Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Ms.Ragdoll
ne to urcite ne, postaral by se o me. to jsem si jista
To mas overeno nejakou situaci, nebo si to jen myslis, doufas?
@Adeletka : já to chápu, ale přítel děti nechce a když teda přistoupí na to, že děti kvůli mě mít budeme, tak nemůžu čekat, že najednou se bude o vše starat on atd.
@jannina1 píše:
No jasne zakladatelka bude dum zvelebovat leta a pak odejde i s detmi s kufrikem. Protoze zena je na materske v nevyhode a na druhy dum nebo byt si hned tak nenasetri.Pro zakladatelku je to nevyhodne.
Tak musela by být úplně pitomá, aby to zvelebovala za svý. Svoje peníze si zainvestuje do svého nebo do své rezervy. Nehledě na to, že o nevýhodě se dá diskutovat. „Podědit“ po rozvodu polovinu dluhů taky není žádný terno.
Taky záleží v jaké zemi žijete. Někde jsou fakt zákony na houby a ženit se znamená finanční sebevraždu, třeba v ČR.
@terien píše:
Tak musela by být úplně pitomá, aby to zvelebovala za svý. Svoje peníze si zainvestuje do svého nebo do své rezervy. Nehledě na to, že o nevýhodě se dá diskutovat. „Podědit“ po rozvodu polovinu dluhů taky není žádný terno.
Jenze presne v tomhle je ten pruser pro chlapa. Protoze pravne jsou penize spolecny, ale oni se dohodnou, ze on bude investovat za sve do sveho domu a ona si penizky muze utratit za sebe. Jenze na takove dohody soud nebude brat zadny ohled a zenska muze otocit a proste investice do domu byly ze spolecnych penez manzelu.
Zadne moje nebo tvoje pravne proste v manzelstvi u vydelanych penez neni. Takze chlapek realne neuvidi zadny penize zensky a jeste ji bude muset vyplatit. ![]()
@Sandokanos píše:
Jenze presne v tomhle je ten pruser pro chlapa. Protoze pravne jsou penize spolecny, ale oni se dohodnou, ze on bude investovat za sve do sveho domu a ona si penizky muze utratit za sebe. Jenze na takove dohody soud nebude brat zadny ohled a zenska muze otocit a proste investice do domu byly ze spolecnych penez manzelu.Takze chlapek realne neuvidi zadny penize zensk a jeste ji bude muset vyplatit.
Prosím tě čteš co píšu? To platí samozřejmě v případě, že se nevezmou
což já osobně považuji za velkou výhru ![]()
Nemohla mu tohle nějak narvat do hlavy ta jeho matinka???
Já nevím…zas 5 let je dlouhá doba…jestli je to jinak dobrý partner tak bych si s ním ještě o tom promluvila. O svatbě jste se nikdy dřív nebavili? on neví že po ní toužíš?
Já bych si s ním jak říkám na rovinu promluvila. Řekla i to že mě mrzí že už uvažuje takhle-o rozvodu atd.
@zoidberg píše:
Taky záleží v jaké zemi žijete. Někde jsou fakt zákony na houby a ženit se znamená finanční sebevraždu, třeba v ČR.
Zcela statisticky: oženit se pro muže znamená 60% pravděpodobnost ztráty 50% všech budoucích příjmů. Teď jde jen o to, zda muž chce tohle riziko podstoupit.
@Ostravak76 píše:
Zcela statisticky: oženit se pro muže znamená 60% pravděpodobnost ztráty 50% všech budoucích příjmů. Teď jde jen o to, zda muž chce tohle riziko podstoupit.
Zcela statisticky, na rodičovskou dovolenou chodí 98 % žen, čímž mají snížený příjem a poté nižší šanci na stejné platové ohodnocení jako muž (minimálně mají méně praxe za tu dobu pobytu doma s dítětem). Chce-li muž rodinu, měl by uvažovat jako muž a ne jako vypočítavý posera.
@Adeletka píše:
Zcela statisticky, na rodičovskou dovolenou chodí 98 % žen, čímž mají snížený příjem a poté nižší šanci na stejné platové ohodnocení jako muž (minimálně mají méně praxe za tu dobu pobytu doma s dítětem). Chce-li muž rodinu, měl by uvažovat jako muž a ne jako vypočítavý posera.
Takže být finančně negramotný znamená, že uvažuje jako muž a ne vypočítavý posera?
@zoidberg píše:
Takže být finančně negramotný znamená, že uvažuje jako muž a ne vypočítavý posera?
Nechápu, proč by měl být ženatý muž finančně negramotný?
@zoidberg píše:
To ne, ale s tou rodičovskou je to pravda. Pokud se nechce ženit fajn, ale pokud budou chtít děti, tak tedy se budou na mateřské střídat, aby ona měla stejné možnosti uplatnění a praxe, jako on…chtěla bych vidět, kolik chlapů by na tohle přistoupilo…
@Adeletka píše:
No, i tohle statistici vidí poněkud jinak. Mzdová diskriminace je mýtus
@Ostravak76 píše:
No, i tohle statistici vidí poněkud jinak. Mzdová diskriminace je mýtus
Jako tím článkem chceš říct, že tvoje exmanželka, která byla se třemi dětmi za sebou na rd 10 let si udělala úplně stejnou praxi a má úplně stejné možnosti v zaměstnání jako ty, který jsi během těch 10 let budoval kariéru???
No to snad ne ![]()
@káťa píše:
To ne, ale s tou rodičovskou je to pravda. Pokud se nechce ženit fajn, ale pokud budou chtít děti, tak tedy se budou na mateřské střídat, aby ona měla stejné možnosti uplatnění a praxe, jako on…chtěla bych vidět, kolik chlapů by na tohle přistoupilo…
No tak tohle je fér, vystřídat se. Buď ať na to chlap přistoupí, nebo ať se nechá dotlačit do svatby. Ono kdyby se to zavedlo, tak se stejně po čase prokáže, že menší platy žen až tak úplně nesouvisí s mateřskou. Nebo ty jako úřednice máš menší plat než kolegyně, kolega, který na mateřské nebyl?