vyrábí ohňostroj doma v garáži.
Mám strach, aby se ji něco nestalo.
Dceru si začala brát aspoň na bazen kde on nebyl, ale včera mi rekla, ze jedou na bazen a přitom byla s ni u nich doma, kde byl i on.
Tak jsem ji řekla, ze už ji dceru dávat nebudu a ona mi teď vyhrožuje soudy.
Bude na ni mít nějaký nárok? Mám strach, ze ji budu muset dávat třeba na víkendy.
Prosím o rady.
Omlouvám se za překlepy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6422
15.3.23 17:09

Dceru bych jí v žádném případě nepůjčovala. Maximálně umožnila aby se setkávaly pod tvým dohledem. A ne, soudy si fakt nic nevymůže, když k nim chodí policie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
15.3.23 17:10

Těžko. Pokud by vypadalo, že něco přece jen vysoudí, navrhni styk ve tvé přítomnosti bez něj na 2-3 hodiny 1× měsíčně. Víc nemá šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
15.3.23 17:11

Ahoj, ano
když se bude soudit, je dle občanského zákoníku osobou oprávněnou ke styku s dítětem, ale v určitém soudně určeném režimu,
ze kterého ON může (a jistě bude) vyloučen, na to stačí dva tři svědci toho, jak žije a že je dítěti nebezpečný
za těchto okolností bych matce zásadně dítě svěřila JEN výhradně bez něho, jenže problém je, že to neuhlídáš.. takže bohužel Vůbec
prostě bude chodit za vnučkou k tobě, neomezeně, budou prostě U TEBE
a snad se matce rožne a s magorem se brzo rozejde, bohužel se evidetně zamilovala a stará stodola hoří nejlíp, takže může trvat dost dlouho, než prozře,
do té doby holt styk jen u tebe
myslím, že každý rozumný soudce by to takhle i odsoudil, kdyby tvá matka návrh dala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
15.3.23 17:30

Nemá nárok si brát dítě sama. Pokud takto vyhrožuje, navrhni jí občas, jednou za 14 dnů, že ji zveš na návštěvu, aby pobyla s malou. Ideálně písemně, sms nebo mail. A schovávej to. Ať máš důkaz, že jí nebráníš ve styku. Víc nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
15.3.23 17:36
@Síma S. píše:
Dobrý den, potřebuji poradit.
Moje matka(52) má přítele (33), který je závislý na pervitinu, marihuaně a ma problémy i s alkoholem několikrát k nim byla i volána policie z důvodu hádek.
Mám tříletou dceru, která ji má ráda a asi i jeho, ale já jsem po těch jejich hadkach - (kdy ji nadává do starejch kurev, píč atd.)a vylevech rekla, ze si nepreju, aby v přítomnosti mé dcery byl i on. Jinak ji dceru nebudu půjčovat. Nikdy u jejich hadkach snad nebyla, ale ma mladší sestra ano, tak to vše vím. Kdy on rozrezaval motorovou pilou zahradní nábytek, protože se pohádali a ona mu skála pod pilu.
Začal si hrat na pirotechnika a vyrábí ohňostroj doma v garáži.
Mám strach, aby se ji něco nestalo.
Dceru si začala brát aspoň na bazen kde on nebyl, ale včera mi rekla, ze jedou na bazen a přitom byla s ni u nich doma, kde byl i on.
Tak jsem ji řekla, ze už ji dceru dávat nebudu a ona mi teď vyhrožuje soudy.
Bude na ni mít nějaký nárok? Mám strach, ze ji budu muset dávat třeba na víkendy.
Prosím o rady.
Omlouvám se za překlepy.

Holku tam nedávej, občas ji pozvi k vám, nejlépe písemně, ať máš důkaz, že nebráníš styku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21388
15.3.23 17:41

Však ty své matce ve styku nebráníš. Ale to neznamená, že si tvá matka bude s tvým dítětem dělat, co chce. Ať se na ten soud klidně obrátí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.3.23 19:44
@pst007 píše:
Těžko. Pokud by vypadalo, že něco přece jen vysoudí, navrhni styk ve tvé přítomnosti bez něj na 2-3 hodiny 1× měsíčně. Víc nemá šanci.

Napsala jsem ji tohle, ať mám něco v ruce… je to hnus tohle řešit s vlastní matkou:
Mou dceru můžeš navštěvovat v naší přítomnosti kdykoli.
Vzhledem k situaci, která se stala v neděli 12.3. 2023 Kdy jsi mi řekla, že jedeš s MOU dcerou do Třeboně na bazén a nakonec jsi ji bez mého vědomí odvezla do Strážného ke svému příteli, který je závislý na pervitinu, marihuaně a má problém s agresivitou a alkoholem (byly jsme domluvené, že si nepřejeme, aby naše dcera byla ve styku s takovým člověkem a ty jsi s tím souhlasila), tak jsme se rozhodli k takovému rozhodnutí.
Takže kdykoli budeš chtít, máš tu dveře otevřené. Ale vzhledem k tvému lhaní o tom kde je má dcera ti ji nedovolím odvézt z našeho dohledu, protože o naši dceru bojíme a nedovolíme, aby se jí něco stalo.

S úctou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
15.3.23 19:59
@Síma S. píše:
Napsala jsem ji tohle, ať mám něco v ruce… je to hnus tohle řešit s vlastní matkou:
Mou dceru můžeš navštěvovat v naší přítomnosti kdykoli.
Vzhledem k situaci, která se stala v neděli 12.3. 2023 Kdy jsi mi řekla, že jedeš s MOU dcerou do Třeboně na bazén a nakonec jsi ji bez mého vědomí odvezla do Strážného ke svému příteli, který je závislý na pervitinu, marihuaně a má problém s agresivitou a alkoholem (byly jsme domluvené, že si nepřejeme, aby naše dcera byla ve styku s takovým člověkem a ty jsi s tím souhlasila), tak jsme se rozhodli k takovému rozhodnutí.
Takže kdykoli budeš chtít, máš tu dveře otevřené. Ale vzhledem k tvému lhaní o tom kde je má dcera ti ji nedovolím odvézt z našeho dohledu, protože o naši dceru bojíme a nedovolíme, aby se jí něco stalo.S úctou

Napsala jsi to dobře, akorát ta úcta mi tam nesedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.3.23 20:05

@Domácípuťka
no Jo už jsem to poslala a napsala mi, ze mi přijde trestní oznámení za pomluvu jejího přítele 🤦🏼‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21388
15.3.23 20:34
@Síma S. píše:
@Domácípuťka
no Jo už jsem to poslala a napsala mi, ze mi přijde trestní oznámení za pomluvu jejího přítele 🤦🏼‍♀️

To jde videt, jak ji na prvnim miste jde o styk s vnoucetem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
15.3.23 21:03
@Domácípuťka píše:
Napsala jsi to dobře, akorát ta úcta mi tam nesedí.

a mně se ta úcta líbí
je to pořád její máma
která prostě jen na stará kolena zblbla, ale jinak asi byla OK a já v takovém případě bych to napsala úplně stejně, moc pěkné, jasné a výstižné a babičce to snad pomůže otevřít oči, jak se sama ztrapňuje a jde pod svou úroveň…kéž by prozřela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
15.3.23 21:07
@Síma S. píše:
@Domácípuťka

prosím??
takže ona je totálně ZASLEPENÁ
V TOM PŘÍPADĚ JEN POD TVÝM DOZOREM, DCERU JÍ NEDÁVEJ, AT SE STAVÍ NA HLAVU,
JE VE VLEKU FEŤÁKA A POKUD ON JE JÍ PŘEDNĚJŠÍ NEŽ VLASTNÍ DÍTĚ A VYHROŽUJE TI TRESTNÍM OZNÁMENÍM, TAK TO JE HNUS!

(a propos, bud zcela v klidu, Pomluva podle trestního zákoníku je § 184 a musí být veřejná a ohrozit ho, což jsi neudělala, takže v tomhle buď prosím klidná - vím o čem mluvím, pár pomluv už jsem právě odkládala právě proto, že to nebylo veřejně nebo nesplnilo jiné znaky, a matka by se tímto u mne dost shodila a byla bych opravdu hodně naštvaná a byla by dost ráda, kdyby vůbec mohla malou vidět u mne doma
to je hrůza, co některé matky provádí :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
15.3.23 21:35

No to je slušné peklo. Každopádně tím co ti matka napsala dala jasně najevo koho má na prvním místě.
Teď bych ji nijak nekontaktovala. Až se sama ozve, že chce vidět vnučku zopakuj jí to co jsi napsala. Můžeš přijít kdykoliv, ale jen ty a dceru s tebou nikam nepustíme.
U soudu neuspěje styku s vnučkou nebráníte. A pokud by přece na soud došlo trvejte na styku ve vaší přítomnosti, nebo v přítomnosti sociální pracovnice.
Ale spíš se obavám, že přijdete o babičku (minimálně dokud se s ním nerozejde).
Přeji mnoho sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
16.3.23 07:48

Ne a ne! Vůbec bych nepustila z dohledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová