Švagrová - přehnaná podpora ze strany tchánovců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80284
30.5.21 12:31

@PaníBovaryová Neřekl. Věděli jsme, že to tak bude, a protože to byl jejich dům, souhlasili jsme s tím, ať si udělají co chtějí. Kupodivu žádná trpkost v tom nezůstala. Ani v nás ani v dalších vnoučatech. Bylo to jejich rozhodnutí a najdi toho nic není. A jo, jedno vnouče zkrátka bylo nejmilovanější. A co? I kdyby se rozhodli to daří ať útulku pro psy, bylo by to jejich právo a na lásce k nim by to nic nezměnilo. Vy milujete svou rodinu podle darů? My ne. Na to se u nás nehraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21557
30.5.21 12:36
@inkakřivák píše:
@PaníBovaryová Neřekl. Věděli jsme, že to tak bude, a protože to byl jejich dům, souhlasili jsme s tím, ať si udělají co chtějí. Kupodivu žádná trpkost v tom nezůstala. Ani v nás ani v dalších vnoučatech. Bylo to jejich rozhodnutí a najdi toho nic není. A jo, jedno vnouče zkrátka bylo nejmilovanější. A co? I kdyby se rozhodli to daří ať útulku pro psy, bylo by to jejich právo a na lásce k nim by to nic nezměnilo. Vy milujete svou rodinu podle darů? My ne. Na to se u nás nehraje.

Kdo „oni“? Snad tvá maminka, ne? Tatínek už nežil, když ona tak rozhodla.
Psala jsi to sem, tak na to, překvapivě, reaguji. Takže že mi do toho „nic není“ sis měla rozmyslet, než jsi to sem dala 8)
A ne, nemiluji rodinu podle darů, to nepřekrucuj, laskavě. Jenom se u nás nehraje na lepší a horší vnoučata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80284
30.5.21 12:39

@PaníBovaryová Ano, všichni máme střechu nad hlavou a všichni máme ruce a hlavu a všechny nás to uživilo. Tak proč bychom se měli zlobit? Za to, že udělali co si přáli. Já to nechápu jednoduše. Ale dovedla bych pochopit, kdyby to třeba dali jednomu sourozenci s tím, že my ostatní bydlení máme a on třeba ne. Třeba. Prostě jedno dítě v dané chvíli potřebuje, ty ostatní ne, tak mu pomůžu. Proč pomáhat těm, kteří to nepotřebují, vždyť to nemá logiku.
Máme to nějak jinak nastavené, no. Taky třeba pomůžu teď jednomu dítěti, protože se sprostě zdražil materiál a nevycházejí. A druhému teď nedám nic, protože nepotřebuje. A kupodivu oni to oba chápou. Není to naše povinnost, je to jednoduše pomoc. A tu dostává potřebný.
Až bude potřebovat druhé dítě, pomůžeme jemu. Penězi, prací, nebo jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21557
30.5.21 12:46
@inkakřivák píše:
@PaníBovaryová Ano, všichni máme střechu nad hlavou a všichni máme ruce a hlavu a všechny nás to uživilo. Tak proč bychom se měli zlobit? Za to, že udělali co si přáli. Já to nechápu jednoduše. Ale dovedla bych pochopit, kdyby to třeba dali jednomu sourozenci s tím, že my ostatní bydlení máme a on třeba ne. Třeba. Prostě jedno dítě v dané chvíli potřebuje, ty ostatní ne, tak mu pomůžu. Proč pomáhat těm, kteří to nepotřebují, vždyť to nemá logiku.
Máme to nějak jinak nastavené, no. Taky třeba pomůžu teď jednomu dítěti, protože se sprostě zdražil materiál a nevycházejí. A druhému teď nedám nic, protože nepotřebuje. A kupodivu oni to oba chápou. Není to naše povinnost, je to jednoduše pomoc. A tu dostává potřebný.
Až bude potřebovat druhé dítě, pomůžeme jemu. Penězi, prací, nebo jinak.

pleteš koše s baňama. Dědictví s dary. Předpokládám, že maminka těch nemovitostí neměla tucet, aby jednu dala teď oblíbené vnučce a možná někdy později dá druhou zase jinému vnoučeti atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
30.5.21 13:38
@PaníBovaryová píše:
pleteš koše s baňama. Dědictví s dary. Předpokládám, že maminka těch nemovitostí neměla tucet, aby jednu dala teď oblíbené vnučce a možná někdy později dá druhou zase jinému vnoučeti atd.

Za mě je to také taková bolestná představa, jak vlastně předvádí celé rodině: tohle je můj miláček, vy ostatní dobrý, ale ne tak moc. Hrůza. A ostatním že to nevadí? Tak to velice pochybuji, jen to nehodlali rozebírat nahlas, aby neschytali spršku typu: má na to právo.
Dříve se dědilo stylem nejstarší syn. U našich to tak bylo, rodiče na něj přepsali vše již za života. A když dům potřeboval rekonstrukci, platili mu za práci na domě (nejen materiál), prostě řemeslníka - jeho. Časem byly rozstrkané peníze různě po domě, když už žila jen babička a ta nabádala 2 mladší sourozence, jak mají pak probírat věci oni dva, ne ten nejstarší, protože ten už dostal. A oni 2 si to měli natajno najít. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6928
30.5.21 18:08

Paní Inka nedokáže pochopit, že taková situace může bolet, mrzet, trápit a není to celé o závisti. Tady se můžou ženské doslova pod*lat, když babka protěžuje jedno vnouče, nedejbože, kdyby donesla čokoládku jen pro Pepíčka a na Mařenku se vykašlala. To by byl oheň na střeše, i kdyby, jak je dneska zvykem, byla Maruš dceruškou jiného pána. Ale když se jednomu z vnoučat dá všechno a ostatní utřou, to je potom v pořádku. Za mě hnus.
Taky se nám totožná situace rýsuje na manželově straně. Tchýně vykřikuje do světa, co všechno dostane její nejoblíbenější, nejstarší vnučka. Její sestra to poslouchá, a bohužel už vnímá.. Když se k ní potom babička tulí a „miláčku sem a miláčku tam“, je mi z toho smutno. A je mi úplně jedno, že to nejsou naše děti, a že my z toho nebudeme mít nic. Jak jinak si to vysvětlit, než tak, že někdo je v rodině milovaný a privilegovaný (bezdůvodně) a jiní mají smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.21 18:55
@brisco píše:
A ted s tou nepovedenou peklo nemají?

Teď je zpátky v módu, že na rodiče a barák, který dostala a který má udržovat, zvysoka peče. Jak se řešil ten přepis, tak dělala doma dusno, rodiče jí nakonec většinu požadavků odkývali, aby už měli klid a aby jim neudělala ostudu před notářem. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8449
30.5.21 19:11
@Anonymní píše:
Teď je zpátky v módu, že na rodiče a barák, který dostala a který má udržovat, zvysoka peče. Jak se řešil ten přepis, tak dělala doma dusno, rodiče jí nakonec většinu požadavků odkývali, aby už měli klid a aby jim neudělala ostudu před notářem. :nevim:

Tak ale tam už to bylo v módu domácí násilí, minimálně to psychické. To je jiná liga a je vina rodičů i ostatních členů širší rodiny, že to takhle dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
30.5.21 19:42

Holky, nevim, jestli to tu uz nekdo okomentoval, ale me na zakladatelcine popisu nejvic zaujalo vyjadreni, ze ex-manzel te svagrove ji na domacnost nic neprispiva, protoze by ty penize utratila 8o Paradni duvod pro neplaceni vyzivneho, lol, to jsem jeste neslysela:)
Jinak mi, zakladatelko, prijde, ze ti chybi empatie. Pises, ze svagrova ma psychicke problemy. Jeji rodice se ji patrne snazi pomoct tim, ze ji dopravaji, aby si nemusela delat starosti. Patrne ten jejich zpusob neni nejlepsi.. Ale co delas treba ty pro to, aby se lidi v tvoji rodine citili dobre? Prijde mi, ze ti jde hodne o sebe, ale ostatnim moc nenabizis, myslim v urovni vztahu, empatie, pomoci. Kdyz uz se jim chces montovat do vztahu, tak bys sama mela neco nabidnout a ne si jen narokovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.21 19:51
@brisco píše:
Tak ale tam už to bylo v módu domácí násilí, minimálně to psychické. To je jiná liga a je vina rodičů i ostatních členů širší rodiny, že to takhle dopadlo.

Ano, nechali to zajít daleko už výchovou, kdy ona si mohla všechno vyřvat a rodiče podle ní skákali. Oni a její sestra jsou hodní a dobrotiví lidé, co nechtějí řešit konflikty, raději ustoupí a vezmou druhé dceři, která se nebude bránit, právě i proto, aby rodiče měli klid a sestra jim nedělala peklo. Všechny to štve neskutečně, ale nikdo proti ní nevystoupil, dokud to šlo. Vlastně vystoupil, byla z toho ta zlomená ruka. Ona je velmi sobecká a hlavně neempatická osoba i vůči svým dětem, ty jsou taky kapitola sama pro sebe, protože částečně tu její povahu a určitou vychcanost podědily. Takže ta se bude ve stáří ještě divit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová