Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@korn123 píše:
@zrcadlo Naprosto souhlasím!!
Jedna známá zažila svatbu, kdy si jídlo měl vzít každý z domů![]()
kamarádka zas byla pozvaná na svatbu respektive na obřad, pak na dvě hodiny si měla někam zajet se najíst a poté se vrátit na párty. Oběd byl jen pro vyvolené.
Turistická svatba v lese
doneste si krabičky
@MartinaIrena píše:
Holky, vy mi děláte chutě. Normálně jsi mě navrtala, bezva nápad. Miluju svatební koláčky, ale u nás už jsou široko daleko v rodině všichni svoji.
Ono je to vděčné. Otec jezdí někde za Zlín. Tam jsou vyhlášení. U nás jsem natrefila na kolegyně kamarádku, která peče koláčky. Poctivá domácí výroba. Jak od babiček. Vánoční cukroví budeme mít taky trochu. Ale za koláčky mi urvou ruce.
@broskvová zmrzlina píše: “Jen tak” je za mě velmi dobrý důvod pro koláčky.![]()
Já jsem si pro ně jezdívala jen tak do učňovské pekárny. Ale už je nenabízejí, lenoši. Jen velké a to naprosto není ono.
@MartinaIrena píše:
Já jsem si pro ně jezdívala jen tak do učňovské pekárny. Ale už je nenabízejí, lenoši. Jen velké a to naprosto není ono.
Vidíš to, klidně ať zakladatelka osloví nějakou učňovskou provozovnu v okolí. Tam bývají zákusky a mnoho dalšího levnější a jsou moc chutné! ![]()
@MartinaIrena píše:
u nás prodávají koláčky v každé pekárně, a každá pekárna je má trošinku jiné - ale výborné jsou všechny
@Aleriga píše:
Trochu OT: Já tedy obecně nechápu, proč se svatební cukroví musí vůbec nazyvati nějak jinak než cukroví. A už vůbec nechápu, proč se to musí nazývat anglicky na echt české ( polské?) svatbě.
Viz výše, přece, abychom byli světoví ![]()
@broskvová zmrzlina píše:
Jo! Kamarádka ještě dostala salmonelu z kupovaných indiánků, tak mám o to větší nedůvěru k těmto zákuskům. Jak tu někdo psal, že jsou hodně náročné na přípravu - už jsem o tom slyšela, ale můj jazýček to asi není schopen ocenit.
Ono jsou opravdu kremrole a kremrole.
to co je běžně k dostání je úplně o něčem jiném. To máš podobné jako když koupíš koláč v supermarketu nebo si necháš u cukrárky upéct svatební koláčky.
@stinga píše:
u nás prodávají koláčky v každé pekárně, a každá pekárna je má trošinku jiné - ale výborné jsou všechny
Ty se máš, u nás nikde. Teda kdysi jsem je zahlédla v Globusu, ale nemám důvěru ke složení. Mám dojem, že tam dávají palmác a nějaký ty E pomocníky.
@Aleriga píše:
Trochu OT: Já tedy obecně nechápu, proč se svatební cukroví musí vůbec nazyvati nějak jinak než cukroví. A už vůbec nechápu, proč se to musí nazývat anglicky na echt české ( polské?) svatbě.
Protože MADAM ZAKLADATELKA mermomocí chce být světová a trendy, ale nemá na to kapacitu, ani finanční, ani tu mentalní
já bych tam tak chtěla bejt, a koukat na svatební herinky, chleba se sádlem a dusítko zvané kremrole
a přitom po očku závistivě pozorovat paní matku, jak se cpe naleštěným minivětrníčkem ![]()
@vendulaaa píše:
Já ty diskuze tady zbožňuju. Jaké kraviny někdo dokáže vymyslet, to by mě nikdy nenapadlo.
Na takové svatbě bych chtěla jen ze zvědavosti být. Tam se to může zajímavě vyvinout, až bude někdo rvát od huby béčkovým hostům zákusek, protože ten je přece jen pro áčkové hosty. Super….
Třeba dostanou na ruku pásky. Žlutý smí jen vodu, červený má nárok na jeden zakusek do hodnoty 20kc, modrý je rodina, ten muže i dvě skleničky vina ![]()
@stinga píše:
a proč vlastně zakládáš všechny ty diskuse, když jsi stejně přesvědčená, že tvé divné pojetí svatební hostiny je dokonalé, správné a všichni hosté budou nadšení?
já bych tě fakt hodně chtěla vidět po tom, co píšeš, byla bych zvědavá na to, jak vypadáš a jaká jsi
V jedné z diskusí ( https://www.emimino.cz/…2020-413136/ ) dává link na svůj blog:
https://www.zelenafazolka.cz/o-nas/
@Anais Brno píše:
Jako promiň, u vás není zvyk rozvážet koláče před svatbou? U nás se to teda drží, sousedi, známí, do práce…
U nás teda frgály, koláče a zákusky plus svatební oznámení…
Hosté si pak ještě ze svatby odváží krabičku se sladkým…
U nás v Praze ne. To se delavalo tak 20-25 let zpet