Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@mrnousekjaninka Tak takhle jsem to chtela taky, usetrily by se tisice. Ale vcera jsme to probrali a zkrouhli max co to slo. A kdy mate termin? Promin, asi jsi to sem uz psala, vid. Nejde mi net, takze pisu z mobilu
@ALeontýna doufám, že 19.4. na matrice mi to zatím nechtěli potvrdit, že je moc brzo. TTím pádem nemůžu ani zajít do hospůdky co mám vyhlídlou se poptat co a jak… tak mezi tím řeším oznámení, scháním nápady na dekorace a tak. Mnooo já sem si tam rodinu přála, ale po tom, co se mi narodil syn (první z mojí generace a to sem v rodině nejmladší) tak se nikdo neoběžoval zajít se podívat, na křtiny nepřišli tak nevidím důvod proč je zvát na svatbu. No a z přítelovi strany, kdybychom zvali všechny tak se nedoplatíme a je to tam podobné, většina příbuzenstva ani nevěděla, že dítě máme
@mrnousekjaninka Tak to bych se na ne vykaslala taky ![]()
U nas jsou nastesti ty pribuzny aspon na neco dobry. Jeden griluje prasatka, druhy sezene pivka a prislusenstvi, jeho sestrenice s manzelem nam jdou za svedky (mame super vztah a navic maji podobny osud jako my a taky si strasne rozumime), ostatni se postaraji o zabavu (minimalne).
Ja si stejne myslim, ze tech skalnich hostu, tam tolik nezustane. Spis ty navic jen prijedou, neco si daji a nazdarek.
@ALeontýna tak nám půjdou za svědky sourozenci, prase budu mít od bráchy - jen teda nevím, zda s tím budou souhlasit v tej hospůdce. To právě všechno musim vyzjistit. Jinak sem se rozhodla, že nebudu absolutně nijak stresovat, na přípravy času dost a pak se děj co děj. Hudbu nám doufám obstará kamarád, zábavu - to zaúkoluju hosty ať si každej něco připraví a bude to. Já už se pak chci jenom bavit! ![]()
@mrnousekjaninka Jj, presne. Ty co jsou navic, se tak nejak musi zaslouzit.
Pritel ma brachu a prd. Pochybuju, ze s nim vubec budeme moct pocitat kvuli autu.
Presne, 2.5.2014 vstanu a jediny co udelam, tak se sama namaluju. A pak se uz budu proste chovat jako nevesta
@ALeontýna tak to se máš
mě ráno vzbudí dítě, upatlám snídani, přežiju dopoledne, dáme si oběd (abych nechcípla hlady), pak kadeřnice, napatlat xicht, oblíknout všechny a možná někdy i sebe a vyrazt se bavit
člověk to musí vidět pozitivně
a co, máš nějaký přípravy nebo je brzo??
@mrnousekjaninka No u nás je to ve fázi přemýšlení, počítání, šetření a zvažování. Jediný co mám vymyšlený jsou šaty - půjčovna, oblek + boty - koupit a moje boty baleríny - koupit ještě letos. Toť vše ![]()
Koukám, moc toho není ![]()
@ALeontýna já se vymýšlením bavím, na mateřský je občas dost nuda
ale to víš, budu to mít všechno jen v hlavě či na papíru a dokud mi nepotvrděj termín tak nemůžu nic. Kde to budete mít?
@mrnousekjaninka Já dělám v penzionu a je tady krásná terasa, takže kdyby to šéfka schválila, klidně tady (stačilo by trochu přizdobit). Ale pokud to nevyjde, tak asi klasika úřad ![]()
Já to chtěla třeba na zámku v Chlumci n/C, ale dát 5.000,– jen za ten obřad se mi nechce ![]()
A co se dá udělat doma, nebo na něčem fakt hodně ušetřit?
Já ušetřim na kadeřnici (sama jsem a tak mám i plno kámošek) a ségra zuase dělá floristiku, takže by mi stačilo nakoupit jen kytky
Ahoj… Dovolím si také přidat, třeba zde najdu nějakou inspiraci… ![]()
My čekáme na potvrzení termínu od matriky (zítra si máme zavolat)… Ve hře je termín 10.5.2014, místo je jasné - Zámek v Telči, pak oběd s rodinou a večerní párty v nedalekém středisku Úsvit… Na oběd nás bude do 30 a na večer kolem 100 lidí (+ nějaké děti)… Rozpočet máme odhadnutý na 100.000,– (od poplatků, šaty, jídlo, dort, doprava, ubytování, dekorace,…) ale doufám, že se nám to podaří stáhnout max. na 75.000,–
Takže hledám rady především jak ušetřit…
Už sem zde něco pročetla a třeba oznámení si určitě budu dělat sama… ![]()
Nemáte někdo zkušenost s šitím šatů na míru (kde)? Jsem silnější a nechce se mi dávat velký peníze za šaty v půjčovně, ale šaty co jsem kde viděla na prodej nebyly v mé velikosti…
Ahoj holky, tak se k Vám přidávám co plánujete na příští rok svatbu, přeji Vám pohodové přípravy bez potíží ![]()
Ahoj holky, i já se přidávám. Příští podzim by ze mě měla bbýt paní… ![]()
@Ba-e-ruška píše:
Ahoj… Dovolím si také přidat, třeba zde najdu nějakou inspiraci…
My čekáme na potvrzení termínu od matriky (zítra si máme zavolat)… Ve hře je termín 10.5.2014, místo je jasné - Zámek v Telči, pak oběd s rodinou a večerní párty v nedalekém středisku Úsvit… Na oběd nás bude do 30 a na večer kolem 100 lidí (+ nějaké děti)… Rozpočet máme odhadnutý na 100.000,– (od poplatků, šaty, jídlo, dort, doprava, ubytování, dekorace,…) ale doufám, že se nám to podaří stáhnout max. na 75.000,–
Takže hledám rady především jak ušetřit…Už sem zde něco pročetla a třeba oznámení si určitě budu dělat sama…
Nemáte někdo zkušenost s šitím šatů na míru (kde)? Jsem silnější a nechce se mi dávat velký peníze za šaty v půjčovně, ale šaty co jsem kde viděla na prodej nebyly v mé velikosti…
tak hostů počítám tak stejně..ale stejně se bojím že za 100bude jen jídlo
ach jo proč je všechno tak drahé
restaurace ve které jsme se ptali tak nám nabízí celodenní menu pro 70lidí na 1000-1500na člověka..
Ahoj, my plánujeme svatbu v srpnu. Představovala jsem si co nejmenší obřad, jen pár nejbližších lidí tak 12, prostě nic velkýho. Přítel má ale hodně početnou rodinu (extrémně početnou), pořád se vyptávají kdy už bude svatba, plánují při každé naší návštěvě kdy a kde by měl obřad probíhat, kdo tam bude, co bude k jídlu apod.
Jsem ráda, že se na to těší, ale tím víc se na to občas ani necítím když vidím jak plánují za nás a že z mojí plánované malé svatbičky musí být velká párty, kterou já vůbec nechci. Nevím co mám dělat. Nejradši bych šla, vdala se v klidu bez nějakých honosných oslav a zase šla domů
Představuju si malou svatbu a hostinu pak někde např. ve sklípku a ne u baráku na dvoře
.. jsem v koncích
![]()