Sweet bar - výběr zákusků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78492
16.9.23 09:41
@svistitko píše:
Ano, pochopila jsem, že mám udělat sweet bar pro vsechny, ale je skutečně svatba jen o jídle. Ano je fajn si dat něco sladkého ke kafi, ale mít tam zas hordu sladkého, které se nesní? Není to plýtvání? Mé zas znání řikali, ze kus velkého dortu na svatbě moc lidí nejí. Že si ďubnout, pár lidi něco sní, ale je to zbytečnost. Spíše si liné dají něco lehčího, po tom těžšim obědě. Lehké kremrole nám přošly fajn, navíc budou přímo z Jeseníků, kde jejich výroba má dlouhou tradici.

a ještě - ano, pro hosty je svatba PŘEDEVŠÍM o jídle a pak trochu o zábavě, o čem jiném by měla být?
nejsi vysokofunkční asperger?
a pokud ne, a jde pouze o to, že nemáš peníze na honosnou svatbu- tak znova - pozvi jen tolik hostů, na kolik máte finance a udělej normální hostinu, ne 80 lidí u hladového stolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
16.9.23 09:44
@stinga píše:
a ještě - ano, pro hosty je svatba PŘEDEVŠÍM o jídle a pak trochu o zábavě, o čem jiném by měla být?
a pokud ne, a jde pouze o to, že nemáš peníze na honosnou svatbu- tak znova - pozvi jen tolik hostů, na kolik máte finance a udělej normální hostinu, ne 80 lidí u hladového stolu

Přesně tak, ono je hostům vcelku putna, že pro Vás je to ten DEN D, kdy se z Vás stanou manželé :D hosti se na svatbu jdou nadlábnout, pobavit se, zatančit a napít :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
16.9.23 09:46

@svistitko ano, neni svatba o jidle, proto se ti tu snažíme už několik dní vysvětlit, že jsi to pojala celé blbě. nemusí toho být hromada, ale rozumné množství s velkým výběrem druhů. Pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2694
16.9.23 09:53

Já třeba i chápu to, že nechtějí klasický dort. Já ho upřímně taky moc nemusím a taky mi přijde, že hodně hostů se do toho musí spíš nutit, aby to do sebe nacpali. Takže klidně něco symbolického na rozkrojení. Ale dát jen kremrole/věnečky, které jsou hodně sladké a nepovažuju je za lehčí dezert, je zase druhý extrém. Takže bych volila nějaký výběr, kde budou třeba ty kremrole, věnečky, panna cotta s ovocem (to je za mě lehčí dezert) nebo cheesecake, závin a něco čokoládového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8830
16.9.23 10:01
@svistitko píše:
Ano, pochopila jsem, že mám udělat sweet bar pro vsechny, ale je skutečně svatba jen o jídle. Ano je fajn si dat něco sladkého ke kafi, ale mít tam zas hordu sladkého, které se nesní? Není to plýtvání? Mé zas znání řikali, ze kus velkého dortu na svatbě moc lidí nejí. Že si ďubnout, pár lidi něco sní, ale je to zbytečnost. Spíše si liné dají něco lehčího, po tom těžšim obědě. Lehké kremrole nám přošly fajn, navíc budou přímo z Jeseníků, kde jejich výroba má dlouhou tradici.

Nikdo nic neříkal o HORDĚ sladkého, ale o výběru. Mít více druhů. Navíc, kolikrát se pak lidem balí jídlo domů. Já byla na svatbě, kde ten dort byl fakt výborný, že během večera zmizel :P a dávat mini zákusky jen někomu je krajně nevhodné a trapné. Ale ty si stejně jedeš to svoje….
hlavně, že jsi chtěla nabízet několik ks masa :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8830
16.9.23 10:03
@stinga píše:
a pokud ne, a jde pouze o to, že nemáš peníze na honosnou svatbu- tak znova - pozvi jen tolik hostů, na kolik máte finance a udělej normální hostinu, ne 80 lidí u hladového stolu

Aby to nebylo jen o hladovém, ale i žíznivém stolu :lol: alkohol i nealko taky něco stojí :think: :lol: fakt jsem zvědavá na ty její další diskuze, co zase vymyslí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9086
16.9.23 10:04
@svistitko píše:

Sama uznej, že kremrole a věneček+zbytky koláčků fakt není hora.Byla jsem na spoustě svateb a všude frčelo po obědě sladké. Dort je takový ten základ, ale pokud nechcete dort, tak zapoj babičky ať vám něco upečou, klidně něco na způsob vánočního cukroví, Míša řezy, perník apod.Jak sem někdo dával ten seznam jídel, tak mi přijde, že tam toho máte zbytečně moc na úkor toho sladkého a pokud tam bude tolik dětí, tak bych tuplem zajistila to sladké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
16.9.23 10:05
@Michelle_M píše:
Já se fakt musím smát tomu, že jsem ti ve vedlejší diskusi psala, že bych si z rautu nic moc nevybrala a že doufám, že bych si aspoň udělala radost u sweetbaru a minizákusků :mrgreen: Já jím sladké fakt hodně a nejsem vybíravá, ale jestli něco vždy s díky odmítnu, tak je to sladká, suchá a drobivá kremrole :lol:

Ježiš jo. Mám to úplně stejně. Ještě tak, když je tam náplň ze šlehačky, tak to sním, ale někdo dává sníh z bílků. Ten fakt nesnesu. Pro mě je prostě sníh z bílků přísada do bábovky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78492
16.9.23 10:10
@izabe píše:
Aby to nebylo jen o hladovém, ale i žíznivém stolu :lol: alkohol i nealko taky něco stojí :think: :lol: fakt jsem zvědavá na ty její další diskuze, co zase vymyslí

jo, to bude další diskuse - o alkoholu, jestli je vůbec nutný,
maminka a sestra dostanou na stůl Baileys a ostatní budou mít 8 stupňové pivo polské provenience :palec:
a na žízen bude voda se sirupem - a mám dát sirup Jahůdka a sirup Kiwi - nebo je to zbytečné plýtvání a všichni budou pít Kiwi - bylo ve slevě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78492
16.9.23 10:12
@MartinaIrena píše:
Ježiš jo. Mám to úplně stejně. Ještě tak, když je tam náplň ze šlehačky, tak to sním, ale někdo dává sníh z bílků. Ten fakt nesnesu. Pro mě je prostě sníh z bílků přísada do bábovky :nevim:

také sněhové kremrole, u nás se tomu říká trubičky, nejím - ani dcera ne,
drobí to a je to suché

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2694
16.9.23 10:12
@broskvová zmrzlina píše:
@svistitko vím, že na to ses neptala, ale chtěla bych tě varovat před tím smažákem na rautu. Taky jsme ho chtěli jako jednu z voleb a koordinátorka nás od něj odradila - protože smažák válející se na byť vyhřívaném rautu ti zgumovatí a nebude nic moc.

To jsem psala v diskuzi vedle, že smažák, co bude někde nějakou dobu ležet, bude opravdu „lahůdka.“ Za mě člověk, co tohle minutkové jídlo navrhne do rautu, nerozumí jídlu a bála bych se, co dalšího vyprodukuje. Tak snad ten smažák budou alespoň připravovat jako poslední. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
16.9.23 10:14
@Kelsey píše:
Vánoce. My budeme letos koláčky objednávat na svátky. Objednávala jsem teď na hody 140 ks. Má jeden za 6,–. Jsem si říkala, jak moc jich bude. Však každý má svoje. To zmizelo. Ani nevím, kde to zmizelo. Brala jsem ořechové a hlavně tvarohové. Takže pro veliký úspěch je i na svátky zamluvím.

Holky, vy mi děláte chutě. Normálně jsi mě navrtala, bezva nápad. Miluju svatební koláčky, ale u nás už jsou široko daleko v rodině všichni svoji. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.9.23 10:15
@MartinaIrena píše:
Ježiš jo. Mám to úplně stejně. Ještě tak, když je tam náplň ze šlehačky, tak to sním, ale někdo dává sníh z bílků. Ten fakt nesnesu. Pro mě je prostě sníh z bílků přísada do bábovky :nevim:

Jo! Kamarádka ještě dostala salmonelu z kupovaných indiánků, tak mám o to větší nedůvěru k těmto zákuskům. Jak tu někdo psal, že jsou hodně náročné na přípravu - už jsem o tom slyšela, ale můj jazýček to asi není schopen ocenit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78492
16.9.23 10:15
@Livi92 píše:
To jsem psala v diskuzi vedle, že smažák, co bude někde nějakou dobu ležet, bude opravdu „lahůdka.“ Za mě člověk, co tohle minutkové jídlo navrhne do rautu, nerozumí jídlu a bála bych se, co dalšího vyprodukuje. Tak snad ten smažák budou alespoň připravovat jako poslední. :nevim:

hlavně, kolik lidí si z rautu vybere oschlý smažák? to bude většina na vyhození

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.9.23 10:16
@debra.morgan píše:
Pod označením sweet bar si představuji něco takového. Nemusí to být tak fancy, ale něco jako malý výběr z cukrárny. Ne tácky s cukrovím na stole s 3 druhy. :nevim: a je celkem fuk jestli tomu říkáme sweetbar nebo sladky raut.

My si to představujeme stejně. Ale ona ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný