Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lojzísek píše:
Zakladatelku tak trochu chápu.. Ne ani tak kvůli souložení samotnému a strachu, že holka otěhotní (to už mi přijde jako scifi, zvlášť, jestli to jsou inteligentní mladí lidé), ale kvůli takovému tomu narušení soukromí. Představa, že děti š. kají vedle v pokojíku, a pak jdou do kuchyně na čaj… mi je prostě proti srsti.
Můj bratr takto vodil domů snad každou holku, se kterou chodil. Bylo mi to velice nepříjemné. Člověk si nepřipadal jako doma, pomalu nevěděl, koho potká v koupelně. Já jsem domů přivedla představit až opravdu vážnou známost.
Taky samozřejmě záleží na velikosti bydlení. Ve vile, kdy má potomek samostatné patro, bych to asi snesla líp..
Pokud to bratr dělal pořád, tak to chápu. Ale copak se někdo zblázní z toho, že po 19 letech budou mít jednu noc o trochu menší soukromí? Taková přecitlivělost zase není v tomto případě na místě, řekla bych… Rodičům případně holt bude nepříjemné, že ráno v kuchyni potkají dva lidi, co v noci souložili. Ten kluk takhle 19 let potkával v kuchyni ráno dva lidi, co v noci souložili - a žije, ne?
![]()
Po precteni tveho prispevku… proc si myslis, ze tvuj syn je takovy, nemakovy, jaky je?!
… me se uplne husila kuze, kdyz jsem jej cetla…
A máte domluvený sňatek a podmínky? Ničeho se neboj, před svatbou určitě nepristojnosti dělat nebudou.
Já to měla zakázaný, neexistovalo že by k nám můj kluk třeba vůbec přišel na návštěvu. Není divu, že v 19 jsem doma už nebydlela, že.
Nechápu, u rodičů/tchanovců doma bych sex nikdy neměla. Vždy jsme jenom „slušně“ spali. Souložit můžu kdekoli a kdykoli jindy. Takže naopak bych to povolila, je větší šance, že nemravnosti nebudou ![]()
Ze jsi ty koza chápu, ale tvuj manzel by mozek mohl mít.
.
Tvl. at se odstěhuje, vy dva jste jeho největší životní brzdy.
@Betty MacDonald píše:
Tak přespala u vás ta slečna?
no… možná se zakladatelka ozve…
@Anonymní píše:
Naopak. Bylo mi 26 let, po vysoké. Rok 2006. Manžel nebyl můj první. Jen jsem je holt netahala domů. Ale mám i věřící kamarádky, kde byl sex opravdu až po svatbě. V těchto letech. Žádné dvacet a více let zpět.
Jsem myslela, že Amenité žijí jen v Americe… ![]()
@Miroslava123 píše:
Ahoj, mám problémy se synem. Je mu 19 let, všechno zvládá, učí se dobře, všechno, dělá sport, vše mu jde, ale jde o to, že je hodně uzavřený. Má teď první holku a rád by ji pozval k nám. Minulý týden už jsme ji viděli, je to moc pěkná a šikovná holka a moc mu to přejeme, ale on by to chtěl tak, aby u nás mohla přespat. Nevíme s manželem, jestli mu to máme povolit, pořád si říkáme, že je na to ještě moc mladý, půjde na vysokou, a děti teď nee, byl navíc vždy hodně uzavřený a mluvit s ním o takových věcech moc nešlo.
Byli jsme vždycky spíš přísnější, je to naše jediné dítě a on k nám nemá teď tu potřebnou důvěru. Je to vidět, že ho to taky trápí, pořád na ni myslí, kudy chodí a my nevíme, co s tím. Děkuji.
Víš, že už mu je 19? ![]()
A víš, že existuje ochrana? Antikoncepce, kondom, třeba? A na sex opravdu mladý není.
Kluk má první lásku, je šťastný, tak jej nechte ať si to užívá. A sex mohou mít kdekoliv, takže tomu stejně nezabraníte a třeba ho už měli, kdo ví…
Takže opravdu bych se toho nebála, vždyť nejsou hloupí a pokud by k něčemu došlo, tak by se chránili. Je mu 19! Není mu 15, ale 19! Fakt, oba se k němu chováte jako k dítěti. Aby ho to jednou nepřestalo bavit a neutekl od vás.
Já chápu, že je to vaše jediné dítě, že pro něj chcete to nejlepší, ale tohle fakt ne. ![]()
Ano, přítelkyně u nás přespala. A nejsem troll, jen jsem se zeptala, zda Vám to nepřijde moc brzo, když je ještě v tomhle věku úplně bez zkušeností.
@Miroslava123 píše:
Ano, přítelkyně u nás přespala. A nejsem troll, jen jsem se zeptala, zda Vám to nepřijde moc brzo, když je ještě v tomhle věku úplně bez zkušeností.
By si se asi hodne divila
![]()