Také si vás partner nechce vzít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
568
16.4.18 09:19
@káťa píše:
Jako tím článkem chceš říct, že tvoje exmanželka, která byla se třemi dětmi za sebou na rd 10 let si udělala úplně stejnou praxi a má úplně stejné možnosti v zaměstnání jako ty, který jsi během těch 10 let budoval kariéru???
No to snad ne ;)

Ale vůbec ne, pokud to tedy lámeš do osobní roviny: já byl zamilovaný a ona líná. Během těch 10 let si udělala vysokou školu, 5 kurzů, 2 jazykové kurzy, 3 sportovní kurzy. K tomu podnikala, to ji taky nebavilo. Ano, má dokonce výrazně větší možnosti než já, vyšší vzdělání, více kurzů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
16.4.18 09:19
@Ostravak76 píše:
No, i tohle statistici vidí poněkud jinak. Mzdová diskriminace je mýtus
Článek jsem nečetla celý, ale už na začátku píšou:
Ekonomie chápe mzdovou diskriminaci jako situaci, kdy ženy (či muži) se stejnou schopností, vzděláním, pracovní zkušeností a se stejnou mírou soustředění se na práci (a dávající ji přednost před péčí o děti), neboli se stejnou produktivitou práce, dostávají nižší mzdu než muži.

To ovšem platí v bezdětných rodinách! Pokud se žena stará o děti, pak má méně praxe. Více praxe znamená vyšší plat. V podstatě je po dvou dětech, tzn. 6 letech doma, porovnatelná s platem jako má její o šest let mladší kolega muž. Za předpokladu, že muži i ženy berou stejně. A mají stejně času na práci, pokud mají rodinu. Dítě 10,5 hodiny denně ve školce je teda trochu chudák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
16.4.18 09:24
@Ostravak76 píše:
Zcela statisticky: oženit se pro muže znamená 60% pravděpodobnost ztráty 50% všech budoucích příjmů. Teď jde jen o to, zda muž chce tohle riziko podstoupit.

Myslím si, že určitě ne. Muž by měl zůstat sám a peníze mu všechno vynahradí. A všude to doporučuj ať se páni hned na začátku případného vztahu přesně vyjádří a nevznikají nějaké chybné úvahy ze strany ženy. To každopádně. :dance: :dance: :pankac: :pankac: :mavam:
Edit: netýká se to samozřejmě všech mužů. jsou i jiné sorty.

• Citovat
  • Upravit
568
16.4.18 09:27
@Kobliha51 píše:
Myslím si, že určitě ne. Muž by měl zůstat sám a peníze mu všechno vynahradí. A všude to doporučuj ať se páni hned na začátku případného vztahu přesně vyjádří a nevznikají nějaké chybné úvahy ze strany ženy. To každopádně. :dance: :dance: :pankac: :pankac: :mavam:

V tom případě by žena měla zůstat sama a ochočit si jiné zvířátko. Jenže inteligenčně nejbližší delfín má příliš studené ploutve :mavam:

To byla reakce na ten předchozí příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
16.4.18 09:28
@zoidberg píše:
No tak tohle je fér, vystřídat se. Buď ať na to chlap přistoupí, nebo ať se nechá dotlačit do svatby. Ono kdyby se to zavedlo, tak se stejně po čase prokáže, že menší platy žen až tak úplně nesouvisí s mateřskou. Nebo ty jako úřednice máš menší plat než kolegyně, kolega, který na mateřské nebyl?

Ne, my máme platy podle vzdělání, druhu vydávaných rozhodnutí a odpracovaných let ve státním sektoru. Takže u nás ve státním se platově nerozlišuje mezi mužem a ženou.
Znevýhodnění ženy by mohlo být v té délce praxe, ale pokud už žena tu práci dělala i před rd (jako třeba já), tak se jí rd do té praxe započítává. Jediná do očí bijící nevýhoda, kterou tu u sebe v práci u žen vidím je ta, že veškeré paragrafy na nemocné děti vyžerou ony a pak mají pochopitelně ten měsíc mnohem nižší plat. To je na dohodě konkrétního páru, ale zatímco kolegyně jsou na paragrafem o 106, žádného kolegu, který by si bral paragrafy, tu nemáme…Ale jak jsem psala, to je čistě na dohodě u nich doma…

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
16.4.18 09:30
@Ostravak76 píše:
V tom případě by žena měla zůstat sama a ochočit si jiné zvířátko. Jenže inteligenčně nejbližší delfín má příliš studené ploutve :mavam:To byla reakce na ten předchozí příspěvek.

O ženách nepřemýšlej. Ty si nakonec poradí. Věř tomu. Ty přemýšlej o svých financích, to je třeba. Můžeš začít od teď. Nikdy není pozdě. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
568
16.4.18 09:31
@káťa píše:
Ne, my máme platy podle vzdělání, druhu vydávaných rozhodnutí a odpracovaných let ve státním sektoru. Takže u nás ve státním se platově nerozlišuje mezi mužem a ženou.
Znevýhodnění ženy by mohlo být v té délce praxe, ale pokud už žena tu práci dělala i před rd (jako třeba já), tak se jí rd do té praxe započítává. Jediná do očí bijící nevýhoda, kterou tu u sebe v práci u žen vidím je ta, že veškeré paragrafy na nemocné děti vyžerou ony a pak mají pochopitelně ten měsíc mnohem nižší plat. To je na dohodě konkrétního páru, ale zatímco kolegyně jsou na paragrafem o 106, žádného kolegu, který by si bral paragrafy, tu nemáme…Ale jak jsem psala, to je čistě na dohodě u nich doma…

Ale to je „normální“. Ve funkčním vztahu a viz co jsem psal, je pravděpodobné, že muž má vyšší plat. A tedy je prostě ekonomicky nevýhodné, aby byl na paragrafu. Rozhodování, kdo si vezme paragraf, není dle pohlaví, ale dle ekonomiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
16.4.18 09:31
@Ostravak76 píše:
Ale vůbec ne, pokud to tedy lámeš do osobní roviny: já byl zamilovaný a ona líná. Během těch 10 let si udělala vysokou školu, 5 kurzů, 2 jazykové kurzy, 3 sportovní kurzy. K tomu podnikala, to ji taky nebavilo. Ano, má dokonce výrazně větší možnosti než já, vyšší vzdělání, více kurzů.

Tak to uplatní teď, když jí konečně skončila rd ;)

Jinak promiň, ale z tebe ta zhrzenost přímo stříká. ty jsi byl zamilovaný, zatímco ona líná (na rd postupně se třemi, tebou udělanými dětmi) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
káťa
16.4.18 09:32

Double

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
16.4.18 09:33
@káťa píše:
Tak to uplatní teď, když jí konečně skončila rd ;)Jinak promiň, ale z tebe ta zhrzenost přímo stříká. ty jsi byl zamilovaný, zatímco ona líná (na rd postupně se třemi, tebou udělanými dětmi) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Souhlasím s tebou. A při těch dětech vystudovala x škol. Ta je líná jak prasátko. To je na palici. :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
7939
16.4.18 09:37
@Kobliha51 píše:
Souhlasím s tebou. A při těch dětech vystudovala x škol. Ta je líná jak prasátko. To je na palici. :zed: :zed:

Kdyz pracuje za malo, tak je neschopna a mela by se radeji plne venovat rodine, aby se mohl realizovat chlap. A kdyz se tedy venuje rodine, detem a vytvari manzelovi podminky k pracovni realizaci, je lina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
16.4.18 09:46

Prostřídání se na RD by mělo být povinné. Je to nezbytné v rámci rovnoprávnosti. Nebo kdyby šlo, aby šli na RD oba současně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
16.4.18 09:47
@zoidberg píše:
No tak tohle je fér, vystřídat se. Buď ať na to chlap přistoupí, nebo ať se nechá dotlačit do svatby. Ono kdyby se to zavedlo, tak se stejně po čase prokáže, že menší platy žen až tak úplně nesouvisí s mateřskou. Nebo ty jako úřednice máš menší plat než kolegyně, kolega, který na mateřské nebyl?

já spíš vidím větší problém v tom, že jsou potom ženy s dítětem víc doma, když je dítě nemocné. Ony častěji kvůli dítěti berou poloviční úvazky, nebo hledají práci na nižší pozici, aby mohly vyzvedávat dítě ze školky a do školky ho vodit. Muže se to tolik nedotkne. Muž si nezkracuje úvazky, nemění kvůli tomu práci. Jak píšeš, mě by se nedotklo to, že jsem s dítětem tři roky doma, ale do stejné pozice se vrátit nemůžu právě kvůli nulovému hlídání a kvůli školce. Takže buď vezmu poloviční úvazek, jestli mi vyjdou vstříc, nebo budu pracovat jinde, platově si pohorším tak či tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
16.4.18 09:57
@belladonna píše:
já spíš vidím větší problém v tom, že jsou potom ženy s dítětem víc doma, když je dítě nemocné. Ony častěji kvůli dítěti berou poloviční úvazky, nebo hledají práci na nižší pozici, aby mohly vyzvedávat dítě ze školky a do školky ho vodit. Muže se to tolik nedotkne. Muž si nezkracuje úvazky, nemění kvůli tomu práci. Jak píšeš, mě by se nedotklo to, že jsem s dítětem tři roky doma, ale do stejné pozice se vrátit nemůžu právě kvůli nulovému hlídání a kvůli školce. Takže buď vezmu poloviční úvazek, jestli mi vyjdou vstříc, nebo budu pracovat jinde, platově si pohorším tak či tak.

Je fakt, že já jsem ve státním taky zůstala i po rd přes menší peníze, než které bych dostala v soukromé sféře, hlavně kvůli dcerce, neb mám stálou ranní po-pá a výhodnou pracovní dobu, kterou si mohu sama regulovat, nevadí když si vezmu paragraf či jdu s malou k lékaři, či jsem byla s dcerkou hospitalizovaná v nemocnici…Dneska už je dcerka samostatná, ze školy chodí sama a až na případy, kdy má vysoké horečky, si paragraf neberu, ale časem jsem v tom státním kvůli těmto (a nejen těmto) výhodám zůstala…

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
16.4.18 17:16
@PupuP píše:
@Adeletka : já to chápu, ale přítel děti nechce a když teda přistoupí na to, že děti kvůli mě mít budeme, tak nemůžu čekat, že najednou se bude o vše starat on atd.

Máte nádherný vztah. To bude láska až za hrob :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí