Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@smurfka právě košile je otázka 200 - 500 Kč, zato naše šaty jsou důležité ![]()
Rozpočet:
obřad pronájem -5200.-
uspořádání stolu -1500,–
pozvánky- 274.- šaty- 3200,–
oblek a oblečení děti - nevím snad do 2000,–
květiny- nevim odhad 2000,–
prstýnky ocel- do 2500,– s rytinou
kadeřnice- snad 500,– (jen umytí a vyžehlení čelenka, bižu krk a uši- 1000,–
ozdobení stolu a auta- cca 1000,–
menu pro 24 osob- 24×500,–: 12000,– šampaňské a pití odhad 3500-4000,–
líčení sama- budu si ale kupovat kvalitní šminky cca 1500,–
už nic dalšího mě nenapadá. Na obřadu a na hostině bude 24 osob.
Odhad ceny-36674,–
To je odhad, ale bude se to kolem této ceny pohybovat…doufám že to bude o něco míň.
Holky máte někdo svatební koordinátorku kdo plánujete hodně velkou svatbu?:)
@Bunnies
a to máš jen rodinu a pak ještě párty pro kamarády nebo už tam máš i kamarády?
@smurfka jen rodina 24 osob, jen obřad a hostina…po hostině už bude jen posezení na zahradě…to jsem to nezapočítala…tam už budou jen malá grilovačka a popíjení a ne celá rodina cca 12 lidí…to už bude tak 2000,–
My dokážeme sedět u stolu klidně i 4-5 hodin, takže bude mít oběd/hostinu až do pozdního odpoledne a večer jen gril.maso se salátkem a popíjení a tohle děláme často přes léto.
@Bunnies
a vy nebudete dělat nic pro kamarády? nevím no..já teda raději nezvu tetičky a bratrance - které vidím stejně párkrát za rok a místo toho raději pozvu kamarády.. ![]()
@BuffyCZ mít na to prachy, tak bych na velkou svatbu pomoc koordinátorky určitě uvítala
@smurfka my žádné kamarády nemáme. Naopak jsme spíš sepnutý jako rodina. Jako máme dost známých, ale to jsou lidí se kterými si tak napíšeme jednou měsíčně mail. Přítelova rodina je taková, že si i volají denně a často navštěvují, vše spolu probírají a tak.
S kamarádama/známýma bych spíš po svatbě zašla do nějakýho klubíku se vyřádit. Myslím, ale nějaký jiný den.
@Bunnies
aha tak to jo ![]()
jinak já mít hodně peněz na svatbu, tak nedělám velkou ale vzala bych všechny lidi co na svatbě chceme a odleji bysme se vzít na pláž k moři..
a na to taky není potřeba koordinátorka, ale pokud bude mít někdo mega obří svatbu tak je určitě lepší to dělat přes agenturu..
Kdyby to bylo podle mě, tak se vezmeme v džínách na úřadě. Přítel ale řekl, že to chce se vším všudy. Prý by mě to pak mrzelo. I šaty jsem byla ochotná mít nějaký obyčejný, ale po zkoušce v půjčovně jsem byla ze svatebních šatů nadšená. Takže to nakonec děláme normálně se vším všudy. Já jsem chtěla šetřit kde se dalo a i přítelem jsme se hádali, byl naštvaný že to chci odbýt. Fakt nemáme peníze nazbyt. Takže každý měsíc vyřizuju něco a musím dát pár kaček každý měsíc bokem, abychom měli vůbec na pronájem, půjčovné atd. Rodina ví, že žijeme z výplaty do výplaty a tak se nám budoucí tchán nabídl, že nám zaplatí hostinu. Už i bez té hostiny je to pro nás dost. Špatně hospodaříme s penězi, zbytečně utrácíme dost za jídlo, máme auto co žere (přítel dojíždí do Prahy za prací), rádi utácíme. Díky svatbě se snad naučíme lépe vycházet. Úplně v pohodě utratíme celou mateřskou za jeden den. Jsme fakt hrozný
![]()
@Bunnies promin, hrozně mě to rozesmálo
hlavně věta " Úplně v pohodě utratíme celou mateřskou za jeden den. Jsme fakt hrozný"
Myslíš, že Vám v tomhle pomůže svatba?:)))
@BuffyCZ no já ty peníze na to musím, prostě musím, schovat. Takže mi nic jiného nezbyde. Už jsem si udělala tabulky na jídelníček a píšu si seznam co koupit. Barvím si vlasy sama, nechodím ke kadeřnici. Nekupujeme malýmu už UM, ale pije čerstvé plnotučné a jogurty, sýry. Neperu každý den 2 pračky, nebudeme do svatby nic dělat na domku. Přítel přespává v Praze kvůli benzínu. Snažíme se a učíme se. No a ta útrata celé mateřské je většinou taková, že dětem musíme najednou koupit boty na ven a doma, sezonní oblečení, velký nákup v tescu a je to fuč.
@Bunnies Já to plně chápu.
je fajn, že se snažíte..Tak není to lehké šetřit, když má člověk na krku hypotéku, dvě děti a nepatří mezi lidi co vydělávají 30 čistého:) Tak držím palce, at se Vám to daří ještě lépe..tedy to šetření a hospodaření.
@BuffyCZ o tom mi povídej, my máme dohromady 30000, když je dobrý měsíc. Naštěstí hypotéku ne, ale za to nebydlíme v novém, ale ve starém domku po prababičce a je tu hora práce. Uniká nám teplo a platíme 9000,– jen za obydlené přízemí. První patro potřebuje rekonstrukci jako sůl. Až půjdu do práce budeme si muset zařídit půjčku na rekonstrukci.