Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ivana 85 píše:
Tak kdyz jsi ted nemocna tak na konci kvetna uz budes v pohode.My jdem na svatbu na zacatku cervna. A porad pocitam s tim ze jdem, bude tam cca 80 hostu. A naopak doufame ze nam hotel povoli byt tam bez rousek.
Nebudu, jsem dlouhodobě nemocná.
@Anonymní píše:
Kamarádka má také svatbu začátkem června a nejdu, za prvé nemáme co na sebe, nemám šanci něco koupit bez zkoušení a za druhé se přeci jen trochu bojím a sedět někde v 50 lidech z celé ČR s rouškama nebo bez se mi nechce. Vykroutila jsem se z toho, i když mě to mrzí.
Prosím anonym, nebo smazat.
Jak si ji to prosím vysvětlila a jaká byla reakce?
Holky díky všem, jsem ráda, že jste vesměs podobného názoru, jak já. Nedovedu si představit shánět šaty atd 14 dní předem a už vůbec si nedovedu představit 50 a více lidí bez rousek. Já mám prostě strach, vzhledem ke svému stavu. Fakt jsem v totální karanténe a myslím, že i blbá chřipka by mi teď dost nepomohla… Natož toto. No nějak jí to vysvětlím.
Pokud je kamarádka normální a soudná, tak to určitě pochopí. Neargumentovala bych nemožností sehnat šaty nebo zajistit hlídání pro děti, ale právě svým zdravotním stavem. Prostě jí řekni, že tě to velmi mrzí, ale jsi dlouhodobě nemocná, v absolutní karanténě a jakákoliv nákaza by tě ohrozila.
Zakladatelko, pokud jsi dlouhodobě nemocná a jsi v ohrožené skupině, věřím, že i kamarádka to pochopí.
Ale ostatní nechápu. Vir tu s námi bude. Smažete do konce svého života vše běžné a hezké, protože co kdyby někdy náhodou?
![]()
@katyna1984 Ano, vir tu s námi zůstane. Ale také budou k dispozici vakcíny a léky. Na nich se momentálně pracuje. A opravdu nestojím o to, abych skončila v nemocnici já i manžel a řešili jsme, kdo se postará o potenciálně infekční děti. To riziko tu prostě je a proč mu chodit zbytečně naproti.
@katyna1984 píše:
Zakladatelko, pokud jsi dlouhodobě nemocná a jsi v ohrožené skupině, věřím, že i kamarádka to pochopí.Ale ostatní nechápu. Vir tu s námi bude. Smažete do konce svého života vše běžné a hezké, protože co kdyby někdy náhodou?![]()
Tak časem vir třeba zmizí nebo se na něj najde lék. Přijde mi zbytečné v současné chvíli riskovat nákazu a být měsíc na neschopence nebo v horším případě zemřít. Stačí se podívat, jak dopadla akce v hospodě na začátku března, kam přišel jeden nakažený.
@vokishka píše:
Roušku mít na focení na svatbě nemusíš. Už o tom mluvili, dělají se kolem toho i vtipy.
roušky si můžou sundat jen novomanželé, ostatní ne
@katyna1984 nic neskrtam do konce zivota, ale letos ozelim hromadne akce, koncerty, kina, festaky i svatby, nepoletim na dovolenou, nepojedu hromadnou dopravou a nepolezu do nakupnich center, a zrejme ani do fitek a aguaparku.
Zatim jsme minuly tyden trochu uvolnily navstevy v ramci rodiny a s nekterymi kamarady detí, hlavne kvuli socialni izolaci, ktera muze napachat hodne skod. Ale tim to asi skonci. Volny cas se snazime travit venku, na zahrade, na chate, v prirode…hlavne daleko od lidi.
@stinga píše:
roušky si můžou sundat jen novomanželé, ostatní ne
Ani na focení si je ostatní sundat nemůžou?
edit: nemusí je mít
Fotograf na svatbě se nepočítá do deseti lidí a pro fotku nemusí být lidé v rouškách. To jsme z logiky věci schopní akceptovat,” prohlásil náměstek Prymula.
No takže je nemusí mít celou svatbu, to je zase nařízení tohle ![]()
Příspěvek upraven 29.04.20 v 09:05
My jdeme koncem května na svatbu a ani jsem nepremyslela, ze bych nesla. Lidi má byt přes 50. Jak si to novomanzele zařídili je na nich. Když to bude ještě špatný, tak nepřijdou starší nebo jim to daji na zvážení. Oba jsou normální a i odmítnutí by pochopili. Na rousky budu muset koupit nějakou hezkou látku at na tom nemáme pejsky nebo tak neco
Kamarádka má také svatbu začátkem června a nejdu, za prvé nemáme co na sebe, nemám šanci něco koupit bez zkoušení a za druhé se přeci jen trochu bojím a sedět někde v 50 lidech z celé ČR s rouškama nebo bez se mi nechce. Vykroutila jsem se z toho, i když mě to mrzí.
Prosím anonym, nebo smazat.