Svatomartinská husa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
572
11.11.17 21:00

Ja osobne ji nedelam, ale rodice pekli, takze jsme byli na obidku u nich, ale ja jen knedlik a zeli, husu ani kachnu nejim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
11.11.17 21:01
@slzajda píše:
přijeď, trouba upeče husu, dáme víno :kytka:

tymas rodinu to neni ono

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
11.11.17 21:01
@Eemii píše:
Me taky ne, ale zrovna k ty huse je kupovany skoda.Ten Karlovarsky se da koupit, nikdy jsem nevidela.

ten klasický bílý knedlík nekupuji, to je opravdu nedobré, kupuji bramborový a karlovarský, který je běžně k dostání. Je malý o velikosti bramborového. Je tady také vyfocený na prvním obrázku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
11.11.17 21:02

Byli jsme na svatomartinskem pruvodu a koupili dvě vína domů jedno jsme vypil snad našima brachou a švagrovou a jedno máme s manželem :P husu nevíme ani jeden…jinak k těm knedlikum dneska o tom mluvili na to pochode (byla k tomu ještě akce na náměstí) a k huse správně vuuuubec nepatří knedlik žádný, ale lokse…a husa by se prý vůbec neměla kořenit jen osolit a potrit mlékem maximálně medem pro kurku, celkem zajímavě mluvil o všem

Příspěvek upraven 11.11.17 v 21:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
11.11.17 21:03
@B4RC3LON4 píše:
tymas rodinu to neni ono

Ty víš víc než já 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15095
11.11.17 21:03
@laducha píše:
Nejím husu a nepiju víno, takže nic 8)

Tolik dobrého si odpíráš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
11.11.17 21:05
@Ennny píše:
Byli jsme na svatomartinskem pruvodu a koupili dvě vína domů jedno jsme vypil snad našima brachou a švagrovou a jedno máme s manželem :P husu nevíme ani jeden…jinak k těm knedlikum dneska o tom mluvili na to pochode (byla k tomu ještě akce na náměstí) a k huse správně vuuuubec nepatří knedlik žádný, ale lokse…a husa by se prý vůbec neměla kořenit jen osolit a potrit mlékem maximálně mečem pro krku, celkem zajímavě mluvil o všem

to jsi měla pěkný den, tradice mám ráda ;)

ano, lokše, to jsou úžasné bramborové, tenké placky, které se mažou husím sádlem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15095
11.11.17 21:06

Já jí mám ještě syrovou, i dvanáctého bude dobrá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
11.11.17 21:06
@slzajda píše:
to je zajímavé, jistě pěkné. Na rohlíčky je nějaký tradiční recept?

http://www.brydova.cz/…ke-rohlicky/
ta upravená verze buď používáme ten nebo dcera donesla ještě z kroužku vaření jeden, ten si ale nepamatuju z hlavy. No a měly by se „zasněžit“ moučkovým cukrem jako od sv. Martina. Průvod byl super, děti se seznámily s legendou o Martinovi, vyráběly lucerničky a řešily cestou úkoly a fakt tam byl Martin na koni i když teda hnědým. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
11.11.17 21:07
@boball píše:

Ani ne, dneska vepřové na žampionech, s těstovinami, a dva panáčky Jacka Danielse Fire…mňam 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
11.11.17 21:07
@boball píše:

překvapuje mě, že dost lidí tady píše, že opeřence nejí, proč? Jednou za čas se to dá, je to těžké jídlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
11.11.17 21:08

@slzajda jojo děti se těšili na konika, sice přálo počasí ale lidi tam bylo víc jak na rozsviceni stromu na Vánoce hruuza koupila jsem jím akorát pernikoveho konika a po hodině a půl jsme zmrzli jeli domů, ale zase nějaká změna ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
11.11.17 21:09

@slzajda Je to jednoduché, nechutná mi to. Ani divočina mě zrovna neoslovila a to jsem masožravec (králík, krůta, hovězí, vepřové, kůzlečí, telecí a i nutrie).
Na návštěvě sním všechno, ale nepochutnám si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15095
11.11.17 21:10
@laducha píše:
Ani ne, dneska vepřové na žampionech, s těstovinami, a dva panáčky Jacka Danielse Fire…mňam 8)

Vepřové na žampionech super, jinak těstoviny já moc nemusím, jím je jen z donucení. Ale ten knedl, ten si holt nemohu odpustit. :oops: jacka bych zase nepozřela já. Ale táta ho taky rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15095
11.11.17 21:12
@slzajda píše:
překvapuje mě, že dost lidí tady píše, že opeřence nejí, proč? Jednou za čas se to dá, je to těžké jídlo

Nechutná jim, moje dcera kačenu taky nejí, když jí máme udělá si knedlík z vajíčkem, protože nežere ani to zelí :cert: nechápu, my s tátou jí milujeme, nicméně aspon zbyde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová