Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@comina81 píše:
Dobry den, chci se zeptat na Vas nazor maminky. Mam s byvalou partnerkou dite. A zena ma dceru ve vylucne peci. Domluvili jsme se asi v uvozovkach, ze si budu moci brat skoro dvouletou dceru na treba vylety a casem na den k sobe do mista bydliste. Veta typu: ALE SEDACKU TI NEPUJCIM, OBLECENI TAKY, NIC. NEBUDES NAS OKRADAT, TAK JE TO BEZNE. Mi prijde zcestna. Nebo opravdu jsou alimenty ne pro dceru. A ja mam dablovat nakupy? Asi mi jde spis o vas nazor, zda je to takhle lidsky v poradku a je to nejaka norma. Jen pro upresneni. Autosedacku a vse uplne vse jsem kupoval ja i v dobe rozchodu. Preden dekuji za jakoukoliv odpoved.
Kdyz si ex bral syna musel mit vse pripravene, kdyby mu chybela jen ponozka tak me serve…sedacku jsme neresili, kluk byl vetsi.
@andelka83 píše:
Nevím, moje mamka nemá auto. Ale ano, bývá to běžné, že prarodiče mají do svého auta sedačku. A ano, moje mamka má u sebe mnohem víc věcí, oblečení než ex. K ní nemusím dětem dávat nic ani na týden.
Ano, moji rodice vyzvedavali casto neplanovane deti ze skolek, druzin (protazena uzaverka a muz na sluzebce treba) a autosedacku meli vlastni, resp. ja si koupila novejsi a puvodnejsi jim nechala. Je to prakticke. Stejne jako meli doma nahradni obleceni apod. (neco koupene, neco vyrazene doma).
@andelka83 píše:
@Hanka1 upozorňuju,že to není přítelkyně, ale stále ještě manželka.
no tak tim lip, pokud se nedohodnou o jmeni do trech let po rozvodu, rozhodne soud…
Hanko1 kolenovrt, tak to mě baví. Asi ti nevysvětlím, že jsem vše platil vždy a rád a bez keců a že se dokonce ani o nic nehádám. Dokonce po ní nic nechci. Ne nechci polovinu ceny auta a podobné číčoviny. Jen bych si přál slušné chování. To je někdy k nezaplacení ![]()
@comina81 píše:
Malá je právě na mě zvyklá, normálně spolu chodíme na procházky dvě tři hodinky utečou jako voda. Vlastně jsem tam třeba jeden čas jezdil třeba třicet dní v kuse, třeba když byla partnerka nemocná a podobně. Nepříjde mi, že by malá nevěděla co se mnou. Naopak se vždycky rozzáří a celou tu dobu mě sleduje co dělám a kam jdu. Ale tak to asi znáte, co vám budu vysvětlovat.
Spis nez penize bys mel resit styk s dcerou a jeji frekvenci.
Tudiz v tvem pripade neresim dovolene, zlate cihlicky a prkotinu typu autosedacka, ale radeji tu vylucnou peci exky…nepremyslel si o peci dohodou nebo stridavou peci?
protoze az byvale nedas co chces, tak se ti bude mstit pres styk s ditetem, nedejboze az si najdes pritelkyni…nebo ona pritele..
@comina81 píše:
Hanko1 kolenovrt, tak to mě baví. Asi ti nevysvětlím, že jsem vše platil vždy a rád a bez keců a že se dokonce ani o nic nehádám. Dokonce po ní nic nechci. Ne nechci polovinu ceny auta a podobné číčoviny. Jen bych si přál slušné chování. To je někdy k nezaplacení
Kolem rozvodu moc slusneho chovani neni, pokud se spolu nedokazete domluvit, pouzijte mediatora.
Radeji bych resila rozsireny styk s dcerou, skolku do jake bude chodit apod. nez se dohadovat o penize…
@comina81 píše:
Malá je právě na mě zvyklá, normálně spolu chodíme na procházky dvě tři hodinky utečou jako voda. Vlastně jsem tam třeba jeden čas jezdil třeba třicet dní v kuse, třeba když byla partnerka nemocná a podobně. Nepříjde mi, že by malá nevěděla co se mnou. Naopak se vždycky rozzáří a celou tu dobu mě sleduje co dělám a kam jdu. Ale tak to asi znáte, co vám budu vysvětlovat.
Takze zatim ji na noc nebo nekolik dnu u sebe nemivas. To znamena, ze jediny vydaj je pro tebe ta sedacka do auta. Je pro tebe problem ji koupit? ![]()
@comina81 píše:
Hanko1 kolenovrt, tak to mě baví. Asi ti nevysvětlím, že jsem vše platil vždy a rád a bez keců a že se dokonce ani o nic nehádám. Dokonce po ní nic nechci. Ne nechci polovinu ceny auta a podobné číčoviny. Jen bych si přál slušné chování. To je někdy k nezaplacení
Ale tvoje příspěvky o tom nesvědčí. Naopak je z nich cítit ukřivděnost, pocit využívání, nechuť se dohodnout, radši to necháš vše na ní, a pak si stezujes. ![]()
@comina81 píše:
Ano, o nic se nehádáš, dokonce ani o vlastní dítě. Možná časem si jí vezmeš na den domů?? Co to krva je? Ona možná není partnerka roku, ale ty tedy jako otec stojíš za úplný kulový. A k dotazu - ne, taky bych neprehazovala půl domácnosti proto, že si tatínek vzpomněl, že má dítě. Je úplně normální, že si vybavení, které pro dceru potřebuješ koupíš své.
Já nemám problém se sedačkou, ale s chováním. Když koupím autosedačku, vyberu ji, přivezu ji z obchodu, vybalím ji, namontuji ji. Tak se teď dozvím. MOJI SEDAČKU TI NEDÁM, KUP SI SVOJI. A to jsme stále tedy manželé. A hlavně nevím, zda když si autosedačku koupím, tak mi k něčemu bude. Protože jednou ano, jednou ne. Asi podle erupcí na slunci nebo co. Jednou do baráku nesmíš, nebo naopak musíš a jen do toho pokoje, tam kam jsi chodil s malou už nesmíš. Já ti nezakázala odjet nikdy s malou pryč, ale teď ti to zakazuji. Je mi to jedno, ale malá bude jen tady a nebude spát jinde než doma. A ted hurá, tak ano. Tak prý teď tedy můžu, ale až sepíše její právník mimosoudní dohodu o styku a hm už je 14 dní pryč a nic. Tak proto mám a nemám problém s autosedačkou. Spíš mě opravdu zajímalo jak to funguje jinde. To je vše.
@comina81 píše:
Já nemám problém se sedačkou, ale s chováním. Když koupím autosedačku, vyberu ji, přivezu ji z obchodu, vybalím ji, namontuji ji. Tak se teď dozvím. MOJI SEDAČKU TI NEDÁM, KUP SI SVOJI. A to jsme stále tedy manželé. A hlavně nevím, zda když si autosedačku koupím, tak mi k něčemu bude. Protože jednou ano, jednou ne. Asi podle erupcí na slunci nebo co. Jednou do baráku nesmíš, nebo naopak musíš a jen do toho pokoje, tam kam jsi chodil s malou už nesmíš. Já ti nezakázala odjet nikdy s malou pryč, ale teď ti to zakazuji. Je mi to jedno, ale malá bude jen tady a nebude spát jinde než doma. A ted hurá, tak ano. Tak prý teď tedy můžu, ale až sepíše její právník mimosoudní dohodu o styku a hm už je 14 dní pryč a nic. Tak proto mám a nemám problém s autosedačkou. Spíš mě opravdu zajímalo jak to funguje jinde. To je vše.
znova opakuju - res soudne styk s dcerou a ne nejakou blbou autosedacku.
V tvem pripade by me nejvic trapila vylucna pece ex, ze je na jeji libovuli, jestli te laskave necha travit cas s vlastnim ditetem…
@comina81 píše:
Naše vypořádání bude velmi jednoduché, řekl jsem ji ať si napíše do dohody co chce a já to jen podepíšu. Tedy pokud to tak je možné. Samozřejmě jsem odmítl její úvahy o tom, že by chtěla třeba zlaté cihličky, které jsem si pořídil deset let před tím než jsem ji vůbec potkal. No tak jsem prý sobec nebo co. No tak jsem
Jooo, je to krava, chlape, nenadelas nic ![]()
@comina81 píše:
Je to i tvoje dcera, kdybys o ní stál, tak o ní zabojuješ. Necháš to všechno na bývalé a budeš si stěžovat jaký jsi ukřivděný chudáček? Tak jdi a vyřiď to ty, nemusíš čekat na jejího právníka. Nech si to napsat do rozsudku a nemusíš se nikoho ptát, jestli u tebe může spát. Chceš si dceru odvézt? Prodej cihličku a kup autosedačku. Jenže tobě nejde ani o malou ani o sedačku, ale o to promluvit bývalou a pofňukat si.
@terien píše:
Je to i tvoje dcera, kdybys o ní stál, tak o ní zabojuješ. Necháš to všechno na bývalé a budeš si stěžovat jaký jsi ukřivděný chudáček? Tak jdi a vyřiď to ty, nemusíš čekat na jejího právníka. Nech si to napsat do rozsudku a nemusíš se nikoho ptát, jestli u tebe může spát. Chceš si dceru odvézt? Prodej cihličku a kup autosedačku. Jenže tobě nejde ani o malou ani o sedačku, ale o to promluvit bývalou a pofňukat si.
Tohle by se dalo říct i o té samosprašné hvězdě. Kdyby jiz záleželo na dceři, tak by chtěla aby s otcem měla dobré vztahy. Takže by otci neházela klacky pod nohy a klidně mu tu autosedačku a oblečení poskytla.
Tak jezdím 8 krát měsíčně 50 km sem a tam. A jezdil bych i více, ale… Jinak i po rozchodu jsem vzal bývalou na dovolenou. Jezdil na výlety, nákupy. A když bylo potřeba třeba s ohledem na covid a angíny. Tak jsem jezdil pomáhat třeba i třicet dní v kuse. A to i přes to, že jsem tam měl zakázáno přespat. Takže jsem párkrát spal v autě, protože jsem byl tak unavený, že bych cestou zpět naboural. Takže mi o tom, jak hrozný otec jsem nepovídejte prosím. Dík.