Styk s dítětem a povinnosti otce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5418
21.2.21 09:55
@comina81 píše:
A ne není to výživné na manželku. My máme za sebou první soud, od ledna 2020 nejsme spolu a od ledna jí posílám tu částku. Vůbec nevím, kdy proběhne další stání a už je to 13 měsíců od rozchodu. Máme za sebou jen první stání o výživném a péči. Jinak má normální klasickou rodičovskou dovolenou tříletou plus asi úlevu na dani jsem ji přenechal po soudu. Mě by asi stačilo mít 19 tisíc a bydlet u rodičů. Jinak ona tam bydlet chce, chce si tam dělat podkroví. Nikdo ji nikam nevyháněl a podobně. Ani nechce do nějakého pronájmu.

Jak přenechal úlevu na dani? Nezijes s dítětem ve společné domácnosti, tak nemáš nárok si ji uplatňovat a za druhé ona pokud je na RP a nepracuje, tak ji těžko uplatní, možná by mohli její rodiče pokud žijí ve společné domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
21.2.21 10:03
@safina píše:
jako 8300 není astronomická částka, to se teda nezlob. Na české poměry je to slušné, ale rozhodně ne nějak přehnané. Asi nemáš moc velkou představu, jak to chodí mezi celebritami a jak se stanovuje výživné, že? Dítě má nárok sdílet životní úroveň i rodiče, se kterým nežije, takže podle jeho platu to klidně může být i pár desítek tisíc.
…jasně, že se alimenty stanovují podle výdělku otce. Vycházejme z průměrné čisté výplaty 30.000 (jenže fůra lidí toto ani nemá, zase si to moc nemalujme) a že alimenty se stanovují 15%, tak to by bylo, pokud dobře počítám, 4.500, tedy vlastně polovina. A kolik tak malé dítě reálně potřebuje? Velkou částí jeho alimentů si maminka zvyšuje svou vlastní životní úroveň.
Jinak, jak to chodí mezi celebritami opravdu netuším a snad to ani nechci vědět.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.2.21 10:10

No - nerozešli jste se v dobrém a je mezi vámi ještě spoustu křivd.

A protože nejste schopní se domlouvat jako příčetní dospělí (a máš na tom přesně 50 % podíluv viny, ne opravdu to není jen její chyba), tak ubližujete své dceři.

Fňukáš tady jaký jsi obětavá hrdina a vona mrcha. Gratuluju, tady máš odznáček.

Vyndej si hlavu ze zadku a začni se chovat jako dospělý otec a člověk co zvládá základní řešení konfkliků.

Pak nebudeš muset fňukat na e-mininu, že si neumíš domluvit základní pravidla s ženou, kterou sis vybral jako matku svého dítěte.

Dobře ať ti jen nemyuju hlavu - fungovat po rozvodu je těžké, ale jsou lidi co ti s tím popmůžou. Buď se domluv na pár setkání v nejbližší poradně pro rodinu a pročisti to co v sobě nosíš tam, a nebo třeba mrkni na nabtku LOM, případně jim napiš do jejich on-line poradny.
 https://ilom.cz/kurzy/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
21.2.21 10:16
@comina81 píše:
Terien: fakt si něco přečti o výlučné péči. Dík. Mít rád dítě neznamená si u soudu vyhádat co nejvíce dní. Já naopak chápu, že máma je jen jedna a nemíním ji mít doma za brekotu za maminkou. Tak asi tak. Řeším pohodu dítěte a ne 14 dní s dvouletým dítětem, jako že jsem borec táta. On by mi ani nikdo 14 dní neodklepl. Je to přeci ještě ani ne dvouletá holčička.

Pan Ohleduplný jsi byl doteď až až, sám vidíš, že to nikdo neocení, holt nastal čas se o svá práva tvrdě přihlásit. Věř, že to je nejen v tvém zájmu, ale i v zájmu tvé dcery. Já si dceru také k sobě beru od mala, od jejích cca 2,5. Dnes ji je skoro deset a za celou dobu co je u mě snad nikdy ani nezabrečela (a mívám ji často) a na maminku si div ani nevzpomněla.
Máš-li o dceru zájem, chceš-li se podílet na výchově, chceš-li vidět jak roste, musíš si svou pozici vydobýt. Nikdo jiný to za tebe neudělá! Když budeš váhavý střelec, holka vyroste i bez tebe a vztah si spolu nevybudujete..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.2.21 10:27

Ou: ok tak fajn mám 50 procentní vinu na jejím dětském chování, nevyzrálé osobnosti a paranoidní poruše osobnosti, máš pravdu a byl bych rád, kdybys mi to přišel ukázat jak se to dělá. Psycholožka mi řekla pouze právník a asertivní chování. A ano tak tady fňukám, ok, asi jsem se potřeboval odreagovat. Lepší než nic. A některé rady byly naopak dobré, co mi pomohly. Toť vše. Jedu za chvíli za dcerou. Třeba ta rada o tom, že tu slevu na dani můžou uplatňovat její rodiče. Už ji je neposílám a jsem rád, že ji můžu říct tuhle informaci. Bylo by škoda, kdyby dcera o ty peníze přišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
21.2.21 10:50

@comina81 Neznám ani tebe ani tvou ženu, ale měl by sis nechat styk s dcerou upravit soudně. Můžeš požádat o střídavou péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.2.21 11:01
@Tecumseh píše:
Pipina s tebou pěkně oře. Asi ti nezbyde nic jiného, než přestat být tak moc hodný a malinko si ji srovnat do latě. Za ty peníze co platíš by ti k dítěti měla dávat vše co je třeba a ještě ti u toho salutovat. Z vlastní zkušenosti vím, že snad jen autosedačku se vyplatí mít vlastní. A později jízdní kolo. Takže si sepiš podmínky, které ji při příští návštěvě přednes a pohroz ji, že jinak se obrátíš na soud s žádostí o utažení toho penězovodu. Ty alimenty jsou astronomické…leda, že bys byl nějaká celebrita.

Astronomické alimenty toto nejsou, moje kamaradka na druhaka na zakladce bere 15 tisic. Stanovené dle prijmu otce.

Druha na dceru v prvaku na stredni 10 tisic, opet vypočítáno ze prijmu otce a v obou případech posvěceno OSPODem a soudem…

Zakladatel neni dle vypocitanych alimentu zadna socka… :P

• Citovat
  • Upravit
25897
21.2.21 11:02

@Hanka1 Tak se ho žena měla držet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.2.21 11:04
@comina81 píše:
Ou: ok tak fajn mám 50 procentní vinu na jejím dětském chování, nevyzrálé osobnosti a paranoidní poruše osobnosti, máš pravdu a byl bych rád, kdybys mi to přišel ukázat jak se to dělá. Psycholožka mi řekla pouze právník a asertivní chování. A ano tak tady fňukám, ok, asi jsem se potřeboval odreagovat. Lepší než nic. A některé rady byly naopak dobré, co mi pomohly. Toť vše. Jedu za chvíli za dcerou. Třeba ta rada o tom, že tu slevu na dani můžou uplatňovat její rodiče. Už ji je neposílám a jsem rád, že ji můžu říct tuhle informaci. Bylo by škoda, kdyby dcera o ty peníze přišla.

Jak dlouho si znal ženu pred manželstvím? Predpokladam, ze minimalne tri roky - dceři budou dva plus tehotenstvi.

Aneb jakej šel - takovou potkal…

Měl si tu paranoidní, labilní a nevyzralou osobu s poruchou chování poslat na psychiatrii uz tenkrat a nelezt s ni do chomoutu a jeste si pořizovat společné dite…

Myslim, ze psychologa bys potřeboval ty. Aneb kdo inicioval z vas dvou rozvod?

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
21.2.21 11:06
@divine woman píše:
@Hanka1 Tak se ho žena měla držet.

On teprve ve dvou letech společného ditete prozrel, ze si vzal paranoidní nevyzralou ženu s poruchou osobnosti… :P

• Citovat
  • Upravit
26928
21.2.21 11:08
@comina81 píše:

Tobe byla manzelka pridelena? Nebo byl snatek dohodnuty vasimi rodici? :nevim:

Neknourej a podej navrh k soudu na upravu styku s ditetem. Zitra upaluj na OSPOD a konecne to zacni resit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
21.2.21 11:21
@comina81 píše:

To jako do teď si uplatňoval slevu na dceru???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
21.2.21 11:28
@comina81 píše:
Terien: fakt si něco přečti o výlučné péči. Dík. Mít rád dítě neznamená si u soudu vyhádat co nejvíce dní. Já naopak chápu, že máma je jen jedna a nemíním ji mít doma za brekotu za maminkou. Tak asi tak. Řeším pohodu dítěte a ne 14 dní s dvouletým dítětem, jako že jsem borec táta. On by mi ani nikdo 14 dní neodklepl. Je to přeci ještě ani ne dvouletá holčička.

My narozdíl od tebe víme, co je výlučná péče. Spíš by sis měl o tom něco přečíst ty :)

Výlučná péče jednoho z rodičů
Nejčastější formou péče, s níž se setkáváme ve více než 90 % případů, je výlučná péče jednoho z rodičů. Jedná se o systém, kdy je dítě svěřeno jednomu z rodičů, zatímco tomu druhému je určena vyživovací povinnost a rozsah styku s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
21.2.21 11:33
@comina81 píše:

NO a on ti jí přidělil národní výbor? Ne. Takže její výběr je tvůj podíl vinny. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
21.2.21 11:48

Já měl děti 2 roky ve výhradní a 9 let ve střídavé péči. Už jsou dospělé, takže mohu zpětně rekapitulovat. Moje rada zní:

1. Pokud jde matce o blaho dětí a otec je ochoten se starat, tak nejlepší když matka přistoupí na střídavou péči. Pro matku je výhodné, že má čas i na sebe. To pak samozřejmě pocítí pozitivně i děti.
  2. Pokud matka bere dítě jako nástroj pomsty (což je bohužel častější a zjevně i Váš případ), tak s tím nic nenaděláte. Bude to peklo pro všechny. Matka bude aktivně děti štvát proti Vám. Buď budou tak zmanipulované, že bude pro ně pobyt u Vás hororem, nebo si pobyt u Vás užijí a bude pro ně hororem návrat k matce, kde jakákoliv pozitivní zmínka o skvělém víkendu u táty bude tvrdě trestána. V takovém případě je lepší spálit mosty a založit si novou rodinu. Věřte, že méně bolí likvidaci vlastního dítěte nevidět, než bezmocně přihlížet.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí