Styk s dítětem a povinnosti otce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
21.2.21 22:47
@comina81 píše:
No tak jsem holt důvěřivý a věřil jsem, že se domluvíme. No ale je pravda, že chybami se člověk učí. Teď už vím, že jsem si měl prosadit maximum za každou cenu. A měl bych klid dřív.

A řešit to budeš jak?

Upravíš si styk soudně nebo se budeš i nadále cítit ukřivděný a řešit kraviny typu tričko a autosedačka?

• Citovat
  • Upravit
40
21.2.21 23:06

Milá Hanko, já jsem to už nevydržel a pohrozil jsem soudem a má tedy bývalá mi řekla, že to dala sepsat právníkovi jejímu. Nu a teď čekám a čekám a? A proto jsme se dostali až k té autosedačce a podobně. A fakt jsem byl jen zvědavý, jaké je maminkovské pravidlo při předávání dítěte. Mě třeba nepřijde divně, že kdyby to bylo obráceně. Tak hodím tedy partnerce, co si jde pro dítě dvě tři kapsičky a udělám čaj do lahvičky. Je možné, že to divné je a proto jsem se ptal. Ukřivděnost je až druhotná. Kdo by možná nebyl. Tobě by se líbilo, kdyby tě někdo osočoval, že se chceš nějak obohatit na dceři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
21.2.21 23:09
@comina81 píše:
Milá Hanko, já jsem to už nevydržel a pohrozil jsem soudem a má tedy bývalá mi řekla, že to dala sepsat právníkovi jejímu. Nu a teď čekám a čekám a? A proto jsme se dostali až k té autosedačce a podobně. A fakt jsem byl jen zvědavý, jaké je maminkovské pravidlo při předávání dítěte. Mě třeba nepřijde divně, že kdyby to bylo obráceně. Tak hodím tedy partnerce, co si jde pro dítě dvě tři kapsičky a udělám čaj do lahvičky. Je možné, že to divné je a proto jsem se ptal. Ukřivděnost je až druhotná. Kdo by možná nebyl. Tobě by se líbilo, kdyby tě někdo osočoval, že se chceš nějak obohatit na dceři?

No a děláš kapsičky a čaj? Nebo co ti v tom brání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.2.21 23:18

Ach jo nebrání ničemu a nic. Dobrá prakticky holt udělám čaj doma a povezu ho 50 km. Kapsičky stejně kupuji. Vím co ji chutná a co ne. Autosedačku tedy nechám ženě a nepůjčím si ji, ani naše společné auto. Je to její, nemá smysl to řešit. Snad mi půjčí ten skládací lehký kočárek, co jsem malé pořídil. Víš já ty věci totiž nepořizoval jen pro ženu, ale hlavně pro dceru. A holt vše pořídím dvakrát. To k té konzumní společnosti patří. Oblečení taky seženu, je škoda, že jsem ho pomáhal sehnat na tři roky dopředu. Ale holt je to manželky, ne dcery a koupím to teď někde na netu. Chápeme mě trošku? Pokud ne, tak nic, tak jsem holt divný já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
22.2.21 00:08
@comina81 píše:
Milá Hanko, já jsem to už nevydržel a pohrozil jsem soudem a má tedy bývalá mi řekla, že to dala sepsat právníkovi jejímu. Nu a teď čekám a čekám a? A proto jsme se dostali až k té autosedačce a podobně. A fakt jsem byl jen zvědavý, jaké je maminkovské pravidlo při předávání dítěte. Mě třeba nepřijde divně, že kdyby to bylo obráceně. Tak hodím tedy partnerce, co si jde pro dítě dvě tři kapsičky a udělám čaj do lahvičky. Je možné, že to divné je a proto jsem se ptal. Ukřivděnost je až druhotná. Kdo by možná nebyl. Tobě by se líbilo, kdyby tě někdo osočoval, že se chceš nějak obohatit na dceři?

Ale tady ti nikdo nenapíše, jestli ti byvala ma nebo nema davat autosedacku, balit svačiny nebo půjčovat společné auto. To je na Vasi domluvě a pokud ex neni dohodě přístupná, tak to řeš soudně včetně úpravy styku s dcerou a úpravou alimentů.

Kazdy to ma jinak a pokud se nemůžete dohodnout, tak ja bych misto handrkovanim, si tu sedacku bud koupila nebo pujcila - dle frekvence dojizdeni.

Ja ti jen napisu pohled me kamaradky, u ni ex plati jednou takove alimenty co ty a mel pocit, ze mu exka musi kazdy patek předat hokejovou tašku výbavy od backor po kartacek na zuby vcetne sportovního vybavení dle ročního obdobi, aby ji v nedeli privezl tašku plnou špinavých veci. Kdyz to kamaradku přestalo bavit balit pul domacnosti, aniž by pak vytáhli paty na kolo, brusle ci lyze, tak se ohradila, zabalila veci ciste jen na vikend a ex vyhrožoval OSPODem.

Tam ho ale vyvedli z omylu, ze základní hygienicke veci vcetne obleceni ma mit otec u sebe a na sportovní výbavě se maji domluvit.
A najednou byl klid…vcetne pořízení kola ci bruslí u otce…

• Citovat
  • Upravit
40
22.2.21 00:36

Asi jsem nepochopil definici výživného neb povinnost dítě živit, takže výživné na měsíc je relativní pojem. Aha. Ok. To mi stačí. Takže pokud si zlomí bývalá nohu a já se budu chtít postarat o dítě, tak přehnaně řečeno musím platit výživné manželce, jinak půjdu sedět a zároveň živit dítě. No takhle mi to vysvětlujete. Aha to dává smysl :-) Já neříkám, že s tím mám problém. Ani náhodou, ale logiku to nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
22.2.21 00:43
@comina81 píše:
Asi jsem nepochopil definici výživného neb povinnost dítě živit, takže výživné na měsíc je relativní pojem. Aha. Ok. To mi stačí. Takže pokud si zlomí bývalá nohu a já se budu chtít postarat o dítě, tak přehnaně řečeno musím platit výživné manželce, jinak půjdu sedět a zároveň živit dítě. No takhle mi to vysvětlujete. Aha to dává smysl :-) Já neříkám, že s tím mám problém. Ani náhodou, ale logiku to nemá.

Ano to je definice vyzivneho. Vyzivne je pro dite a počítá se z prijmu otce, jelikoz dite ma mit stejnou životní úroveň jako rodice. V tvém vyzivnem bys mel mit i stanovenou sumu na vyzivne pro matku do dvou let veku ditete.

Pokud se ti zda vysoke, požádej o snížení nebo úpravy četnosti styku s ditetem. V pripade střídavě pece se kolikrat vyzivne neuhradí vubec…

Taky pocitej s tim, ze jak dite poroste, vyzivne se úměrně tomu zvyšuje, např. pri nástupu do skolky, skoly, druhy stupeň skoly, stredni vzdělání. Od 18 let, pokud dite studuje a připravuje se na povolání, platis vyzivne rovnou diteti a to az do 26 let.

• Citovat
  • Upravit
aquarian
22.2.21 07:24
@jita22 píše:
Tak asi trochu chyba, že sis nenastudoval ty typy péče a nenechal sis určit styk soudně.

Zakladatel @comina81 nějak ten styk určený soudem má.
Když mají manželé nezletilé dítě, tak soud manželství nerozvede, dokud nerozhodne o poměrech dítěte pro dobu po rozvodu.

Akorát to začíná vypadat, že to tady nechce uvést. A dost se mi nezdá, že by si tak skvěle vydělávající muž, jak se prezentuje, nevzal advokáta už během rozvodu.

• Citovat
  • Upravit
Elenloth
22.2.21 07:40

@comina81 Diskusi jsem zběžně pročetla a víš co mě zakladateli praštilo do očí nejvíc? že 90 % své energie dáváš do brečení po prachách a materiálních věcech.
Kdybys stejnou energii věnoval do zajištění styku s dcerou, tak svou dvouletou holčičku vidíš častěji než jednou za měsíc na vycházce.

• Citovat
  • Upravit
40
22.2.21 09:38

Ach jo ja se neprezentuji jako skvele vydelavajici muz, ani nebrecim nad materialnimi vecmi. Chapete slovo princip? Nikdy jsem partnerku, natoz malou nenechal financne na holickach. A pristup je ke mne obraceny. Tak me to stve. A pravnika jsem se vzdal, protoze to partnerka emocne a moc prozivala.Tak jsem ji chtel dokazat, ze nebudu nijak delat zle a nebudou zadne problemy z me strany. Ja se preci nesel dohadovat k soudu. Ja souhlasil s jejim navrhem. Takze porad z me strany je snaha o klid a predevsim zajem partnerky. Protoze spokojena matka, spokojene dite si myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
22.2.21 09:55
@comina81 píše:
Ach jo ja se neprezentuji jako skvele vydelavajici muz, ani nebrecim nad materialnimi vecmi. Chapete slovo princip? Nikdy jsem partnerku, natoz malou nenechal financne na holickach. A pristup je ke mne obraceny. Tak me to stve. A pravnika jsem se vzdal, protoze to partnerka emocne a moc prozivala.Tak jsem ji chtel dokazat, ze nebudu nijak delat zle a nebudou zadne problemy z me strany. Ja se preci nesel dohadovat k soudu. Ja souhlasil s jejim navrhem. Takze porad z me strany je snaha o klid a predevsim zajem partnerky. Protoze spokojena matka, spokojene dite si myslim.

Jeste vcera si psal, ze partnerka je labilni nesvepravna osoba.
Takze na ni evidentne nejake tvoje moralni a financni principy neplati a na tvuj princip po rozpadu manzelstvi z vysoka kasle.

Co budes mit na papire v rozsudku, to na ni bude platit. A rozhodne Vam to vylepsi vzajemnou komunikaci.

A cim driv spolknes tu svoji horkou piluli, ze jsi za blba, co ex furt ustupuje, tim lip pro tebe.

O takovou secondhandovou fnuknu, co dokola resi moralni a financni princip, porizeni autosedacky a kolik kdo kdy koupil kapsicek, zadna dalsi zenska nebude mit zajem…natoz si s nim poridit rodinu.

Zajimave, ze za 9 stran jsme se tu nedozvedeli, zda nejak budes resit rozsireny styk s dcerou, porad jen ja ja ja… :roll:

• Citovat
  • Upravit
40
22.2.21 10:00

Ano budu mit dva vikendy a 4 stredy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
22.2.21 10:01

A nenapsal jsem, ze je nesvepravna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
22.2.21 10:06
@Hanka1 píše:
Jeste vcera si psal, ze partnerka je labilni nesvepravna osoba.
Takze na ni evidentne nejake tvoje moralni a financni principy neplati a na tvuj princip po rozpadu manzelstvi z vysoka kasle.

Co budes mit na papire v rozsudku, to na ni bude platit. A rozhodne Vam to vylepsi vzajemnou komunikaci.

A cim driv spolknes tu svoji horkou piluli, ze jsi za blba, co ex furt ustupuje, tim lip pro tebe.

O takovou secondhandovou fnuknu, co dokola resi moralni a financni princip, porizeni autosedacky a kolik kdo kdy koupil kapsicek, zadna dalsi zenska nebude mit zajem…natoz si s nim poridit rodinu.

Zajimave, ze za 9 stran jsme se tu nedozvedeli, zda nejak budes resit rozsireny styk s dcerou, porad jen ja ja ja… :roll:

Protože nejde ani o ženu, ani o dceru, ale o ego

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
22.2.21 10:16

Aha tak chlap se ma smirit s tim, ze ho partnerka roky obvinuje z nevery a za to pak ma obvinovani, ze muze za rozpad vztahu. Aha uz vam nekdo vyhrozoval,, ze vas necha zbit, zavrit, vyhodit z prace a podobne? Zajimalo by me pak vase ego :roll: A hlavne to uvazovani. To je fakt na palici. To se musi zazit a pak by jsme si mohli popovidat o egu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí