Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Potrebuju se vykecat. Dnes mi bylo oznameno od rozzureneho muze, ze jeho segra ceka miminko. Má jeste rok studia do zaverecek. Samozrejme ukoncuje, porod vychazi na brezen. Z jeji strany snaha o ukonceni neni zadna. Je plnoleta. Bydli s pritelem, ten ovsem neni zadny pracant. Nemaji penize uz ted a tak vesmes bydli a ziví se u tchanovcu. Ve svem byte prezivaji do pátku nez vyrazi k rodicum. Tchanovci taky nemaji penize, neustale si vsichni od nas pujcuji. Pritel svagrove ma dluh u nás, nekde za opravu auta, u svych rodicu, hrůza. Rodice nam taky dluzi par tisic. Dobre, je to v rodine ale prece jen ta vyhlídla do budoucna s ditetem… Stalou práci má ovsem je neuzivi, navrh je líný a nemá snahu si privydelat. Penize opravdu chybí vsem a nedokazeme si predstavit co bude. To nejhorsi, penize máme, ale nemame kapacitu preci financne se starat o ne, protoze to nezvladnou. Uz takhle jim nejspis musime dát postylku a kocarek po nasem, aby aspon neco meli. To malicke za to nemuze. Chlap je totalne rozzurenej, protoze je mu jasný jaký to bude pro vsechny průser. Věsmes zůstanou nakonec u rodicu, protoze nájem, energie a dite neutáhnou a tam budou financne válčit všichni spolecně. Na to rada není, jen to momentálně nemám komu říct.
tak je to jejich věc. Co si manžel představuje, že kvůli němu půjde na potrat?
Nedávejte tam peníze a duševně se od toho oprostěte. Je to jejich věc.
Když se na to vykašlete, bude vám lépe.
Proc byste jim museli neco davat?
Nemate k nim prece vyzivovaci povinnost.
@Anonymní píše:
Potrebuju se vykecat. Dnes mi bylo oznameno od rozzureneho muze, ze jeho segra ceka miminko. Má jeste rok studia do zaverecek. Samozrejme ukoncuje, porod vychazi na brezen. Z jeji strany snaha o ukonceni neni zadna. Je plnoleta. Bydli s pritelem, ten ovsem neni zadny pracant. Nemaji penize uz ted a tak vesmes bydli a ziví se u tchanovcu. Ve svem byte prezivaji do pátku nez vyrazi k rodicum. Tchanovci taky nemaji penize, neustale si vsichni od nas pujcuji. Pritel svagrove ma dluh u nás, nekde za opravu auta, u svych rodicu, hrůza. Rodice nam taky dluzi par tisic. Dobre, je to v rodine ale prece jen ta vyhlídla do budoucna s ditetem… Stalou práci má ovsem je neuzivi, navrh je líný a nemá snahu si privydelat. Penize opravdu chybí vsem a nedokazeme si predstavit co bude. To nejhorsi, penize máme, ale nemame kapacitu preci financne se starat o ne, protoze to nezvladnou. Uz takhle jim nejspis musime dát postylku a kocarek po nasem, aby aspon neco meli. To malicke za to nemuze. Chlap je totalne rozzurenej, protoze je mu jasný jaký to bude pro vsechny průser. Věsmes zůstanou nakonec u rodicu, protoze nájem, energie a dite neutáhnou a tam budou financne válčit všichni spolecně. Na to rada není, jen to momentálně nemám komu říct.
Nechápu proč jste z toho tak vytočení.
Situace švagrové a tchánů je jejich boj, Vás to vůbec nemusí zajímat. Jak, že jim budete muset dát postýlku a kočárek
. Nemusíte vůbec nic a korunu už by ode mne neviděli ani jeden minimálně do zaplacení všeho co Vám dluží.
Je to úplně jednoduchý.
Samy si zbytečně komplikujete život.
@prokr píše:
Nechápu proč jste z toho tak vytočení.
Situace švagrové a tchánů je jejich boj, Vás to vůbec nemusí zajímat. Jak, že jim budete muset dát postýlku a kočárek. Nemusíte vůbec nic a korunu už by ode mne neviděli ani jeden minimálně do zaplacení všeho co Vám dluží.
Je to úplně jednoduchý.
Samy si zbytečně komplikujete život.
no jo jenže oni budou citově vydírat syna alespon tak si myslím že to myslela zakladatelka ![]()
Já manžela chápu, obzvlášť pokud je třeba sestra schopná hrát na city a tahat z vás další peníze, protože přece dítě potřebuje postýlku, kočárek apod…Být vámi, tak uzavřu kohoutky a ač to je blbý, tak i vůči rodičům, aby to nezkoušeli přes ně. Pokud rodiče budou něco potřebovat, třeba jim to kupte, ale peníze ne. Pokud si nedají říct rodiče a nenechají je v tom vykoupat, aby otec dítěte začal pořádně makat alespoň, tak s tím neuděláte nic, ale můžete v podstatě chránit sebe před využíváním.
to se lehko řekne, že to není vaše starost
oni vám volají, jste nejbližší rodina
já ti rozumím, achjo!!! prostě MUSÍTE jim říct, že z vašeho pohledu je to nezodpovědné a že trváte na vrácení dluhů do dat xy a více půjčovat nebudete a jediné, co můžete nabídnout je pár oblečků a možná občas povození kočárku (pokud to tak cítíš, já bych to tak cítila)… musíte se vůči tomu jasně vymezit, jinak bude prů-s-er a budou si z vás dělat oslíka otřes se ještě v mnohem vyšším levlu
kočárek bych jí klidně za litr dva prodala, ale zadáčo ne
taky peníze nekradete…
drž se a musíte s mužem být jednotní a táhnout za jeden provaz… NE jim nepomoct vůbec, ale žádné půjčky! a žádná kasička se splátkou za dobu neurčitou..
na mne to můj soused, se kterým vycházíme roky OK, zkusil jednou.. půjčila jsem mu pár stovek.. nevracel… dostal SODU, vrátil a od té doby slušně zdraví a půjčovat už si nechodí
jak říkal můj táta : Okolí skáče jen tak vysoko, jak mu dovolíš…
@ka2ka píše:
no jo jenže oni budou citově vydírat syna alespon tak si myslím že to myslela zakladatelka
No tak se nesmí nechat…
Není přeci normální a v pořádku financovat nezodpovědné, vy. chcané, finančně negramotné příbuzné na úkor vlastní rodiny.
A lidi se k Tobě budou chovat jenom tak, jak jim to dovolíš. Což u příbuzných často platí víc než u cizích.
Jako situace nic moc, ale to vam fakt vadi i blba postylka a kocarek…??
Rodina si ma pomahat a ne vsichni holt maji stesti na idealni konstelace.
Svagr k vam treba muze na melouchy, na oplatku.
Treba protoze je to jeho rodina. O potratu neuvazuje nikdo. Jen holka nedodela stredni, nemaji penize ani pro sebe natoz pro mimino.
Ja teda nevim jake mate vztahy, ale my prozatim dobre a nikdo z rodiny nam neni lhostejny. Vzdyt pisu, ze se jdu vykecat.
Kazdopadne nikdo nechce videt vlastni rodinu takto. A ze se financne ted na dno uz dostanou. Samozrejme ze s tim nic neudelame - a proc bychom jim to dávali, protoze na to nebudou mít. Na vybavu. A zase nam neprijde fér nechat je uplne se v tom topit. Samozrejme mesicne jejich dite financne dotovat nehodlame.
A je nastvany, no je to jeji bratr a s timhle klukem to bude mit s miminem fakt tezky.