Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@smurfka no to myslím, že nepůjde taky jsem svojí první svatbu absolvovala dost daleko a museli jsme tam na otočku jet
oba současně v úředních hodinách, což bylo také obtížné dát dokupy
@BuffyCZ Pritel ma rozvedene a je to tam dost na noze, takze vlastne proto ani nemame klasicky rodinny obed, ale jen raut, dorazi asi nakonec jen jeho mamka (jeji pritel ne - to by nerozdychala rodina od taty pritele - babicky a tak), no a tata pritele ma taky uz pritelkyni, ale to by bylo blby, aby tam mama byla sama a on s nekym.. bude to jeste dost zajimave,.. dost to resim, aby nedoslo k nakymu fopa, ale zase si rikam, ze jsou to dospely lidi a mohli by se na svatbe syna premoci…
@smurfka ja myslim, ze tam musis osobne, my to taky mame dal, ne teda 150, ale 70:D ale zaroven dojedem na urad a pak za panem z te hospy, kde mame raut, doladit vse:D
@Cosmic
no uvidíme, když budem muset, tak budem muset, ale zkusíme to domluvit nějak jinak..např, v té vesnici není svatba téměř žádná, tak jestli to musí být měsíc předem..jestli tam nemužem skočit den před svatbou kdy už tam stejně budem, nebo nějak jinak, uvidíme, když se tchán zná s tím starostou, jestli to nějak nepujde.. ![]()
Kamarádka co má rozvedené rodiče je zvala oba, ale otec přišel jen na obřad na hostinu už ne (ale předem řekl, že to tak bude), ona s ním stejně moc nevycházela a s přítelem matky vycházela mnohem lépe, ten ji taky nakonec vedl.
My máme oba rodiče spolu, ale přítelův otec se nesnese se svou tchýní a švagrovou
normálně na jejich rodinné oslavy nechodí a když si budoucí tchýně je pozve na své narozeniny, tak on odchází z domu. Tak jsem zvědavá, jak se na svatbě snesou
ale zase tam bude dost lidí, že se bude mocu bavit s jinýma ![]()
No tak u nás se všichni snad snesou anemáme ani jeden rozvedé rodiče, jen mám strach až budou všici ožralí, jak to dopadne
ale to už mi bude jedno
Moje mamka je taky rozvedená (už 3×
)…pravý otec se mnou nekomunikuje, táta co mě vychoval taky ztratil zájem a tak budu mít z mé strany jen mamku s jejím přítelem, moje babička a děda. Toť vše. Z přítelovi strany není nikdo rozvedený a tam už budou i tety a strýcové, bratránci a sestřenice. Takže žádné střety tam nebudou. V tvém případě bych je posadila zvlášť ať si nejsou moc na očích.
První věc ohledně svatby bylo vyřízení místa. Už v listopadu jsme tam jeli se kouknout, měli jsme mimosezonní soukromou prohlídku
. Přijeli jsme tam jen tak bez oznámení a byli velmi ochotné. Takže přítel rozhodl, že tam chce svatbu. Mě se ze začátku vůbec nelíbilo, že budeme platit 5200 jen za obřad. Čekala jsem kdy vyhlásí matrika termíny a jako první si zarezervovala datum a hostinu tam (emailová komunikace se zámkem ohledně menu, nápojového lístku, uspořádání stolu, hudby a dekorací). Pak jsem se zaměřila na šaty, oznámení/pozvánky, teď začínám koukat po prstýncích. V březnu už bych chtěla mít prstýnky doma, oblek pro ženicha a syna. V dubnu chci vyřídit kadeřnici, květiny, ozdoby na stůl. V květnu už snad budou jen maličkosti.
Papíry už vyřídíme v březnu, mě naopak na matrice řekli ať se tam stavím v únoru, ale březen stačí.
Pokud mi přijdou pozvánky tento týden, tak je dám část rodině už v sobotu na synovi narozeniny. Zbytku budu muset poslat poštou.
@Bunnies
mohla bych vědět jaký tak máte rozpočet na svatbu - do kolika se chcete vlézt? ( plus samozřejmě kolik lidí bude na hostině )
@smurfka nás bude cca 35 a počítala jsem že do 30tisíc bychom se měli vejít…ale máme obřad na radnici a oslavu v kulturáku u nás, šaty budu mít koupené v běžné kolekci (snad seženu) a prstýnky ocelové…platíme si svatbu sami, t akže se snažíme ušetřit, snad to vyjde ![]()
@catherine100 píše:
@smurfka nás bude cca 35 a počítala jsem že do 30tisíc bychom se měli vejít…ale máme obřad na radnici a oslavu v kulturáku u nás, šaty budu mít koupené v běžné kolekci (snad seženu) a prstýnky ocelové…platíme si svatbu sami, t akže se snažíme ušetřit, snad to vyjde
uff jsem se bála že jsem tady jediný blázen který bude mít levnější svatbu, když tady vidím jak se zve širší příbuzenstvo a tak..to kdybych měla všechno sezvat tak by byla pěkná pálka.. šaty v běžné kolekci znamená co? jako svatební nebo jiné ( plesové, koktejlky, atd..)
@smurfka no by budeme mít asi tu retro svatbu, takže v běžné kolekci (kdekoliv v obchodě CaA, Zara, Orsay) a když by to neklaplo, tak koupím nějaké plesové, chtěla bych fialové
@catherine100 píše:
@smurfka no by budeme mít asi tu retro svatbu, takže v běžné kolekci (kdekoliv v obchodě CaA, Zara, Orsay) a když by to neklaplo, tak koupím nějaké plesové, chtěla bych fialové
taky nechci svatební ale nějaké které se pak dají ještě použit i na jiný učel..ale furt tápu a nevím kde a co..Já chtěla limetkové - chlap bude mít takovou košili, ale na takovou barvu jsem nikde nenarazila - tak čučím po bílé nebo žluté..
@smurfka tak u nás se nejdřív vyberou moje šaty a až podle nich košile pro přítele a prcka ![]()
@catherine100 píše:
@smurfka tak u nás se nejdřív vyberou moje šaty a až podle nich košile pro přítele a prcka
tak tady jde o to že přítel oblek má - tak se mu nic kupovat nebude a jediné košile které má je limetková, fialová a modrá…no a nejvíc mu sluší ta limetková, tak pujde asi v ní..tak jsem to chtěla sladit ale nejde to..tak koupím nějaké bílé a když nic nenajdu tak žluté a přítel dostane aspon novou košili no..