Styk s dítětem a povinnosti otce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12719
21.2.21 07:54
@comina81 píše:
Dobry den, chci se zeptat na Vas nazor maminky. Mam s byvalou partnerkou dite. A zena ma dceru ve vylucne peci. Domluvili jsme se asi v uvozovkach, ze si budu moci brat skoro dvouletou dceru na treba vylety a casem na den k sobe do mista bydliste. Veta typu: ALE SEDACKU TI NEPUJCIM, OBLECENI TAKY, NIC. NEBUDES NAS OKRADAT, TAK JE TO BEZNE. Mi prijde zcestna. Nebo opravdu jsou alimenty ne pro dceru. A ja mam dablovat nakupy? Asi mi jde spis o vas nazor, zda je to takhle lidsky v poradku a je to nejaka norma. Jen pro upresneni. Autosedacku a vse uplne vse jsem kupoval ja i v dobe rozchodu. Preden dekuji za jakoukoliv odpoved.

Kdyz si ex bral syna musel mit vse pripravene, kdyby mu chybela jen ponozka tak me serve…sedacku jsme neresili, kluk byl vetsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.2.21 07:54
@andelka83 píše:
Nevím, moje mamka nemá auto. Ale ano, bývá to běžné, že prarodiče mají do svého auta sedačku. A ano, moje mamka má u sebe mnohem víc věcí, oblečení než ex. K ní nemusím dětem dávat nic ani na týden.

Ano, moji rodice vyzvedavali casto neplanovane deti ze skolek, druzin (protazena uzaverka a muz na sluzebce treba) a autosedacku meli vlastni, resp. ja si koupila novejsi a puvodnejsi jim nechala. Je to prakticke. Stejne jako meli doma nahradni obleceni apod. (neco koupene, neco vyrazene doma).

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
21.2.21 07:55
@andelka83 píše:
@Hanka1 upozorňuju,že to není přítelkyně, ale stále ještě manželka.

no tak tim lip, pokud se nedohodnou o jmeni do trech let po rozvodu, rozhodne soud…

• Citovat
  • Upravit
40
21.2.21 07:58

Hanko1 kolenovrt, tak to mě baví. Asi ti nevysvětlím, že jsem vše platil vždy a rád a bez keců a že se dokonce ani o nic nehádám. Dokonce po ní nic nechci. Ne nechci polovinu ceny auta a podobné číčoviny. Jen bych si přál slušné chování. To je někdy k nezaplacení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.2.21 08:00
@comina81 píše:
Malá je právě na mě zvyklá, normálně spolu chodíme na procházky dvě tři hodinky utečou jako voda. Vlastně jsem tam třeba jeden čas jezdil třeba třicet dní v kuse, třeba když byla partnerka nemocná a podobně. Nepříjde mi, že by malá nevěděla co se mnou. Naopak se vždycky rozzáří a celou tu dobu mě sleduje co dělám a kam jdu. Ale tak to asi znáte, co vám budu vysvětlovat.

Spis nez penize bys mel resit styk s dcerou a jeji frekvenci.

Tudiz v tvem pripade neresim dovolene, zlate cihlicky a prkotinu typu autosedacka, ale radeji tu vylucnou peci exky…nepremyslel si o peci dohodou nebo stridavou peci?

protoze az byvale nedas co chces, tak se ti bude mstit pres styk s ditetem, nedejboze az si najdes pritelkyni…nebo ona pritele..

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
21.2.21 08:01
@comina81 píše:
Hanko1 kolenovrt, tak to mě baví. Asi ti nevysvětlím, že jsem vše platil vždy a rád a bez keců a že se dokonce ani o nic nehádám. Dokonce po ní nic nechci. Ne nechci polovinu ceny auta a podobné číčoviny. Jen bych si přál slušné chování. To je někdy k nezaplacení :-)

Kolem rozvodu moc slusneho chovani neni, pokud se spolu nedokazete domluvit, pouzijte mediatora.
Radeji bych resila rozsireny styk s dcerou, skolku do jake bude chodit apod. nez se dohadovat o penize…

• Citovat
  • Upravit
26928
21.2.21 08:02
@comina81 píše:
Malá je právě na mě zvyklá, normálně spolu chodíme na procházky dvě tři hodinky utečou jako voda. Vlastně jsem tam třeba jeden čas jezdil třeba třicet dní v kuse, třeba když byla partnerka nemocná a podobně. Nepříjde mi, že by malá nevěděla co se mnou. Naopak se vždycky rozzáří a celou tu dobu mě sleduje co dělám a kam jdu. Ale tak to asi znáte, co vám budu vysvětlovat.

Takze zatim ji na noc nebo nekolik dnu u sebe nemivas. To znamena, ze jediny vydaj je pro tebe ta sedacka do auta. Je pro tebe problem ji koupit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
21.2.21 08:12
@comina81 píše:
Hanko1 kolenovrt, tak to mě baví. Asi ti nevysvětlím, že jsem vše platil vždy a rád a bez keců a že se dokonce ani o nic nehádám. Dokonce po ní nic nechci. Ne nechci polovinu ceny auta a podobné číčoviny. Jen bych si přál slušné chování. To je někdy k nezaplacení :-)

Ale tvoje příspěvky o tom nesvědčí. Naopak je z nich cítit ukřivděnost, pocit využívání, nechuť se dohodnout, radši to necháš vše na ní, a pak si stezujes. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.2.21 08:19
@comina81 píše:

Ano, o nic se nehádáš, dokonce ani o vlastní dítě. Možná časem si jí vezmeš na den domů?? Co to krva je? Ona možná není partnerka roku, ale ty tedy jako otec stojíš za úplný kulový. A k dotazu - ne, taky bych neprehazovala půl domácnosti proto, že si tatínek vzpomněl, že má dítě. Je úplně normální, že si vybavení, které pro dceru potřebuješ koupíš své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.2.21 08:24

Já nemám problém se sedačkou, ale s chováním. Když koupím autosedačku, vyberu ji, přivezu ji z obchodu, vybalím ji, namontuji ji. Tak se teď dozvím. MOJI SEDAČKU TI NEDÁM, KUP SI SVOJI. A to jsme stále tedy manželé. A hlavně nevím, zda když si autosedačku koupím, tak mi k něčemu bude. Protože jednou ano, jednou ne. Asi podle erupcí na slunci nebo co. Jednou do baráku nesmíš, nebo naopak musíš a jen do toho pokoje, tam kam jsi chodil s malou už nesmíš. Já ti nezakázala odjet nikdy s malou pryč, ale teď ti to zakazuji. Je mi to jedno, ale malá bude jen tady a nebude spát jinde než doma. A ted hurá, tak ano. Tak prý teď tedy můžu, ale až sepíše její právník mimosoudní dohodu o styku a hm už je 14 dní pryč a nic. Tak proto mám a nemám problém s autosedačkou. Spíš mě opravdu zajímalo jak to funguje jinde. To je vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.2.21 08:25
@comina81 píše:
Já nemám problém se sedačkou, ale s chováním. Když koupím autosedačku, vyberu ji, přivezu ji z obchodu, vybalím ji, namontuji ji. Tak se teď dozvím. MOJI SEDAČKU TI NEDÁM, KUP SI SVOJI. A to jsme stále tedy manželé. A hlavně nevím, zda když si autosedačku koupím, tak mi k něčemu bude. Protože jednou ano, jednou ne. Asi podle erupcí na slunci nebo co. Jednou do baráku nesmíš, nebo naopak musíš a jen do toho pokoje, tam kam jsi chodil s malou už nesmíš. Já ti nezakázala odjet nikdy s malou pryč, ale teď ti to zakazuji. Je mi to jedno, ale malá bude jen tady a nebude spát jinde než doma. A ted hurá, tak ano. Tak prý teď tedy můžu, ale až sepíše její právník mimosoudní dohodu o styku a hm už je 14 dní pryč a nic. Tak proto mám a nemám problém s autosedačkou. Spíš mě opravdu zajímalo jak to funguje jinde. To je vše.

znova opakuju - res soudne styk s dcerou a ne nejakou blbou autosedacku.

V tvem pripade by me nejvic trapila vylucna pece ex, ze je na jeji libovuli, jestli te laskave necha travit cas s vlastnim ditetem…

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
21.2.21 08:27
@comina81 píše:
Naše vypořádání bude velmi jednoduché, řekl jsem ji ať si napíše do dohody co chce a já to jen podepíšu. Tedy pokud to tak je možné. Samozřejmě jsem odmítl její úvahy o tom, že by chtěla třeba zlaté cihličky, které jsem si pořídil deset let před tím než jsem ji vůbec potkal. No tak jsem prý sobec nebo co. No tak jsem :-)

Jooo, je to krava, chlape, nenadelas nic :hug:

• Citovat
  • Upravit
34473
21.2.21 08:28
@comina81 píše:
Já nemám problém se sedačkou, ale s chováním. Když koupím autosedačku, vyberu ji, přivezu ji z obchodu, vybalím ji, namontuji ji. Tak se teď dozvím. MOJI SEDAČKU TI NEDÁM, KUP SI SVOJI. A to jsme stále tedy manželé. A hlavně nevím, zda když si autosedačku koupím, tak mi k něčemu bude. Protože jednou ano, jednou ne. Asi podle erupcí na slunci nebo co. Jednou do baráku nesmíš, nebo naopak musíš a jen do toho pokoje, tam kam jsi chodil s malou už nesmíš. Já ti nezakázala odjet nikdy s malou pryč, ale teď ti to zakazuji. Je mi to jedno, ale malá bude jen tady a nebude spát jinde než doma. A ted hurá, tak ano. Tak prý teď tedy můžu, ale až sepíše její právník mimosoudní dohodu o styku a hm už je 14 dní pryč a nic. Tak proto mám a nemám problém s autosedačkou. Spíš mě opravdu zajímalo jak to funguje jinde. To je vše.

Je to i tvoje dcera, kdybys o ní stál, tak o ní zabojuješ. Necháš to všechno na bývalé a budeš si stěžovat jaký jsi ukřivděný chudáček? Tak jdi a vyřiď to ty, nemusíš čekat na jejího právníka. Nech si to napsat do rozsudku a nemusíš se nikoho ptát, jestli u tebe může spát. Chceš si dceru odvézt? Prodej cihličku a kup autosedačku. Jenže tobě nejde ani o malou ani o sedačku, ale o to promluvit bývalou a pofňukat si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.2.21 08:30
@terien píše:
Je to i tvoje dcera, kdybys o ní stál, tak o ní zabojuješ. Necháš to všechno na bývalé a budeš si stěžovat jaký jsi ukřivděný chudáček? Tak jdi a vyřiď to ty, nemusíš čekat na jejího právníka. Nech si to napsat do rozsudku a nemusíš se nikoho ptát, jestli u tebe může spát. Chceš si dceru odvézt? Prodej cihličku a kup autosedačku. Jenže tobě nejde ani o malou ani o sedačku, ale o to promluvit bývalou a pofňukat si.

Tohle by se dalo říct i o té samosprašné hvězdě. Kdyby jiz záleželo na dceři, tak by chtěla aby s otcem měla dobré vztahy. Takže by otci neházela klacky pod nohy a klidně mu tu autosedačku a oblečení poskytla.

• Citovat
  • Upravit
40
21.2.21 08:31

Tak jezdím 8 krát měsíčně 50 km sem a tam. A jezdil bych i více, ale… Jinak i po rozchodu jsem vzal bývalou na dovolenou. Jezdil na výlety, nákupy. A když bylo potřeba třeba s ohledem na covid a angíny. Tak jsem jezdil pomáhat třeba i třicet dní v kuse. A to i přes to, že jsem tam měl zakázáno přespat. Takže jsem párkrát spal v autě, protože jsem byl tak unavený, že bych cestou zpět naboural. Takže mi o tom, jak hrozný otec jsem nepovídejte prosím. Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí