Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A kde je problém? Se vemte jen vy a svědci a pak už rovnou grilovačka s příbuznýma…ani bych jim neříkala, o jakou jde akci, jen místo, kde se sejdete na prase+občerstvení a až tam budou všichni, tak bych tam nakráčela ve svatebkách s manželem za ruku
hodně štěstí ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, omlouvám se za anonym ale mám tu známe a nechci aby někdo vědět že něco chystáme. Chtěla jsem se zeptat s přítelem máme prcka a chtěli by jsme už být v manželství. Jenže nás je strašně moc v rodině a nemáme zase tolik financí na mega svatbu. Tak jsem přemýšlela, že by byl normálně obřad, pak by jsme s nejbližší rodinou asi o 17 lidí jeli někam na oběd. A kolem 4 by se svezli ostatní zbytek rodiny jakou jsou tety, bratranci a tak na misto kde by bylo prase a normal uz jako obcerstveni napoje a tak proste a uz by se jen oslavovalo. Hold mame strasne dobre vztahy a stále se scházíme všeci.
Trochu divné, to jako tetičky pozvete na prase, ale na obřad ne? Asi bych jako příbuzná byla zvědavá spíš na obřad, než na jídlo. A pokud dojdou na obřad, kde budou přes oběd?
Proč neuděláte obřad se všemi a potom tu grilovačku rovnou taky se všemi, akorát začne dřív už i jako na oběd?
Proč ne
jen ještě pokud by někdo musel na svatbu přijet z jiného města.. tak aby se nemusel jít někam cournout po městě, popř. jim něco poradit, kam by si mohli zajít sednout nebo tak…
My třeba neměli oběd jako takovej… cca 45 lidí nakonec dorazilo, byla polívka a raut a všichni byli spokojení
to by u vás mohlo být taky řešení.. vybodnout se na oběd ![]()
Příspěvek upraven 26.06.17 v 13:41
Já měla tu honosnou svatbu, super šaty, pronajatý nádherný barokní sál na hostinu, x lidí. Rovnou říkám, u nás vyhozené peníze
Nikdy víc. Ve 20 hod se rodiny s dětmi sebraly a odešly, ve 21.30 jsem balila sál a do půlnoci byla v posteli.
No a co mít obřad kolem druhé a pak rovnou se všemi grilovačku?
Ušetříte, nemusíte diplomaticky řešit, koho pozvat na oběd, ti nepozvaní na oběd nemusí po obřadu někde dvě tři hoďky čekat.
@Imamother Samozřejmě na obřad taky dostanou pozvánku všichni.
Jen že pak nepojedeme všeci na oběd ale jen ti nejbližší. ![]()
@Lerista lidi jsou nevdecni… nám se zase úžasný svědek opil a válel po zemi a řval sproste na kapelu, takže se pak nemluvilo o ničem jiném… dodnes jsem mu to nezapomněla… svatba jinak super ale mít znovu na výběr vezmu se se svědkema někde na krásným miste a ten další týden udělám party a promitnu fotky
![]()
Všichni bydlí max 5 km od místa obřadu. A všichni mají auto tak jsem myslela že by po obřadu jeli domů. Tam se převlékli do něčeho pohodlnějšího a pak nechali už auto doma a řidič by je pak z domu už odvezl namísto jakoby grilovacky
![]()
@Mallorka píše:
@Lerista lidi jsou nevdecni… nám se zase úžasný svědek opil a válel po zemi a řval sproste na kapelu, takže se pak nemluvilo o ničem jiném… dodnes jsem mu to nezapomněla… svatba jinak super ale mít znovu na výběr vezmu se se svědkema někde na krásným miste a ten další týden udělám party a promitnu fotky![]()
![]()
No nejraději bych to taky udělala nějak tak to. Jenže myslím že táta čeká na to že si dceru odvede k oltáři
Moje mamka taky vždy říká at si to uděláme v týdnu samy a pak jen uděláme párty
ale táta se na to moc netváří ![]()
My jsme tak taky zvaní na svatbu. Ve 13 hod. jdeme na obřad, a pak jsme zvaní až večer v 7hod. na raut. Naprosto to chápu. Jen pro mě s malým synem nepraktické.
Místo je hodinu cesty, takže po obřadu pojedeme domů a večer už se vracet nebudu, to bychom mohli jet za půl hodiny zpátky.
Anonymni. Udělej to tak, aby sis to maximálně užila a nyní ostatní nehled. Stejně se ne zavděčit úplně všem a kdo bude chtít, tak si problém najde a kdo ne, tak si to užije. Stejně se většinou čeká kvůli focení a tak.
Dobrý den, omlouvám se za anonym ale mám tu známe a nechci aby někdo vědět že něco chystáme. Chtěla jsem se zeptat s přítelem máme prcka a chtěli by jsme už být v manželství. Jenže nás je strašně moc v rodině a nemáme zase tolik financí na mega svatbu. Tak jsem přemýšlela, že by byl normálně obřad, pak by jsme s nejbližší rodinou asi o 17 lidí jeli někam na oběd. A kolem 4 by se svezli ostatní zbytek rodiny jakou jsou tety, bratranci a tak na misto kde by bylo prase a normal uz jako obcerstveni napoje a tak proste a uz by se jen oslavovalo. Hold mame strasne dobre vztahy a stále se scházíme všeci.