Styk s dítětem a povinnosti otce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sahrazad1
21.2.21 09:07

@comina81 jdi k soudu a tam si pozadej o rozsireny styk. A zároveň nechej do rozsudku specifikovat i veci na dceru. Tvoje ex ti dela naschvaly, normalni to neni. Ja mela deti ve výlučné péči, a vždy jsem je plně vybavovala i s kufrem. Nebud hloupý a jdi na soud.

• Citovat
  • Upravit
1590
21.2.21 09:16
@comina81 píše:
Platím 8300 na ani ne dvouletou dceru a kupoval jsem vše od postýlky po kočárek a právě autosedačku. Bývalá se i pochlubila, že za ty peníze nakupuje jídlo i pro rodiče u kterých bydlí.

Pipina s tebou pěkně oře. Asi ti nezbyde nic jiného, než přestat být tak moc hodný a malinko si ji srovnat do latě. Za ty peníze co platíš by ti k dítěti měla dávat vše co je třeba a ještě ti u toho salutovat. Z vlastní zkušenosti vím, že snad jen autosedačku se vyplatí mít vlastní. A později jízdní kolo. Takže si sepiš podmínky, které ji při příští návštěvě přednes a pohroz ji, že jinak se obrátíš na soud s žádostí o utažení toho penězovodu. Ty alimenty jsou astronomické…leda, že bys byl nějaká celebrita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2778
21.2.21 09:19
@terien píše:
Je to i tvoje dcera, kdybys o ní stál, tak o ní zabojuješ. Necháš to všechno na bývalé a budeš si stěžovat jaký jsi ukřivděný chudáček? Tak jdi a vyřiď to ty, nemusíš čekat na jejího právníka. Nech si to napsat do rozsudku a nemusíš se nikoho ptát, jestli u tebe může spát. Chceš si dceru odvézt? Prodej cihličku a kup autosedačku. Jenže tobě nejde ani o malou ani o sedačku, ale o to promluvit bývalou a pofňukat si.

To ale čteš jinou diskuzi, ne? Naopak, boje o děti nikomu neprospějí, nejméně pak těm dětem. Zakladatel se chová hezky a nedělá rozbroje, dává vysoké alimenty a s dítětem se vídá často. Naopak vše dělá s ohledem na dítě i na ex a ta mu to nevrací. Problém je jeho ex, že mění názory a nechová se ani slušně, ani rozumně. Ale to je realita, kterou bude muset nějak zkousnout.
Já taky na rozvodu prodělala statisíce a spolkla mnohokrát svou důstojnost, člověk ale chce, aby měly děti aspoň nějakého otce, i když charakter je to pokřivený, děti to nemusí vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.2.21 09:25

No tak celebrita nejsem, jsem prý sobec. Prý sotva vyžije a já si kupuji zlaté cihly, že nevím co s prachama. Ne klasicky žiju z vyplaty do výplaty a řeším, co budu dělat, až mi nepůjde lednička. Ale ona to tak má roky v hlavě nastavené. Když jsem ji nechal auto, tak mi řekla, že jsem měl koupit většího kombíka, že to auto je pro ni malé. Když jsem ji řekl, že ji to podkroví udělám. Tak mi řekla, barák nám chceš ukrást. Atd. Příjdde mi, že má nějakou poruchu osobnosti. Nebo tak něco. Už jednou mi třeba řekla, kdo ví proč tu dceru navštěvuješ, jestli ji nemáš rád jako chlap ( ne fakt pedofil nejsem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.2.21 09:27
@safina píše:
To ale čteš jinou diskuzi, ne? Naopak, boje o děti nikomu neprospějí, nejméně pak těm dětem. Zakladatel se chová hezky a nedělá rozbroje, dává vysoké alimenty a s dítětem se vídá často. Naopak vše dělá s ohledem na dítě i na ex a ta mu to nevrací. Problém je jeho ex, že mění názory a nechová se ani slušně, ani rozumně. Ale to je realita, kterou bude muset nějak zkousnout.
Já taky na rozvodu prodělala statisíce a spolkla mnohokrát svou důstojnost, člověk ale chce, aby měly děti aspoň nějakého otce, i když charakter je to pokřivený, děti to nemusí vědět.

Tak čteme tu jen jeho pohled a ani ten mě nijak neuchvátil. Jako podepsat výlučnou péči a pak si stěžovat a nakonec přemýšlet o tom, že za dcerou přestane jezdit, to na žádný velký zájem tedy nevypadá, to žádný velký boj opravdu nehrozí. Jinak mi chceš říct, že kdyby bývalý dostal tvé děti do péče a ty bys s nimi mohla mohla max. na procházku, tak bys to neřešila a nechala tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2778
21.2.21 09:27
@Tecumseh píše:
Pipina s tebou pěkně oře. Asi ti nezbyde nic jiného, než přestat být tak moc hodný a malinko si ji srovnat do latě. Za ty peníze co platíš by ti k dítěti měla dávat vše co je třeba a ještě ti u toho salutovat. Z vlastní zkušenosti vím, že snad jen autosedačku se vyplatí mít vlastní. A později jízdní kolo. Takže si sepiš podmínky, které ji při příští návštěvě přednes a pohroz ji, že jinak se obrátíš na soud s žádostí o utažení toho penězovodu. Ty alimenty jsou astronomické…leda, že bys byl nějaká celebrita.

jako 8300 není astronomická částka, to se teda nezlob. Na české poměry je to slušné, ale rozhodně ne nějak přehnané. Asi nemáš moc velkou představu, jak to chodí mezi celebritami a jak se stanovuje výživné, že? Dítě má nárok sdílet životní úroveň i rodiče, se kterým nežije, takže podle jeho platu to klidně může být i pár desítek tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.2.21 09:29
@comina81 píše:
No tak celebrita nejsem, jsem prý sobec. Prý sotva vyžije a já si kupuji zlaté cihly, že nevím co s prachama. Ne klasicky žiju z vyplaty do výplaty a řeším, co budu dělat, až mi nepůjde lednička. Ale ona to tak má roky v hlavě nastavené. Když jsem ji nechal auto, tak mi řekla, že jsem měl koupit většího kombíka, že to auto je pro ni malé. Když jsem ji řekl, že ji to podkroví udělám. Tak mi řekla, barák nám chceš ukrást. Atd. Příjdde mi, že má nějakou poruchu osobnosti. Nebo tak něco. Už jednou mi třeba řekla, kdo ví proč tu dceru navštěvuješ, jestli ji nemáš rád jako chlap ( ne fakt pedofil nejsem).

Jo, chlapče, když je roky stejná, tak teď se to určitě nezmění, spíš naopak. Když jsi to věděl, měl sis dítě s ní rozmyslet. Drsný, ale pravdivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2778
21.2.21 09:32
@terien píše:
Tak čteme tu jen jeho pohled a ani ten mě nijak neuchvátil. Jako podepsat výlučnou péči a pak si stěžovat a nakonec přemýšlet o tom, že za dcerou přestane jezdit, to na žádný velký zájem tedy nevypadá, to žádný velký boj opravdu nehrozí. Jinak mi chceš říct, že kdyby bývalý dostal tvé děti do péče a ty bys s nimi mohla mohla max. na procházku, tak bys to neřešila a nechala tak?

Můj bývalý je ani nechtěl, ani by je nedostal…u dvouletého dítěte mi to uspořádání přijde naprosto v pořádku a hlavně zakladatel píše, že se s dcerou vídá podle potřeby a že tak byli domluvení - my jsme od sebe 4 roky a taky jsme domluvení na domluvě a nic na papíře ani nemáme. A nám to funguje normálně. Asi zakladatel taky doufal, že se budou schopní domluvit. Asi jim to i nějakou dobu fungovalo, když tam jezdil i denně.
Začalo to skřípat, začíná to řešit. Není na tom nic k odsuzování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.2.21 09:33

Terien: fakt si něco přečti o výlučné péči. Dík. Mít rád dítě neznamená si u soudu vyhádat co nejvíce dní. Já naopak chápu, že máma je jen jedna a nemíním ji mít doma za brekotu za maminkou. Tak asi tak. Řeším pohodu dítěte a ne 14 dní s dvouletým dítětem, jako že jsem borec táta. On by mi ani nikdo 14 dní neodklepl. Je to přeci ještě ani ne dvouletá holčička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.2.21 09:33
@safina píše:
Můj bývalý je ani nechtěl, ani by je nedostal…u dvouletého dítěte mi to uspořádání přijde naprosto v pořádku a hlavně zakladatel píše, že se s dcerou vídá podle potřeby a že tak byli domluvení - my jsme od sebe 4 roky a taky jsme domluvení na domluvě a nic na papíře ani nemáme. A nám to funguje normálně. Asi zakladatel taky doufal, že se budou schopní domluvit. Asi jim to i nějakou dobu fungovalo, když tam jezdil i denně.
Začalo to skřípat, začíná to řešit. Není na tom nic k odsuzování.

Aha :think: tak mě to tedy v pořádku nepřijde. A ptala jsem se tě na něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.2.21 09:38
@comina81 píše:
Terien: fakt si něco přečti o výlučné péči. Dík. Mít rád dítě neznamená si u soudu vyhádat co nejvíce dní. Já naopak chápu, že máma je jen jedna a nemíním ji mít doma za brekotu za maminkou. Tak asi tak. Řeším pohodu dítěte a ne 14 dní s dvouletým dítětem, jako že jsem borec táta. On by mi ani nikdo 14 dní neodklepl. Je to přeci ještě ani ne dvouletá holčička.

A kdo se tu baví o 14 dnech v kuse? Zkus si něco o péči o dítě přečíst ty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.2.21 09:47

Terien: Ale tak říkáš, že nebojuji. Od prvního stání je to dva měsíce. A situace se změnila. A proto jsem začal řešit úpravu styku. Jinou cestu nevidím. Představ si, že máš jet někam 50 km a nikdo nezvedá telefon. Nikdo neodepisuje. Nebo třeba po týdnu odpověď typu: „Nemám čas ti napsat.“ A teď si říkáš jedu vhod. Neřekne ti dneska ne. Mám tu návštěvu. Dneska ne. Brácha můj tě nemá rád, tak raději odjeď a podobně. A co mám se s ní hádat? Přetahovat o malou? Odjet? A zkusit to zase za týden.. Tak proto, přestala komunikovat, já začal řešit k výlučné péči styk mimosoudně. Tak neříkej, že nemám zájem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
21.2.21 09:53

Tak pokud má matka dítě ve výlučné péči a nemáš stanovený styk, tak se předpokládá, že se na styku dohodnete. pokud se dohodnout nedokážete, tak spíš než mimosoudně bych styk řešila soudně, aby byl jasně daný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
21.2.21 09:54
@sahrazad1 píše:
@comina81 jdi k soudu a tam si pozadej o rozsireny styk. A zároveň nechej do rozsudku specifikovat i veci na dceru. Tvoje ex ti dela naschvaly, normalni to neni. Ja mela deti ve výlučné péči, a vždy jsem je plně vybavovala i s kufrem. Nebud hloupý a jdi na soud.

Presne tak. Proc to nemaji stanovene soudne? Pak muze pozadat o pomoc i OSPOD, ze mu matka brani ve styku s ditetem.

Příspěvek upraven 21.02.21 v 09:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.2.21 09:55
@comina81 píše:
Terien: Ale tak říkáš, že nebojuji. Od prvního stání je to dva měsíce. A situace se změnila. A proto jsem začal řešit úpravu styku. Jinou cestu nevidím. Představ si, že máš jet někam 50 km a nikdo nezvedá telefon. Nikdo neodepisuje. Nebo třeba po týdnu odpověď typu: „Nemám čas ti napsat.“ A teď si říkáš jedu vhod. Neřekne ti dneska ne. Mám tu návštěvu. Dneska ne. Brácha můj tě nemá rád, tak raději odjeď a podobně. A co mám se s ní hádat? Přetahovat o malou? Odjet? A zkusit to zase za týden.. Tak proto, přestala komunikovat, já začal řešit k výlučné péči styk mimosoudně. Tak neříkej, že nemám zájem :-)

Já si to představit neumím, nikdy bych s výlučnou péčí nesouhlasila a ani bych nebyla 50 km od svého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí