Sweet bar - výběr zákusků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29868
16.9.23 08:07
@Kelsey píše:
Jsem stará. No starší. Taky mám ráda sladké. Jako nepohrdla bych ani tou kremrolí. U nás se jim říká trubičky. Toto je takový chudinský výběr a ne sweet bar.
Kde dala tahle slečna rozum?

Já taky nemám problém s kremrolemi. Jedna naše vzdálená příbuzná byla jejich vyhlášenou pekarkou. Úplně se rozplývaly na jazyku. Pekla to pro hodně lidí na svatby, oslavy. Bylo to to speciální těsto, které dalo dost práce. Její dcera už se to od ní nenaucila, I když měla snahu, tak říkala, že jako ona to nikdy neudělala. Ty opravdu zmizely všude hned. :lol: ale proč to nazývat sweet bar?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
16.9.23 09:01
@korn123 píše:
Zakladatelko, vybavuji si z tvé předchozí diskuze o menu, že vám dort přijde zbytečný. Tak mě v tomhle případě teda opravdu ne. Objednala bych dort a pak svatebčanům nabídla ve sweet baru koláčky, ty ať upečou babičky, u nás se vždy pečou ve velkém a babičky to berou jako samozřejmost. Pak bych u cukrářky nechala upéct nějaké perníčky, cake pops nebo dortové zmrzliny (když tam budete mít tolik dětí), cupcakes a do misek nechat udělat tiramisu, panna cotu.. Babičky mohou upéct i nějaký štrúdl, závin.. hlavně ať je to pro všechny a ne jen pro vyvolené osoby :palec:

Ano, pochopila jsem, že mám udělat sweet bar pro vsechny, ale je skutečně svatba jen o jídle. Ano je fajn si dat něco sladkého ke kafi, ale mít tam zas hordu sladkého, které se nesní? Není to plýtvání? Mé zas znání řikali, ze kus velkého dortu na svatbě moc lidí nejí. Že si ďubnout, pár lidi něco sní, ale je to zbytečnost. Spíše si liné dají něco lehčího, po tom těžšim obědě. Lehké kremrole nám přošly fajn, navíc budou přímo z Jeseníků, kde jejich výroba má dlouhou tradici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
16.9.23 09:03

Pod označením sweet bar si představuji něco takového. Nemusí to být tak fancy, ale něco jako malý výběr z cukrárny. Ne tácky s cukrovím na stole s 3 druhy. :nevim: a je celkem fuk jestli tomu říkáme sweetbar nebo sladky raut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
16.9.23 09:05

Jídlo si tam udělejte jaké chcete. Ale je vysloveně sprosté dát nějaké jídlo jen někomu - výjimkou jsou samozřejmě alergie, případně něco s alkoholem nedostupné dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
16.9.23 09:06

@svistitko Však toho nemusí být hora, ale od každého něco.. a nebo jen pár druhů.. ale dát na stůl jen kremrole, které ať už jsou odkudkoli nejí každý, jak už tu bylo několikrát řečeno, to není dobrý nápad. A dort taky nemusí být x patrový, ale klidně jen takový, aby každý host dostal kus, nemusí to být kus přes celý talíř. Nezažila jsem ještě svatbu bez dortu, u nás je to prostě základ. Ségra měla dort pro všechny, a pak dávala po svatbě ještě menší dort tchýní a mamce (což za mě byla zbytečnost, ale chtěla to tak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78492
16.9.23 09:12
@svistitko píše:
Ano, pochopila jsem, že mám udělat sweet bar pro vsechny, ale je skutečně svatba jen o jídle. Ano je fajn si dat něco sladkého ke kafi, ale mít tam zas hordu sladkého, které se nesní? Není to plýtvání? Mé zas znání řikali, ze kus velkého dortu na svatbě moc lidí nejí. Že si ďubnout, pár lidi něco sní, ale je to zbytečnost. Spíše si liné dají něco lehčího, po tom těžšim obědě. Lehké kremrole nám přošly fajn, navíc budou přímo z Jeseníků, kde jejich výroba má dlouhou tradici.

a proč vlastně zakládáš všechny ty diskuse, když jsi stejně přesvědčená, že tvé divné pojetí svatební hostiny je dokonalé, správné a všichni hosté budou nadšení?
já bych tě fakt hodně chtěla vidět po tom, co píšeš, byla bych zvědavá na to, jak vypadáš a jaká jsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
16.9.23 09:13
@korn123 píše:
@svistitko Však toho nemusí být hora, ale od každého něco.. a nebo jen pár druhů.. ale dát na stůl jen kremrole, které ať už jsou odkudkoli nejí každý, jak už tu bylo několikrát řečeno, to není dobrý nápad. A dort taky nemusí být x patrový, ale klidně jen takový, aby každý host dostal kus, nemusí to být kus přes celý talíř. Nezažila jsem ještě svatbu bez dortu, u nás je to prostě základ. Ségra měla dort pro všechny, a pak dávala po svatbě ještě menší dort tchýní a mamce (což za mě byla zbytečnost, ale chtěla to tak).

V tom případě se hlásím já, že jsem měla svatbu bez dortu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.9.23 09:14

@svistitko vím, že na to ses neptala, ale chtěla bych tě varovat před tím smažákem na rautu. Taky jsme ho chtěli jako jednu z voleb a koordinátorka nás od něj odradila - protože smažák válející se na byť vyhřívaném rautu ti zgumovatí a nebude nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
16.9.23 09:15
@Anais Brno píše:
Jako promiň, u vás není zvyk rozvážet koláče před svatbou? U nás se to teda drží, sousedi, známí, do práce…
U nás teda frgály, koláče a zákusky plus svatební oznámení…
Hosté si pak ještě ze svatby odváží krabičku se sladkým…

Není. U nás je zvyk dávat výslužku ze svatby. Ale i kdyby to zvyk byl, za důležitější považuju mít sladké přímo na hostině. Takže kdybych se měla rozhodovat jestli rozvezu před, dám výslužku nebo budu mít na hostině, rozhodně volím na hostině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29868
16.9.23 09:18
@svistitko píše:

Svatba není jen o jídle, ale hodně o něm. :lol: když tam máte tolik děti, tak ty se určitě těší na dobroty. I dospělí. Nebo myslíš, že je tolik zajímá třeba vaše focení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
16.9.23 09:20
@svistitko píše:

Není to o množství, ale o výběru. My občas objednáváme minizákusky na rodinné sešlosti, cukrárna má v nabídce asi 40 (!!!) druhů, část jich je v ceně okolo 15 Kč, část trochu dražší, kolem té dvacky. Ale není problém poskládat takových 6 druhů, které budou stát všechny stejně nebo bude rozdíl pár halířů, takže není důvod brát třeba 60 třených rohlíčků, když jich můžu mít jen 10 a k tomu 10 pražských koulí, 10 kokosových rolád, 10 Míša řezů, 10 špiček a 10 štafetek za úplně stejnou cenu. Ne že by byla svatba jen o jídle, to určitě ne… ale prostě patří to k celkové atmosféře toho dne a je to důležitá položka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
16.9.23 09:24

Taky to takhle máme na rodinné oslavě. Je několik druhů minizákusků, ale od každého bereme třeba 10-15 ks. Při oslavě se nás sejde přes 35, plno dětí, takže zákusky mizí opravdu rychle.

@Michelle_M píše:
Není to o množství, ale o výběru. My občas objednáváme minizákusky na rodinné sešlosti, cukrárna má v nabídce asi 40 (!!!) druhů, část jich je v ceně okolo 15 Kč, část trochu dražší, kolem té dvacky. Ale není problém poskládat takových 6 druhů, které budou stát všechny stejně nebo bude rozdíl pár halířů, takže není důvod brát třeba 60 třených rohlíčků, když jich můžu mít jen 10 a k tomu 10 pražských koulí, 10 kokosových rolád, 10 Míša řezů, 10 špiček a 10 štafetek za úplně stejnou cenu. Ne že by byla svatba jen o jídle, to určitě ne… ale prostě patří to k celkové atmosféře toho dne a je to důležitá položka.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
16.9.23 09:32
@korn123 píše:
Taky to takhle máme na rodinné oslavě. Je několik druhů minizákusků, ale od každého bereme třeba 10-15 ks. Při oslavě se nás sejde přes 35, plno dětí, takže zákusky mizí opravdu rychle.

No jen já sama za to odpoledne sním 4 kousky určitě. To bych brala jako minimum na dospělou osobu. Na dítě i dvakrát tolik :lol: Zakladatelka bude mít 80 lidí, jestli si to dobře pamatuju, z toho 20 dětí. Když budu počítat teda hrubým průměrem nějakých 400 ks zákusků a vzaly by se ty z levnější sorty, tak jsem na nějakých 6 000 Kč. To mi nepřijde jako přemrštěná investice do svatebního rautu, když nebude žádný dort. A možná se dá dostat i na lepší cenu za kus, přiznám se, že přehled nemám, nám tento dodavatel dlouhodobě vyhovuje, tak nebyl důvod koukat jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
16.9.23 09:33
@svistitko píše:

Takže ty počítáš na oběd se 6ks masa pro jednu osobu….ale najednou ti vadí horda sladkého, které se možná nesní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
16.9.23 09:34

Zakladatelko, ano, jídlo je drahé. My jsme měli svatbu v době, kdy 1kg cukroví stálo cca 500 Kč (a to nám jedna hodná starší paní udělala cenu a měli jsme naloupané dva pytle vlastních ořechů). Měli jsme na svatbě 50 hostů a byl plán, že 10 kg cukroví bude na stolech, plus samozřejmě velký třípatrový dort a že uděláme výslužky, každé rodině 0,5 kg cukroví do krabičky. Krabičky byly tak trapně poloprázdné, protože jsme to neodhadli. Takže babička se švagrovou to zachránily a napekly svatební koláčky a velké frgály, co se daly pod tu krabičku jako tác a celé do celofánu. Dalších asi 10 frgalu bylo na stolech. Snědlo se vše. Jen dneska dáš zankg cukroví běžně 1000 Kč, takže pro 80 hostů počítej těch minimálně 40.000 Kč no. Tak to prostě je. Ale něco se vrátí na darech. My jsme teda chtěli radši hudbu, jídlo pro hosty než drahé prsteny, luxusní šaty a kdovíco. Ohňostroj nám dal například kamarád jako svatební dar. Dělala jsem si dva rozpočty na veškeré výdaje, dražší a skromnější a postupně jsem něco seškrtala, abych se vešla do částky, co jsem chtěla. Odpadly třeba blbosti jako polštářek na prstýnky. Jsem původní profesí obchodník, takže jsem si dělala na vše výběrko. Oslovila jsem firmy (třeba květinové salóny) s poptávkou, vybrala jsem nejvýhodnější nabídku a zboží, co se mi líbilo. Zkus vyjednávat, ale na jídle fakt nešetři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný