Svrab - neléčený

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.6.14 22:44

@Kili22 Když se přikryju peřinou, tak to víc nesvědí, v noci mě budí jen malý na kojení, no, když se vzbudm, tak se podrbu, ale, že by mě budilo svědění, to ne,…

• Citovat
  • Upravit
614
17.6.14 22:52

Já měla svrab jako mladá. S kamarádkou jsme si půjčovaly oblečení, ona bydlela na koleji kde svrab byl. Mohla jsem se udrbat, hlavně v noci. Vyrážka v podstatě žádná. Na kožním nic neviděli, ale vzhledem k souvislostem léčili jako svrab. A zabralo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
17.6.14 22:52

Můj starší syn měl něco podobného - od krku až na bříško hustě droboučké tečičky, malinko zvýšené nad kůži, jako by ho někdo popíchal špendlíkem. Jeho tendence to poškrabat, pohladit dlaní jsem zchladila hned na začátku, bo vím, že by to poškrabal jednou a pak už furt. Když nemohl vydržet, přetřel si to studenou vodou, dostal fenistil v kapkách a pak jsem mu dala 3 x Aerius a byl pokoj. Po fenistilu se tečičky měnily na normální barvu kůže, ale pořád to vypadalo jako husí kůže, po tom druhém zmizelo vše.
Já měla podobnou reakci na kombinaci špinavého moře, potu, opalovacího krému, sluníčka a prudkého slunění - vypadalo to hodně podobně a nesmělo mi na to sluníčko přijít asi 4 dny. Řekla bych, že než svrab, tak to je alergická reakce…teď už jen přijít na to z čeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
17.6.14 22:53

Hele ja jsem tohle mela a delal mi to sprchac, pomohlo koupit klasicke tuhe mydlo a nemyt se moc casto, treba az obden, proste jsem mela presusenou a predrazdenou kuzi, presne jak ty jsem byla presvedcena ze je to svrab

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
17.6.14 23:03

Zakladatelko stroupek po rozškrábání a pak hojení je normální průběh pupínku, na tom není nic specifického ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
17.6.14 23:52

Atopak to urcite neni, mas i suche mista, dcera ho ma..spise me napadlo ze bych podle fotky mrkla na net a pohledala ale to jsi mozna delala uz sama.ja jsem ale colombo :D fakt takhle z hlavy nevim :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
18.6.14 06:46

A zkoušela jte léky na alergii? Třeba Aerius mi lékař předepisoval i pro batole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.14 07:50

@VitHan Vyrážku mám, ale v noci mě svědění absolutně nebudí,…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.14 07:52

@jezek1 Aerius je na předpis, teď jsem na to koukalala, zkusím ten Fenistil

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.14 07:53

@AnastazieB No super, ten stroupky se už loupou a pupínky po stroupcích jsou téměř neviditelné, super :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.14 07:55

@NikiNaty Na netu jsem podobné pupínky hledala, no a prostě mi z toho vyšel ten svrab, ale asi to fakt nebude, spíš nějaká alergická reakce, ráno jsem se podrbala asi 2×, sand by ta má kožařka ten svrab proboha poznala,..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.14 08:22

Zakladatelko, dle tvého popisu to svrab nebude. Sice nemusí vždycky začínat na rukou a nemusí být viditelné chodbičky, ale rozhodně by se vyrážka neztratila a svědila. Opravdu to vypadá spíše na alergickou reakci.
Navíc nevznikne z ničeho nic, ale přenáší se kontaktem s nemocnou osobou (a to by ses jí musela dotýkat). Primář kožního oddělení naší nemocnice velmi zpochybňuje i přenos např. přes ložní prádlo, možnost přenosu v MHD už snad nepovažuje za reálnou nikdo.

U lékařky jsi byla - jen by mne zajímalo, co ti dala, když „něco zkusíte“.
Můžeš případně konzultovat ještě v jiné kožní ambulanci, osobně bych vyčkala.

Nemám osobní zkušenost s tímto onemocněním (bohudíky), ale pracovních dost, pracuji pro orgán ochrany veřejného zdraví, řešíme i výskyt tohoto onemocnění (ale třeba i zmiňované štěnice atd.) v kolektivech, v ubytovnách sociálně slabých atd. (a nikdy jsme žádná neonemocněla i když občas z toho mám slušné nervy ne kvůli tomu, že bych se musela přeléčit, ale že by naše dítko zatáhlo nějakou „specialitu“ do školky).
Omlouvám se za anonymitu - kvůli zaměstnání. ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.14 08:45

Chodbičky opravdu vidět nejsou, pupínky mi začaly na břiše a na prsou, pak přesídlily na paže a na třísla. Opravdu ten stroupek se odloupne a pod ním už je skoro neznatelný pupínek, který nesvědí. Kožařka hned koukala na manžela, ale ten má od dětství atopák, takže má na sobě červené fleky a pupínky pořád, drbe se jak kdy, někdy více, někdy méně, někdy vůbec. Jen jsme jí jaksi zapomněli říct, že tím, že kojím, nespíme v noci spolu v manželské posteli, pokud ona si mylslela, že by byl přenos přes ložní prádlo. Kožařka si myslí, že je to asi alergická reakce, ale moc jistá si tím nebyla, spíš, když viděla manžela, že to nemá, tak řekla, že to alergická reakce, ale předtím než ho viděla, tak řekla, že má podezření na svrab. Nařídila mi dietu v jídle, žádné dráždivé potraviny a mám se stříkat termánlní vodou z Vichy, že ta zklidňuje, no a pak mi dala ještě nějaký krém - na to, kdyby to silně svědilo, ale ten krém mi vyzvene až dneska manžel v lékárně, je na předpis a nevím jak se jmenuje

• Citovat
  • Upravit
8523
18.6.14 08:58

Jestli ti to začalo na břiše, nemůže to být pásovej opar? Měli jsme to teď v práci, klientka to měla na břiše a dole na zádech. Byla to skupina pupínků u sebe. Ale pravda je, že ona k tomu měla i jiný příznaky (bolest nohou, teplota apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.14 09:01

@PetraJ Bolest nohou, teplotu nemám, jen ty svědící pupínky, pak stroupek a po odloupnutí stroupku téměř neznatelný pupínek,…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová