Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jannina1 píše:
To by musela mit na vse ucty a schovavat je pro pripad rozvodu, to musi byt hrosi kuze.Jinak ano, bzdy rozvodem clovek trati, i po citove strance, o detech nemluve.To bys musel zit sam.
Prosimte pises naprostou blbost s tema uctama. V manzelstvi je spolecny majetek, za ty roky neco koupi do domu, neco se vylepsi. Manzelka nemusi dokazovat zadne ucty. Proste se deli to co se vytvorilo za manzelstvi.
Zalezi to pak jen lidske domluve a soudci, jak to posoudi. Ale zenska muze poradne odrbat chlapa i v takovem pripade.
Příspěvek upraven 15.04.18 v 13:23
Taky si myslim, ze si te nechce vzit.
Pokud by te tak moc miloval a veril ti, tak by pro nej svatba byla jen nedulezita formalita, se kterou by nemel problem,
pokud s tebou planuje vytvorit opravdovou rodinu, kdyz vi, ze pro tebe to dulezite je.
A problematické vztahy s jeho rodinou vidim jako velke minus. Porodila bys deti, ale tvoje pozice by nebyla v podstate zadna, byla bys jako klisna na chov, kdyz to tak napisu.
O vsem by rozhodoval on a jeho matka.
To co ti rekl jako duvody, to byla neskutecna urazka tebe a vaseho vztahu. Odkryl tim, co si o tobe mysli, jeho neduveru v tebe. Vzdyt existuji smlouvy, zuzeni SJM, forma daru, nevim co vsechno. V pripade rozvodu by sis nemusela odnest nic, kdyz jim o to pujde.
Takze nebrat. Tohle opravdu nemas zapotřebí. At si je sam, kdyz te nebere jako sobe rovnou.
@Anonymní píše:
Ne peníze mi nevrátil
Ale ze začátku jsem u nej bydlela zadarmo. Tak se to tak nějak vynulovalo:
Teď platím “standardní nájem” jaký bych platila jinde
No po tomhle ti radim utec. Zalozit s nekym takovym rodinu, by bylo jen trapeni. Je divnej a nejedna fer. Nejdůležitější jsou u nich penize. Kdyby se neco stalo a ty by ses nemohla podilet dle jeho predstav, zbavil by se te.
Příspěvek upraven 15.04.18 v 13:31
@Sandokanos píše:
Prosimte pises naprostou blbost s tema uctama. V manzelstvi je spolecny majetek, za ty roky neco koupi do domu, neco se vylepsi. Manzelka nemusi dokazovat zadne ucty. Proste se deli to co se vytvorilo za manzelstvi.
Zalezi to pak jen lidske domluve a soudci, jak to posoudi. Ale zenska muze poradne odrbat chlapa i v takovem pripade.Příspěvek upraven 15.04.18 v 13:23
Tak se tedy pletes! Pokud tam ma pan vse zarizeno, musi mit ucty, aby neco dostala zpet. A rozhodne to ze byla napr.na materske a nepracovala uz ji nikdo nezaplati.
@jannina1 píše:
Ale prosimte ucty se schovavaji, kdyz nejsou spolu manzele. Ale pokud treba udelali investici to neceho na zahrade jako manzele. Tak utratili spolecne penize a zenska muze chtit vyrovnani za vylepsni nemovitosti
@jannina1
Zenska nemuze utracet svoje penize v manzelstvi, kdyz zadne nema a vserchny penize jsou spolecne. Chpaes to? K cemu by byl ucet, by nemohla rict, ez to bylo za jeji penize…
Akorat by ty ucty mely smysl v tom, ze by bylo zrejme kolik se investovalo do toho domu. Takze schovavat by to melo smysl.
Příspěvek upraven 15.04.18 v 13:41
@Sandokanos píše:
Klasicka demagogie vas zen, samozrejme, ze pokud by se vzali a byli spolu treba 10 let a investovali penize do domu, tak zenska ma pravo na vyplaceni nejaky castky. Ikdyz tam bydlela vlastne zadarmo a jeste si odnese bonus.
Jeste vetsi pruser by byl, kdyby casem chteli vetsi dum, tenhle prodali, penize vzali z toho, k tomu nejaka hypoteka.Jenom to okecavate pritom svatba ovlivni vas majetek sakra hodne. A predmanzelska smlouva taky muze byt spatne udelana, soudkyne muze rozhodnout jinak nez si myslite.
Jako pardon, ale ta žena Ti tam pere fusky, žehlí spodary, vaří, vychovává Tvé děti a mela by s prominutim odtáhnout jen s holou prde.li.? No tvl. Ještě že mám normálního chlapa, ktery mě nebere jen jako hadr na podlahu.
@Sandokanos píše:
@jannina1
Zenska nemuze utracet svoje penize v manzelstvi, kdyz zadne nema a vserchny penize jsou spolecne. Chpaes to? K cemu by byl ucet, by nemohla rict, ez to bylo za jeji penize…Akorat by ty ucty mely smysl v tom, ze by bylo zrejme kolik se investovalo do toho domu. Takze schovavat by to melo smysl.
Příspěvek upraven 15.04.18 v 13:41
Blbost, u pripadneho soudu by musela vse horko tezko dokladat. u
@jannina1 píše:
Blbost, u pripadneho soudu by musela vse horko tezko dokladat. u
Ji by jenom stacilo dokazat kolik se utratilo. kolik do toho dala ze svych vydelku vubec dokazovat nemusi, to soud nezajima, penize jsou v manzelstvi spolecny proste, co na tom nechapes? jedina vyjimka by byla kdyby nejake penize zdedila a dala do domu, pak by to musela dokazat, ze tam dala ciste svoje penize, nebo z prodeje neceho. Ale z vydelku to nebude nikoh zajimat.
Tak od takovýho bych zdrhla a moc dlouho se nerozmýšlela. Je dost ponižující, aby mu byl přednější majetek než vztah a hned myslel na rozvod. A když bych si s nim nějakým nedopatřením pořídila dítě, tak bych dala příjmení po sobě a odůvodnila to stejně. Že v případě rozchodu děti zůstávají většinou s matkou a tím pádem budou nést moje příjmení. Co to je dnes za divnou módu žít na hromádce a myslet na zadní vrátka? Když by si chlapec nebyl jistej, že se mnou chce být do konce života, tak bych se podle toho zařídila tak, že bych si našla někoho jiného, kdo v tom jasno mít bude.
@Adeletka píše:
Tak od takovýho bych zdrhla a moc dlouho se nerozmýšlela. Je dost ponižující, aby mu byl přednější majetek než vztah a hned myslel na rozvod. A když bych si s nim nějakým nedopatřením pořídila dítě, tak bych dala příjmení po sobě a odůvodnila to stejně. Že v případě rozchodu děti zůstávají většinou s matkou a tím pádem budou nést moje příjmení. Co to je dnes za divnou módu žít na hromádce a myslet na zadní vrátka? Když by si chlapec nebyl jistej, že se mnou chce být do konce života, tak bych se podle toho zařídila tak, že bych si našla někoho jiného, kdo v tom jasno mít bude.
Hele dneska z chlapu i zen ma jasno malokdo, v tom je ten zakladni pruser.
Radsi si kryt zadek. ![]()
@Anonymní píše:
Ne peníze mi nevrátil
Ale ze začátku jsem u nej bydlela zadarmo. Tak se to tak nějak vynulovalo:
Teď platím “standardní nájem” jaký bych platila jinde
Takže on jednoduše shrábnul tvoje peníze, a ty ještě v jejich baráku platíš standardní nájem?
To je hustý. Než jim platit nájem, to bych si raději vzala hypotéku, a splácela svůj byt.
A opravdovy pruser to je v USA, tam muze chlapek prijit i o majetek nabyty pred manzelstvim snadno, pokud neni vzorny manzel a treba podvadel. ![]()
Nebo v nekterych statech USA, kdyz spolu muz a zeny bydli 2 roky hledi se na ne jako na manzele podle prava. ![]()
Magori tam, tam se zenam radsi vyhybat. ![]()
@Sandokanos hele, jako jo. Taky nemůžu na sto procent říct, že s manželem vydržíme do konce života. Ale oba si to myslíme, vzali jsme se i bez předmanželské smlouvy a já jsem teď doma, protože si válím šunky na mateřské, a on nás v podstatě živí. A rozhodně od něj neposlouchám nic ve smyslu, že on si teď nemůže hromadit svůj majetek a musí se o něj dělit s někým dalším. Prostě se i po 8 letech máme rádi a nepřemýšlíme, co by kdyby. A tak to podle mě má být. Jakýkoliv jiný vztah by mi nevyhovoval a hledala bych jiného partnera pro život. Ale tak každý ať si žije podle svého. Třeba zakladatelku bude bavit žít bez svatby, aby náhodou její partner při hypotetickém rozchodu nezchudl. Mě už by vlastně uráželo to, že o tom rozvodu / rozchodu vůbec uvažuje!
No je mi hodne let, na presrok mi budou Kristova leta, ani nevim, kde vsechen ten cas utekl.
Ano vztahy s rodinou byly vzdy takove problematicke. pochazim z jineho prostredi abych tak rekla. ale nikdy se o me nikdo nemusel starat. jsem vice nez samostatna a jak jsem psala na zacatku vztahu jsem jak on sam rika zachranila - finance. mam dobre vzdelani.. jeho matka pry me ma rada. to nic nemeni na tom, ze ji vidam tak zhruba jednou dvakrat za rok na Vanoce plus kdyz se to tak nejak pritrefi. pry je to velmi privatni osoba. a ano vsichni jsou dost finance orientovani. i kdyz pritel ma mnoho kladnych vlastnosti. moc mi za tech poslednich pet let pomohl. Asi by bylo dobre slyset i jeho nazor. ale to nemohu zprostredkovat. necham si asi dva mesice na rozmyslenou a uvidim
kaznodpadne ne, bez svatby bych s nim urcite nezustala
vsechny me kamaradky se vdavaji nebo uz se vdaly. vzdy se divam na ten jejich trpytivy krasny prsten a moc me mrzi ze ve svem veku take nejsem zasnoubena nebo vdana.